mea 15.06.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Ps. Budujemy w Orzepowicach - Czy ktoś ma tam nową studnie i na ilu metrach pojawiła mu się woda? kurna jak slysze o rozczkazach to mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera ... a studniarze maja racje!! "woda jest wszedzie tylko powiedz gdzie maja kopac" !! bo zwierciadlo wody jest jak plaszczyzna tylko ze powyginana ... raz warstwa niepzrepuszczala wypchnie je wyzej a raz jest nisko ... wiesz co masz w podlozu ?? gline ?? piaski ?? jak masz gline to mozesz brac pierwsze napotkane zwierciadlo /bedzie optymalna wydajnosc i w miare sensowna jakosc !!/ a do tego kopac bedziesz glebiej ale wode dostaniesz wyzej !! przy piaskach i pierwszym zwierciadle bedzie wieksza wydajnosc /najczesciej ale zasady nie ma/ ale nie polecam korzystac z tej wody do picia !! za duzo syfu do niej wplywa !! polecalabym nastepne zwierciadlo ale to wiekszy koszt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 15.06.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Hej Jak zwykle dawno mnie tutaj nie było ale podczytuje Jak coś ruszy to wkleję nowe fotki. Na razie czekamy na okna, powoli robi się prąd. W połowie lipca mam umówionych tynkarzy do środka i już nie mogę się doczekać. I mam pytanie !!!! Odnośnie bramy garażowej. Kiedy najlepiej ją zamontować przed czy po tynkach, bo słyszę różne opinie. Ja bym dała po tynkach ale może ktoś się wypowie. I jeszcze jedno w nawiązaniu do tej bramy. Z jakiej firmy kupowaliście i jakie polecacie? U nas jest brama garażowa ta duża 450 szerokości bo garaż na dwa samochody i nie chcę kupić jakiegoś badziewia, które trzeba będzie za 5 lat wymieniać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 15.06.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Te drugie do tzw. HKSy. Poczytaj troche na forum i zrezygnujesz z tego niewatpliwego bajeru - takie okna nadaja sie tylko na np. ogrody zimowe - okno nie jest w zaden sposob dolem dociskane przy domykaniu klamki wiec z czasem jak standardowe uszczelki popuszcza lub profil sie lekko podda (a pewnie sie podda) to bedzie Ci tam snieg nawiewal Sa tu na forum fotki takiej przesuwki z kupa piachu ktory zostal nawiany przez szpare z dolu. Serwis wielokrotnie to regulowal i nic.. Generalnie - jezeli ktos chce kupic takie okno to lepiej odrazu celowac w okna z wyzszej polki i z dobrym serwisem w okolicy. Ja mam zwykla przesuwke, ktora trzeba najpierw pociagnac do siebie i dopiero potem przesunac i spoko - przesuwne skrzydlo ma 1,3m szerokosci i szklone jest w P4 (czyli 3 szyby) - jest b. ciezkie i spokojnie moja zona sobie radzi z otwieraniem i zamykaniem. A przesunac potrafi go nawet moj 5 miesieczny szczeniak pozdr. Tak mi się wydaje że o tym co pisze Daga&Adam to coś innego niż to co ja opisuję. Są dwa rodzaje drzwi przesuwne: HKS (uchylno-przesuwne) mniej szczelne i, HST (podnoszono-przesuwne) szczelność zupełnie inna inaczej wygląda system zamykania i inaczej takie drzwi funkcjonują. Ja jeszcze raz podkreślam że to są HST nie można je uchylić co między innymi gwarantuje szczelność tego okna tak mi to tłumaczona sami go oglądaliśmy i rozwiązanie według nas jest bajeranckie. Jeśli kolega Daga&Adam coś na ten temat wie to sugestii chętnie posłucham . Drzwi HST można zobaczyć na żywo w Rybniku na Chrobrego powyżej Focus-a (Okna z Krakowa). Szczelność przy wietrze do 100km/h OPIS: http://aluplast.com.pl/index.php?module=katalog&kategoria=34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 16.06.2010 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 bdanWielkie dzięki za lekturę teraz już wiem na co zwracać uwagę... jakie są rodzaje i sposoby montażu tych rolet :] Piję tu sobie kawę o 7:00 rano w pracy i patrzę na ciekawą godzinę mojego postu "4:54" hhehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 16.06.2010 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 pozdrawiam z pracy o 7 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.06.2010 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Jutkap, trzymam mocno kciuki ! Apacz, ja też miałam kiedyś zmienioną godzinę na FM, w końcu jakoś to zmieniłam i jest ok. Sylwiap, bramę garażową podobno robi się po tynkach. Ja będę tak robić. Podciągam pytanie o bramy garażowe, może Daga&Adam się wypowie bo kiedyś wpominał kiedyś o lokalnym producencie dobrych bram. Daaaaaaaga& Aaaaaaaadam ! Wypowiedz się ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 16.06.2010 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 AGA NR 1 http://www.okna.rybnik.pl/index.php?go=kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 16.06.