AGA NR 1 15.07.2009 03:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Daga&Adam, to bardzo proszę na namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 15.07.2009 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Pięć ton ekogroszku w piwnicy i zima nie straszna. Ale cena zabija - 650/t. A w zeszłym roku był po 550 ... Masakra.AGA - moje namiary wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 15.07.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 hehe no ładnie z tym ekogroszkiem ludzi załatwili w zeszłym roku państwo dopłacało do zakupu eko kotów a teraz groszek poszybował w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek_zory 15.07.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Pięć ton ekogroszku w piwnicy i zima nie straszna. Ale cena zabija - 650/t. A w zeszłym roku był po 550 ... Masakra. ja sie obrobilem w zeszlym sezonie w 3,5t, teraz powinno byc lepiej bo ocieplenie skonczone. Pytanie tylko czy przy takich cenach groszku (720zl/t workowanego) koszty nie sa porownywalne z gazem. Jesli dodatkowo uwzglednic duzo drozszy kociol, ktory za jakis czas trzeba bedzie wymienic, to chyba warto sie zastanowic nad sensem inwestycji w przylacze gazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 15.07.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Pięć ton ekogroszku w piwnicy i zima nie straszna. Ale cena zabija - 650/t. A w zeszłym roku był po 550 ... Masakra. AGA - moje namiary wysłałem. Proponował bym kupować bo za misiąć ludzie zaczną już kupowa opał na zimę i podejżewam ze dojdzie do 700zł /t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 15.07.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Witam, potrzebuję namiary na dekarzy, którzy by mi zrobili deskowanie dachu, pokrycie papą, gontem, obróbki blacharskie i orynnowanie.Jeśli ktoś wie, zna- bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 15.07.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Pięć ton ekogroszku w piwnicy i zima nie straszna. Ale cena zabija - 650/t. A w zeszłym roku był po 550 ... Masakra. ja sie obrobilem w zeszlym sezonie w 3,5t, teraz powinno byc lepiej bo ocieplenie skonczone. Pytanie tylko czy przy takich cenach groszku (720zl/t workowanego) koszty nie sa porownywalne z gazem. Jesli dodatkowo uwzglednic duzo drozszy kociol, ktory za jakis czas trzeba bedzie wymienic, to chyba warto sie zastanowic nad sensem inwestycji w przylacze gazowe. Zgadzam się całkowicie. Po wielu obliczeniach, rozterkach, nieprzespanych nocach, wertowaniu czasopism i literatury oraz przejrzenie chyba całego tego Forum na ten temat... zdecydowałam, że zamiast pieca na ekogroszek.... chyba bedzie gaz ziemny. JUTRO jadę podpisać umowę z Gazownictwem. Zresztą przyłącze można zawsze zrobić. U mnie nie wyjdzie dużo ( mam tylko 13 m do rury ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.07.2009 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 A teraz z innej beczki. Czy ktoś z Was korzystał z usług firmy "Barnabas" ? Firma ma szeroki zakres usług - tynki, wylewki, ocieplanie dachu, ocieplanie zewnętzrne itd. Bardzo proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 16.07.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 ...tylko weź pod uwage, że zdecydowana większość ludzi ...mają wentylację mechaniczną i odzyskują dużo tego ciepła. To prawie zawsze idzie w parze... Nie jestem tego aż tak pewien. Dlatego właśnie wstawiłem ten obrazek, żeby uświadomić towarzystwu, że sama grubość ocieplenia to nie wszystko. Spory o grubość styro czy wełny osiągają często wysoką temperaturę, podobnie jak spory o grubość PTH czy spory nt MAX czy PTH 29 cm. A sedno problemu leży gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 16.07.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Po wielu obliczeniach ...zamiast pieca na ekogroszek.... chyba bedzie gaz ziemny. Gratuluję decyzji. Nie wiem na jakim jesteś etapie (tynki?) ale spróbuj przynajmniej przygotować sobie chałupę pod rekuperator i wentylację mechaniczną. A może już to zrobiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.07.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Tak, to "ten etap". Elektrycy skończyli. Teraz wchodzi na parę dni hydraulik. Potem tynki. Rekuperatora i wentylacji mechanicznej nie ma w planach... Co do gazu, to umowa podpisana. Muszę jeszcze uzyskać uzgodnienia z Wodociągami, TP i Energetyką, wrrrr. I jeszcze trzeba załatwić tzw. "uzgodnienie kominiarskie"... A co to takiego ? Gdzie się załatwia i ile to kosztuje ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.07.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Daga&Adam, to bardzo proszę na namiary. 600 252 036 -> Marcin Robia u mnie trzeci dzien i jestem naprawde pod wrazeniem -> 2,5m lata przylozona do juz gotowych tynkow nie pokazuje ZADNYCH nierownosci Oprocz tego chlopaki bardzo sie staraja jezeli chodzi o zabezpieczenie okien, drzwi etc. Zostawiaja tez za soba super porzadek (do mnie przyszli prosto od sasiada wiec wiem Takze BARDZO POLECAM !! Tylko trzeba na nich te 3-4 miesiace czekac Jakby ktos chcial zobaczyc ich robote to zapraszam do mnie do Wodzislawia na wizyte pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.07.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Aaaaaaa, i dziękuję Wam WSZYSTKIM za namiary do tynkarzy !!! Obdzwonieni wszyscy. Coś tam wybiorę, z dwoma się można dogadać. Z resztą jest problem z terminami - wrzesień, październik, grudzień itp. Ale nie ma się co dziwić - tynkarzy szuka się wcześniej. Ja miałam tynkarzy już dawno zaklepanych, ale spartaczyli robotę u Sąsiada. Sąsiad załamany. Ja w lepszej sytuacji - szybko się wycofałam. Ale zostałam na lodzie. Stąd rozpaczliwe poszukiwania. Ale mam nadzieję, że kogoś jednak wybiorę. Ale najbardziej jestem zszokowana różnicami cenowymi : rozpiętość od 19 zł do 28 zł za metr kwadratowy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.07.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 No widzisz, ja bym chętnie wzięła. Tylko te 3 - 4 miesiące.... Czas goni, nie lubie przestojów na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Riczi5 17.07.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 WitamPo ostatnich deszczach muszę zrobić "normalną" drogę dojazdową na budowę.Co wysypać aby było tanio i porządnie. Grunt gliniasty i mało nasiąkliwy.Najtaniej to chyba wyjdzie gruz z rozbiórki (jakieś betonowe elementy). Jakby ktoś miał i chciał się pozbyć to dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 17.07.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 I jeszcze trzeba załatwić tzw. "uzgodnienie kominiarskie"... A co to takiego ? Gdzie się załatwia i ile to kosztuje ??? U kominiarza .To jest wstępna opnia kominiarska,sprawdza jak są zrobione kominy,jaki cug,pochodzi se po daszku i zgarnie ok.200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 17.07.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Nie wiem dlaczego wstępna. U mnie kominiarz był tylko raz i ten papierek był konieczny do odbioru domu (PINB).Dla ekogorszkowców - kupiłem chwałowicki i mam wyniki analizy laboratoryjnej. Kaloryczność 29,7 MJ, zawartość popiołu 4%. Robi wrażenie.Jak wpadnie mi w ręce czeski to spróbuję też dać do analizy - zobaczymy co jest wart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 17.07.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 I jeszcze trzeba załatwić tzw. "uzgodnienie kominiarskie"... A co to takiego ? Gdzie się załatwia i ile to kosztuje ??? U kominiarza .To jest wstępna opnia kominiarska,sprawdza jak są zrobione kominy,jaki cug,pochodzi se po daszku i zgarnie ok.200zł wczoraj mam wystawione a potrzebne do projektu instalacji gazowej Rybnik Chwałowice i płaciłem 30zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 17.07.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Marwal, to bardzo proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 18.07.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Witam Po ostatnich deszczach muszę zrobić "normalną" drogę dojazdową na budowę. Co wysypać aby było tanio i porządnie. Grunt gliniasty i mało nasiąkliwy. Najtaniej to chyba wyjdzie gruz z rozbiórki (jakieś betonowe elementy). Jakby ktoś miał i chciał się pozbyć to dajcie znać. Mam ten sam problem auta się topią , jak dzis grucha wjechała z pełnym ładunkiem to były jaja ale na szczęście jakoś wydostaliśmy ją, Co najlepiej jest wysypać i gdzie można dostać jakieś kruszywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts