myszka168 02.03.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam. Mam pytanie.Czy ktoś budował z Leiera 25 P W z Lubaru? Albo może wiecie cos na temat jakości tego pustaka... Jesteśmy na etapie jego zamawiania,mąż jest przekonany ale ja chyba za duzo po necie czytam i mam wątpliwości. Tez mamy z Lubaru 25 jak każdy pustak odrzutów trochę jest ale ogólnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.03.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 jaki pięęęękny dom !! jaki masz kąt nachylenia dachu ?? Dzieki dzieki, piekny on bedzie jak sie go dopiero dopiesci A dach ma 35 albo 36 st pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 02.03.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Piejar dlatego napisałam,że "słyszałam,iż słowacki lepszy od polskiego",a jaki będzie to się okaże jak dom z niego powstanie.Ja nie mam żadnego zdania na ten temat-narazie. Ponawiam prośbę o namiary na koparkę w okolicy Ochojca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek.k 02.03.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam szukam firmy do badań gruntu pod kątem wykonania przydomowej oczyszczalni ścieków, potrzebne mi to do zgody z gminy na budowę oczyszczalniPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Santa_ppc 02.03.2010 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Piejar dlatego napisałam,że "słyszałam,iż słowacki lepszy od polskiego",a jaki będzie to się okaże jak dom z niego powstanie.Ja nie mam żadnego zdania na ten temat-narazie. Ponawiam prośbę o namiary na koparkę w okolicy Ochojca. Namiary poszły na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 03.03.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam Buduje ktoś domek w Orzepowicach?? Jaka tam jest kategoria szkód górniczych?? Dzwoniłem na KWK "Rydułtowy" i pan był bardzo zdziwiony, że tam jest teren górniczy. A w wypisie jak byk, że teren górniczy. Czekam na odpowiedz z kopalni, ale kto wie ile im zejdzie ) A ma może ktoś do sprzedania deski szalunkowe w dobrym stanie??? Pozdrawiam wszystkich budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 03.03.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam Buduje ktoś domek w Orzepowicach?? Jaka tam jest kategoria szkód górniczych?? Dzwoniłem na KWK "Rydułtowy" i pan był bardzo zdziwiony, że tam jest teren górniczy. A w wypisie jak byk, że teren górniczy. Czekam na odpowiedz z kopalni, ale kto wie ile im zejdzie ) A ma może ktoś do sprzedania deski szalunkowe w dobrym stanie??? Pozdrawiam wszystkich budowniczych Teren górniczy ???? i Rydułtowy???? prędzej może bym powiedział Chwałowice :] ... Zobacze w mapach z czystej ciekawości ale dopiero jutro:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 03.03.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam Buduje ktoś domek w Orzepowicach?? Jaka tam jest kategoria szkód górniczych?? Dzwoniłem na KWK "Rydułtowy" i pan był bardzo zdziwiony, że tam jest teren górniczy. A w wypisie jak byk, że teren górniczy. Czekam na odpowiedz z kopalni, ale kto wie ile im zejdzie ) A ma może ktoś do sprzedania deski szalunkowe w dobrym stanie??? Pozdrawiam wszystkich budowniczych Teren górniczy ???? i Rydułtowy???? prędzej może bym powiedział Chwałowice :] ... Zobacze w mapach z czystej ciekawości ale dopiero jutro:] siema, Apacz, nie chce sie madrzyc ale jak masz dostep do jakis tam map to pewnie tez wiesz, ze obszar gorniczy i teren gorniczy wg PGiG to nie to samo. patrzac tylko na zumi widac, ze rydultowy od orzepowic w lini prostej oddalone sa o okolo 10km czyli ibardzo blisko i jakis tam wplyw eksploatacji na powierzchnie moze wystepowac wogole to mysle, ze zalew rybnicki jest jest takim tworem po wyeksplatowaniu pola polnocnego kwk rydultowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 03.03.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 witam to, że nie fedrują to nie znaczy, że nie ma szkód fedrują na obszarze górniczym, a wpływ może być na terenie górniczym... tak czy siak, musze czekać na pismo z kopalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebenzer 03.03.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam, Szukam dobrego - polecanego wykonawcy wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła. Rejon: Śląsk / Gliwice - Rybnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 03.03.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam szukam firmy do badań gruntu pod kątem wykonania przydomowej oczyszczalni ścieków, potrzebne mi to do zgody z gminy na budowę oczyszczalni Pozdrawiam ja robię takie badania )) u siebie już działeczkę odwierciłem:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek.k 03.03.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam szukam firmy do badań gruntu pod kątem wykonania przydomowej oczyszczalni ścieków, potrzebne mi to do zgody z gminy na budowę oczyszczalni Pozdrawiam ja robię takie badania )) u siebie już działeczkę odwierciłem:)) Dziękuję Juz odczytałem PW, jutro zadzwonię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 04.03.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 siema, Apacz, nie chce sie madrzyc ale jak masz dostep do jakis tam map to pewnie tez wiesz, ze obszar gorniczy i teren gorniczy wg PGiG to nie to samo. patrzac tylko na zumi widac, ze rydultowy od orzepowic w lini prostej oddalone sa o okolo 10km czyli ibardzo blisko i jakis tam wplyw eksploatacji na powierzchnie moze wystepowac wogole to mysle, ze zalew rybnicki jest jest takim tworem po wyeksplatowaniu pola polnocnego kwk rydultowy pozdrawiam No tak jak podejrzewałem żle wysłaliście zapytanie... Rozmawiałem z głównym geologiem z Chwałowic i Rydułtowy-Anna. Powinniście posłać zapytanie na Chwałowice.. bo Pod orzepowice kiedzs podjeżdzał KWK Rymer. Nawet był tam jakiś szyb wdechowy w Zebrzydowicach ale zaniechno tam eksploatacji z racji wysokiego poziomu wód.... Po połaczeniu Chwałowic i Rymera wszstkie dokumnetacje(mapy) zostały przeniesione na chwałowice i jesli ktoś ma coś wiedzieć to tylko tam:] Wiedząc jak u nas biurokracja trwa to moze nawet miesiać trwać bo teraz z Rydułtów pujdzie zaytanie na chwałowice:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.03.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 my na Chwałowice czekaliśmy 2 tyg ale myslę ze jak sie tam podejdzie to można szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 04.03.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 No tylko jak się wejdzie na mapę obszarów i terenów górniczych to orzepowice są podzielone, częśc należy do KWK Rydułtowy a częsc do Chwałowic. Akurat moja część jest na TG Rydułtowy. I w wypisie z MPZP tez mam ze Rydułtowy. Dlatego tam wysłałem wniosek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 04.03.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 acha no chyba ze tak:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 04.03.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 mam nadzieje, że nie będzie jakichś szkód.... troche mi sie nie usmiecha wywalać wiecej kasy na fundament i czekac pare miesięcy az mi kopalnia wróci btw. macie namiary na jakiegos taniego dostawce piasku??? te ceny w lubarze i budozbycie są doscyc wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 04.03.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Zapytaj tam: "Ceramot" Motyka Pawlica Spółka JawnaBuków, ul. Krzyżanowicka 1, tel. 32 4517444 Może będzie taniej, cenę betonu tez mają korzystną - zaproponowali mi 203 zł brutto za B15 (z pompą i gruszką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 04.03.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 ja wynegocjowałem w lubarze beton po 208 zł brutto za B20 i niby daja gosciunia do wyrównania betonu na stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 04.03.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 ja wynegocjowałem w lubarze beton po 208 zł brutto za B20 i niby daja gosciunia do wyrównania betonu na stropie Razem z transportem i pompą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts