Isgaard 29.06.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Witam, mam do sprzedania cegłę dziurawkę, jednostronny klinkier, ok. 10.000 szt - 2,20zł/szt do odbioru w Rybniku.Info na email: [email protected] lub tel. 506 19 48 77.Kolor taki jak z linka:dziurawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 30.06.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam wszystkich przed / w trakcie / po W związku z rozpoczynającą się budową potrzebuję ogrodzenia tymczasowego 100 mb (z bramą) i garażu blaszaka. Może komuś z Was zbywa ten "sprzęt"? My najprawdopodobniej będziemy juz się pozbywać garażu blaszanego. Jak jesteś zainteresowana/y to proszę o kontakt na PW - zapytam męża co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 30.06.2010 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Apropo stempli, wczoraj przejeżdzając przez Przegędzę zauważyłam, że w składzie drewna kominkowego też je sprzedają. Nie wiem w jakiej cenie, ale można zadzwonić i zapytać Spisałam numer: 606 101 819 Gdyby ktoś nie wiedział gdzie to jest, to jadąc od Rybnika w Przegędzy zaraz na górce po lewej stronie, przy głównej drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 30.06.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Dla wszystkich zainteresowanych:bloczki betonowe 12 z Preferowu - na razie po negocjacjach mam cenę 2,66 z HDSem - do centrum Rybnika a bloczki 14 - 2,90 zł. Ktoś ma lepszą ofertę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 30.06.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam,Właśnie zdjąłem szalunek ze stropu i mam do odsprzedania ok. 200 szt. stempli, większość o długości 2,5 - 2,6 m. cena 3,5PLNoraz duuużo desek z szalunku w cenie 250 PLN za kubik.Jak ktoś byłby zainteresowany to proszę o kontakt na priv.Budowa w Rybniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 30.06.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Co do betonu, to istotne jest położenie budowy i współpraca z hurtownią. Ja buduję niedaleko budozbytu i kupuję od nich inne materiały, więc cenę dostałem lepszą niż u Matuszka. Jest różnica gdy gruszka i pompa mają jechać 15km w korkach lub 2 km na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 30.06.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Co do betonu, to istotne jest położenie budowy i współpraca z hurtownią. Ja buduję niedaleko budozbytu i kupuję od nich inne materiały, więc cenę dostałem lepszą niż u Matuszka. Jest różnica gdy gruszka i pompa mają jechać 15km w korkach lub 2 km na budowę. Z współpracą się zgodzę. Wiadomo, że jak ma się jakąś historię zakupów w danej hurtowni to można wynegocjować dobre ceny. Ale jeżeli chodzi o odległość to tu nie jest tak do końca jak piszesz. Matuszek ma do mnie najdalej i dostałam od nich najlepszą cenę. Budo-Zbyt ma najbliżej a cenę podał mi najwyższą. (różnica 25 zł/m3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.06.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam, Właśnie zdjąłem szalunek ze stropu i mam do odsprzedania ok. 200 szt. stempli, większość o długości 2,5 - 2,6 m. cena 3,5PLN oraz duuużo desek z szalunku w cenie 250 PLN za kubik. Jak ktoś byłby zainteresowany to proszę o kontakt na priv. Budowa w Rybniku. kurcze gdybys 2 dni wczesniej napisał byłabym kilkaset zł do przodu własnie robie szalunek stropu czy ktoś własnie robi drenaż ? chciałabym to zobaczyć jesli mozna, czy na lekkim spadku nalezy dawać studzienke na każdym rogu ? mam garaz wysunięty z przodu i wychodzi mi 6 studzienek !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geller 30.06.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 queene a gdzie kupiłaś peszele na drenaż. W tamtym roku za 50metrów płaciłem chyba 90 złotych a teraz każdy liczy ponad 3 złote od metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 30.06.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 a co tam chociaż projekt jeszcze się adaptuje, pochwalę się co będziemy budowac SANDRA od frontu http://i49.tinypic.com/2v8qxsh.jpg i od strony ogrodu http://i48.tinypic.com/1z31g5e.jpg dodajemy dwa "wole oka" i trochę innych zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.06.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makaluu 30.06.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam!Poszukuję ekipy wykonującej drenaż wokół domu, kogoś sprawdzonego kto zrobi to dobrze (i najchętniej tanio, oczywiście). Dom w Radlinie. Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 30.06.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 ten dach z tym oknem to pewnie bedzie kosztowal tyle co moj SSO ;d uwazaj na bawole oka bo widzialem jak "fachowcy" robia takie rzeczy i dach wyglada jakby po nim zjechala lawina blotna z kamieniami a te dachowki choby naciepane widlami, mimmo wielu prob nie potrafili poprawic dachu, tyle ze tam byly luki wklesle a Ty masz wypukle. tak czy tak projekt piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikiQ 30.06.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Mam do sprzedania deski szalunkowe ok 8m3 i stemple budowlane 3m x 40 szt oraz 4m x 40 szt. Do odebrania w Orzeszutel. 606-20-57-57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.06.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 queene a gdzie kupiłaś peszele na drenaż. W tamtym roku za 50metrów płaciłem chyba 90 złotych a teraz każdy liczy ponad 3 złote od metra. czekam na wycene z Budozbytu , wszystko przede mną...w planie jest 6 !! studzienek...chyba przegięcie troche :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 30.06.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Z współpracą się zgodzę. Wiadomo, że jak ma się jakąś historię zakupów w danej hurtowni to można wynegocjować dobre ceny. Ale jeżeli chodzi o odległość to tu nie jest tak do końca jak piszesz. Matuszek ma do mnie najdalej i dostałam od nich najlepszą cenę. Budo-Zbyt ma najbliżej a cenę podał mi najwyższą. (różnica 25 zł/m3). Mi też Budozbyt podał nawyższą. Na dzień dobry. Potem poszedłem do Matuszka i sprawdziłem jaką min. cenę tam dostanę. Następnie wróciłem do Budozbytu, podałem cenę od Matuszka i ... dostałem 5 zeta taniej ) Nie wystarczy zapytać, warto negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epso 30.06.2010 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum i mam zamiar rozpoczac budowe ( Rybnik-Kamien) jeszcze w tym roku ale z obserwacji opisow zalatwiania spraw w urzedach w Rybniku (chyba ze PNB zalatwia w innym urzedzie dla dzielnicy Kamien) to chyba marne szanse . Jestem dopiero w fazie projektu wiec mam prosbe o namiary na jakiegos sprawdzonego architekta do adaptacji gotowego projektu ( Knurow , Gliwice, Rybnik).Mam zamiar budowac DOM W MNISZKACH Archonu . Pewnie bede stalym gosciem tego forum chyba ze mnie wykopiecie za glupie pytania ale wybaczcie bo dopiero zdobywam wiedze w tej materii wiec prosze o cierpliwosc i wyrozumialosc.Niestety nie mam mozliwosci uzywania polskich znakow wiec wybaczcie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 01.07.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Witam wszystkich. Jestem dopiero w fazie projektu wiec mam prosbe o namiary na jakiegos sprawdzonego architekta do adaptacji gotowego projektu ( Knurow , Gliwice, Rybnik). Pozdrawiam. Posłałam Ci namiary na swojego architekta na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 01.07.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum i mam zamiar rozpoczac budowe ( Rybnik-Kamien) jeszcze w tym roku ale z obserwacji opisow zalatwiania spraw w urzedach w Rybniku (chyba ze PNB zalatwia w innym urzedzie dla dzielnicy Kamien) to chyba marne szanse . Jestem dopiero w fazie projektu wiec mam prosbe o namiary na jakiegos sprawdzonego architekta do adaptacji gotowego projektu ( Knurow , Gliwice, Rybnik). Mam zamiar budowac DOM W MNISZKACH Archonu . Pewnie bede stalym gosciem tego forum chyba ze mnie wykopiecie za glupie pytania ale wybaczcie bo dopiero zdobywam wiedze w tej materii wiec prosze o cierpliwosc i wyrozumialosc. Niestety nie mam mozliwosci uzywania polskich znakow wiec wybaczcie. Pozdrawiam. Witaj witaj będziemy się wspierać bo jak jeszcze dalej tak pójdzie ja oszaleje i nawet nie doczekam rozpoczęcia budowy trzymam kciuki za Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 01.07.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 no i tak to juz jest z tymi oknami, naszym marzeniem bylo okno na taras podnoszono-przesuwne ale 10 tys pln roznicy miedzy nim a dwoma skrzydlami rozwieralnymi chyba nie daje nam wyboru! co do dziennika budowy to chyba zrobimy mu przerwe w wakacje, chcielismy sie wprowadzic jeszcze w tym roku ale mamy 2 znajomych ktorzy wprowadzali sie w tym samym roku co rozpoczynali budowe i maja popekane sciany. skoro my akurat znamy 2 to ile jest osob z podobnym problemem? przykryjemy domek w lipcu, wstawimy okna i porobimy na spokojnie jakies instalacje i poczekamy z tynkowaniem do zimy, moze do nowego roku w sumie remontowac po roku najwieksza inwestycja zycia? -mysli samobojccze przyjda same a ile z tego po drodze zbierze zona No my zaszaleliśmy i mamy to podnoszono-przesuwne zobaczymy , montaż za 40 dni . Dużo naczytaliśmy się o ich wadach i zaletach jak zapewne o każdych innych można powiedzieć . Zwykła przesuwanka jest ciężka i nie tak łatwo się ja zamyka i otwiera mając 160 wzrostu. Cena jest wysoka my daliśmy za 2,8 metrową 7200 jest to bardzo dużo ale myślę że będziemy zadowolenie. Jest robiona gdzieś w Niemczech więc myślę że solidność będzie zachowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts