leoni 14.09.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 @sergiq77 bardzo dziękuje za podpowiedż, a czy masz jakiś pomysł ja zadaszyc bunkier zsypu na wegiel?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstryczek_elektryczek 14.09.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Nie powiem ci ile za punkt ale za całą instalację w domu o pow. 170m2 (piwnica+parter+poddasze) zapłacę ok. 6000 tys. (mój elektryk zajmie się wszystkim od projektu, przez zakup potrzebnych materiałów po zmianę taryfy z budowlanej na zwykłą, załatwi wszystkie papierki i inne formalności związane z instalacją) usługa kompleksowa, więc myślę że kwota całkiem rozsądna. A zapomniałem dodać że w cenie mam również okablowanie TV-Sat. 6kpln, to ja chyba zatrudnię tego elektryka jako podwykonawcę, kopleksowo???? z pomiarami, biały montaż, okablowania pod rtv/sat, alarm, domofon???? Na jakich zabezpieczeniach i ilu, ile różnicowoprądowych???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klajo 15.09.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 pomożecie mi coś w sprawie tych okien??/ Nie powiem ci ile za punkt ale za całą instalację w domu o pow. 170m2 (piwnica+parter+poddasze) zapłacę ok. 6000 tys. (mój elektryk zajmie się wszystkim od projektu, przez zakup potrzebnych materiałów po zmianę taryfy z budowlanej na zwykłą, załatwi wszystkie papierki i inne formalności związane z instalacją) usługa kompleksowa, więc myślę że kwota całkiem rozsądna. A zapomniałem dodać że w cenie mam również okablowanie TV-Sat. : ja poproszę o namiar na tego elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 15.09.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 @sergiq77 bardzo dziękuje za podpowiedż, a czy masz jakiś pomysł ja zadaszyc bunkier zsypu na wegiel?? Prawie nad tym pracuję wybieram się po materiały żeby zrobić klapę jak będzie gotowe podeślę ci fotki, ale przypomnij się na priva gdzieś tak za tydzień. 6kpln, to ja chyba zatrudnię tego elektryka jako podwykonawcę, kopleksowo???? z pomiarami, biały montaż, okablowania pod rtv/sat, alarm, domofon???? Na jakich zabezpieczeniach i ilu, ile różnicowoprądowych???? Chyba nie da rady ma za dużo roboty (co do ceny nie dodałem że to dobry znajomy, natomiast jeżeli chodzi o to czy z pomiarami, biały montaż, okablowania pod rtv/sat, alarm, domofon, to jest w cenie (u mnie bez alarmu i domofonu, instalacja nie jest zbyt rozbudowana). Na jakich zabezpieczeniach i ilu, ile różnicowoprądowych niestety nie jestem w stanie w tej chwili powiedzieć.Ale jak będę wiedział to napiszę. ja poproszę o namiar na tego elektryka poszło na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 15.09.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Sprzedam garaż blaszany i stemple. Budowa w Knurowie. Zainteresowanych proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leoni 15.09.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 @sergiq77 dzięki po raz kolejny, napewno się odezwe w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianek9999 15.09.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witajcie Czy możecie mi napisać gdzie kupiliście zaślepki do studzienki drenarskiej ? Ja ma rurę karbowaną o średnicy 31,5 cm i w składzie w Świerklanach powiedzieli że kosztuje 80 zeta. Może ktoś z Was kupił taniej i poda namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leoni 15.09.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witajcie Czy możecie mi napisać gdzie kupiliście zaślepki do studzienki drenarskiej ? Ja ma rurę karbowaną o średnicy 31,5 cm i w składzie w Świerklanach powiedzieli że kosztuje 80 zeta. Może ktoś z Was kupił taniej i poda namiary ja kupowałem w budo-zbycie i jak się niemyle za plastikowa dałem chyba coś koło 30zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leoni 15.09.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 @sergiq77 a powiedz mi jeszcze czy ten bunkier masz w jaki kolwiek sposób zbrojony?? bo ja chce wylać tylko zwykłe ścianki bez zbrojeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasdzi 15.09.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Nie powiem ci ile za punkt ale za całą instalację w domu o pow. 170m2 (piwnica+parter+poddasze) zapłacę ok. 6000 tys. (mój elektryk zajmie się wszystkim od projektu, przez zakup potrzebnych materiałów po zmianę taryfy z budowlanej na zwykłą, załatwi wszystkie papierki i inne formalności związane z instalacją) usługa kompleksowa, więc myślę że kwota całkiem rozsądna. A zapomniałem dodać że w cenie mam również okablowanie TV-Sat. Ja również poproszę o namiary na tego elektryka na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 15.09.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 @sergiq77 a powiedz mi jeszcze czy ten bunkier masz w jaki kolwiek sposób zbrojony?? bo ja chce wylać tylko zwykłe ścianki bez zbrojeń Ja mam bunkier pod tarasem (ścianki z bloczków betonowych takich jakie się używa na piwnice) więc siłą rzeczy góra jest zbrojona i tylko zostawiłem dziurę na zsyp. Znajomy zrobił taki numer że zalał całość z góry robiąc normalny strop monolityczny a w zbrojeniu umieścił trzy pokrywy (takie jak można spotkać na studzienkach kanalizacyjnych) całość tzn. komplet pokrywa+pierścień kosztowała go jakieś 350PLN za sztukę. U mnie jest za mało miejsca żeby zmieścić te pokrywy więc zrobię zwykłą klapę. Ja również poproszę o namiary na tego elektryka na priv. Poszło. Witajcie Czy możecie mi napisać gdzie kupiliście zaślepki do studzienki drenarskiej ? Ja ma rurę karbowaną o średnicy 31,5 cm i w składzie w Świerklanach powiedzieli że kosztuje 80 zeta. Może ktoś z Was kupił taniej i poda namiary Ja kupowałem w Handlbudzie na Jedłowniku. zapłaciłem coś koło 45 PLN. ale to było w ubiegłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_IRON_ 16.09.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Witam,Wymyslilem sobie balustrade balkonowa ze stali nierdzewnej z wypelnieniem drewnianym.Jezeli ktos by mial jakies foty lub namiary gdzie mozna taka zobaczyc bylbym wdzieczny. Niestety w internecie nie ma za wiele na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erico 17.09.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Witam forumowiczowSzukam stempli dlugosci min 2.2m w okolicach wodzislawia, potrzebne okolo 200 sztuk. Prosze o kontakt jesli ktos ma na zbyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insah 17.09.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Czy ktoś może mi polecić dobrego fachowca od instalacji alarmowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 18.09.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam, Wymyslilem sobie balustrade balkonowa ze stali nierdzewnej z wypelnieniem drewnianym. http://www.techmet.info/galeria.php Mam balustrady wewnętrzne i zewnętrzne od nich (co prawda z nierdzewki mam wewnątrz domu). Muszę przyznać że "w nierdzewce" są dobrzy. Znam kilka osób, które również od nich brały balustrady. Jeżeli chodzi o specyficzne wypełnienie, to zawsze możesz z nimi uzgodnić sposób montażu desek/płyt a potem wypełnienie zakupić i zamontować samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 18.09.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 szukam ciekawego pomysłu na zadaszenia zsypu na węgiel Robiłem klapę u siebie, jeżeli jeszcze nie masz konceptu to daj znać, strzelę Ci jakieś fotki. Okna mam z firmy Izoterm ul Wiejska Rybnik, profil Rehau, 3 kom, zwykłe okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 18.09.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam forumowiczow Szukam stempli dlugosci min 2.2m w okolicach wodzislawia, potrzebne okolo 200 sztuk. Prosze o kontakt jesli ktos ma na zbyciu. My mamy do odstąpienia, ale budowa w Knurowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 18.09.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam, Mam do sprzedania pustaki Mega Max Kozłowice pozostałość po budowie.Mega-Max 250/238 P+W w ilości 60 szt (1 paleta). Cena 5.9zł za sztukę. http://www.cerpol.com.pl/pustak-mega-max-250-238p+w.php Mega-Max 300/238 P+W w ilości 240 szt (3 palety)Cena 5.9zł za sztukę. http://www.cerpol.com.pl/pustak-mega-max-300-238p+w.php Lokalizacja Nieborowice ok 8 km od Gliwic, odbiór własny.Kontakt pod nr 669988134. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelfi 18.09.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam na Forum. Nigdy nie miałem zamiaru się logować na forum i wypowiadać, ale czytając sobie kolejne posty po prostu musiałem zareagować na posty w stylu a ja kupiłem to tu a tu bez Fvat????? Jakim ciężko mózgowcem trzerba być żeby tak pisać. Kolejna sprawa to na śląslu a już na pewno w okolicach wodzisławia, bez problemu można odnaleźć Kierbuda za mniej niż 2000zł i to takiego który pomoże a nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 18.09.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam na Forum. Nigdy nie miałem zamiaru się logować na forum i wypowiadać, ale czytając sobie kolejne posty po prostu musiałem zareagować na posty w stylu a ja kupiłem to tu a tu bez Fvat????? Jakim ciężko mózgowcem trzerba być żeby tak pisać. Kolejna sprawa to na śląslu a już na pewno w okolicach wodzisławia, bez problemu można odnaleźć Kierbuda za mniej niż 2000zł i to takiego który pomoże a nie zaszkodzi. Ty madrala a o co ci właściwie chodzi. Nie miałeś zamiaru a jednak napisałeś. Na tym forum ludzie sobie pomagają a nie wymądrzają się. Jak ci się nie podoba to nie pisz i nie czytaj, przepłacaj za wszystko i nie chciej porady od nikogo. Przeczytałeś dwa posty i wszystkie rozumy pozjadałeś. Na razie geniuszu budowlany. PS. Wiem o co ci chodzi z tym pisaniem o Vat ale nie uważasz że to nie twoja sprawa, że ktoś podaje takie informacje, więc przestań się czepiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts