luks6 26.04.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Ja dałem 190zł za B-20 u Matuszka , ale miałem blisko a to też obniżyło cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 27.04.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Nasz nieszczęsny,którego SZCZERZE ODRADZAM,wołał 2000,ale zamiast coś pomóc,zrobić to wpisał w dziennik budowy rezygncję i zwiał.Nowy krzyknął 4000,jestem w szoku,że aż tyle,ale nie mamy za bardzo co wybrzydzać. Mój kierownik był współtwórcą projektu tak , że nawet miałem z nim dużą wygodę bo w trakcie budowy okazało się, że co do niektórych rozwiązań zmieniliśmy z żoną zdanie i dokonaliśmy i tak mnóstwo różnych poprawek i tu jego pomoc była nieoceniona. Na budowie był parę razy, przyjeżdżałem zawsze na telefon. Telefonicznie go męczyłem ile mogłem i służył radą i pomocą. Mieszka w Rydułtowach to w sumie niedaleko. Wymyślił mi w projekcie jedno nietypowe rozwiązanie, co do balkonu, że płyta balkonowa jest wylana na 5-ciu bardzo mocno zazbrojonych belkach wychodzących ze stropu, tak , że sama płyta balkonu nie łączy się bezpośrednio z murem. Rozwiązanie to ma zapobiegać nadmiernemu wciąganiu zimna i mrozu przez balkon do wnętrza budynku. Moi budowlańcy bali się tego rozwiązania tak, że jeszcze wzmocniliśmy zbrojenie tych belek. Balkon jest chyba ok bo wisi, jest już wykończony i nic mu nie dolega. Kierownik wziął poniżej w/w kwot i jestem z niego zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamaryszek 27.04.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 mamy już kierownika budowy niedużo chce a wydaje się być konkretny, jak na razie wszystko sprawnie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolumb7009 27.04.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam serdzecznie szukam cegły w dobrej cenie i przyzwoitej jakości,,niby znalazlem cos w Castoramie kl 200 za 77 gr ale jak się jej przyjzałem--no coż jakość pozostawia wiele do życzenia..... może ktoś ma jakieś porady (namiary) pzdr Kolumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 27.04.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 W ubiegłym roku Budozbyt na Mikołowskiej miał wybór paru gatunków cegły w tym tańszą zagraniczną ale o gorszej strukturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 27.04.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 u kogo mogę zobaczyć wylewki od Olszara będę wdzięczny Okna mam również z AP zarówno teraz w bloku jak i zakupione do domu bez żadnych probemów tak jak mówicie pan Marek jest konkretny. A co do betonu mimo wszystko jestem za budozbytem niż za lubarem (taka prywatna sugestia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.04.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 u kogo mogę zobaczyć wylewki od Olszara będę wdzięczny Nie masz wogole czego ogladac - wyobraz sobie gladki stol wielkosci 140m2, gdzie bys nie przylozyl laty 3m tam nie ma ani mm luzu na calej dlugosci. Takie beda wylewki od Olszara ;-) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolumb7009 27.04.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 na Mikolowskiej pytalem ..... - poszli z cena na maxa co do betonu to kupowalem w Lubarze....po dluższeeeej negocjacji nawet cena była ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiaaa 27.04.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Joasiuuu a 185 to juz wogole taniocha za beton, kto pobil 190 zl od matuszka? daj namiar, ja mam do zalania stropu jeszcze kolo tygodnia czasu a z ap-zory to faktycznie teraz w rybniku byl starszy pan ale na targach w sosnowcu byl inny i tez nie do konca komptentny Beton jest od Matuszka,moj murarz ma chyba jakis upust bo to on mi załatwiał.Pozdrawiam.Joasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 27.04.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Nie masz wogole czego ogladac - wyobraz sobie gladki stol wielkosci 140m2, gdzie bys nie przylozyl laty 3m tam nie ma ani mm luzu na calej dlugosci. Takie beda wylewki od Olszara ;-) pozdr. pomimo takiej referencji wolę zobaczyć za dużó wpadek już na budowie pomimo firm polecanych (zrobiłem się takim trochę niewiernym TOomaszem pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 27.04.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Mam pytanie ile kosztowało was podłączenie prowizorki budowlanej przez elektryka - mi powiedział 300 zł i nie wiem czy to normalna cena. Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 27.04.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Nie lubicie się lider z Lubarem?? W Sosnowcu na targach też widziałam tego starszego gościa z AP,był tak niemiły,że nawet moim córkom po baloniku nie chciał dać jak prosiły,ale z panem Markiem dobrze nam się rozmawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 27.04.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam Czy ktoś w zeszłym sezonie palił EKO_GROSZKIEM z Chwałowic?? poszukuje opini na temat zeszłorocznego wydobycia i jego jakosci bo słyszałem ze z Juliana lepszy ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.04.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Mam pytanie ile kosztowało was podłączenie prowizorki budowlanej przez elektryka - mi powiedział 300 zł i nie wiem czy to normalna cena. Dzięki za odpowiedź hmm, moj tesc jest elektrykiem na jankowicach i mi podlaczyl za darmo, wypisal protokol i wszystko bez problemow, pewnie za polowe ceny podjechalby do Ciebie i podlaczyl .....a nawet za dobra łiski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 27.04.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam Czy ktoś w zeszłym sezonie palił EKO_GROSZKIEM z Chwałowic?? poszukuje opini na temat zeszłorocznego wydobycia i jego jakosci bo słyszałem ze z Juliana lepszy ?? pozdrawiam Mój sąsiad palił ekogroszkiem z Chwałowic i narzekał, że miał zbyt dużo miału. Ja paliłem ekogroszkiem z Juliana - miału było w normie - palił się dobrze - może jedynie robiło się trochę spieków ale nie za dużo. W tym roku stawiam też na Juliana - kupuję gdzieś w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 27.04.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 a kupujesz workowany czy luz z Juliana i w jaki sposob go przywozisz, transportem wlasnym czy od nich ?? dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 27.04.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Kupuje luzem - mam gdzieś namiar na kierowce z pod Piekar - następnie trochę susze na dworze - następnie sam workuje i wrzucam do kotłowni w workach polipropylenowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 27.04.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 a mozesz dac mi namiar na kogos kto ci wozi i ile bierze za transport 5 - 6 ton ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 27.04.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 przywoziłem 5 ton i wziął 400 zł (brał za kurs niezależnie czy to było 5 czy 6 ton) chyba trochę drogo - no ale jest to dalej niż z Chwałowic-. Dam Ci jego telefon na priva.Jak zaraz znajdę to dzisiaj a jak nie to jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 27.04.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 oki. dzieki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts