Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Gdzie najtaniej i w dobrej jakości kupić deski do szałowania fundamentów i ogólnie na całą budowę.

Witam!

Ja kupiłem dobrej jakości deski w Firmie Lazar w Żorach( tel. 32- 4342864).Płaciłem 500 zł za kubik( bez faktury).Nie wiem czy to jest dobra cena , bo śpieszyłem się z zakupem.

Pozdrawiam!

kolejna rzecz - gdzie najlepiej kupić wieźbę i jak długo trzeba czekać ?

Słyszałem od znajomego cieśli, że dobrą więźbę robią w Orzepowicach koło nadleśnictwa, ale nie jest tam tania.

Ja biorę więżbę od poleconego gościa, który ją sprowadza z tartaku koło Tarnowa.Samo wykonanie więźby to 2-3 tygodnie, o ile nie ma innych zamówień,

Pozdrawiam.

tak Was czytam i czytam i zdecydowalam sie w końcu odezwać :D , my budujemy w Kamieniu pod Rybnikiem a właściwie zamierzamy zacząć w wiosne w przyszlym roku..., wszystkie pozwolenia juz mamy.. :D, Vatenfall ma nam na w przeciągu miesiąca podłączyc prąd..., a sami w lipcu robimy przyłacze wody i kanalizacji ... :lol: , potem jeszcze grodzenie działki i na jesien startujemy po kredyt i chyba zakup materiałow jeszcze w tym roku... zobaczymy aktualnie daje do przeliczenie projekt do hurtowni co do wartości...

Miał ktoś z was do czynienia z firma Del-Bud z Żor?

... i chyba zakup materiałow jeszcze w tym roku... zobaczymy aktualnie daje do przeliczenie projekt do hurtowni co do wartości...
Z doświadczenia wiem, że model w którym wszystko kupujesz w jednym miejscu nie jest najtańszy. Ma oczywiście szereg zalet, ale jeśli tylko czas pozwala można szukać w kilku miejscach.

... i chyba zakup materiałow jeszcze w tym roku... zobaczymy aktualnie daje do przeliczenie projekt do hurtowni co do wartości...
Z doświadczenia wiem, że model w którym wszystko kupujesz w jednym miejscu nie jest najtańszy. Ma oczywiście szereg zalet, ale jeśli tylko czas pozwala można szukać w kilku miejscach.

daltego daje projekt do przeliczenia i wyceny w kliku hurtowniach zobaczymy co pokaża :D ciekawa też jestem czy ilość np. bloczków betonowych bedzie im sie wszystkim zgadzać :lol: , a wiem że najlepiej jest szukac ... Nie chce zabardzo szukac za daleko bo dojdą koszty transportu a to tez jest istotne...

bloczki kupiłem w Lubarze w Rybnku, pustak max w Jabexie w Pyskowicach, dach i ytonga na działówki w Tamirze w Pszczynie, cement gdzieś lokalnie, już nie pamiętam. Folie na allegro, więźba wiadomo bezpośrednio z tartaku

Ilości dachówek w wycenie dachu robionej z projektu różniły się o ok 2%. A i tak zabrakło kilkadziesiąt, nie dasz rady obliczyć jeśli sporo jest ciętych. Jeśli możesz zwrócić (Tamir) to nie ma to kompletnie znaczenia, kupujesz tyle ile obliczą resztę oddajesz (lub zostawiasz rezerwę na wymianę uszkodzonych). Wcześniej trzeba uzgodnić transport, kto płaci. Chociaż duża hurtownia często jeździ w różne strony i w ciągu tygodnia,dwóch powinni być gdzieś w okolicy. Wtedy nie ma kosztów. Jeśli faktycznie mają dobre ceny to za chwilę kupisz tam coś znowu, jak będą dowozili zabiorą z poprzedniej dostawy to co niepotrzebne...

Wirecki - dziękuje :D

z tego co sprawdziłam na razie bloczki najtaniej w budozbycie, ale spisuje sobie wszystko..., :D Niestety mąża mam generalnie za granica wiec raczej wszystko na mojej na głowie przynajmniej w kwesti rozeznania...

dlatego licze na forum, zawsze łatwiej jak ktoś juz przez to przeszedl i wie gdzie szukac ..

Znajdz sobie dobrego kierownika budowy, takiego co doradzi i będzie twoim kumplem. Mi się udało, ale on jest z Będzina, to kawałek.

Bloczki najtańsze były gdzieś pod Gliwicami wystawiane na allegro, ale okazło się, że z jakością nienajlepiej i kierbud odradził. Poza tym tylko całe palety chcieli wozić itp itd.

Znajdz sobie dobrego kierownika budowy, takiego co doradzi i będzie twoim kumplem. Mi się udało, ale on jest z Będzina, to kawałek.

My też mamy tego samego kierownika co Ty Wirecki :wink: .

Jest poprostu genialny,on wie wszystko o co go tylko zapytam,heheheh.

My budujemy w Rudzie Śląskiej i nie ma problemów dla niego z dojazdem,także warto zapytać :lol:

My też mamy tego samego kierownika co Ty Wirecki :wink: .

Jest poprostu genialny,on wie wszystko o co go tylko zapytam,heheheh.

My budujemy w Rudzie Śląskiej i nie ma problemów dla niego z dojazdem,także warto zapytać :lol:

taaak, ale jest róznica pomiędzy Rudą Śląska a Będzinem , a Będzinem i Rybnikiem :(