AGA NR 1 08.07.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Handlobud - szczerze mówiąc to mnie zszokowali, bo mają taniej niż na Allegro. - oczywiście transport i wyładunek w cenie, no i odbierają niepotrzebne. Mogę Ci z góry powiedzieć, że lepszej ceny w regionie chyba nie znajdziesz - na pewno nie w Budozbycie i raczej też nie w Lubarze - ale się nie zarzekam Otóż to. Tylko "HANDLOBUD". Ja buduję z nimi od "pierwszego wbicia łopaty" do samego końca. Zawsze dali mi lepszą cenę. Transport zawsze na czas, rozładunek na miejscu i zabierają pozostałości z budowy i zwracają pieniążki - a to już rzadkość. Ja polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 08.07.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 witam Czy żwir budowlany w cenie 75 brutto/ tonę + 5 zł za transport to dobra cena czy szukać innej oferty ? Potrzebuję raptem 1,5 t z dowozem do Kamienia nie wiem dokładnie jakie wymiary ma konkretnie budowlany ale ja kupowałam ostatnio melioracyjny po 52zl/t +jednorazowo 60zl transport (Budozbyt) o granulacie 16-32, inne chyba tez były w tej cenie (cena wyjsciowa byla 58+transport 60 zl) mam równiez namiary na 60zl/t z przywozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 08.07.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 .... Ostatnio trafiłam na hurtownię Domex w Szczerbicach, praktycznie 200 m od mojej budowy. Po wstępnej rozmowie z kierownikiem zaoferował niższe ceny niż w innych hurtowaniach. Pozbieramy oferty i się okaże. Witamy sąsiadów. My wybudowaliśmy się też nieopodal, może z 300 - 400 metrów w stronę Gaszowic i sklep Domex możemy polecic w 100%. Teraz jesteśmy na etapie wykonczenia, więc dość często do nich wpadamy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muza35 08.07.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam, mam do sprzedania deski szalunkowe po 300zł /m3 (1 raz używane) oraz stemple budowlane - 4zł/sztuka. Żory Tel 889235918 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 08.07.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Mam pytanie czy ten Leier to jest słowacki czy polski??Jak polski to cena nie jest rewelacyjna,w lubarze miałam niższą i też nie powiem złego słowa na Lubar.Aha kase też zwracają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Gosia 08.07.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam! My zaczęliśmy budowę jakiś czas temu w Popielowie, a na chwilę obecną szykujemy się do zalania stropu piwnic.Co do hurtowni to moje doświadczenia skłaniają mnie do Handlobudu (zawsze pomocna pani Ela i ludzie od logistyki: Pan Gieniu i pan Dawid). Ceny mam zrobione zawsze takie, że konkurencja nie przebija np. w/w Porotherm Wienerberger 25 mam wycenione na 4,90 zł. Ale i tak idę w Ytong. Na dzisiaj wszystko w miarę idzie do przodu jedynie transport z hurtowni to masakra - tydzień czekania. I co ważne z budowlańców jestem zadowolony: Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiq77 08.07.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Oki, do mojej "Złotej Listy Wykonawców" dopisuję STOLARZA. :D Polecił mi go Sergiq77. Sergiq, wiszę Ci flachę ! Bardzo utalentowany, uczciwy i sympatyczny młody człowiek. Jesteśmy OGROMNIE zadowoleni z jego usług. Podaję od razu namiary : P. Karol Mrozek ( Wodzisław - Zawada ) tel. : 692-542-824 Dobrze sobie trochę wcześniej rezerwować jego usługi, najlepiej z 2-miesięcznym wyprzedzeniem. POLECAM ZDECYDOWANIE. :yes: Witaj AGA cieszę się że mogłem pomóc. Mam nadzieję że kiedyś się spotkamy, to i tę flachę postawisz. Z tego co tu wyczytałem to jesteśmy na bardzo podobnym etapie też już mam blisko żeby zamieszkać (kafelki się układają). Więc może po zakończonych pracach da radę, podejrzewam że będzie o czym gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 09.07.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witam! My zaczęliśmy budowę jakiś czas temu w Popielowie, a na chwilę obecną szykujemy się do zalania stropu piwnic. Co do hurtowni to moje doświadczenia skłaniają mnie do Handlobudu . Ale i tak idę w Ytong. Pozdrawiamy Witam Też będe budował z Ytong-a. Jaki ceny udało Ci się wynegocjowac,jeśli mozna zapytac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.07.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witaj AGA cieszę się że mogłem pomóc. Mam nadzieję że kiedyś się spotkamy, to i tę flachę postawisz. Z tego co tu wyczytałem to jesteśmy na bardzo podobnym etapie też już mam blisko żeby zamieszkać (kafelki się układają). Więc może po zakończonych pracach da radę, podejrzewam że będzie o czym gadać. Cześć, Sergiq77 ! Dawno Cię bie było. Ja wprowadzam się JUŻ w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 09.07.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Nasz kierbud jest chyba zwolennikiem ścian jednowarstwowych. Ostatnio przekazaliśmy mu informację, że jednak stawiamy dwuwarstwowe, z pustaka. I uparł się aby robić to z Maxa, na szerokość 29 cm plus 10 cm styropianu. My jednak wolelibyśmy z stawiać z pustaka 25 plus 15 cm styropianu. On jest jednak temu przeciwny. Twierdzi, że pustaki poryzowane w połączeniu ze styropianem to zły pomysł i jak już to tylko wełna jako ocieplenie. Nie mam ochoty z nim polemizować co lepsze, tańsze i że wszyscy tak budują i jakoś nie narzekają. Czy mogę się z nim nie zgodzić i postawić ściany takie jak chę ja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar 09.07.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Żwir jest mi potrzebny do częściowego wypełnienia dołków pod słupki ogrodzeniowe. Co do rejonu w którym budujemy, to są to tereny niedaleko MOSIR-u a dokładniej nowe działki przy lesie. Okolica cudowna, cisza i spokój gwarantowane. Co prawda brak tam wody i kanalizacji ale to "pikuś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 09.07.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 tam gdzie był CPN? ja chyba brałam żwir w cenie 70zł czy 75 zl u Kondzielnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamaryszek 09.07.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Jeżeli taka mała różnica w cenia to radziłabym Winebergera. Są o wiele mniej kruche niż Leier a wiem stąd, że mieliśmy i jedno i drugie ale murarz widział różnicę. Chociaż te z Leiere też nie sa takie najgorsze. My też mamy winenbergera, różnice w cenie są małe, więc lepiej dopłacić pare złoty do lepszej jakości, a ceny masz bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar 09.07.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Nie wiem gdzie był CPN Nasza działka jest jedną z tych, które zostały sprzedane przez urząd miasta. 12 wydzielonych działek na terenach częściowo budowlanych , częściowo terenów ogródów przydomowych. Zapytam nieśmiało, kto to ten Kondzielnik i gdzie się znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 09.07.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 My i jestesmy bardzo zadowoleni Ewus - kupowaliście dokładnie ten model komina, czy jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 09.07.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 marzar:Na Pojdy jak jedziesz z Kamienia do Książenic po prawej stronie. Mniej więcej na wysokości cmentarza. Do tego masz Domix na Brzozy (na skrzyżowaniu w Książenicach koło kościoła skręcasz w prawo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 09.07.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Nasz kierbud jest chyba zwolennikiem ścian jednowarstwowych. Ostatnio przekazaliśmy mu informację, że jednak stawiamy dwuwarstwowe, z pustaka. I uparł się aby robić to z Maxa, na szerokość 29 cm plus 10 cm styropianu. My jednak wolelibyśmy z stawiać z pustaka 25 plus 15 cm styropianu. On jest jednak temu przeciwny. Twierdzi, że pustaki poryzowane w połączeniu ze styropianem to zły pomysł i jak już to tylko wełna jako ocieplenie. Nie mabu na poszątkim ochoty z nim polemizować co lepsze, tańsze i że wszyscy tak budują i jakoś nie narzekają. Czy mogę się z nim nie zgodzić i postawić ściany takie jak chę ja??? ja bym chyba zmieniła Kierbuda ... jeżeli Ci takie cyrki robi na początku to co będzie później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 09.07.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 AGA no to będzie parapetówka ale Ci dobrze, odetchniesz po tym boju dwuletnim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 09.07.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Nio, szampana kupię chyba takiego kilkulitrowego z tej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 09.07.2010 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 marzar jutkapostrzegam przed Kondzielnikiem nie radzę robić tam zakupów, powiem tylko tyle u mnie sprawa skończyła się w sądzie z wyrokiem niestety tylko w zawieszeniu dla Kondzielnika - oszust i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts