MaciekKamila 24.02.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 a nie bedzie kto mial na stanie kilka niepotrzebnych palikow i kilka starych desek, takich jakich bedzie potrzebowal geodeta? jakos sie dogadamy ;doczywiscie w okolicach rybnika co bede mogl po to podjechac:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 24.02.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Kochani nie orientujecie się przypadkiem gdzie mogę zamówić gotową mieszankę cementowo-piaskową na wylewki z dodatkiem plastyfikatora (wiadomo podłogówka) i włókien zbrojących (to ponoć taki wynalazek zastępujący tradycyjne zbrojenie z siatki). Bo firma z której brałem beton do zalewania stropów takiego czegoś nie robi i mam kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitaa132 24.02.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Szukam Biura Projektowego w Rybniku jak i okolicach (Żory, Jastrzębie Zdrój, Wodzisław Śląskie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 24.02.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 My korzystaliśmy z biura Tensa z Rybnika, na ul. Jankowickiej. Całkiem w porządku, żadnych problemów. Pomogli, doradzili, zrobili czego chcieć więcej Tutaj link do ich stronki http://www.tensa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 24.02.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Szukam Biura Projektowego w Rybniku jak i okolicach (Żory, Jastrzębie Zdrój, Wodzisław Śląskie). Napisz dokałdnie gdzie będziesz budowac;] to ci dużo ułatwi w wyborze biura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 24.02.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Szukam Biura Projektowego w Rybniku jak i okolicach (Żory, Jastrzębie Zdrój, Wodzisław Śląskie). W Wodzisławiu polecam ich:http://www.domino.alpha.pl/ Ja u nich robiłem projekt indywidualny i jestem bardzo zadowolony zarówno z prac projektowych jak i ich nadzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 24.02.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Szukam Biura Projektowego w Rybniku jak i okolicach (Żory, Jastrzębie Zdrój, Wodzisław Śląskie). poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawiwo 24.02.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Potrzebujemy garaż blaszany na budowę, jeśli ktoś ma na sprzedaż w okolicach Żor prosimy o kontakt na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 24.02.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Proszę napiszcie ile kosztowała was robocizna / całość wykonania instalacji c.o. i wod-kan. Mam wrażenie, że wyceny które dostałęm są chyba za wysokie, a już negocjowałem. Dom 150m2 dół podłogówka, góra tradycyjnie, piwnica 3 grzejniki, piec z podajnikiem cena 31000 + 5000 za wod-kan w tym robocizny ok 6000zł za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 24.02.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Dobra, jestem systematycznie zasypywana privami o ekipy ( pozdrawiam wszystkich ! ), cały czas dzielnie odpowiadam... to teraz ja mam pytanie. Do wykończonych lub wykańczających się. Czy znacie jakąś bardzo dobrą ekipę malarską ( najlepiej malowanie natryskowe ) ??? Oczywiście, mogłaby to być firma zajmująca się ogólnie wykończeniówką ( ostateczne dopieszczenie wnętrz, tynki stukturalne, malowanie itp. ), ale szczególnie zależy mi na bardzo dobrych malarzach. Jeśli macie jakieś info w tym temacie, to proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 24.02.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Proszę napiszcie ile kosztowała was robocizna / całość wykonania instalacji c.o. i wod-kan. Mam wrażenie, że wyceny które dostałęm są chyba za wysokie, a już negocjowałem. Dom 150m2 dół podłogówka, góra tradycyjnie, piwnica 3 grzejniki, piec z podajnikiem cena 31000 + 5000 za wod-kan w tym robocizny ok 6000zł za całość. Lider6, nie dogadałeś się jednak z tym INSTALMEXEM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 24.02.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 dalej ich badam jest narazie jedną z wóch opcji, ze wskazaniem na nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 24.02.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Już kiedyś pytałem ale nikt mi nie odpowiedział Czy ktoś z szanownych forumowiczów ogrzewa domek tylko za pomocą kominka z płaszczem wodnym i jak go wyszła tegoroczna zima? która myśle że się już skończyła. Bo my mamy pomysła aby właśnie tylko kominkiem z płaszczem wodnym grzać domek. Gazu nima a wyngiel też trza kupić. Więc może piękny kominek pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 24.02.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Czy ktos kupował bloczki betonowe w Dombudzie w Warszowicach, tam byłaby najkorzystniejsza cena ale nie wiem jak z jakością. Będę wdzięczna za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 24.02.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Już kiedyś pytałem ale nikt mi nie odpowiedział Czy ktoś z szanownych forumowiczów ogrzewa domek tylko za pomocą kominka z płaszczem wodnym i jak go wyszła tegoroczna zima? która myśle że się już skończyła. Bo my mamy pomysła aby właśnie tylko kominkiem z płaszczem wodnym grzać domek. Gazu nima a wyngiel też trza kupić. Więc może piękny kominek pozdro Ale ten kominek z p.w. miałby być docelowo JEDYNYM ogrzewaniem domu ? Czy tylko tymczasowo - na czas budowy, coby się trochę ogrzać ( siebie i robotników ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 24.02.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Więc może piękny kominek Kotłownia w salonie... Kusząca perspektywa. Znajomi tak mają i niespecjalnie się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 24.02.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Już kiedyś pytałem ale nikt mi nie odpowiedział Czy ktoś z szanownych forumowiczów ogrzewa domek tylko za pomocą kominka z płaszczem wodnym i jak go wyszła tegoroczna zima? która myśle że się już skończyła. Bo my mamy pomysła aby właśnie tylko kominkiem z płaszczem wodnym grzać domek. Gazu nima a wyngiel też trza kupić. Więc może piękny kominek pozdro Ale ten kominek z p.w. miałby być docelowo JEDYNYM ogrzewaniem domu ? Czy tylko tymczasowo - na czas budowy, coby się trochę ogrzać ( siebie i robotników ) ? Kominek z p.w. miałby być jedynym ogrzewaniem domu. My raczej nie będziemy mieli robotników. Budujemy sami ja i żona, nawet fundamenty kopaliśmy sami łopatami bez koparki jedyni robotnicy będą do dachu, bo żona się boi że spadne. No chyba my będziemy się grzać. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 24.02.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Więc może piękny kominek Kotłownia w salonie... Kusząca perspektywa. Znajomi tak mają i niespecjalnie się sprawdza. Czyli co masz na myśli piejar że szybko będą brudne ściany i wszędzie sadze? Ja myślałem aby zainstalować odkurzacz centralny do sprzątania kominka może się sprawdzi. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 24.02.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Do odkurzacza centralnego zachęcam - mam i sprawdza się.Co do kominka - chodzi mi o to, że grzanie chałupy kominkiem przez całą zimę nie jest takie romantyczne jak może się wydawać. Pewno będzie to kilka (naście?) kubików drzewa do wniesienia do salonu (skąd, którędy?) no i wybieranie popiołu co kilka dni. Znajdźcie kogoś kto tak się grzeje powiedzmy dwa sezony i popytajcie czy to się sprawdza. Ja póki co znam dwa przypadki, że nie. Jeden już zrezygnował (na gaz) drugi mówi, że jakby jeszcze raz... toby tak nie zrobił.Dla równowagi - znam jeden pozytywny (EDZIA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 24.02.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Więc może piękny kominek Kotłownia w salonie... Kusząca perspektywa. Znajomi tak mają i niespecjalnie się sprawdza. Czyli co masz na myśli piejar że szybko będą brudne ściany i wszędzie sadze? Ja myślałem aby zainstalować odkurzacz centralny do sprzątania kominka może się sprawdzi. pozdro Chcecie grzać dom JEDYNIE kominkiem z p.w ??? Nie na czas budowy tylko normalnie, już po zamieszkaniu w domu ??? To chyba... fatalny pomysł. Matko, zajedziecie się z tym drewnem w salonie i podtrzymywaniem ognia w kominku, a malować będziecie musieli chyba co rok. Poza tym ( ale kurczę, może się nie znam na kominkach p.w... ) taki kominek da radę porządnie zagrzać cały dom i jeszcze cwu ? Piejar, rozwiń myśl, bo widzę, że wiesz coś więcej na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts