krzyk123 12.08.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 A który moddel membrany wybrałeś? Ja biorę pod uwagę Tyveka lub Dorkena.Pzdr Wybrałem to co doradził mi p.Staszek z Tamiru, wcześniej był na tyle ok, że nie wnikałem już w szczegóły i nie porównywałem parametrów po przecinku. Upewniłem sie u kierbuda i kupiłem. u mnie to była delta vent n 1300 G (odpisałem z faktury bo już nie pamietałem) http://www.folnet.pl/docs/delta_vent_n.pdf i tu też może się komu przyda poradnik http://www.folnet.pl/docs/poradnik_folnet.pdf pozdr A zdradzisz ile Cię ta przyjemność kosztowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 13.08.2009 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Bierz lepszy materiał. Kominy trudno jest poprawić po roku czy dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 13.08.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 No, dzisiaj kończą moi tynkarze ! W poniedziałek wchodzą instalatorzy od c.o. Po nich wylewki. Uważam, że już czas powoli rozglądać się za "specem" od kładzenia płytek. Casting rozpoczęty. Czy ktoś poleci kogoś dobrego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.08.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Uważam, że już czas powoli rozglądać się za "specem" od kładzenia płytek. Casting rozpoczęty. Czy ktoś poleci kogoś dobrego ??? piejar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 13.08.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Możecie poradzić czym pomalować podbitkę i elementy więźby które wystają poza budynek? wczoraj zakończyli prace moi cieśle tzn położyli więźbę. Czas wykonania to według mnie mistrzostwo świata, fakt dach prosty dwuspadowy ale i tak szacunek, zaczęli we wtorek około 15:00 a w środę o 11:00 już mieli gotową więźbę i zmykali na następną budowę No i teraz czas na podmurówkę, kominy i malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter_te 13.08.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 WitamW oczekiwaniu na adaptację chciałbym zrobić projekt przyłącza wody - możecie kogoś polecić (budowa w Jankowicach)? Ile może kosztować taki projekt?PozdrawiamPeter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 13.08.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 piejar Dowcipniś . Trochę u siebie kafelkowałem ale łazienek bym się nie chycił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 13.08.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Piejar, a już miałam smarować do Ciebie na priva... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 13.08.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam W oczekiwaniu na adaptację chciałbym zrobić projekt przyłącza wody - możecie kogoś polecić (budowa w Jankowicach)? Ile może kosztować taki projekt? Pozdrawiam Peter Nie ma kogo polecać. Z tego co pamiętam idziesz do Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji odpowiedniego do twojej lokalizacji (w twoim przypadku chyba Rybnik) i oni robią ci takowy projekt we własnym zakresie, ty musisz dostarczyć tylko odpowiednie mapki (w skali 1:1000). Mnie ta przyjemność kosztowała w Wodzisławskich wodociągach o ile dobrze pamiętam 400PLN + cena usługi geodezyjnej ale to było w 03.2008 teraz może być drożej. Czas oczekiwania to w moim przypadku 14 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 13.08.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Uważam, że już czas powoli rozglądać się za "specem" od kładzenia płytek. Casting rozpoczęty. Czy ktoś poleci kogoś dobrego ??? A na kiedy byś potrzebowała bo może bym miał jednego dobrego i godnego polecenia, ale to zależy od terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 13.08.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Na wrzesień - druga połowa września lub koniec września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter_te 13.08.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Nie ma kogo polecać. Z tego co pamiętam idziesz do Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji odpowiedniego do twojej lokalizacji (w twoim przypadku chyba Rybnik) i oni robią ci takowy projekt we własnym zakresie, ty musisz dostarczyć tylko odpowiednie mapki (w skali 1:1000). Mnie ta przyjemność kosztowała w Wodzisławskich wodociągach o ile dobrze pamiętam 400PLN + cena usługi geodezyjnej ale to było w 03.2008 teraz może być drożej. Czas oczekiwania to w moim przypadku 14 dni. No właśnie to nie takie proste - mój wodociąg to Gminny Zakład Wodociągów w Świerklanach - mam sobie zrobić projekt i przedstawić im do uzgodnienia. Dowiadywałem się dzisiaj - oni tego nie robią i nikogo nie polecają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 13.08.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Nie ma kogo polecać. Z tego co pamiętam idziesz do Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji odpowiedniego do twojej lokalizacji (w twoim przypadku chyba Rybnik) i oni robią ci takowy projekt we własnym zakresie, ty musisz dostarczyć tylko odpowiednie mapki (w skali 1:1000). Mnie ta przyjemność kosztowała w Wodzisławskich wodociągach o ile dobrze pamiętam 400PLN + cena usługi geodezyjnej ale to było w 03.2008 teraz może być drożej. Czas oczekiwania to w moim przypadku 14 dni. No właśnie to nie takie proste - mój wodociąg to Gminny Zakład Wodociągów w Świerklanach - mam sobie zrobić projekt i przedstawić im do uzgodnienia. Dowiadywałem się dzisiaj - oni tego nie robią i nikogo nie polecają Słuchaj to zrób tak podjedź do wodociągów w Wodzisławiu i chciej rozmawiać z p. Michał Hołomek on zajmuje się projektami przyłączy, bardzo w porządku młody facet. On na pewno coś poradzi. A jeżeli nie tak to zapraszam do mnie udostępnię ci mój projekt przyłącza i na jego podstawie zrobisz sobie swój. Na wrzesień - druga połowa września lub koniec września. O to nie mamy niestety o czym gadać, bo mój fachowiec wolny będzie najwcześniej w listopadzie.Chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 13.08.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiajanusz 14.08.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 WitajcieMam do sprzedania stemple wys. 3 m i deski szalunkowe ok 5 m3.Budowa w Rydułtowach Mam pytanko gdzie kupowaliście bramy garażowe segmentowe,jakiej firmy polecacie? Też potrzebuję kafelkarza termin marzec 2010 - proszę o namiary. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luks6 16.08.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witajcie Mam do sprzedania stemple wys. 3 m i deski szalunkowe ok 5 m3. Budowa w Rydułtowach Mam pytanko gdzie kupowaliście bramy garażowe segmentowe,jakiej firmy polecacie? Też potrzebuję kafelkarza termin marzec 2010 - proszę o namiary. Pozdrawiam Kasia Gros ma bardzo fajne bramy, ale nie wiem jak z cenami, w Rybniku i Wodzisławiu mają biura: http://www.gros.pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 17.08.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ja kupiłem bramy uchylne Gros i jest to straszna lipa. Może segmentowe są lepsze. Uchylny Ecostar z marketu jest lepszy niż Gros. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 17.08.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 W piatek skończyli tynkarze - zrobiłam tynki cementowo-wapienne. I znów jestem mega-zadowolona z ekipy ! Szczęście mi sprzyja ostatnio. Ekipę polecił mi Adiqq. Więc ja również mogę polecić tę ekipę, z czystym sumieniem. Robią tynki cementowo-wapienne i gipsowe. Wklejam zdjątka : http://images39.fotosik.pl/178/b27355db436eee9amed.jpg http://images50.fotosik.pl/182/727c200a64b97e86med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter_te 17.08.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Słuchaj to zrób tak... Dzięki wielkie! ale to moich problemów z budową nie koniec: na działce mam jeszcze stare fundamenty, które muszę usunąć. Szukam firmy która by się tego podjęła. najlepiej takiej, która ma taką maszynę "coś jak koparka tylko z młotem na końcu" Pozdrawiam Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elmeros 17.08.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam zwracam sie do Was z prośbą, mianowicie poszukuje dekarzy którzy zrobią mi wieźbę,na to dachówka , wszystkie obróbki i orynnowanie, słowem cały dach na gotowo, czy znacie jakąś dobrą i niedrogą ekipe z okolic Rybnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts