bdan 03.07.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Mogę coś napisać o tym produkcie gdyż robiłem u klienta izolacje ścian fundamentowych i muszę przyznać że papa jest godna polecenia, mimo swojej drogiej ceny, jest gruba bardzo dobrze się skleja oraz co najważniejsze nie śmierdzi tak jak inne papy. Ale czy na izolację poziomą warto kupować tak dobrą papę to już zależy od terenu, zawilgocenia itp.. Ja osobiście będę dawał zwykłą grubą czarną folie, może jeszcze pomaluje gruntem Siplast Primer Szybki Grunt SBS- też polecam. Pozdrawiam Łukasz JA cały czas się zastanawiam, co na izolację poziomą. Na forum wiekszość chyba jednak uważa, że lepiej dać pape, bo folia na pewno ulegnie podziurawieniu przy chodzeniu po niej no i że izolacja pozioma jest w domach niepodpiwniczonych najwazniejsza, a potem raczej jej nie poprawisz. Ale koszt byłby dość duży no i najgorzej, czy nie byłoby wyczuwalnych zapachów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 03.07.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 W końcu..... PnB dostaliśmy, prace od 1.07 zgłoszone, więc już można działać NO i powiedzcie mi kochani ile ekektryk wziął Wam za podłaczenie prądu? Skrzynkę mam swoją. Koło połowy lipca wjeżdżają kopary tez chetnie sie dowiem ... mi narazie gosc zaproponowal takie cos: Najprostsze wykonanie przyłącza (kablem ziemnym) to koszt rzędu ~400-500zł. W tej cenie jest skrzynka, niezbędne zabezpieczenia, uziom, kabel zasilający. Skrzynka budowlana wyposażona jest w 2 gniazdka 230V i 2 gniazdka siłowe (16A i 32A). Skrzynkę taką montuje się na słupku lub przykręca do ściany (np: bok garażu). Koszt robocizny wynosi 220zł. W tej cenie jest montaż, odbiór, podłączenie do zasilania i zgłoszenie do Energetyki. Podłączenie do zasilania następuje w ciągu około 2-3 dni od momentu zgłoszenia odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 04.07.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 NO i powiedzcie mi kochani ile ekektryk wziął Wam za podłaczenie prądu? Skrzynkę mam swoją. Przyłącze ziemne, napowietrzne, 2m czy 20m w linii prostej?? Koszt takie usługi pi razy drzwi - 200-300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oko_81 04.07.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Sprzedam schody tymczasowe na budowę.Konstrukcja wykonana z drzewa o wymiarach 8cm x 16cm . Zatem bardzo stabilna.Wysokość na jaką mozna wchodzić to ok 3,50 m.Cena 100 zł - odbiór własny - okolice Jastrzębia Zdroju. http://images49.fotosik.pl/311/c40985832936f768m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido84 04.07.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam mam na sprzedaz stemple wysokosc od 2metrow do 2,30 okolo 180 sztuk i wysokosc okolo 265cm 150 sztuk zainteresowanych prosze dzwonic 698614019 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 04.07.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 KiR - wreszcie zaczynacie mnie elektryk kosztował praktycznie koszty materiału - ale to znajomy był. Skrzynke swoja przywiozł - a jak ostatnio mi jeszcze cos dorabia, to ją wziął do następnego klienta Elektryk miał dziś przyjść, zobaczyć, powiedzieć ile skasuje. To też mój znajomy, ale mąż nie zapytał na razie o cenę. Skrzynkę mam starą, jeszcze z budowy rodziców, z 10 lat ma chyba, ale mam nadzieję, że spasuje. A jeszcze tak z ciekawości, czy budowę lepiej "przezimować" w stanie surowym otw. czy zamykać i robić instalacje itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 04.07.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Przyłącze ziemne, napowietrzne, 2m czy 20m w linii prostej?? Koszt takie usługi pi razy drzwi - 200-300zł. Dziś mieliśmy ustalić, ale jak wspomniałąm elektryk nie dotarł. Ziemne i około 10-15 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.07.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 A jeszcze tak z ciekawości, czy budowę lepiej "przezimować" w stanie surowym otw. czy zamykać i robić instalacje itd.? my w planie mielismy zostawic na zime SSO ale jak dostaniemy kredyt na dokonczenie budowy (co wcale nie jest takie proste) to bedziemy wstawiac okna przed zimą i grzebac w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 04.07.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 W Tamirze w Pszyczynie (i pewnie w innych dużych dobrych hurtowniach też) są wystawki Icopala i możesz kawałek tej papy dotknąć, spróbowac przełamać, a nawet powąchać. Zapewniam, że nie śmierdzi - ani teraz, ani wcześniej, po położeniu, a przed styropianem. W dzienniku masz kilka zdjęć jak to było przy kładzeniu.Wcześniej smarowałem Siplast Primerem i to zrobiło na mnie b.duże wrażenie - dobrze się smaruje, szybko schnie, nie śmierdzi (żadnego smarowania w masce) i faktycznie głęboko penetruje. Generalnie potwierdzam to co pisze luks6, za wyjątkiem folii. Gdybym robił raz jeszcze - zrobiłbym to samo, w życiu nie dałbym tylko folii jako izolacji, to chyba nieporozumienie, chudziak to nie guma lub szklana tafla, żeby tej foli nie poprzecinać. bdan - spróbuj się potargować, może uda się kupić taniej. Fakt faktem kasa idzie na coś czego nie widać, to nie kamień elewacyjny czy ładne drzwi... Z drugiej strony jeśli dom na górce, teren suchy i przepuszczalny, a układający papę zrobi to dobrze - może faktycznie można szukać tańszego rozwiązania. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 04.07.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 A jeszcze tak z ciekawości, czy budowę lepiej "przezimować" w stanie surowym otw. czy zamykać i robić instalacje itd.? Suche zimowe powietrze ładnie wysuszy dom i na siłę np. w listopadzie nie wstawiałbym okien i szczelnych drzwi. Kluczowa jest odp na pytanie czy masz ten czas, czy nie. Jeśli masz- niech schnie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 04.07.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Piękny. Tylko gdzie ma rynny? Pozdr. Rynny będą,nie ma strachu hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 05.07.2010 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Zapewniam, że nie śmierdzi - ani teraz, ani wcześniej, po położeniu, a przed styropianem. To praktycznie jest dla mnie najwazniejsze. Czy Ty masz położoną juz podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 05.07.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Przymierzamy się do izolowania ław. W projekcie mamy 2x papę na lepiku. Czy pod tą papę smarować ławę dysperbitem? Różne opinie w internecie krążą. A gdzie kupować papę i lepik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamaryszek 05.07.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witamy ponownie my znów z zapytaniem mianowicie czy ktoś z Was zaopatrywał się w komin przez internet ?? na allegro jest szeroka oferta kominów gotowych i są dużo tańsze niż w naszych rodzimych firmach budowlanych. Posyłam link, napiszcie co o tym myślicie pozdrawiamy http://www.allegro.pl/item1091749884_9_2m_fi_200_went_komin_kominy_promocja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 05.07.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 A jeszcze tak z ciekawości, czy budowę lepiej "przezimować" w stanie surowym otw. czy zamykać i robić instalacje itd.? My zostawilismy SSO z dachem . Ale my nie mamy cisnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 05.07.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witamy ponownie my znów z zapytaniem mianowicie czy ktoś z Was zaopatrywał się w komin przez internet ?? na allegro jest szeroka oferta kominów gotowych i są dużo tańsze niż w naszych rodzimych firmach budowlanych. Posyłam link, napiszcie co o tym myślicie pozdrawiamy http://www.allegro.pl/item1091749884_9_2m_fi_200_went_komin_kominy_promocja.html My i jestesmy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 05.07.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 A teraz napisze co u nas,otóż kładzie sie podłogówka, 20 lipca wylewki i potem ocieplenie poddasza A potem się będziemy wykańczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 05.07.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 jak chcesz zebysmy Cie nie wykopali to przelec caly temat "Rybnik!!!! chyba tez budujecie" daj namiar na takie tanie okno, mi wszedzie mowili ze kolo 15 000 pln za to okno, tez bedemial 2,9 x2,15 m To nie tajemnica Oknoplas okna z Krakowa załatwiałam z gościami z Rybnika firma Aveko ale gadałam z włacicielam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turbolek 05.07.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witam Wszystkich serdecznie:) Posiadam do sprzedania materialy po budowie tj. stemple drewniane okolo 180 sztuk, oraz deski.dokładniejsze informacje proszę dzwonić >>794674393 Wojtek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 05.07.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 My zostawilismy SSO z dachem . Ale my nie mamy cisnienia. NO takie mamy plany, przykryć, zabić dechami okna i drzwi, poczekać i ruszyć w marcu. Dziś poszedł kompletny wniosek kredytowy. Ciekawa jestem c o z tego wyjdzie... Dziś mieli wykosić nam działkę (w sobotę też), ponoć sprzęt poległ, w tym tygodniu ma być robota wykonana. Ciekawe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts