selimm 28.09.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 znaczy sie ...nie lubi kaczek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 28.09.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 znaczy sie ...nie lubi kaczek ? ino niemówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 28.09.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jak to jest? Smaruje sie sciany fund. od wewnątrz dysperbitem czy nie? Wody gruntowe są stosunkowo wysoko, ziemia mocno piaszczysta. Godojcie ludziska My też mamy piwnice.Wysmarowane mamy tylko zewnętrzne ściany (też fundamentowe). Po co smarować od wewnątrz, jeśli zakłada się, że izolacje poziome mają być skuteczne. Izolację daje się na ławy, (niektórzy mają też pod ławami) i na podłogę na gruncie. Ale oczywiście nie jestem specem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 28.09.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jamles , godołes coś ze mosz znajomego w branzy płotkarskiej ? ja, mo siatka z Bekerta i mo piec od Malejkigo i za tydzień jedzie do Holandii To spytej sie go jak tam ten jego "lejek" Kupuja od jego "pod sprzedawcy" - mo sklep na Beacie - po drodze z Rybnika do Rydułtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 28.09.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Potym kupuje u mie Sebo8877 Minął kolejny dzień. Ciekawe co on zrobi z tym piecem którego ja nie kupię . Dowej Sebo oferta na priva ale musza mieć te 3 m2 wymiennika. Jak sie postarosz to możno sprzedosz dwa? Selimm - kajś pisali o jakimś czopuchu hybrydowym. Poszukej po tym haśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 28.09.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jamles , godołes coś ze mosz znajomego w branzy płotkarskiej ? ja, mo siatka z Bekerta i mo piec od Malejkigo i za tydzień jedzie do Holandii To spytej sie go jak tam ten jego "lejek" Kupuja od jego "pod sprzedawcy" - mo sklep na Beacie - po drodze z Rybnika do Rydułtów na razie grzeje ino woda, dalij przerobio CO, na szczyńście jest ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 28.09.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Ciekawe co on zrobi z tym piecem którego ja nie kupię . Nie bój żaby.Myślę, że chłop modli się, co byś nie naciskał.Pewnie pieca nie ma i nie będzie go mieć. Dziwne, ale często ludziska sprzedają coś, czego nie mają. Tak się robi interesy. A teraz moje przemyslenia: W BudoZbycie jak zamawiam materiały, to płacę jak są na placu. W Lubarze najpierw trzeba zapłacić, wystawiają wirtualne faktury PROFORMA (to taka forma księgowości, której nie uznaje Urząd Skarbowy), dopiero potem realizują zamówienie. Może trzeba założyć firmę z wkładem własnym 0 zł i obracać cudzymi pieniędzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.09.2006 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Może trzeba założyć firmę z wkładem własnym 0 zł i obracać cudzymi pieniędzmi. Chyba wynika to z tego, że chwilowo z rynku "klienta" zrobił nam się rynek "producenta". Faktura proforma jest wystawiana chyba wtedy kiedy danego towaru nie ma w firmie. W niektórych miejscach nawet jeżeli materiał fizycznie jest a nie został jeszcze wprowadzony "do komputera" to nie mogą wystawić faktury. Taka faktura jest dla Ciebie jakimś tam dowodem wpłaty za określony materiał. Branie 100% zaliczki za materiał to bandytyzm na który zgadzam się jedynie w wyjątkowych przypadkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.09.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Te...mondrala z Podkarpacia ...powiedz mi czy komin 160 fi nado sie do paliwa stałego (okrągły -systemowy) No mondrala sprawa wyglado tak !!! fi 160 to przekrój ze mamtymatyki 200 cm2 I tak na piec górnospalający (mo znacznie cieplejsze spaliny) styknie noł problym Na piec dolnospalający - o połowa za mało !!!! Stąd też bydzie sie to objawiać w drugim przypadku - czynstszym czyszczyciym, problymym przy rozruch (może Ci się kurzić). Wyjściym to jest jak wspomnioł Piejar zainstalowani czopuch hybrydowego (montuje się to na wyjściu spalin z kotła) - mozna to to zainstalowąc do kazdego kotła - trzeba tylko zgrac to ze sterowaniem. Wszystko ddo się zrobić. Problym pojawio się przy kotłach z podajnikiembo tam sterownik mo w ciul ustawiyń- m.in slimaka posuwu itd itp. nie ma sensu stosowac tu Automatycznego palacza - bo jest bezsynsu - w tych sytuacjach hybryda skonstruowano jest na włoncz wyłoncz. Przy takim kominie jak Twój - styknie wspomóc tyn ciong podczas rozpalanio !!!! i przy ciulatej pogodzie. Jeżeli natomiast wzionbyś kocioł bez podajników - to do hybrydy dokłodom Automatycznego palacza i mosz Piec wyciągowy z całom elektronikom. Jeśli piec bez podajnika - to nie musisz kupowac do niego nadmuchu - bo hybrydom zrobisz z niego piec wyciągowy (wydajniejszy i oszczędniejszy (spaliny przeciągane są do komina przez załadunek a nie pchane - tak więc lepiej się dopalają). Zarówno Automatyczny palacz jak i hybryda - mogiesz dostac u mie . Jak bydziesz potrzebowoł to ci prziwieza Ale piyrsze trza mi wiedziec jki bydziesz mioł tyn piec.... Jak to to wyglondo zoboczysz na mojiw www !!! Tam jest kocioł ferrum z własnie czopuchym hybrydowym - to to co wylazuje z pieca do komina - automatyczny palacz je przikryncony z boku pieca Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.09.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Potym kupuje u mie Sebo8877 Minął kolejny dzień. Ciekawe co on zrobi z tym piecem którego ja nie kupię . Dowej Sebo oferta na priva ale musza mieć te 3 m2 wymiennika. Jak sie postarosz to możno sprzedosz dwa? Selimm - kajś pisali o jakimś czopuchu hybrydowym. Poszukej po tym haśle. Piejar jak ech godoł powyżyj tyn kocioł co mo w sprzedaży to je na mojij www - je to piec WYCIONGOWY - z hybrydom. Cyna mosz na PW a DTR-ki na majlu Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.09.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Piec ma byc z podajnikiem ,ale nie mam jeszcze swego typu poczekom na Piejara az sie w koncu zdecyduje -bo przy 2 to dostana rabat http://www.hydrotech.com.pl/index.php?me=5&id=13 co powiesz na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 29.09.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Dobry kocioł ale ni mo paleniska awaryjnego (i chyba nie może mieć). Podobna idea jak u Urzonia z Pszczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.09.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Piec ma byc z podajnikiem ,ale nie mam jeszcze swego typu poczekom na Piejara az sie w koncu zdecyduje -bo przy 2 to dostana rabat http://www.hydrotech.com.pl/index.php?me=5&id=13 co powiesz na to ? Sell - na stronie wyglado na ok. Konstrukcja bazuje na systemie dolnospalajacym tak samo zreszta jak malejek - tak więc trza się z tym kominem przespac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.09.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Dobry kocioł ale ni mo paleniska awaryjnego (i chyba nie może mieć). Podobna idea jak u Urzonia z Pszczyny. Ni moze mieć - bo to jest zagazowywanie- odgazowywanie - popularnie nazywane HOLGAZEM Z tym że gazować można tu i węgiel i drewno i praktycznie kazdy inny opał stały Sebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.09.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Dobry kocioł ale ni mo paleniska awaryjnego (i chyba nie może mieć). Podobna idea jak u Urzonia z Pszczyny. typowy szkodnik co gumioki w piecu pali przeca Ty mosz tam takie wiejscie powietrze ze powinienes se dbać o to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.09.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Sebo jak ta Twoja strona sie przeglądo ??same wyskakujące ciu....mnie atakuje zeby to choc gołe baby były ...ni mosz wpływu na to ? to jaki typ pieca polecosz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.09.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Czy ktosik z okolic Rybnika jest w posiadaniu GWC rurowego bądź zwirowego. Pozdrawiammalmuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.09.2006 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Dziś od 9 - 16 dzień otwarty Elektrowni Rybnik. Zapraszam do zwiedzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.09.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 pracujesz w ER? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 30.09.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 mozna tam co ukraść .??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts