Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

folia kubelkowa nie jest hydroizolacja, ma zastosowanie jak napisal adigg, co najwyzej moze jej ( hydroizolacji) pomoc.

hydroizolacje uklada sie bezposrednio na murze, moga to byc roznego rodzaju smarowidla ( dyspersyjne lub asfaltowe) czy tez papy, siatki (deiterman) , blacha ( typu ciezkiego) itepe.

kto ma u siebie system zabudowy firmy elfa ? chetnie wymienie sie uwagami

Ja folii kubełkowej użyłem tylko jako osłony do styropianu, kubełkami na zewnątrz (mimo że producent zaleca inaczej) wykonawcy chcieli mnie za to zlinczowac :p

ale przy 15cm styropianu na scianie piwnicy, folia kubelkowa pełni fukcję tylko osłonową. Bo przeciez oddychanie scian to mit

Witam adiqq nie moge wysłać prywatnej wiadomości masz jeszcze ten pojemnik 1m3 za ile mogę go wziąć ?

Witam, nie dawno stałem przed podobnym dylematem, szukałem raczej okien dobrych, nie chciałem byle czego wiec poszukiwania były dośc długie, można powiedziec ze zrobiłem doktorat na temat okien...

W końcu po castingu wybrałem firme która dała mi dobre okna, na dobrem profilu, do tego zamówiłem bramy z napędami oraz parapety zew,

Bałem sie tego wyboru ale jestem zadowolony.

Jakby co info na temat firmy mogę podac na priva.

COś nie mogę wysłać nic na priva, a bardzo mnie interesuje jaki jest ostateczny efekt tego "doktoratu":).

Zresztą całe forum chodzi makabrycznie wolno.

Czy warto i należy robić wyższe otwory okienne by nad oknami zmieścić skrzynki z roletami tak by w przyszłości nie wystawały na murze?