Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Handlobud - szczerze mówiąc to mnie zszokowali, bo mają taniej niż na Allegro. :jawdrop: - oczywiście transport i wyładunek w cenie, no i odbierają niepotrzebne.

Mogę Ci z góry powiedzieć, że lepszej ceny w regionie chyba nie znajdziesz - na pewno nie w Budozbycie i raczej też nie w Lubarze - ale się nie zarzekam :rolleyes:

Otóż to.

Tylko "HANDLOBUD".

Ja buduję z nimi od "pierwszego wbicia łopaty" do samego końca.

Zawsze dali mi lepszą cenę.

Transport zawsze na czas, rozładunek na miejscu i zabierają pozostałości z budowy i zwracają pieniążki - a to już rzadkość.

Ja polecam.

;)

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

witam

Czy żwir budowlany w cenie 75 brutto/ tonę + 5 zł za transport to dobra cena czy szukać innej oferty ? Potrzebuję raptem 1,5 t z dowozem do Kamienia

nie wiem dokładnie jakie wymiary ma konkretnie budowlany ale ja kupowałam ostatnio melioracyjny po 52zl/t +jednorazowo 60zl transport (Budozbyt) o granulacie 16-32, inne chyba tez były w tej cenie (cena wyjsciowa byla 58+transport 60 zl)

mam równiez namiary na 60zl/t z przywozem

.... Ostatnio trafiłam na hurtownię Domex w Szczerbicach, praktycznie 200 m od mojej budowy. Po wstępnej rozmowie z kierownikiem zaoferował niższe ceny niż w innych hurtowaniach. Pozbieramy oferty i się okaże.

Witamy sąsiadów.

My wybudowaliśmy się też nieopodal, może z 300 - 400 metrów w stronę Gaszowic i sklep Domex możemy polecic w 100%.

Teraz jesteśmy na etapie wykonczenia, więc dość często do nich wpadamy.

Pozdrawiamy ;-)

Witam!

My zaczęliśmy budowę jakiś czas temu w Popielowie, a na chwilę obecną szykujemy się do zalania stropu piwnic.

Co do hurtowni to moje doświadczenia skłaniają mnie do Handlobudu (zawsze pomocna pani Ela i ludzie od logistyki: Pan Gieniu i pan Dawid). Ceny mam zrobione zawsze takie, że konkurencja nie przebija np. w/w Porotherm Wienerberger 25 mam wycenione na 4,90 zł. Ale i tak idę w Ytong.

Na dzisiaj wszystko w miarę idzie do przodu jedynie transport z hurtowni to masakra - tydzień czekania. I co ważne z budowlańców jestem zadowolony:

Pozdrawiamy

Oki,

do mojej "Złotej Listy Wykonawców" dopisuję STOLARZA.

:D :D :D

Polecił mi go Sergiq77.

Sergiq, wiszę Ci flachę !

;)

Bardzo utalentowany, uczciwy i sympatyczny młody człowiek.

Jesteśmy OGROMNIE zadowoleni z jego usług.

Podaję od razu namiary :

P. Karol Mrozek ( Wodzisław - Zawada )

tel. : 692-542-824

Dobrze sobie trochę wcześniej rezerwować jego usługi, najlepiej z 2-miesięcznym wyprzedzeniem.

POLECAM ZDECYDOWANIE.

:yes::yes::yes:

Witaj AGA cieszę się że mogłem pomóc. Mam nadzieję że kiedyś się spotkamy, to i tę flachę postawisz. Z tego co tu wyczytałem to jesteśmy na bardzo podobnym etapie też już mam blisko żeby zamieszkać (kafelki się układają). Więc może po zakończonych pracach da radę, podejrzewam że będzie o czym gadać.

Witam!

My zaczęliśmy budowę jakiś czas temu w Popielowie, a na chwilę obecną szykujemy się do zalania stropu piwnic.

Co do hurtowni to moje doświadczenia skłaniają mnie do Handlobudu . Ale i tak idę w Ytong.

Pozdrawiamy

Witam

Też będe budował z Ytong-a. Jaki ceny udało Ci się wynegocjowac,jeśli mozna zapytac.

Pozdrawiam

Witaj AGA cieszę się że mogłem pomóc. Mam nadzieję że kiedyś się spotkamy, to i tę flachę postawisz. Z tego co tu wyczytałem to jesteśmy na bardzo podobnym etapie też już mam blisko żeby zamieszkać (kafelki się układają). Więc może po zakończonych pracach da radę, podejrzewam że będzie o czym gadać.

Cześć, Sergiq77 !

Dawno Cię bie było.

:)

Ja wprowadzam się JUŻ w lipcu.

:wiggle:

Nasz kierbud jest chyba zwolennikiem ścian jednowarstwowych. Ostatnio przekazaliśmy mu informację, że jednak stawiamy dwuwarstwowe, z pustaka. I uparł się aby robić to z Maxa, na szerokość 29 cm plus 10 cm styropianu. My jednak wolelibyśmy z stawiać z pustaka 25 plus 15 cm styropianu. On jest jednak temu przeciwny. Twierdzi, że pustaki poryzowane w połączeniu ze styropianem to zły pomysł i jak już to tylko wełna jako ocieplenie. Nie mam ochoty z nim polemizować co lepsze, tańsze i że wszyscy tak budują i jakoś nie narzekają. Czy mogę się z nim nie zgodzić i postawić ściany takie jak chę ja???

Żwir jest mi potrzebny do częściowego wypełnienia dołków pod słupki ogrodzeniowe.

Co do rejonu w którym budujemy, to są to tereny niedaleko MOSIR-u a dokładniej nowe działki przy lesie.

Okolica cudowna, cisza i spokój gwarantowane. Co prawda brak tam wody i kanalizacji ale to "pikuś" :)

Jeżeli taka mała różnica w cenia to radziłabym Winebergera. Są o wiele mniej kruche niż Leier a wiem stąd, że mieliśmy i jedno i drugie ale murarz widział różnicę. Chociaż te z Leiere też nie sa takie najgorsze.

My też mamy winenbergera, różnice w cenie są małe, więc lepiej dopłacić pare złoty do lepszej jakości, a ceny masz bardzo dobre

Nasz kierbud jest chyba zwolennikiem ścian jednowarstwowych. Ostatnio przekazaliśmy mu informację, że jednak stawiamy dwuwarstwowe, z pustaka. I uparł się aby robić to z Maxa, na szerokość 29 cm plus 10 cm styropianu. My jednak wolelibyśmy z stawiać z pustaka 25 plus 15 cm styropianu. On jest jednak temu przeciwny. Twierdzi, że pustaki poryzowane w połączeniu ze styropianem to zły pomysł i jak już to tylko wełna jako ocieplenie. Nie mabu na poszątkim ochoty z nim polemizować co lepsze, tańsze i że wszyscy tak budują i jakoś nie narzekają. Czy mogę się z nim nie zgodzić i postawić ściany takie jak chę ja???

ja bym chyba zmieniła Kierbuda ... jeżeli Ci takie cyrki robi na początku to co będzie później ;)