insah 09.04.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam!Gdzie najtaniej kupię wapno i cement do tynków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 09.04.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Wow!! Po wielkich trudach udało się.Mam do sprzedanie rozdzielkę budowlaną i kabel 4-ro żyłowy ( ok. 30m) Zainteresowanych proszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszma 09.04.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam. Szukam solidnej ekipy do wykonania wieźby. Skąd braliście drzewo na wieźbę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coen 09.04.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 To czym zasypiecie fundamenty zależy w sumie od warunków gruntowych. Jeśli robicie drenaż to glina, nawet zapiaszczona jest wykluczona! By drenaż spełniał swoją funkcję woda musi mieć swobodny dostęp, czego nie doświadczycie przy glinie. Jeśli macie mokry grunt, to istnieje ryzyko, że po ubiciu glina stworzy niekorzystne warunki i woda zamiast spływać do drenażu będzie wam "stać" przy murze, co z kolei może prowadzić do podmoczenia/podtopienia, szczególnie jeśli budujecie piwnice. Szczerze powiedziawszy nie spotkałem się jeszcze z sytuacją, by fundamenty zasypywać gliną... Jeśli jednak warunki gruntowe na to pozwalają, jest sucho i nie robicie drenażu, to może i można się na to pokusić. Ja bym się jednak tego typu rozwiązań wystrzegał. Co z tego że zaoszczędzisz teraz kilkaset zł, jak za parę lat może się okazać, że będzie w ciągu roku więcej opadów i nagle zacznie się pojawiać woda. Trzeba będzie wszystko rozkopywać, zamawiać piasek, robić drenaż... Pytanie czy to ma sens? I na dłuższą metę pytanie (retoryczne) co cię wyjdzie taniej - od razu piach, czy potem dodatkowa robota?... Ale to moja osobista opinia, a racja jest jak d... - każdy ma swoją Podpisuję się pod tym dwoma rękami. "Fachowcy" pracujący u mnie mieli odmienne zdanie a mnie to kosztowało około 13 tysi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 09.04.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam. Szukam solidnej ekipy do wykonania wieźby. Skąd braliście drzewo na wieźbę?? polecam swoje usługi dekarsko - ciesielskie , 3 lata gwarancji , liczne referencje, wymagana umowa, firma z rybnika, wycena na podstawie projektu tel.883987700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 10.04.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Gdyby ktoś chciał się pozbyć stempli to chętnie kupię długość ok. 3m. 200szt. na budowę w Rybniku. Deski na szalunek również. tel. 668 466 140 Witam moja ekipa załatwia stemple i dechy za ciekawe pieniadze Cytat Napisał lukaszma Zobacz post Witam. Szukam solidnej ekipy do wykonania wieźby. Skąd braliście drzewo na wieźbę?? jaki termin postawienie tej wieźby ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 10.04.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 jakby ktos kopal fundamenty i nie mial gdzie wywiezc ziemi to moze to zrobic na moja dzialke, przyjme okolo 10 samochodow ziemi do zasypania fundamentow od kiedy fundamenty zasypuje sie ziemia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 10.04.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 zaraz kolo "kwk jankowice" za mostem, transport gratis bo do mnie bedzie okolo 2km, zas piach plukany do murowania jest u nich po 29z/t brutto, maja praktycznie wszystkie kruszywa witam ja zalatwialem wanne piachu za 450zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 10.04.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 witam ja zalatwialem wanne piachu za 450zł od razu daj cynka bo do wtorku mam czas, powiedz ile wchodzi ton do wanny za 450 zl i gdzie mam dzwonic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 10.04.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 do wanny wchodzi ok 22-24T namiar poszedł na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszma 11.04.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 jaki termin postawienie tej wieźby ?? Połowa maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 11.04.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Wita. Proszę o namiary na firmę, która wykonywała wam instalacje alarmową. Proszę również o wstępne informacje np. centralka Integra 64, 8 czujek, powiadamianie GSM - cena z robocizną xxxxxx. Z góry dziękuję. Spróbuj u Wojtka, forumowego Pstryczka-Elektryczka. Jestem zadowolony z doradztwa, ceny i wykonania. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Santa_ppc 11.04.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 witam ja zalatwialem wanne piachu za 450zł To cena za pospółkę, czy za płukany? Jeśli za płukany to również poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.04.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 To cena za pospółkę, czy za płukany? Jeśli za płukany to również poproszę o namiary ja też che !! ja też !! w sensie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 11.04.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 poszło na PW z tym ze ta cena to z przed roku napewno sie dogadacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 12.04.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 poszło na PW z tym ze ta cena to z przed roku napewno sie dogadacie Ja też bym rosił o namiary:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
omkaro 12.04.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam,Potrzebny namiar na wylewki, czy ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 12.04.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam,jeżeli ktoś szuka kierownika budowy w okolicach Rybnika to stanowczo ODRADZAM!!! Łukasza Owczarka z Jejkowic.Gościu,który chyba tylko u siebie był kierbudem,czepia się wszystkiego,służbista.Wiedza tylko wyczytana z książek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 13.04.2010 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 czy jest ktos naprawde zadowolony ze swojego instalatora wodno-co, ile sie placi od punktu i co jest zaliczne do punktu? czy to sie liczy np przy podlogowce od petli ze to 1 albo 2 punkty, tak samo z piecem, boilerem itd. bo z sanitariami jest chyba sprawa latwiejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 13.04.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Witam.Czy 2000 zł za cały nadzór nad budową to dużo, mało czy w sam raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts