DagaAdam 29.03.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 O dzięki, a robią na wymiar bo widze boczki zakończone, Pewnie, wszystko na wymiar (szerokosc i dlugosc). chociaż w sumie to nie wiem o jakich parapetach wewnętrznych jak gadam Duże okna do ziemi, a dwa co się nadają do parapetu to kuchnia i łazienka. Wszystkie masz az do samej podlogi ? Normalnie stoja na podlodze, czy jednak na lekkim podwyzszeniu (np. jednym pustaku) ? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luks6 29.03.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Gruz o którym wspominałem, można nabyć w Raciborzu, jak ktoś chce dam namiary. Cena 23zł/T http://lh6.ggpht.com/_pB5ccpMZU7Q/S6_I6pcAKNI/AAAAAAAAABU/VLXAPBlLpdM/s640/20100328047.jpg Calkiem fajny, tylko w tej cenie mozesz juz miec czerwona berge w sorcie 0-60, choc lepszy i tak jest niesort bo sie super klinuje pozdr. Tak, tylko że berga z czasem się zamienia w piach bo się kruszy a takiego betonu nic nie ruszy Więc jak ktoś planuje z czasem dać kostkę to jest to lepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebenzer 29.03.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witam, Mam 600 sztuk pustaków na ściany o grubości 24 cm. Na m2 wchodzi 11,7 sztuki. Kupowałem je z Niemiec. Pozdrawiam,Sławektel.: 501412750 Miejsce budowy: Knurów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 29.03.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 O dzięki, a robią na wymiar bo widze boczki zakończone, Pewnie, wszystko na wymiar (szerokosc i dlugosc). chociaż w sumie to nie wiem o jakich parapetach wewnętrznych jak gadam Duże okna do ziemi, a dwa co się nadają do parapetu to kuchnia i łazienka. Wszystkie masz az do samej podlogi ? Normalnie stoja na podlodze, czy jednak na lekkim podwyzszeniu (np. jednym pustaku) ? pozdr. Wszystkie do podłogi, nie ma pustaka tylko 18 cm na wylewke ) no może jakiś centymetr albo trzy ) ale generalnie do podłogi Wkleic foty nie umiem bo mam na razie brak dostępu do mojego miejsca na serwera, a na tych ogólnych nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 29.03.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Duże okna do ziemi, a dwa co się nadają do parapetu to kuchnia i łazienka. W kuchni chcę przedłużyć blat w miejsce parapetu , a w łazience pewnie wypłytkuję. Teraz sobie uświadomiłam. brzmi prawie jak u mnie co to za projekt ? Indywidualny ) więc nie bardzo wiem jak opisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 29.03.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witam,Oto lista pozostałości po mojej budowie:1. 86 szt profili do gk U50 dł 4,0 mb wraz z uchwytami ES 60/75 (ok. 300 szt)2. tymczasowe schody młyńskie, solidne (max różnica poziomów ok.3 m)3. Bloczki Ytong o wymiarach 600x365x200 - 25 szt4. Bloczki Ytong o wymiarach 600x240x200 - 16 szt5. Bloczki Ytong o wymiarach 600x110x200 - 16 szt6. Taśma kominowa f. Wabis kolor cegła szer. 300 mm 1 rolka7. Narzędzia do murowania z Ytonga: kielnie 36,5 cm, 24 cm, 11 cm, przykładnica do cięcia bloczków, rylec do bruzdowania.Zainteresowanych proszę o kontakt na priva, co do ceny z pewnością dojdziemy do porozumienia.Oto zdjęcia materiałów:http://images39.fotosik.pl/274/a0984d07a85f00ddm.jpghttp://images43.fotosik.pl/278/8f3f9c220c4ddf61m.jpghttp://images50.fotosik.pl/278/ee73f213bd7afdcem.jpghttp://images43.fotosik.pl/278/e051dcfad4da3ca9m.jpghttp://images50.fotosik.pl/278/edfe438e95cb71c9m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.03.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Tak, tylko że berga z czasem się zamienia w piach bo się kruszy a takiego betonu nic nie ruszy Więc jak ktoś planuje z czasem dać kostkę to jest to lepsze rozwiązanie. Czarna nieprzepalona rzeczywiscie moze sie zapadac.. Pod ciezarowkami Wypalona, czerwona, pod osobowka - nie ma szans! A ten gruz ktory proponujesz ma o ile dobrze widze - dosc sporo czerwonej cegly - wiec tez troche dyskusyjny material Jednak wole berge -> po warstwie 40cm (na glinie!) jezdzila mi 10 tonowa fadroma z pelna lyzka (2-3t) w te i we wte i absolutnie nic sie nie zapadlo! Jezdzila tez duza czteroosiowka z 15t piasku (czyli ze 25t) i to samo. Dla mnie bomba pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaskiniowy 30.03.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Widzę tu dział p.t. Rybnik. Ja wprawdzie będę stawiał w Żorach ale to dośc blisko. Nie macie polecić ekipy lub poszczególnych fachowców coby zrobili stan surowy? Na priva najchętniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozastaw 30.03.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia ze składem drewna przy rondzie boguszowickim "FOREST'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy30 30.03.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Cy ktos z Was ma pokryty dach dachówką płaską np. Creaton Domino, Tegalit, Nibra, Linea? Jestem zainteresowany położeniem tego typu dachówki i chętnie zobaczyłbym w realu. Jakie macie doświadczenia z dachówką płaską?Buduje w okolicach Raciborza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.03.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 ...absolutnie nic sie nie zapadlo! .. Jak masz berge na glinie to jest OK póki jeździsz po suchym. Po kilku latach berga wdepta się w glinę. Ja miałem długo berge przed garażem ale po opadach robiło się straszne bagno bo na wierzch wyłaził drobny pyłek. Nie chodzi o to, że się zapadało tylko była ciapa na samym wierzchu. Musiałem to przysypać żwirem 8-16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.03.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 ...absolutnie nic sie nie zapadlo! .. Jak masz berge na glinie to jest OK póki jeździsz po suchym. Po kilku latach berga wdepta się w glinę. Ja miałem długo berge przed garażem ale po opadach robiło się straszne bagno bo na wierzch wyłaził drobny pyłek. Nie chodzi o to, że się zapadało tylko była ciapa na samym wierzchu. Musiałem to przysypać żwirem 8-16. Po przykryciu kostka nie powinno wiec byc problemu, bo w wiekszosci woda opadowa bedzie splywac po powierzchni w dol, do lasu Mam dosc spore nachylenia i nikle szanse, ze woda bedzie stac. Zreszta to o czym piszesz dotyczy chyba wszystkich zle wykonanych podbudow, zle uksztaltowanych spadkow etc. A z ciekawosci - jaka grubosc miales tej bergi ? Ja wszedzie daje 40cm wiec szanse, ze z tego wyjdzie na wierzch glina sa minimalne pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 30.03.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 czy ktoś może polecić jakiś solidnych i sensownych cenowo brukarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 30.03.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 mam do sprzedania skrzynkę elektryczną - taką budowlaną (z wyjściem na siłę) - jeśli ktoś jest zainteresowany podeślę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Santa_ppc 30.03.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia ze składem drewna przy rondzie boguszowickim "FOREST'? Nie pamiętam już jak cenowo stoją, ale idzie się z nimi dogadać. Podjeżdżasz i jak chcesz/uprzesz się to samemu możesz drzewo ze składu wybierać. Brałem stamtąd niewiele i nic konkretnego (deski do szalunków), nie wiem więc jak sprawa wygląda z czymś konkretniejszym jak np. więźba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zatartaczni 30.03.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Cy ktos z Was ma pokryty dach dachówką płaską np. Creaton Domino, Tegalit, Nibra, Linea? Jestem zainteresowany położeniem tego typu dachówki i chętnie zobaczyłbym w realu. Jakie macie doświadczenia z dachówką płaską? Buduje w okolicach Raciborza ja mam:) tegalit... po swietach poprawia mi kilka elementow wokół okna i moge sie pochwalic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 30.03.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Wszystkim zaczynającym budowę polecam wykonanie uziemienia fundamentowego.W krajach rozwiniętych powszechnie stosowane, jest proste w wykonaniu i niezawodne, aby dowiedzieć się więcej wpisz w wyszukiwarcePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy30 30.03.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Cy ktos z Was ma pokryty dach dachówką płaską np. Creaton Domino, Tegalit, Nibra, Linea? Jestem zainteresowany położeniem tego typu dachówki i chętnie zobaczyłbym w realu. Jakie macie doświadczenia z dachówką płaską? Buduje w okolicach Raciborza ja mam:) tegalit... po swietach poprawia mi kilka elementow wokół okna i moge sie pochwalic... Dzięki za odpowiedź. Chętnie przyjadę pooglądać. Daj namiary na prv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.03.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Smok, to wyjaśnij nam po cholerę ten uziom fundamentowy, bo jakem elektryk, nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 30.03.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Każdy budynek musi być uziemiony, aby odprowadzić "niechciany" potencjał do ziemi. W sieci występują "przepięcia" (napięcie wyższe od 230 V), uziemienie chroni też w przypadku uderzenia pioruna w sieć, lub metalowe elementy gudynku, jednak podstawową rolą jest ochrona przeciwporażeniowa prądem elektrycznym.Uziemienie wykonuje się na różne sposoby a najprostszym i najtańszym jest uziemienie fundamentowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts