Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

chyba wszedzie beton b20 jest za okolo 230 brutto z pompa i gruszka, podobno w budo-zbycie maja lepszej jakosci niz beton z lubaru. czy to jest tanio czy drogo to nie wiem, ale przy ofertach taka cene wszyscy podaja.

pozdrawiam

Ja miałem beton od Matuszka za 210 zl m3

Nie rozumie co to znaczy beton b20 lepszy czy gorszy jezeli jest na beton certyfikat to musi spelniac normy które sa ustalone.

chyba wszedzie beton b20 jest za okolo 230 brutto z pompa i gruszka, podobno w budo-zbycie maja lepszej jakosci niz beton z lubaru. czy to jest tanio czy drogo to nie wiem, ale przy ofertach taka cene wszyscy podaja.

pozdrawiam

Ja miałem beton od Matuszka za 210 zl m3

Nie rozumie co to znaczy beton b20 lepszy czy gorszy jezeli jest na beton certyfikat to musi spelniac normy które sa ustalone.

kiedy kupowales beton po 210zl? bo ja oferty mam z lutego 2010.nie znam sie na betonach, ale przed wyborem firmy budujacej z okolic rybnika a rozmawialem z kilkunastoma, twierdzili ze na betonie z budozbytu po 2 dniach leca z murami a na betonie z lubaru musza poczekac troche dluzej. chyba nie mieli w tym zadnego interesu a tylko wyrazali swoje opinie. napewno beton z tych firm czy od matuszka czy jeszcze z innej firmy bedzie tak samo mocny i chyba tornado mogloby to tylko sprawdzic! dlatego bede bral beton gdzie bedzie po prostu tanszy z grucha i pompa :)

co do dachowki to tez mam ogromny problem, bo chce cos czarnego i koniecznie z ceramiki i tak na 260 m2 mojego dachu potrzebuje:

-koramik L 15 czarna angoba szlachetna 18000zl

-balance lenti czarna angobowana 14200 zl

-nelskamp f10u kolor 32 czern stara angoba 13600

-nelskamp g10 kolor 32 czern stara angoba 18250zl (dachowka plaska)

cena obejmuje dachowki podtsawowe, lewe krance i prawe, gasiory i dachowki wentylacyjne z transportem i rozladunkiem. czekam tylko na wycene robena, bo niby odradzaja bo krzywy ale jak cena bedzie dobra to niech sie martwi majster, ze sie trudno kladzie i wogole.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

kiedy kupowales beton po 210zl? bo ja oferty mam z lutego 2010.nie znam sie na betonach, ale przed wyborem firmy budujacej z okolic rybnika a rozmawialem z kilkunastoma, twierdzili ze na betonie z budozbytu po 2 dniach leca z murami a na betonie z lubaru musza poczekac troche dluzej. chyba nie mieli w tym zadnego interesu a tylko wyrazali swoje opinie. napewno beton z tych firm czy od matuszka czy jeszcze z innej firmy bedzie tak samo mocny i chyba tornado mogloby to tylko sprawdzic! dlatego bede bral beton gdzie bedzie po prostu tanszy z grucha i pompa :)

co do dachowki to tez mam ogromny problem, bo chce cos czarnego i koniecznie z ceramiki i tak na 260 m2 mojego dachu potrzebuje:

-koramik L 15 czarna angoba szlachetna 18000zl

-balance lenti czarna angobowana 14200 zl

-nelskamp f10u kolor 32 czern stara angoba 13600

-nelskamp g10 kolor 32 czern stara angoba 18250zl (dachowka plaska)

cena obejmuje dachowki podtsawowe, lewe krance i prawe, gasiory i dachowki wentylacyjne z transportem i rozladunkiem. czekam tylko na wycene robena, bo niby odradzaja bo krzywy ale jak cena bedzie dobra to niech sie martwi majster, ze sie trudno kladzie i wogole.

pozdrawiam

w sierpniu zalewalismy 2-gi strop i taka cena była , a co zaszkodzi przedzwonić i zapytać o akyualną cene

witam ,czy ktos zna gdnego poleceia wykonawce wykopania wykopu pod dom bo musze juz z kims ustalic termin pozdro

Witam

W Radoszowach jest godny polecenia, nazywa się Berger.

Ma koparkę JCB albo CAT teraz niejestem pewien, ma b.dobrego operatora, przynajmiej miał takiego w zeszłym roku. Jak zarezerwujesz teraz to i dobra cena ci wpadnie.

pozdrawiam

jak robia na cem II (tzn zuzlowy) to wiazanie masz opoznione ( czasami i cem III sypia jak kto chce ) przepis przepisem, niestety betoniarnia tez robi tak by nie stracic a trzymac standardy ( masz przeciez certyfikat, a on nie jest do podtarcia) . jesli chcesz lac rano a po poludniu stawiac sciany ( oczywiscie latem ;> ) to prosisz o to. zuzlowy to standard, cem I , ktory jest drozszy jest na zyczenie. teraz w okresach zimowych dyspozytor by na nim psow nie wieszac musi dawac i cem I i cem II i dotego dodatki czy w tych temperaturach grzac wode czy tez i kruszywo ( tego to malo kto robi) . nasze regionalne wytwornie betonu sa ok, nie ma co narzekac. robilo sie z gorszymi :wink:

bdan

Odwiedź hurtownię Styrnol w Mszanej na drodze Wodzisław Jastrzębie. Są elastyczni i w zeszłym roku mieli lepsze ceny na dachówkę Roben Kasztan + i porotherm niż Hadex, Lubar i Budozbyt.

He He może ceny i niezłe ale jakoś nasza współpraca była ciężka. Raz przywieźli nam 2 palety cegieł bez uprzedzenia na budowę wyładunek wyglądał tak że gościu stojąc na pace auta rzucał nimi na plac budowy masakra

http://myszka.dobrafirma.com/Budowa/Stan%20Zero/Fatalna%20ceg%B3a%20ze%20Styrnola%202.JPG

pozostała z tego paleta prawie dobrej i paleta śmiecia, brak skruchy przeprosin i czegokolwiek. Innym razem przywieźli już nawet po uzgodnieniu na budowę 3 palety dachówki bez HDS do samodzielnego rozładunku , dobrze że nie rozładowali w podobnym stylu, na szczęście teściowa użyła "skutecznego słownictwa łacińskiego"i wyprosiła ich z placu budowy .

Mam Robena monza plus grafit bardzo jesteśmy zadowoleni, zawsze znajdzie się pare krzywych .. to ceramika a nie zaprawa cementowa ze sztancy

a powiedz mi Seba czy to widac golym okiem na dachu, ze jakas dachowka jest krzywa i np. odstaje od reszty dachowek? czy tylko jest problem z jej ulozeniem? jakbys mial jakas fote dachu?

bo jak tych niedociagniec dachowki nie widac z placu to po co przeplacac ponad 5 tys zl miedzy koramic a robenem?! a ceramika to zawsze ceramika

pozdrawiam

pytanie laika :) mam projekt ale bez wykazu (dokładnie ilość) materiałów (ilość betonu,pustaki, drewno, dachówka) - czy w składzie budowlanym sami to sobie dokładnie przeliczą ? czy to jest odpłatne ? ceny negocjowaliscie później jak rozumiem...i czy lepiej czekać na miejscu na wycene czy zostawić i czekac na odzew

pytanie laika :) mam projekt ale bez wykazu (dokładnie ilość) materiałów (ilość betonu,pustaki, drewno, dachówka) - czy w składzie budowlanym sami to sobie dokładnie przeliczą ? czy to jest odpłatne ? ceny negocjowaliscie później jak rozumiem...i czy lepiej czekać na miejscu na wycene czy zostawić i czekac na odzew

hej, ja wlasnie robie wyceny:) idziesz sobie do hurtowni materialow i oni sobie kseruja Twoj projekt techniczny domu i za darmo wyliczaja ile potrzebujesz i czego. po kilku dniach odzwaniaja lub wysylaja na email zestawienia kosztowe, pozniej najtansza oferte przesylasz do pozostalych skladow ....... i jest walka o klienta! przykladowo za leiera 30 p+w na poczatku spiewali 4,5zl brutto to teraz juz zeszli do 3,95zl brutto, na kilku tysiacach pustakow na caly dom zbiera sie juz calkiem niezla suma. analogicznie jest z reszat materialow!

pozdrawiam i zycze wytrwalosci w znalezieniu jak najlepszych cen,

czasami trzeba byc natretnym i co kilka dni sie przypominac

Witam w nowym sezonie. Zaczynam rozglądać się za materiałam na kolejny etap prac.

Potrzebóje pustaki na szczyty i narazie udało mi się uzyskać takie ceny:

- Porotherm 30 4,77 zł/szt

- Porotherm 25 5,68 zł/szt

Ceny oczywiście z transportem i rozładunkiem.

Zdecydowałem się na dachówke ROBEN Plus miedzana 2,9 zł/szt

Czy ktoś wynegocjował lepsze ceny??

Poszukuje także sprawdzonej ekipy do dachu.

A gdzie można kupić dobrą wieźbe??

Kupiłam dziś dachówkę za waszą doradą Roben bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie cena w Carmex Mrówka z Raciborza i to tam zamówiłam wszystko rynny dachówk, folia i dodatki. Buduję dom w Rododendronach 6 (P) bez garażu. Wycena za dach ok. 150m2 policzyli mi trochę ponad 11 000zł (bez okien dachowych) to chyba ok. za Roben Monza Plus w kolorze czarnobrązowa glazura.

za Roben Monza Plus w kolorze czarnobrązowa glazura.

a jaką dostałas cenę za m2 brutto albo za szt. brutto ? ja dostalam 3,21 brutto za szt ta dachowke a na allegro widziałam 2,90 tylko nie sprawdzalam ile dolicza za transport

http://img705.imageshack.us/img705/3488/dachc3b3wka20roben.jpg' alt='dachc3b3wka20roben.jpg'>