insah 17.06.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 na tą chwile mam tak: budozbyt: 2,99 brutto lubar: 3,10 brutto szostak: 3,10 brutto co do kierownika to wiem..., juz mam jednego na oku Witam! Ja kupowałem bloczki i beton w Dom Budzie w Warszowicach k/Żor. Jakość bardzo dobra, cen nie pamiętam, ale można zawsze negocjować. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 17.06.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Mądre głowy powiedzcie ile porothermów było uszkodzonych w dostawie, u Was ??bo wczoraj mój osobisty mąż szalał. Czy skruszone nadają sie do reklamacji czy 5-10 % w dostawie może być zepsute i nie podlega reklamacji ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 17.06.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Uszkodzone są zawsze jakieś .Nam dali pół palety na wymianę ,bo akurat przy rozładunku był właściciel tej hurtowni i to widział,takżenie miał wyjścia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek_zory 18.06.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Ja kupowałem bloczki i beton w Dom Budzie w Warszowicach k/Żor. Jakość bardzo dobra, cen nie pamiętam, ale można zawsze negocjować. tez tam kupowalem bloczki i murarze strasznie marudzili ze krzywe. Fakt ze byly mocne i sie nie kruszyly/pekaly. To bylo w roku 2007,wiec moze cos sie pozmienialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek_zory 18.06.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Mądre głowy powiedzcie ile porothermów było uszkodzonych w dostawie, u Was ?? u mnie na caly transport (32 palety) polamanych bylo moze 10 pustakow. Co do reklamacji - ja bym sie upomnial, 10% to strasznie duzo. Z drugiej strony te ubite pustaki nie sa pelnowartosciowe ale tez da sie wykorzystac. Kiedys reklamowalem pekniete dachowki (krancowe a wiec dosc drogie) i nie bylo zadnych problemow z wymiana na dobre. A uszkodzenia zauwazylem dopiero po rozpakowaniu palet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 18.06.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Mądre głowy powiedzcie ile porothermów było uszkodzonych w dostawie, u Was ?? budowałem z maxa z kozłowic. miałem może 3 szt uszkodzone na cały dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 19.06.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Jak teraz kształtują się ceny robocizny na dach? pytam, bo czekają mnie negocjacje "uzupełniające" z wykonawcą Nam będą dach robić poleceni i sprawdzeni już górale,za dach dwuspadowy biorą 60zł/m2,za nasz bardziej udziwniony(czterospadowy,z lukarnami) biorą 65zł/m2. Mieliśmy innego wykonawcę od nas ze Zbrosławic,ale życzył sobie 100zł/m2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 19.06.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Jest ktoś moze z Rydułtów? Nasza kochana kopalnia kwk Anna znów szaleje, ziemia się trzsie że ojej... mozna jakoś dodatkowo wzmocnić fundamenty??? zeby mi sie w przysłości chałupa nie rozleciała??? słyszałem coś takiego ze na szkodach robi sie płytę zelbetową o odpowiedzniej grybości zaraz na fundamentach czy ktoś coś wie na ten temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klajo 19.06.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Nam będą dach robić poleceni i sprawdzeni już górale,za dach dwuspadowy biorą 60zł/m2,za nasz bardziej udziwniony(czterospadowy,z lukarnami) biorą 65zł/m2. Mieliśmy innego wykonawcę od nas ze Zbrosławic,ale życzył sobie 100zł/m2 . a możne prosic namiar na tych górali?... wprawdzie dach to przyszly rok...ale warto mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klajo 19.06.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Jest ktoś moze z Rydułtów? Nasza kochana kopalnia kwk Anna znów szaleje, ziemia się trzsie że ojej... mozna jakoś dodatkowo wzmocnić fundamenty??? zeby mi sie w przysłości chałupa nie rozleciała??? słyszałem coś takiego ze na szkodach robi sie płytę zelbetową o odpowiedzniej grybości zaraz na fundamentach czy ktoś coś wie na ten temat??? Apacz - ty chcesz jeszcze dodatkowo wzmocnić fundamenty?, bo z tego co wiem to projekt domu powinieneś mieć policzony tzn. wzmocniony juz racji na wystepująca tam klase szkód górniczych... na etapie adaptacji projektu do działki budowlanej, i to powinno wystarczyć ... Ja mam w tej chwili projekt policzony pod pierwsza klase szkód górniczych, chociaz kopalnia do której "należy" teren jeszcze nie rozpoczeła wydobycia... zacznie w 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilmax 19.06.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Jest ktoś moze z Rydułtów? Nasza kochana kopalnia kwk Anna znów szaleje, ziemia się trzsie że ojej... mozna jakoś dodatkowo wzmocnić fundamenty??? zeby mi sie w przysłości chałupa nie rozleciała??? słyszałem coś takiego ze na szkodach robi sie płytę zelbetową o odpowiedzniej grybości zaraz na fundamentach czy ktoś coś wie na ten temat??? W sam raz na szkody górnicze i nie tylko http://forum.muratordom.pl/plyta-fundamentowa,t20852.htm Ja będe robił coś takiego mimo,że nie mam szkód ale jest to dobra sprawa na Śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 19.06.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 a możne prosic namiar na tych górali?... wprawdzie dach to przyszly rok...ale warto mieć poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 19.06.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Może Ktoś tutaj ma trochę ziemi do oddania? Byleby nie za daleko od Rudy Śląskiej . aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszma 20.06.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Witam. Czy ktoś ma do sprzedania betoniarkę po budowie, najlepiej taką 200 - 250 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.06.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 ja też będę niedługo potrzebować dużo ziemi......efekt zbyt płytkiego posadowienia piwnicy..... Piwnicy jeszcze nie masz obsypanej urobkiem ktory wybrales i lezy on sobie na boku ? To zamiast kombinowac ziemie - kup piasek zuzlowy - sprzedaje go UTEX Rybnik - to jest zmielony zuzel z piecow elektrowni rybnik - material idealnie nadajacy sie do zasypek / niwelacji terenu. Jest super tani (6 pln brutto / tone), lekki (1,1t / m3 - czyli jego kubik wazy polowe tego co kubik normalnego piasku czy innego ciezkiego gruntu / gliny) i super sie zageszcza. Transport wanna - 25-26t za ok 9-10 pln / m3. Czyli duza wanna 25-26t wyjdzie Cie w sumie te 400 pln i bedziesz mial te prawie 24m3 materialu do obsybki Na gore dasz z 20cm wczesniej zebranego humusu i bedziesz mial tanio zalatwiona sprawe Problem tylko moze byc z dojazdem wanny - teren musi byc utwardzony - do szczerego pola nie wjedzie Chyba ze jest tam super twardo i sucho od przynajmniej paru dni Zeby sie wykiprowac tez musi stac rowno. Najlepsza bylaby czteroosiowka ale wszystkie jezdza na autostradach non stop i te nieliczne ktore zostaly cholernie sie cenia - za transport 1t najtaniej znalazlem 31 pln netto (!) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 22.06.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Mam górę ziemi do oddania, sprawa dość pilna, jeśli ktoś chce prosze o kontakt na maila lub tel. 509 044 630. Będzie tego z 50 ton albo i więcej. Lokalizacja Rybnik-Popielów. Już nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 22.06.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Nam będą dach robić poleceni i sprawdzeni już górale,za dach dwuspadowy biorą 60zł/m2,za nasz bardziej udziwniony(czterospadowy,z lukarnami) biorą 65zł/m2. Mieliśmy innego wykonawcę od nas ze Zbrosławic,ale życzył sobie 100zł/m2 . Mogę prosic namiar na tych górali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 22.06.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Oj, dopiero teraz znalazłam ten wątek ! Proszę, tu jest grupa budująca z Rybnika... a ja właśnie buduję w Skrzyszowie ( koło Wodzisławia ) ! Mogę się zapisać do Was ? Mam MNÓSTWO pytań, niektórych z Was już poznałam ( Adiqq, Bdan.... ) ale mogę również co nieco poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 22.06.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Lee28, ja bym bardzo chętnie wzięła od kogoś sporo ziemi do wyrównania terenu ! Tylko jak teraz kształtują się ceny transportu, wiesz może ? Buduję w Skrzyszowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 22.06.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Jak teraz kształtują się ceny robocizny na dach? pytam, bo czekają mnie negocjacje "uzupełniające" z wykonawcą Nam będą dach robić poleceni i sprawdzeni już górale,za dach dwuspadowy biorą 60zł/m2,za nasz bardziej udziwniony(czterospadowy,z lukarnami) biorą 65zł/m2. Mieliśmy innego wykonawcę od nas ze Zbrosławic,ale życzył sobie 100zł/m2 . Czy mogę prosic o namiary na ekipe górali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts