Wirecki 06.06.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 To ja również poproszę o te namiary na solidne wylewki. Z góry dzięki. A tak przy okazji. Czy ktoś może polecić/odradzić firmę Inter-Decor z Żor w zakresie wylewek właśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 06.06.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 może jakąś kwaterę nad polskim morzem możecie polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ripsento 07.06.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 może jakąś kwaterę nad polskim morzem możecie polecić ? Polecam kamienicę ogrodową w centrum Sopotu http://www.ogrodowa20.pl/glowna.php rewelacyjna lokalizacja parking itp. Byłem kilka lat temu jeszcze przed remontem (można było wynajmować pokoje na "sztuki") ale dla dużych rodzin myślę super oferta.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insah 07.06.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Odradzam każdemu tartak pana Kuligi z Suszca.Ktoś mi go polecił i wziąłem deski na szałowanie.Okazało się , że rzadko która jest prosta. Budowlańcy nieżle się z tego powodu nakleli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 08.06.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam Czy ma ktoś może namiary na dobrą ekipę budującą w YTONG-u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 08.06.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Słuchajcie o jaką moc przyłączeniową wnioskowaliście do Vattenfalla na czas budowy?I ile płaciliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 08.06.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 My wnioskowaliśmy o 10kW,chyba ok.102zł za 1kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 09.06.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Wnioskuj o moc rzędu 7-10 kW, czyli zabezpieczenia 16A-20A.Mniejsze zabezpieczenia będzie wyrzucać przy włączaniu urządzeń typu szlifierka, piła, spawarka, pompa... Oczywiście więcej mocy nie zawadzi, ale raczej nie skorzystasz z tego za co zapłacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 09.06.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 A rozumiem, dzięki. A słyszałam gdzieś, że jak się wnioskuje mniej a jak już podłączy ZE wnioskuje się o zwiększenie to wtedy jest taniej? Ale czy to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 09.06.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Ktoś Ci namieszał trochę.Opłata za przyłączenie energii wynosi ILOŚĆ kW x STAŁA CENA.Jeśli teraz zamówisz 5kW to zapłacisz ~500zł, jeśli domówisz później kolejne 5kW to zapłacisz znów ~500zł. Czyli dokładnie tyle samo co zamawiając od razu 10kW. Prąd budowlany jest droższy i zamawiając go należy zastanowić się nad mocą i czasem użytkowania. Te niuanse powinien Ci wyjaśnić Twój "nadworny" elektryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruter 10.06.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Witam! Sprzedam pozostałości po budowie deska szalunkowa (wystarczyła na strop 84m2+schody) paleta porotherm 30cm+kilka sztuk 25cm Oddam gruz (max jedno auto) telefon 791 566 046 Odbiór z Gaszowic Aktualizacja, Deski i kamienie sprzedane, pozostały kantówki 8x8cm, dosyć długie odcinki (4,5m 3,5m). Za jakieś 2 tygodnie będą również stemple( ponad 200szt.) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 10.06.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Dzięki wielkie za dokształcenie prądowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 10.06.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Czy mozecie polecić jakąś firmę z regionu od tynków, najlepiej sprawdzonych na własnej skórze Na własnej skórze to nie ale u sąsiada robiła firma INSTAL MIX z Rudyszwałdu i odwalili kawał dobrej roboty tynk jednolity bez przebarwień. Namiary znajdziesz w necie wstukaj INSTAL MIX Marcin Pawełek i ci wyskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 10.06.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 A co dokładnie ci jest potrzebne? Projekt? Położenie instalacji? Remont starej? Solary? Pompa ciepła? Inne? Pytanie zadałeś trochę ogólne, tak jakbyś spytał - potrzebny mi mechanik... W sumie masz rację Potrzebuję kogoś kto mi zaprojektuje / wykona instalację CO - częściowo będzie podłogówka, częściowo grzejniki, kocioł węglowy, zasobnik. To raczej wszystkie założenia. polecam tego człowieka Dawid Piszczan tel.501266042. Robi CO. kompleksowo u mnie będzie robił dokładnie takie jak u ciebie+solary widziałem robione przez niego instalacje działają bez zarzutu. PZDR A tak przy okazji spytam z jakiej firmy brać lub nie brać okna+drzwi wejściowe możecie coś polecić (chodzi o okna plastikowe) niekoniecznie najtańsze chciałbym po prostu dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 10.06.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Szukam ekipy do ocieplenia dachu i zabudowy płytami G-K. Proszę o namary na sprawdzonych wykonawców na prv. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgus1719501924 10.06.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Szukam ekipy do ocieplenia dachu i zabudowy płytami G-K. Proszę o namary na sprawdzonych wykonawców na prv. Z góry dziękuję. O, mi też by sie ktoś taki przydał. Mam do docieplenia strop poddasza (nad nim jest nieużytkowy strych). Tak więc ja też poproszę o taki namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstryczek_elektryczek 11.06.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Słuchajcie o jaką moc przyłączeniową wnioskowaliście do Vattenfalla na czas budowy? I ile płaciliście? Wnioskuj o 10kW i jako plac budowy + docelowo budynek mieszkalny, wtedu vatenfal zakłada Tobie licznik, jesli wniosek złożysz tylko o plac budowy to ty zapłacisz za licznik. A 10 kW to stała opłata w granicach 100 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 13.06.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 doradzcie jak duże okna dać do domku?(na razie parter) wstępnie planuję 2 okna 150x150 od południa (kuchnia i łazienka), od zachodu 180x150 w salonie, od północy 2x150x150(salon+pokój) i od wschodu 2 okna w garażu 90x60 co myślicie? 2,5m x 2,5m taki są najlepsze do salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.06.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 od zachodu 180x150 w salonie, I tylko to jedno okno masz w salonie ?? Stanowczo sa male jak dla mnie Ja mam w salonie okno tarasowe 2,6 x 2,6 i zaluje ze nie zrobilem takiego 2,6 x 4m np., tylko cena moglaby mnie zabic), wykusz 2 x 2,55 i jedno okienko 1,6x1. To Twoje 1,8x1,5 to okno tarasowe ? Wysokosc 1,8 to nisko.. glowa bedziesz walil pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 14.06.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Słuchajcie o jaką moc przyłączeniową wnioskowaliście do Vattenfalla na czas budowy? I ile płaciliście? Wnioskuj o 10kW i jako plac budowy + docelowo budynek mieszkalny, wtedu vatenfal zakłada Tobie licznik, jesli wniosek złożysz tylko o plac budowy to ty zapłacisz za licznik. A 10 kW to stała opłata w granicach 100 pln Dzięki wielkie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts