Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie ile płaciliście za wylewki i czy ekipa układała wam styropian

30 pln / m2 - bez styropianu i folii (ukladalem sam), z tasmami dylatacyjnymi i "zbrojeniem" (stalowe kratki z cienkiego drutu). Z czystym sumieniem moge ta ekipe polecic (olszar) - absolutnie zadnej niedorobki, a wylewki sa tak rowne ze szok :) Przylozysz late 3m i nie ma ani mm roznicy. Kladlem na to np. kafle w lazience to kleju poszlo mi 10kg (niecale pol worka) na 7m2 - grubosc kleju doslownie 1mm, wyszlo chyba polowe mniej niz zuzycie podane na opakowaniu ;)

;)

pozdr.

A ja chce tylko napisać, że u nas dzisiaj milion ludzi- jestem pełna podziwu

ekipa robi dach dalej, następni jak szaleni - chyba z 10 chłopa kopie przyłacze gazu - chociaż zastanawiam się dlaczego nie zaczekali do wiosny , skoro i tak termin przebombili :))))

Jak widac nie dane nam odpocząć :))

I pytanie mam

Czy upierać się przy wentylacji kazdego pokoju ???

Strategiczne wiadomo, jak pralnia, garderoba, łazienki ale np pokój dziecka - o tylko ten jeden się na razie ostał i nie wiem czy leciec kupic ten dodatkowy kominek w dachówce czy dać sobie spokój ??????

30 pln / m2 - bez styropianu i folii (ukladalem sam), z tasmami dylatacyjnymi i "zbrojeniem" (stalowe kratki z cienkiego drutu). Z czystym sumieniem moge ta ekipe polecic (olszar) - absolutnie zadnej niedorobki, a wylewki sa tak rowne ze szok :) Przylozysz late 3m i nie ma ani mm roznicy. Kladlem na to np. kafle w lazience to kleju poszlo mi 10kg (niecale pol worka) na 7m2 - grubosc kleju doslownie 1mm, wyszlo chyba polowe mniej niz zuzycie podane na opakowaniu ;)

;)

pozdr.

Dzięki, a jaki styro kupowaliście (twardość) i gdzie? Jeżeli możesz to podaj również cenę, pozdrowienia

Piejar,

dzięki.

Fakt - podskoczę, przecież to u mnie o rzut beretem.

:wink:

Basia,

za wylewki płaciłam 30 zł / m2 - materiały i robocizna.

Bez styropianu - ten zakupiłam sobie sama a rozłożyli go moi instalatorzy przy zakładaniu podłogówki.

Wylewki mam "perfecto" - powszechny zachwyt w tym temacie.

od wielu osób w Rybniku słyszałam,że najtaniej wychodzi zrobić projekt sieci wodociągowej w Wodociągach (chociaż tanio to i tak nie jest).Pozdrawiam.

Aga dzięki za namiary na wylewkarza.

Potwierdzam tę informację mnie kosztowała ona 450PLN ale to było w 2008r. Na pewno plusem jest to ze jeżeli oni zrobią ci projekt to nie będą się potem przy przyłączu czepiali bo niby kogo - siebie.(Polecam młodego gościa z Wodociągów z Wodzisławia Holomek się zwie imię mi gdzieś umknęło.

PS. Dzięki serdeczne za info na temat grzejników i pieców. Piejar tobie dodatkowo dzięki za poruszenie problemu Aluminium + miedź, powiem szczerze że nie miałem pojęcia że taki kłopot może wyniknąć.

AGA Nr 1 daj namiary na Olszara, ile cię skasował jeżeli to nie tajemnica.

Aguś co się tyczy paneli również drewnianych podjedź sobie do "Meistra" na Łużyckiej w Wodzisławiu (kierunek Marklowice) mają spory wybór, polecam również zajrzeć do Panel-Spec w Rybniku na przeciwko STATOIL jadając w kierunku Wodzisławia.