agipablo 27.10.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Żory stemple SprzedamPo szałowaniu piwnicy więc długości od 2,3m do 2,7 ... 140szt. po 2,50 zł/szt.Paweł 794268520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido84 27.10.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam mam do sprzedania dwie rury karbowane pcv-u trzon d315 dlugosc 3 metry x2 oraz 2 x dno pcv Kaczmarek i 2x pokrywa pcv Kaczmarek zainteresowanych prosze pisac na priva pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 28.10.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam. Na początku chciałabym się przywitać, jestem tu nowa i dopiero zaczynam swoją przygodę z budową. Dziś szukałam w internecie namiarów na jakiegoś architekta i trafiłam na tą grupę, ale nie dałam rady przeczytać całości. Jestem na etapie wyboru projektu. Na chwilę obecną jestem zdecydowana na projekt Klasyka http://www.extradom.pl/StronaProjektu.aspx?projektID=4225, ale przed zakupem muszę pogadać z architektem czy się wogóle nadaje. Niestety na chwilę obecną nie jestem zorientowana w temacie, a co za tym idzie i znalezienie fajnego architekta, który wykona mi adaptację, a moze i byłby zarazem kierownikiem budowy, sprawia mi trochę problemów. Dlatego piszę z prośbą o namiary na jakiegoś fajnego architekta, który za adaptacje gotowego projektu nie skasuje mi kolosalnej kwoty, no i doradzi co np. zmienić żeby było funkcjonalnie. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 28.10.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam imienniczkę na naszej grupie. Ale co do architekta i Kierownika nie pomogę niestety... bo mam do bani. Ale witam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 28.10.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam. Na początku chciałabym się przywitać, jestem tu nowa i dopiero zaczynam swoją przygodę z budową. Dziś szukałam w internecie namiarów na jakiegoś architekta i trafiłam na tą grupę, ale nie dałam rady przeczytać całości. Jestem na etapie wyboru projektu. Na chwilę obecną jestem zdecydowana na projekt Klasyka http://www.extradom.pl/StronaProjektu.aspx?projektID=4225, ale przed zakupem muszę pogadać z architektem czy się wogóle nadaje. Niestety na chwilę obecną nie jestem zorientowana w temacie, a co za tym idzie i znalezienie fajnego architekta, który wykona mi adaptację, a moze i byłby zarazem kierownikiem budowy, sprawia mi trochę problemów. Dlatego piszę z prośbą o namiary na jakiegoś fajnego architekta, który za adaptacje gotowego projektu nie skasuje mi kolosalnej kwoty, no i doradzi co np. zmienić żeby było funkcjonalnie. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Agnieszka Polecam ci Pracownie projektowa Domino z Wodzisławia prowadzą nadzór jak również mogą ci zaadaptować projekt oto ich stronka http://www.domino.alpha.pl/index.php?view=home Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izeczka11 28.10.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 witam,mam do sprzedania garaz blaszany po budowietel.609047999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.10.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 ...ale nie dałam rady przeczytać całości... Może to i dobrze bo jeszcze się rozmyślisz... Witaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 29.10.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Może to i dobrze bo jeszcze się rozmyślisz... Witaj. Zaczęłam od wykopania studni na swojej działce i aż się boję co to będzie gdy budowa domu ruszy pełną parą, bo takich partaczy jak ta moja ekipa od studni to juz dawno nie widziałam. I obawiam się, że na takich ludzi mogę trafiać częściej. Będę całkiem siwa zamin ten dom powstanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.10.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Budowlańcy to nie księgowi. Bądź twarda jak Kazimiera Szczuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 29.10.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 K%^&%^%^% wodociągi wody nam nie chcą dać A tak dobrze szło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 29.10.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 K%^&%^%^% wodociągi wody nam nie chcą dać A tak dobrze szło... A mają powód ??????? bo to dziwne A tak spytam co będzie z pogodą , mamy dach jeszcze do zrobienia - polepszy ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 29.10.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 KiR napisała K%^&%^%^% wodociągi wody nam nie chcą dać Nic nowego....Nasza działka i dwie obok mnie też nie mają szans na pociągnięcie wody przez wodociągi w ciągu najbliższych 3 lat, nie zdążyliśmy się wpisac w plan realizacji inwestycji, wszystkim dookoła pociągnęli wodę a nam zaproponowali ,że za 13 tysięcy to nas podłączą..Śmiech na sali hehe Studnie sobie wykopię i koniec nich spadają ze swoją wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.10.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 KiR napisała K%^&%^%^% wodociągi wody nam nie chcą dać Nic nowego....Nasza działka i dwie obok mnie też nie mają szans na pociągnięcie wody przez wodociągi w ciągu najbliższych 3 lat, nie zdążyliśmy się wpisac w plan realizacji inwestycji, wszystkim dookoła pociągnęli wodę a nam zaproponowali ,że za 13 tysięcy to nas podłączą..Śmiech na sali hehe Studnie sobie wykopię i koniec nich spadają ze swoją wodą. A ile macie do najblizszej rurki ? Ja kopalem 300m i to naprawde nie sa porazajace koszta.. W trzech sasiadow wyszlo to nas w sumie po 1,5k pln na leb. Robione przez wodociagi to rzeczywiscie koszt o wiele wyzszy (ok 100-120 pln / m pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 29.10.2009 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 A tak spytam co będzie z pogodą , mamy dach jeszcze do zrobienia - polepszy ????????? Ewus u nas własnie robią od wtorku w tej pogodzie dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.10.2009 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Hej:) To ja jeszcze spytam gdzie kupowaliscie / planujecie kupic drzwi wewnetrzne ? Jestesmy juz prawie zdecydowani na Porte.. Ale klamka jeszcze nie zapadla Gdzie w okolicy sa duze salony z wystawami ? Bylismy w meistrze na marklowickiej, na rybnickiej chyba 2-3 sklepy i w ruck zucku w rybniku Najchetniej bym sobie te porty na zywo poogladal, chyba bedzie sie trzeba wybrac gdzies dalej - kwota do wydania niemala bo drzwi bedzie w sumie z 12-15szt. wiec moge smignac i do Katowic pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 30.10.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Hej:) To ja jeszcze spytam gdzie kupowaliscie / planujecie kupic drzwi wewnetrzne ? Kupowałem w Hadexie w Jastrzębiu (to dystrybutor Porty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.10.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 gdzie kupowaliscie / planujecie kupic drzwi wewnetrzne Bel-Pol Jastrzębie ale znalazłem je w centrum handlowym w pobliżu Ikei, w Katowicach. Mam DRE Stylus 30s http://www.dre.pl/drzwi/stylus.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.10.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Hej:) To ja jeszcze spytam gdzie kupowaliscie / planujecie kupic drzwi wewnetrzne ? Jestesmy juz prawie zdecydowani na Porte.. Ale klamka jeszcze nie zapadla Gdzie w okolicy sa duze salony z wystawami ? Bylismy w meistrze na marklowickiej, na rybnickiej chyba 2-3 sklepy i w ruck zucku w rybniku Najchetniej bym sobie te porty na zywo poogladal, chyba bedzie sie trzeba wybrac gdzies dalej - kwota do wydania niemala bo drzwi bedzie w sumie z 12-15szt. wiec moge smignac i do Katowic pozdr. PORTA jest w HADEXIE w Jastrzębiu. Byłam, oglądałam. Ale do końca mnie nie przekonały... Bo po głowie chodzą mi jednak prawdziwe, drewniane. W Pszczynie np. jest autoryzowany punkt drzwi STOLBUD WŁOSZCZOWA. Jeszcze nie byłam, ale mam zamiar podjechać. A w międzyczasie rozglądam się za dobrym stolarzem od drzwi. Jakbyś ktoś znał..... to bardzo proszę o namiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 30.10.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 K%^&%^%^% wodociągi wody nam nie chcą dać A tak dobrze szło... A mają powód ??????? bo to dziwne A tak spytam co będzie z pogodą , mamy dach jeszcze do zrobienia - polepszy ????????? Napisali, że brak możliwości technicznych, bo niezbędna jest budowa sieci rozdzielczej w drodze a oni tego nie robią tylko UM. UM ani w tym ani w następnym roku nie przewiduje takich inwestycji. U nas sytuacja wygląda tak, że na około wszyscy mają, ale gdyby w naszej drodze ciągnąć to dzieli mnie od sąsiada, który ma wodę jedna działka. Daga&Adam myślę, że to jakieś 25-30 m. I tam moglibyśmy spokojnie się wpiąć. A ile Was wyniosło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.10.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Napisali, że brak możliwości technicznych, bo niezbędna jest budowa sieci rozdzielczej w drodze a oni tego nie robią tylko UM. UM ani w tym ani w następnym roku nie przewiduje takich inwestycji. U nas sytuacja wygląda tak, że na około wszyscy mają, ale gdyby w naszej drodze ciągnąć to dzieli mnie od sąsiada, który ma wodę jedna działka. Daga&Adam myślę, że to jakieś 25-30 m. I tam moglibyśmy spokojnie się wpiąć. A ile Was wyniosło? Mozliwe, ze do sasiada jest pociagnieta cienka rurka i nie da sie do niej juz Was wpiac Oni maja odpowiednie wytyczne - chodzi o spadki cisnienia, opory hydrauliczne i takie tam. Ja tez nie moglem sie wpiac do sasiada mimo ze mialem do tej rurki ~30m ale byla to rurka fi32 i na niej siedzialo juz kilka domow (bodaj 3), musielismy kopac do najblizszej fi50. Ale jezeli powiedzieli Wam, ze do sasiada mozecie to 30m to jest smieszna odleglosc O ile nie bedziecie mieli problemu z uzyskaniem zgody na przejscie przez ta jedna dzialke po drodze to wykopanie tego + zakopanie to ~400 pln (jakby co zapraszam na priv;) plus rura (wodociagi kasuja zwykle duzo wiecej - jakies 5-6 pln / m czyli ok 180 pln) i wcinka ~100-200 pln. Calosc ja widze grubo ponizej 1 tys pln, nie liczac papierow (projekt). pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts