Riczi5 14.06.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witam.Gdzie najtaniej i w dobrej jakości kupić deski do szałowania fundamentów i ogólnie na całą budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insah 15.06.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Witam. Gdzie najtaniej i w dobrej jakości kupić deski do szałowania fundamentów i ogólnie na całą budowę. Witam! Ja kupiłem dobrej jakości deski w Firmie Lazar w Żorach( tel. 32- 4342864).Płaciłem 500 zł za kubik( bez faktury).Nie wiem czy to jest dobra cena , bo śpieszyłem się z zakupem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 15.06.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Adiqq my bralismy w Czyzowicach kantówki i deski z tartaku na Jastrzębskiej w Mszanie , ale zamawialismy bo było krucho, nie wiem czy na cito dostaniecie. Ale jesteście szybcy )) Nam dopiero posadzka schnie parter ) Więźbę też juz zamówiliśmy w Mszanie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insah 15.06.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 kolejna rzecz - gdzie najlepiej kupić wieźbę i jak długo trzeba czekać ? Słyszałem od znajomego cieśli, że dobrą więźbę robią w Orzepowicach koło nadleśnictwa, ale nie jest tam tania. Ja biorę więżbę od poleconego gościa, który ją sprowadza z tartaku koło Tarnowa.Samo wykonanie więźby to 2-3 tygodnie, o ile nie ma innych zamówień, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 15.06.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Więźbę kupowałem u Burego w Istebnej. Bez zastrzeżeń (to opinia cieśli, bo dla mnie więźba to więźba). Cena ok i dogadać z fakturą się można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 16.06.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 ludziska polećcie mi jakiegoś sprawdzonego kafelkarzai powiedzcie ile bierze za metrz góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 16.06.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Hejka u nas fundamenty zalane , plecy spalone od słońca wyszło 34 m3 betonu wiem sporo ale fundamenty sa masywne i spore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaadam 16.06.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Czy ma ktoś może namiary na dobrą ekipę budującą w YTONG-u?kurcze też szukam poleconej ekipy do stanu surowego,gdyby ktoś miał namiar chętnie skorzystam.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszma 16.06.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam. Szukam sprawdzonego majstra-murarza, który poprowadzi mi budowę. Budowa w Czernicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klajo 17.06.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 tak Was czytam i czytam i zdecydowalam sie w końcu odezwać , my budujemy w Kamieniu pod Rybnikiem a właściwie zamierzamy zacząć w wiosne w przyszlym roku..., wszystkie pozwolenia juz mamy.. , Vatenfall ma nam na w przeciągu miesiąca podłączyc prąd..., a sami w lipcu robimy przyłacze wody i kanalizacji ... , potem jeszcze grodzenie działki i na jesien startujemy po kredyt i chyba zakup materiałow jeszcze w tym roku... zobaczymy aktualnie daje do przeliczenie projekt do hurtowni co do wartości... Miał ktoś z was do czynienia z firma Del-Bud z Żor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 17.06.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 ... i chyba zakup materiałow jeszcze w tym roku... zobaczymy aktualnie daje do przeliczenie projekt do hurtowni co do wartości... Z doświadczenia wiem, że model w którym wszystko kupujesz w jednym miejscu nie jest najtańszy. Ma oczywiście szereg zalet, ale jeśli tylko czas pozwala można szukać w kilku miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klajo 17.06.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 ... i chyba zakup materiałow jeszcze w tym roku... zobaczymy aktualnie daje do przeliczenie projekt do hurtowni co do wartości... Z doświadczenia wiem, że model w którym wszystko kupujesz w jednym miejscu nie jest najtańszy. Ma oczywiście szereg zalet, ale jeśli tylko czas pozwala można szukać w kilku miejscach. daltego daje projekt do przeliczenia i wyceny w kliku hurtowniach zobaczymy co pokaża ciekawa też jestem czy ilość np. bloczków betonowych bedzie im sie wszystkim zgadzać , a wiem że najlepiej jest szukac ... Nie chce zabardzo szukac za daleko bo dojdą koszty transportu a to tez jest istotne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 17.06.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 bloczki kupiłem w Lubarze w Rybnku, pustak max w Jabexie w Pyskowicach, dach i ytonga na działówki w Tamirze w Pszczynie, cement gdzieś lokalnie, już nie pamiętam. Folie na allegro, więźba wiadomo bezpośrednio z tartaku Ilości dachówek w wycenie dachu robionej z projektu różniły się o ok 2%. A i tak zabrakło kilkadziesiąt, nie dasz rady obliczyć jeśli sporo jest ciętych. Jeśli możesz zwrócić (Tamir) to nie ma to kompletnie znaczenia, kupujesz tyle ile obliczą resztę oddajesz (lub zostawiasz rezerwę na wymianę uszkodzonych). Wcześniej trzeba uzgodnić transport, kto płaci. Chociaż duża hurtownia często jeździ w różne strony i w ciągu tygodnia,dwóch powinni być gdzieś w okolicy. Wtedy nie ma kosztów. Jeśli faktycznie mają dobre ceny to za chwilę kupisz tam coś znowu, jak będą dowozili zabiorą z poprzedniej dostawy to co niepotrzebne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klajo 17.06.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Wirecki - dziękuje z tego co sprawdziłam na razie bloczki najtaniej w budozbycie, ale spisuje sobie wszystko..., Niestety mąża mam generalnie za granica wiec raczej wszystko na mojej na głowie przynajmniej w kwesti rozeznania... dlatego licze na forum, zawsze łatwiej jak ktoś juz przez to przeszedl i wie gdzie szukac .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 17.06.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Znajdz sobie dobrego kierownika budowy, takiego co doradzi i będzie twoim kumplem. Mi się udało, ale on jest z Będzina, to kawałek. Bloczki najtańsze były gdzieś pod Gliwicami wystawiane na allegro, ale okazło się, że z jakością nienajlepiej i kierbud odradził. Poza tym tylko całe palety chcieli wozić itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 17.06.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 ja wiem ze w pszowie w betoniarni można kupić już za 3 zł netto ale niewiem jak z jakością to wygląda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klajo 17.06.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 na tą chwile mam tak: budozbyt: 2,99 brutto lubar: 3,10 brutto szostak: 3,10 brutto co do kierownika to wiem..., juz mam jednego na oku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 17.06.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Ja zaczynam budowę i załatwiłem sobie u gajowego 4 zł za stempel (ale w grudniu dopiero ), gdzie moge kupić dobre i tanie szałówki??? potrzebuje około 4 kubiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 17.06.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Znajdz sobie dobrego kierownika budowy, takiego co doradzi i będzie twoim kumplem. Mi się udało, ale on jest z Będzina, to kawałek. My też mamy tego samego kierownika co Ty Wirecki . Jest poprostu genialny,on wie wszystko o co go tylko zapytam,heheheh. My budujemy w Rudzie Śląskiej i nie ma problemów dla niego z dojazdem,także warto zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klajo 17.06.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 My też mamy tego samego kierownika co Ty Wirecki . Jest poprostu genialny,on wie wszystko o co go tylko zapytam,heheheh. My budujemy w Rudzie Śląskiej i nie ma problemów dla niego z dojazdem,także warto zapytać taaak, ale jest róznica pomiędzy Rudą Śląska a Będzinem , a Będzinem i Rybnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts