tamaryszek 25.04.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 guenne, idź do urzędu po te pozwolenie bo na pewno jest wydane tylko oni nie informują o tym.... my tak mieliśmy. Czekaliśmy do 65 dni a okazało się że było wydane wcześniej tylko nikt nie raczył nas powiadomić.. :/ jak nie będzie to możesz złożyć zażalenie do organu wyższego stopnia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamaryszek 25.04.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Mamy beton zamówiony z Lubaru 200zł za metr z pompą i dowozem, raczej nie dużo, szkoda tylko że stal taka droga :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 25.04.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 guenne, idź do urzędu po te pozwolenie bo na pewno jest wydane tylko oni nie informują o tym.... my tak mieliśmy. Czekaliśmy do 65 dni a okazało się że było wydane wcześniej tylko nikt nie raczył nas powiadomić.. :/ jak nie będzie to możesz złożyć zażalenie do organu wyższego stopnia. Pozdrawiam gwoli wyjasnienia: Queene a do urzedu miasta zapraszaja mnie srednio raz w tygodniu i za każdym razem dowiaduje sie ze jeszcze nie jest gotowe, teraz juz olałam sprawe i czekam ten ustawowy termin i pójde tego ostatniego dnia a jeszcze co do Lubaru - musiałam kilkakrotnie sie upominać żeby otrzymać wycene, obiecano w 4 dni czekałam ponad 2 tyg bo pani poszla sobie na urlop, koleżanka natomiast usłyszała gdy zadzwoniła w wyznaczonym terminie po kosztorys że przeciez nie ona sama buduje wiec powinna poczekać...natomiast beton - słyszałam od kilku osób że peka...więc te dwie sprawy złozyły sie na to że wolałam dołozyć te 7zl więcej i zamówić tam gdzie inaczej mnie potraktowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 25.04.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Napisz proszę czy 200 zł to cena brutto za beton i jaki to beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 25.04.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Panie w Lubarze może nie są faktycznie za sympatyczne,ale ja handlowiec zadzwoniłam i poprosiłam o namiar na przedstawiciela i od tej pory niczym się nie przejmujemy,ceny mamy bardzo fajne,towar zawsze na czas,a beton nam nię pęka.......Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insah 25.04.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 ***LAZAR-E Żory opinie*** Witam! Czy ktoś zetknął się z tą firmą: http://www.lazar-e.pl/ i ma jakieś opinie na jej temat? Chodzi mi głównie o dostawę tarcicy i stali,strzemion na zbrojenia domów. Pozdrawiam. Mariusz Witam! W ubiegłym roku kupowałem od nich całą stal na budowę domu. Jakość i terminowość dostaw bez zarzutu. Nie są jednak ponoć zbyt tani, ale to chyba nie jest najważniejsze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 25.04.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 no wlasnie, cena za ten beton jest cena brutto czy netto? jak mi robili wyceny w skladach to wszedzie bylo kolo 230 zl brutto i dostalem w budozbycie po 225 zl brutto z przywozem i pompa ?! co do betonu to jak szukalem wykonawcow to mowili ze na betonie po wylaniu plyty mozna juz murowac po 3 dniach od wylania a na tym z lubaru troche dluzej i tez mieli jakas wpadke z duzym projektem- ze za duzo popiolow daja i cos tam jeszcze. ale jak juz pisalem wczesniej jak bedziemy po tym betonie chodzic i ukladac meble to kazdy beton napewno wytrzyma obojetnie gdzie go kupimy! na niego przychodzi super mocna wylewka co do PNB to pod koniec 2008 starostwo pozwolenie na budowe wydalo w przeciagu 2 tygodni, ostanio przed ruszeniem z robotami mialem zmiane konstrukcyjna w projekcie i tez bylo gotowe po 10 dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 25.04.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 słabiutkie te targi rybnickie, oj słabiutkie ;/ nie było czego oglądać ale opłacało sie żeby dostać -5% z budozbytu też dostałam od ich beton po 225zl a z Lubaru po 218zl ale zdecydowałam sie na budozbyt, handlobud też jest moim zdaniem bardzo ok jeśli ktoś ma blisko Wodzisławia -maja chyba najlepsza oferte na Robena nawet budozbyt ich nie pobił, choc widziałam że po Rybniku już też się "wożą" auta z handlobudu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agipablo 25.04.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Sprzedam ok.150 stempli po 2.50 dł.od 2,30 do 2,70 .Paweł 794 268 520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 25.04.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam.jestem nowa na tyym forum i chcialabym sie z wszystkimi przywitac i od razu przeprosic jesli cos mi pojdzie nie tak bo jeszcze do konca nie wiem jak to forum funkcjonuje.Zaczynam budowe w Rybniku-Kamieniu.Pierwsze wbicie łopaty 22.04.2010.Czytam Was już od dłuższego czasu i wiem że posiadacie wiedze, której ja jeszcze nie mam a z ktorej chcialabym skorzystac jesli pozwolicie:)Mam mnóstwo obaw i wielkiego stracha czy podołam temu wyzwaniu jakim jest budowa domu, tym bardziej,że buduję sama:)Taka Zosia-Samosia.Jestem na etapie budowy fundamentów.Pozdrawiam wszystkich Ślązoków serdecznie:) Bardzo mi miło powitać "krajankę":) , z drugiej strony Rybnika. Fajnie, że się ujawniłaś. Nie przejmuj się wpadkami , bo każdy je miał na tym forum. Oczywiście to forum jest po to, zeby czerpać z niego wiedzę ile się da, czytać i pytać jak jakiś problem się pojawi. W razie kłopotów z funkcjonowaniem forum zawsze można zapytać moderatora. Gratuluję wbicia łopaty i trzymam kciuki za postępy na budowie. Hmmmm, może kiedyś przy okazji wpadnę na jakąś wizytację pozdrawiam Ślonzoczkę Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.04.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 to co z tym betonem po 200zl, wczesniej kazdy sie chwalil a teraz niema komu napisac czy to cena brutto czy netto? na targach faktycznie byla kicha i kolejny raz odnioslem wrazenie , ze z firma ap-zory rozmawia sie bardzo ciezko!!! nie sluchaja co klient potrzebuje tylko "tak sie nie da, tak sie nie robi"! ale jak sie daje okna do wyceny w innych firmach to mowia "nie ma problemu" "specjalnie cos wzmocnimy bo duzy wymiar" itd...gdzie kupowac okna? co do stali to doradzaja czekac, ze cena sztucznie poszla do gory i sie nie sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.04.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 a co wy na takie udekorowanie bramy garazowej ? :):|) http://bi.gazeta.pl/im/7/7776/z7776237X.jpg aalbo takiej np? http://bi.gazeta.pl/im/4/7776/z7776244X.jpg http://bi.gazeta.pl/im/9/7776/z7776239X.jpg Koszt nadruku na pojedynczą bramę garażową to około 170 Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamaryszek 26.04.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 cena 200 zł za beton to cena brutto jaką dostaliśmy z dowozem i pompą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamaryszek 26.04.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 co do stali to doradzaja czekac, ze cena sztucznie poszla do gory i sie nie sprzedaje hmm to ciekawe nam wycenili w Lubarze stal na 9,5 tyś za 3,5 tony raczej dużo, jeszcze nie kupiliśmy więc może faktycznie czekać i kupić na razie tylko na fundamenty ? Gdzie kupowaliście stal?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 26.04.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 a co wy na takie udekorowanie bramy garazowej ? :):|) http://bi.gazeta.pl/im/7/7776/z7776237X.jpg aalbo takiej np? http://bi.gazeta.pl/im/4/7776/z7776244X.jpg http://bi.gazeta.pl/im/9/7776/z7776239X.jpg Koszt nadruku na pojedynczą bramę garażową to około 170 Euro. Hmmm ciekawe rozwiązanie, jednak tej wersji z mięskiem chyba bym nie wybrała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 26.04.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 na targach faktycznie byla kicha i kolejny raz odnioslem wrazenie , ze z firma ap-zory rozmawia sie bardzo ciezko!!! nie sluchaja co klient potrzebuje tylko "tak sie nie da, tak sie nie robi"! ale jak sie daje okna do wyceny w innych firmach to mowia "nie ma problemu" "specjalnie cos wzmocnimy bo duzy wymiar" itd... gdzie kupowac okna? Witam. Brałem na swój dom okna i parapety akurat też z AP Żory - okna białe a parapety z kompozytu "jasny marmurek". Niektóre okna dorabiali na wymiar, jedno mam trójkątne i nie było z tym żadnych problemów. Montaż był też z AP Żory z tym, że do parapetów to montowała jakaś firma będąca chyba ich podwykonawcą. Miałem kontakt z konsultantem bezpośrednio z AP Żory - był fachowy i terminowy. Jedyne co mogę "mieć im za złe" to to, że mnie nie zmusili do natychmiastowego zerwania folii z okien a później już po tynkach okrutnie się z tym męczyliśmy. No ale firma pożyczyła mi gratis parowniczkę do tej folii to trochę pomagało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiaaa 26.04.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Bardzo mi miło powitać "krajankę":) , z drugiej strony Rybnika. Fajnie, że się ujawniłaś. Nie przejmuj się wpadkami , bo każdy je miał na tym forum. Oczywiście to forum jest po to, zeby czerpać z niego wiedzę ile się da, czytać i pytać jak jakiś problem się pojawi. W razie kłopotów z funkcjonowaniem forum zawsze można zapytać moderatora. Gratuluję wbicia łopaty i trzymam kciuki za postępy na budowie. Hmmmm, może kiedyś przy okazji wpadnę na jakąś wizytację pozdrawiam Ślonzoczkę Edzia Dzieki za miłe powitanie:)U mnie dzisiaj lali chudziak - 185zl brutto z pompą i przywozem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kokoski 26.04.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Kochani Forumowicze! Gdzie kupowaliście parapety, zamierzam montować z konglomeratu, ale kompletnie nie wiem gdzie je zamówić i kupić ??Pzdr Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 26.04.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Ja zamówiłam okna w AP Żory i jak narazie z doradztwa jetem bardzo zadowolona.Byłam bezpośrednio w firmie i rozmawiałam z panem Markiem,super fachowiec.Na targach kiedyś byłam i tam był bardzo niemiły i niekompetentny starszy pan,może na niego trafiliście.Okna mamy róźne,na specjalne zamówienie duże tarasowe.mam nadzieję,że się sprawdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.04.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Joasiuuu a 185 to juz wogole taniocha za beton, kto pobil 190 zl od matuszka? daj namiar, ja mam do zalania stropu jeszcze kolo tygodnia czasu a z ap-zory to faktycznie teraz w rybniku byl starszy pan ale na targach w sosnowcu byl inny i tez nie do konca komptentny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts