Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie.

Jutro zamawiamy dachówkę i wszystko inne potrzebne do pokrycia dachu.

W związku z tym mam do Was forumowiczów pytanie.J

aką folie paroprzepuszczalną kładliście na swoich dachach?

Zamawiamy wszystko w Lubarze a oni w wycenie podali Marmę3 135g niebieską.Ktos może taką właśnie pokrywał swój dach?Byłabym wdzięczna za opinie.Wielkie dzieki z góry.

Potrzebuję namiary na koparkowego.

Mój mi dziś zadzwonił, że chyba nie da rady na przyszły czwartek a ja już mam wszystko poukładane :/ Może uda mi się załatwić innego w tak krótkim terminie.

ja mam namiar na mala fajna kopareczke ale z raciborza ... jak jeszcze potrzebujesz to daj znac

Witajcie stajemy pomalutku przed wyborem okien i stąd prośba jakie firmy możecie polecić (jak to mówią dobre okna w katolickiej cenie) Pozdrawiam i juz dzięki za info

Co do okien to my mamy okna aluplasty z firmy KOL-DAR. Dwa razy zamawialiśmy u nich- do bloku i domu i dwa razy jesteśmy zadowoleni.

Czy ktoś może mi powiedzieć ile mam miejsca zostawić na żaluzje zewnętrzne pod zabudowę??? bo jestem na etapie zalewania nadproży a nigdzie nie umie znaleźć żadnych wymiarów nominalnych tych skrzynek

Znalazłam coś takiego: http://www.vertex.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=197&Itemid=184&lang=pl

Dokładnie mogę Ci podać wymiar popołudniu, bo mam taką roletę w mieszkaniu i dopiero po południu będę miała okazję zmierzyć.

mam pytanko czy ktos mialby blaszaka za nieduze pieniedze do odsprzedania ??

a moze mozna gdzies wypozyczyc na czas budowy ??

Pytanie co uważasz za nieduże pieniadze. Do 1000 zł kupisz nowy, II gatunku, czyli gdzieś tam pognieciona trochę blacha czy np. różnokolorowe blachy. Można wynegocjować fajną cenę za taki blaszak. Czasami nie warto kupować używanego, bo po budowie pewnie będzie wyglądał o wiele gorzej niż ten II gatunku, a ludzie cenią sobie takie rzeczy więc cenowo wyjdzie podobnie lub nawet drożej. O wypożyczeniu nigdy nie słyszałam.

Mam pytanie z innej tematyki: klimatyzacja! Czy ktoś z Was montował w domu klimatyzacje? Jeżeli tak to jaki jest przyblizony koszt tego luksusu?

Cały dom, czy wydzielone pomieszczenie?

Klimatyzacja znaczy taki brzęczyk za oknem, czy zespół chłodzący, ogrzewający, filtrujący, nawilżający powietrze?

Przybliżony koszt od 2 do 40 tysięcy, zależy co chcesz mieć i na co cię stać.