Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Hahaha, co to znaczy z "pokojowo nastawionym malarzem" ?

Nie dogadaliście się w końcu ?

Może dziwnie to zabrzmi, ale trudno powiedzieć, czy się dogadaliśmy. Jak ktoś mi proponuje, że mi coś zrobi, ale nie wtedy kiedy ja chcę (i mogę, bo jestem gotowy z innymi pracami), tylko wtedy kiedy on chce, no to trudno się dogadać. Jeśli do tego mam odwozić do domu ekipę po pracy (!) to trudno przyjąć takie warunki.

Zobaczymy w czerwcu, czy coś z tego wyjdzie. Nic na siłę. Pozdrawiam.:)

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Kurcze, jeszcze nie rozpoczęłam budowy, a już mam jej dość. Powiedzcie mi, czy jest możliwe, aby cena stali w ciągu 1,5 miesiąca wzrosła o 1000 zł??? Mam wycenę z Budo-Zbytu z przełomu lutego i marca i cena stali w tamtym okresie wynosiła 1900 zł/t. Dziś rzucili mi ceną 2900 zł/t. Totalna porażka. Co teraz robić? Czekać, a może spadnie, czy kupować bo jeszcze pójdzie w górę? Potrzebuję dopiero na lipiec, dlatego wcześniej nie kupowałam (dobrze, że przynajmniej bloczki na piwnice już zapłacone). Jak to jest z tymi cenami w ciągu roku? Kiedy warto się zaopatrzać w materiały? Pewnie większość z Was już to przerabiała, poradźcie coś.

Pozdrawiam.

Kurcze, jeszcze nie rozpoczęłam budowy, a już mam jej dość. Powiedzcie mi, czy jest możliwe, aby cena stali w ciągu 1,5 miesiąca wzrosła o 1000 zł??? Mam wycenę z Budo-Zbytu z przełomu lutego i marca i cena stali w tamtym okresie wynosiła 1900 zł/t. Dziś rzucili mi ceną 2900 zł/t. Totalna porażka. Co teraz robić? Czekać, a może spadnie, czy kupować bo jeszcze pójdzie w górę? Potrzebuję dopiero na lipiec, dlatego wcześniej nie kupowałam (dobrze, że przynajmniej bloczki na piwnice już zapłacone). Jak to jest z tymi cenami w ciągu roku? Kiedy warto się zaopatrzać w materiały? Pewnie większość z Was już to przerabiała, poradźcie coś.

Pozdrawiam.

wlasnie dzwonilem do budo-zbytu i rybka, poodbno stal szla do gory po 300zl co 2 dni !!! masakra, ale podobno cos ma spasc na dol

Pozdrawiam.

Ja też miałem wycenę z budo-zbytu z lutego (1890zł) kupowałem teraz w w piątek i płaciłem 2959zł/t, MASAKRA! Jak bym wiedział że aż tyle cena podskoczy to bym wcześniej nakupił. Teraz już będę kupował materiały w okresie zimowym, bo to niesamowite przebicie cen.

Witam

Też buduję w Rybniku i melduje, że przebrnąłem niemal przez cały wątek. Niektórych prosiłem o namiary na różne ekipy już i za kontakty bardzo dziękuję. Będę sukcesywnie też chwalił się swoimi jeśli fachowcy będą tego warci. Buduje z thermomurków (kształtki styropianowe), dom bardzo dobrze ocieplony. Dzisiaj na działce wierci się studnia głębinowa. Chyba już wiem, czemu studniarze liczą sobie taką kasę za te wiercenia. od 9m do 18m wiercili jakieś 8h bo grunt tam bardzo twardy, a wodę mam podobno na 23. Zobaczymy. Jak się spiszą dam namiary.

Ja też miałem wycenę z budo-zbytu z lutego (1890zł) kupowałem teraz w w piątek i płaciłem 2959zł/t, MASAKRA! Jak bym wiedział że aż tyle cena podskoczy to bym wcześniej nakupił. Teraz już będę kupował materiały w okresie zimowym, bo to niesamowite przebicie cen.

Ja kupowałem już pod koniec stycznia w Presti na Wodzisławskiej za bodajże 1830PLN. Warto było patrząc na to co się dzieje. Wtedy mieli taniej niż w Budozbycie.