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Jeśli chodzi o godzinę to sprawdźcie jaką macie strefę czasową w ustawieniach zaawansowanych. Ja właśnie zmieniłam i zobaczę jaką mam godzinę. U mnie godzina poprawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 16.06.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Myśmy montowali bramę garażową po tynkach, firmy Normstal , przyzwoita cena, narazie jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 16.06.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 juz podpytałam a on podpytał dalej - i wyszło że nie nadaje się to bo własnie może wydzielać gazy.....więc dalej szukam czegoś do zasypania dziś dostałam namiar na Marcel - tam ponoć tani piach w piaskowni mają, zna ktoś ceny i co taM oferują ? a może ktoś wie gdzie coś rozbierają, kopią...pilne...pozdrawiam Daj znać jak dowiesz się czegoś pozytywnego w Marcelu. Ja też niedługo będę zasypywać fundamenty i szczerze mówiąc wolałabym to zrobić jakimś tańszym piachem. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kokoski 16.06.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam,Poszukuję solidnego dekarza - blacharza do zakucia balkonów, zrobienia obróbki blacharskiej dachu.Z góry dziękuje za solidnych wykonawców.Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 16.06.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Tak mi się wydaje że o tym co pisze Daga&Adam to coś innego niż to co ja opisuję. Są dwa rodzaje drzwi przesuwne: HKS (uchylno-przesuwne) mniej szczelne i, HST (podnoszono-przesuwne) szczelność zupełnie inna inaczej wygląda system zamykania i inaczej takie drzwi funkcjonują. Ja jeszcze raz podkreślam że to są HST nie można je uchylić co między innymi gwarantuje szczelność tego okna tak mi to tłumaczona sami go oglądaliśmy i rozwiązanie według nas jest bajeranckie. Jeśli kolega Daga&Adam coś na ten temat wie to sugestii chętnie posłucham . Drzwi HST można zobaczyć na żywo w Rybniku na Chrobrego powyżej Focus-a (Okna z Krakowa). Szczelność przy wietrze do 100km/h OPIS: http://aluplast.com.pl/index.php?module=katalog&kategoria=34 Te okna HST to chyba jednak to samo co te z którymi jest tyle problemów (HS) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157107-Drzwi-tarasowe-HS-niskoprogowe-podnoszono-przesuwne&p=4166378#post4166378 i niestety tak jak Adam&Daga sama czytałam duzo watków o problemach z tymi oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof i Elżbieta 16.06.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 DLA zainteresowanych piaskiem.Polecem negocjacje z p. Ostrzołkiem tel. 692 187 531 (firma z Jastrzębia Zdr.) Piasek + transport. Ma też inne materiały sypkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.06.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 AGA NR 1 http://www.okna.rybnik.pl/index.php?go=kontakt Apacz84, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.06.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 DLA zainteresowanych piaskiem. Polecem negocjacje z p. Ostrzołkiem tel. 692 187 531 (firma z Jastrzębia Zdr.) Piasek + transport. Ma też inne materiały sypkie. możesz rzucic dla porównania jakąś ceną ? np za zwir, pospółke (ja mam kontakt na 27zl/t) czy piach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 16.06.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 AGA NR 1, basiab dziękuję za odpowiedzi Ja mam wyceny z kilku firm i ceny od 5 tys. w zwyż. Najbardziej pasuje mi brama z firmy Wiśniowski. Może ma ktoś taką? Też pamiętam jak Adam wspominał o tym producencie bram w okolicy. Ale jeszczcze poczekam bo może się wypowie Dzięki za przypomnienie, na razie nie robiłam tam wyceny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 17.06.2010 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 możesz rzucic dla porównania jakąś ceną ? np za zwir, pospółke (ja mam kontakt na 27zl/t) czy piach A czy te 27zł/t to już razem z transportem czy bez? Jak z transportem to ładnie proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.06.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 A czy te 27zł/t to już razem z transportem czy bez? Jak z transportem to ładnie proszę o namiary z transportem prosze bardzo - dzwonić i sie targowac, ja też wkrotce bede dzwonić do niego, gość przesympatyczny, z Jejkowic 601521029 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 17.06.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 z transportem prosze bardzo - dzwonić i sie targowac, ja też wkrotce bede dzwonić do niego, gość przesympatyczny, z Jejkowic 601521029 Dzięki Toć to do Szczerbic z Jejkowic rzut beretem, może coś jeszcze utarguję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.06.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 pochwal się co i za ile zebym miała argument do mojego targowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts