MaciekKamila 14.02.2010 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 chyba wszedzie beton b20 jest za okolo 230 brutto z pompa i gruszka, podobno w budo-zbycie maja lepszej jakosci niz beton z lubaru. czy to jest tanio czy drogo to nie wiem, ale przy ofertach taka cene wszyscy podaja. pozdrawiam Ja miałem beton od Matuszka za 210 zl m3 Nie rozumie co to znaczy beton b20 lepszy czy gorszy jezeli jest na beton certyfikat to musi spelniac normy które sa ustalone. chyba wszedzie beton b20 jest za okolo 230 brutto z pompa i gruszka, podobno w budo-zbycie maja lepszej jakosci niz beton z lubaru. czy to jest tanio czy drogo to nie wiem, ale przy ofertach taka cene wszyscy podaja. pozdrawiam Ja miałem beton od Matuszka za 210 zl m3 Nie rozumie co to znaczy beton b20 lepszy czy gorszy jezeli jest na beton certyfikat to musi spelniac normy które sa ustalone. kiedy kupowales beton po 210zl? bo ja oferty mam z lutego 2010.nie znam sie na betonach, ale przed wyborem firmy budujacej z okolic rybnika a rozmawialem z kilkunastoma, twierdzili ze na betonie z budozbytu po 2 dniach leca z murami a na betonie z lubaru musza poczekac troche dluzej. chyba nie mieli w tym zadnego interesu a tylko wyrazali swoje opinie. napewno beton z tych firm czy od matuszka czy jeszcze z innej firmy bedzie tak samo mocny i chyba tornado mogloby to tylko sprawdzic! dlatego bede bral beton gdzie bedzie po prostu tanszy z grucha i pompa co do dachowki to tez mam ogromny problem, bo chce cos czarnego i koniecznie z ceramiki i tak na 260 m2 mojego dachu potrzebuje: -koramik L 15 czarna angoba szlachetna 18000zl -balance lenti czarna angobowana 14200 zl -nelskamp f10u kolor 32 czern stara angoba 13600 -nelskamp g10 kolor 32 czern stara angoba 18250zl (dachowka plaska) cena obejmuje dachowki podtsawowe, lewe krance i prawe, gasiory i dachowki wentylacyjne z transportem i rozladunkiem. czekam tylko na wycene robena, bo niby odradzaja bo krzywy ale jak cena bedzie dobra to niech sie martwi majster, ze sie trudno kladzie i wogole. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagunaiii 15.02.2010 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 kiedy kupowales beton po 210zl? bo ja oferty mam z lutego 2010.nie znam sie na betonach, ale przed wyborem firmy budujacej z okolic rybnika a rozmawialem z kilkunastoma, twierdzili ze na betonie z budozbytu po 2 dniach leca z murami a na betonie z lubaru musza poczekac troche dluzej. chyba nie mieli w tym zadnego interesu a tylko wyrazali swoje opinie. napewno beton z tych firm czy od matuszka czy jeszcze z innej firmy bedzie tak samo mocny i chyba tornado mogloby to tylko sprawdzic! dlatego bede bral beton gdzie bedzie po prostu tanszy z grucha i pompa co do dachowki to tez mam ogromny problem, bo chce cos czarnego i koniecznie z ceramiki i tak na 260 m2 mojego dachu potrzebuje: -koramik L 15 czarna angoba szlachetna 18000zl -balance lenti czarna angobowana 14200 zl -nelskamp f10u kolor 32 czern stara angoba 13600 -nelskamp g10 kolor 32 czern stara angoba 18250zl (dachowka plaska) cena obejmuje dachowki podtsawowe, lewe krance i prawe, gasiory i dachowki wentylacyjne z transportem i rozladunkiem. czekam tylko na wycene robena, bo niby odradzaja bo krzywy ale jak cena bedzie dobra to niech sie martwi majster, ze sie trudno kladzie i wogole. pozdrawiam w sierpniu zalewalismy 2-gi strop i taka cena była , a co zaszkodzi przedzwonić i zapytać o akyualną cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiq 15.02.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam(...) Jak na reklamę to ciut nachalna.... Nie mam zadnego interesu w tym zeby ja reklamowac, a przy wyborze mozna ja brac pod uwage sczegolnie ze cena porownywalna do Robena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimi34 15.02.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 witam ,czy ktos zna gdnego poleceia wykonawce wykopania wykopu pod dom bo musze juz z kims ustalic termin pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 15.02.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 witam ,czy ktos zna gdnego poleceia wykonawce wykopania wykopu pod dom bo musze juz z kims ustalic termin pozdro Witam W Radoszowach jest godny polecenia, nazywa się Berger. Ma koparkę JCB albo CAT teraz niejestem pewien, ma b.dobrego operatora, przynajmiej miał takiego w zeszłym roku. Jak zarezerwujesz teraz to i dobra cena ci wpadnie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 15.02.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 jak robia na cem II (tzn zuzlowy) to wiazanie masz opoznione ( czasami i cem III sypia jak kto chce ) przepis przepisem, niestety betoniarnia tez robi tak by nie stracic a trzymac standardy ( masz przeciez certyfikat, a on nie jest do podtarcia) . jesli chcesz lac rano a po poludniu stawiac sciany ( oczywiscie latem ;> ) to prosisz o to. zuzlowy to standard, cem I , ktory jest drozszy jest na zyczenie. teraz w okresach zimowych dyspozytor by na nim psow nie wieszac musi dawac i cem I i cem II i dotego dodatki czy w tych temperaturach grzac wode czy tez i kruszywo ( tego to malo kto robi) . nasze regionalne wytwornie betonu sa ok, nie ma co narzekac. robilo sie z gorszymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimi34 15.02.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 mozesz podac namiar na te kopareczke w radoszowach pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 16.02.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 bdan Odwiedź hurtownię Styrnol w Mszanej na drodze Wodzisław Jastrzębie. Są elastyczni i w zeszłym roku mieli lepsze ceny na dachówkę Roben Kasztan + i porotherm niż Hadex, Lubar i Budozbyt. He He może ceny i niezłe ale jakoś nasza współpraca była ciężka. Raz przywieźli nam 2 palety cegieł bez uprzedzenia na budowę wyładunek wyglądał tak że gościu stojąc na pace auta rzucał nimi na plac budowy masakra http://myszka.dobrafirma.com/Budowa/Stan%20Zero/Fatalna%20ceg%B3a%20ze%20Styrnola%202.JPG pozostała z tego paleta prawie dobrej i paleta śmiecia, brak skruchy przeprosin i czegokolwiek. Innym razem przywieźli już nawet po uzgodnieniu na budowę 3 palety dachówki bez HDS do samodzielnego rozładunku , dobrze że nie rozładowali w podobnym stylu, na szczęście teściowa użyła "skutecznego słownictwa łacińskiego"i wyprosiła ich z placu budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka i Darcio 16.02.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Witam! Chetnie kupię używany garaż blaszany oraz tymczasowe ogrodzenie i deski do szalowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 16.02.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 mozesz podac namiar na te kopareczke w radoszowach pozdro witam poszło na priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 17.02.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Dziękuję chyba jednak jeśli Roben nie jest taki zły to zdecyduję się na niego. No bo cenowo to chyba wiecie... Mam Robena monza plus grafit bardzo jesteśmy zadowoleni, zawsze znajdzie się pare krzywych .. to ceramika a nie zaprawa cementowa ze sztancy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 17.02.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Mam Robena monza plus grafit bardzo jesteśmy zadowoleni, zawsze znajdzie się pare krzywych .. to ceramika a nie zaprawa cementowa ze sztancy a powiedz mi Seba czy to widac golym okiem na dachu, ze jakas dachowka jest krzywa i np. odstaje od reszty dachowek? czy tylko jest problem z jej ulozeniem? jakbys mial jakas fote dachu? bo jak tych niedociagniec dachowki nie widac z placu to po co przeplacac ponad 5 tys zl miedzy koramic a robenem?! a ceramika to zawsze ceramikapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.02.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 pytanie laika mam projekt ale bez wykazu (dokładnie ilość) materiałów (ilość betonu,pustaki, drewno, dachówka) - czy w składzie budowlanym sami to sobie dokładnie przeliczą ? czy to jest odpłatne ? ceny negocjowaliscie później jak rozumiem...i czy lepiej czekać na miejscu na wycene czy zostawić i czekac na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 17.02.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 pytanie laika mam projekt ale bez wykazu (dokładnie ilość) materiałów (ilość betonu,pustaki, drewno, dachówka) - czy w składzie budowlanym sami to sobie dokładnie przeliczą ? czy to jest odpłatne ? ceny negocjowaliscie później jak rozumiem...i czy lepiej czekać na miejscu na wycene czy zostawić i czekac na odzew hej, ja wlasnie robie wyceny:) idziesz sobie do hurtowni materialow i oni sobie kseruja Twoj projekt techniczny domu i za darmo wyliczaja ile potrzebujesz i czego. po kilku dniach odzwaniaja lub wysylaja na email zestawienia kosztowe, pozniej najtansza oferte przesylasz do pozostalych skladow ....... i jest walka o klienta! przykladowo za leiera 30 p+w na poczatku spiewali 4,5zl brutto to teraz juz zeszli do 3,95zl brutto, na kilku tysiacach pustakow na caly dom zbiera sie juz calkiem niezla suma. analogicznie jest z reszat materialow! pozdrawiam i zycze wytrwalosci w znalezieniu jak najlepszych cen, czasami trzeba byc natretnym i co kilka dni sie przypominac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszma 17.02.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witam w nowym sezonie. Zaczynam rozglądać się za materiałam na kolejny etap prac.Potrzebóje pustaki na szczyty i narazie udało mi się uzyskać takie ceny:- Porotherm 30 4,77 zł/szt- Porotherm 25 5,68 zł/sztCeny oczywiście z transportem i rozładunkiem.Zdecydowałem się na dachówke ROBEN Plus miedzana 2,9 zł/sztCzy ktoś wynegocjował lepsze ceny??Poszukuje także sprawdzonej ekipy do dachu.A gdzie można kupić dobrą wieźbe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimi34 17.02.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 mycia napisz jak wyszły zakupy w zorach solbetu pozdro jimi34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika2277 17.02.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Kupiłam dziś dachówkę za waszą doradą Roben bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie cena w Carmex Mrówka z Raciborza i to tam zamówiłam wszystko rynny dachówk, folia i dodatki. Buduję dom w Rododendronach 6 (P) bez garażu. Wycena za dach ok. 150m2 policzyli mi trochę ponad 11 000zł (bez okien dachowych) to chyba ok. za Roben Monza Plus w kolorze czarnobrązowa glazura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.02.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 za Roben Monza Plus w kolorze czarnobrązowa glazura. a jaką dostałas cenę za m2 brutto albo za szt. brutto ? ja dostalam 3,21 brutto za szt ta dachowke a na allegro widziałam 2,90 tylko nie sprawdzalam ile dolicza za transport http://img705.imageshack.us/img705/3488/dachc3b3wka20roben.jpg' alt='dachc3b3wka20roben.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika2277 17.02.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 3.16 brutto sztuka podstawowej ale mam mały dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 18.02.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Weronika a powiedz czy cena 3,16 tej dachówki jest z transportem,bo mi powiedzieli,że kasują 120 zł za transport na godzinę?Quenne a powiedz skąd masz tą cenę 3,21?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts