Zatartaczni 27.03.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam i ja:) Budujemy nasz mały biały domek na Orzepkach... Mamy szkieletowca,jesteśmy na etapie wykańczania. No i tu się zaczęły, ze tak powiem największe schody mimo ze mam dom parterowy... Czy mysślicie ze gipsowanie połączeń płyt k-g, szlifowanie i podwójne malowanie ścian za 22zł to dobra cena? Za robocizne oczywiście... Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.03.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 potrzebuje na gwalt do wtorku, srody 15 aut ziemi tzn glina zapiaszczona na zasypanie fundamentow!!! pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 27.03.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam i ja:) Budujemy nasz mały biały domek na Orzepkach... Mamy szkieletowca,jesteśmy na etapie wykańczania. No i tu się zaczęły, ze tak powiem największe schody mimo ze mam dom parterowy... Czy mysślicie ze gipsowanie połączeń płyt k-g, szlifowanie i podwójne malowanie ścian za 22zł to dobra cena? Za robocizne oczywiście... Pozdrawiam Ola Czyli kładzienie gładzi + gruntowanie + malowanie ? Jeśli tak, to cena jest ok. Kładzenie gładzi ze szlifowaniem to ok. 15 zł / m2. Malowanie z gruntowaniem - ok. 8 zł / m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 27.03.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 witamnie zostało komuś po budowie pustaków wentylacyjnych dwukomorowchPOzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zosienka2404 27.03.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Dzis wytyczono mi budynek na działce razem z ławicami zapłaciłam 300 złotych. Jestem zadowolona i pan który będzie budował też wszystko ładnie sprawnie nawet poziom zaznaczony. Jeśli ktoś będzie chciał namiary proszę pisać wyślę na priva. Ruszamy z budową na całego po świętach czy ktoś może powiedzieć gdzie są najtańsze bloczki betonowe i beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zosienka2404 27.03.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 I jeszcze jedno pytanie czy ktoś nie ma beczki na wodę do sprzedania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 27.03.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam, ktoś może korzystał albo zamierza skorzystać, bądź orientuje się w dopłatach do solarów zgodnie z poniższym? http://www.rybnik.pl/index.php?id=223&p=news,11,show,5194 Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 27.03.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam, ktoś może korzystał albo zamierza skorzystać, bądź orientuje się w dopłatach do solarów zgodnie z poniższym? http://www.rybnik.pl/index.php?id=223&p=news,11,show,5194 Pozdr. Nikt jeszcze nie korzystał, bo to zupełnie nowy projekt. Wszystko co na dziś wiadomo znajdziesz w materiałach na stronie, mówiąc krótko niewiele konkretów... Nie nastawiałbym się raczej na jakąś znaczącą dopłatę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.03.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam, ktoś może korzystał albo zamierza skorzystać, bądź orientuje się w dopłatach do solarów zgodnie z poniższym? http://www.rybnik.pl/index.php?id=223&p=news,11,show,5194 Pozdr. Nikt jeszcze nie korzystał, bo to zupełnie nowy projekt. Wszystko co na dziś wiadomo znajdziesz w materiałach na stronie, mówiąc krótko niewiele konkretów... Nie nastawiałbym się raczej na jakąś znaczącą dopłatę... nowy ?? kiedyś w muratorze czytałam o gminach które dopłacaja i Rybnik podobno dopłacał 3600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 27.03.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 I jeszcze jedno pytanie czy ktoś nie ma beczki na wodę do sprzedania? na allegro jest tego masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 27.03.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Malowanie z gruntowaniem - ok. 8 zł / m2. Dwukrotne (malowanie) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 27.03.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 nowy ?? kiedyś w muratorze czytałam o gminach które dopłacaja i Rybnik podobno dopłacał 3600 zł Tak, projekt jest nowy, co można wyczytać na podanej stronie UM. Nie wiem co wyczytałaś w muratorze, ale do tej pory UM dopłacał do modernizacji systemów ogrzewania, ale tylko w budynkach na które PNB wydano przed 16.12.2002. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geller 28.03.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 potrzebuje na gwalt do wtorku, srody 15 aut ziemi tzn glina zapiaszczona na zasypanie fundamentow!!! pomozcie oddam z pocałowaniem w ręke każdą ilość ziemi tzn. gliny ale niezapiaszczonej bede wybierał pod piwnice ale chyba dopiero po świętach, bo nie śpieszy mi się tak bardzo, budowa w Boryni, jak co to kontakt PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 28.03.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 tak w ogole, to potrzebuje parapetów tak wewnętrznych (biale) jak i niedlugo zewnerznych....gdzie najlepiej szukac? Parapety załatwia się przeważnie razem z oknami - "okniarze" mają wystawki i duży wybór. Ja mam wewnętrzne granitowe kupione "pod Wodzisławiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 28.03.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Malowanie z gruntowaniem - ok. 8 zł / m2. Dwukrotne (malowanie) ? Artur, nawet trzykrotne. Inwestorka miała niedosyt po dwukrotnym malowaniu, po trzecim była dopiero w pełni usatysfakcjonowana. Bez mrugnięcia okiem pomalowali trzeci raz. Sami przyznali, że lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 28.03.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 u siebie tez niektore sciany malowalem 3 krotnie, reszte 2 razy, z doswiadczenia wiem ze gkf trzeba 3 razy, mimo tego samego gruntu co na scianach murowanych ( albo moze gladzie na scianach robia ta roznice ? ) duzo oczywiscie zalezy tez od uzytego gruntu. pokoj mialem jakims badziewnym z casto gruntowane, czulem ze beda klopoty juz przy gruntowaniu ( pracuje bez rekawic). takze rozsadnie dobierajcie grunty pod farby z reszta drewno tez trzeba 2-3 krotnie potraktowac lawkowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 28.03.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Oprócz malarza przydałby mi się jeszcze kontakt do wykonawcy podbitki drewnianej. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sfysywiu 28.03.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Na płytach g-k jest różnica w chłonności, między łaczeniami, na których jest szpachla, a resztą płyty, pokrytej kartonem - mniej chłonnej. Gruntu z Castoramy - Amigrunt nie polecam. Unigrunt przed gruntowaniem pod malowanie rozcieńcza się w stosunku 1:1, natomiast producenci Amigruntu chyba przesadzili z wodą już na etapie produkcji... Przy bardzo wymagających farbach polecam gipsowanie całej powierzchni płyt oraz stosowanie gruntów, podkładów zalecanych przez producenta. Krycie zależy też od odcienia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 28.03.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 U siebie dawałem unigrunt, na to tania biała farba (dla "unormowania"), potem dwie warstwy Dulux-a bez rozcieńczania (Kolory świata) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof i Elżbieta 28.03.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witam. Planuję rozpoczęcie budowy i szukam namiarów na ekipę do budowy (najlepiej dom pod klucz). Czy ktoś ma doswiadczenia i ewentualne namiary? Budowa w okolicach Wodzisławia Sl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts