Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Nasz nieszczęsny,którego SZCZERZE ODRADZAM,wołał 2000,ale zamiast coś pomóc,zrobić to wpisał w dziennik budowy rezygncję i zwiał.Nowy krzyknął 4000,jestem w szoku,że aż tyle,ale nie mamy za bardzo co wybrzydzać.

Mój kierownik był współtwórcą projektu tak , że nawet miałem z nim dużą wygodę bo w trakcie budowy okazało się, że co do niektórych rozwiązań zmieniliśmy z żoną zdanie i dokonaliśmy i tak mnóstwo różnych poprawek i tu jego pomoc była nieoceniona. Na budowie był parę razy, przyjeżdżałem zawsze na telefon. Telefonicznie go męczyłem ile mogłem i służył radą i pomocą. Mieszka w Rydułtowach to w sumie niedaleko. Wymyślił mi w projekcie jedno nietypowe rozwiązanie, co do balkonu, że płyta balkonowa jest wylana na 5-ciu bardzo mocno zazbrojonych belkach wychodzących ze stropu, tak , że sama płyta balkonu nie łączy się bezpośrednio z murem. Rozwiązanie to ma zapobiegać nadmiernemu wciąganiu zimna i mrozu przez balkon do wnętrza budynku. Moi budowlańcy bali się tego rozwiązania tak, że jeszcze wzmocniliśmy zbrojenie tych belek. Balkon jest chyba ok bo wisi, jest już wykończony i nic mu nie dolega. Kierownik wziął poniżej w/w kwot i jestem z niego zadowolony.

Joasiuuu a 185 to juz wogole taniocha za beton, kto pobil 190 zl od matuszka? daj namiar, ja mam do zalania stropu jeszcze kolo tygodnia czasu :D

a z ap-zory to faktycznie teraz w rybniku byl starszy pan ale na targach w sosnowcu byl inny i tez nie do konca komptentny

Beton jest od Matuszka,moj murarz ma chyba jakis upust bo to on mi załatwiał.Pozdrawiam.Joasia

Nie masz wogole czego ogladac - wyobraz sobie gladki stol wielkosci 140m2, gdzie bys nie przylozyl laty 3m tam nie ma ani mm luzu na calej dlugosci. Takie beda wylewki od Olszara ;-) ;-)

pozdr.

pomimo takiej referencji wolę zobaczyć za dużó wpadek już na budowie pomimo firm polecanych (zrobiłem się takim trochę niewiernym TOomaszem

pozdr.

Mam pytanie ile kosztowało was podłączenie prowizorki budowlanej przez elektryka - mi powiedział 300 zł i nie wiem czy to normalna cena. Dzięki za odpowiedź

hmm, moj tesc jest elektrykiem na jankowicach i mi podlaczyl za darmo, wypisal protokol i wszystko bez problemow, pewnie za polowe ceny podjechalby do Ciebie i podlaczyl .....a nawet za dobra łiski :)

Witam

Czy ktoś w zeszłym sezonie palił EKO_GROSZKIEM z Chwałowic??

poszukuje opini na temat zeszłorocznego wydobycia i jego jakosci bo słyszałem ze z Juliana lepszy ??

pozdrawiam

Mój sąsiad palił ekogroszkiem z Chwałowic i narzekał, że miał zbyt dużo miału. Ja paliłem ekogroszkiem z Juliana - miału było w normie - palił się dobrze - może jedynie robiło się trochę spieków ale nie za dużo.

W tym roku stawiam też na Juliana - kupuję gdzieś w maju.