AGA NR 1 08.08.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Mam pytanie też w kwesti odbioru komina przez kominiarza? Jest potrzebne coś takiego i jakieś wpisy w dzienniku budowy w związku z tym?Czy wystarczy tylko jeden odbiór juz końcowy?Jak sie mają sprawy w tym temacie? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi. Jeśli masz gaz w domu kominiarz musi przyjść DWA RAZY. I trzeba mieć wtedy DWIE opinie kominiarskie. Pierwsza jak zaczynasz robić wewnętrzną instalację gazową a drugą po jej zakończeniu - następuje wtedy ostateczny odbiór przez kominiarza. Pierwsza - 80 zł, druga - 100 albo 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 08.08.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 pochwalę się trochę wiem że czasem każdy tego potrzebuje 05.08.2010 - zakończony stan surowy zamknięty - wstawiliśmy piękne okna MS trzyszybowe + bramę Hormanna + drzwi wejściowe + drzwi do kotłowni obecnie po pierwszych zakupach elektrycznych i od poniedziałku wchodzi ekipa elektryków pozdrawiam gratuluję udanego kolejnego zaliczonego etapu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
copec 08.08.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 dzięki wielkieoczywiście etap oblany poradzcie prosze kiedy robiliście instalacje dgp mam dylemat czy przed tynkami - pwanie tak tynkarz za dwa tygodnie przychodzi a tu ani widu ani słychu o chetnch do wykonania samej instalacji wszyscy kominkarze chcą robić od razu całość tznz wkładem i obudową może macie jakiś znajomych fachowców od dgp co by w ramach tzw. walki z wolnym czasem zechcieliby łaskaiwe wykonać same dgp przed tynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 08.08.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Jeśli masz gaz w domu kominiarz musi przyjść DWA RAZY. I trzeba mieć wtedy DWIE opinie kominiarskie. Pierwsza jak zaczynasz robić wewnętrzną instalację gazową a drugą po jej zakończeniu - następuje wtedy ostateczny odbiór przez kominiarza. Pierwsza - 80 zł, druga - 100 albo 150 zł. Nie mamy gazu,będzie tylko z butli do kuchenki. Zatem wizyta kominiarza tylko jedna:) Dzieki AGA za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 08.08.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 pochwalę się trochę wiem że czasem każdy tego potrzebuje 05.08.2010 - zakończony stan surowy zamknięty - wstawiliśmy piękne okna MS trzyszybowe + bramę Hormanna + drzwi wejściowe + drzwi do kotłowni obecnie po pierwszych zakupach elektrycznych i od poniedziałku wchodzi ekipa elektryków pozdrawiam My rowniez dołanczamy sie do gratuacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 08.08.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 pochwalę się trochę wiem że czasem każdy tego potrzebuje 05.08.2010 - zakończony stan surowy zamknięty - wstawiliśmy piękne okna MS trzyszybowe + bramę Hormanna + drzwi wejściowe + drzwi do kotłowni obecnie po pierwszych zakupach elektrycznych i od poniedziałku wchodzi ekipa elektryków pozdrawiam Gratuluję i zazdroszczę, że tyle problemów i decyzji już za Wami. Gdzie zamawialiście okna i bramę? Wysłałam tez do MS prośbę o wycenę, ale zero odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 08.08.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 dzięki wielkie oczywiście etap oblany poradzcie prosze kiedy robiliście instalacje dgp mam dylemat czy przed tynkami - pwanie tak tynkarz za dwa tygodnie przychodzi a tu ani widu ani słychu o chetnch do wykonania samej instalacji wszyscy kominkarze chcą robić od razu całość tznz wkładem i obudową może macie jakiś znajomych fachowców od dgp co by w ramach tzw. walki z wolnym czasem zechcieliby łaskaiwe wykonać same dgp przed tynkami? Witaj, my robiliśmy po tynkach i błąd, miałoby być przed tynkami. Wróć się na poprzednia stronę, chwaliłam firmę , która produkuje elementy do DGP i przyjeżdżają na montaż samej instalcji. Ja sobie bardzo ich chwalę. Firma DARCO my byliśmy w ich oddziale w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 08.08.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 bdan agusia_x to ja się jeszcze bardziej zdziwiłem jak Hadex dał mi niższą cene niź Abra na czeskie pustaki, których mi braknie na piętro- Czyli budujesz z Heluza?? Jak się sprawuje?? Różnica między Heluzem a Leierem na całości wychodzi mi ok 100 zł dlatego chciałabym wybrać lepszego. Jeśli chodzi o Leiera to jest o nim mnóstwo informacji, za to o Helzu wogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
copec 08.08.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Ewus: dzięki ale z tego co pisałaś trzeba się u nich pojawić w krakowie a niestety obowiązki wobec pracodawcy wykluczają wyjazd do krakowa - może ktoś ma jakies namiary na miejscowych facowców? bdan: polecam p. Piotra Czyża z Mikołowa najniższa cena (ze wszystkich salonów mających okna MS w ofercie na Śląsku (są jeszcze chyba w Katowicach i napewno w Bielsku) fachowiec pełną gęba doradzi pomoże i nie oskubie braliśmy też u niego drzwi zewnętrzne Wiatrak dębowe i kotłowniane stalowe razem z montażem- rewelacja wszystko ustalone bez opóźnień w realizacji wszystko pięknie salonn nazywa się portalux mieści się na skotnica 2 w mikołowie mogę przesłać namiary na prv - wycena w kilka godzin a i negocjaje były owocne bo przy zamówiieniu jeszcze urwaliśm parę setek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 08.08.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Ewus: dzięki ale z tego co pisałaś trzeba się u nich pojawić w krakowie a niestety obowiązki wobec pracodawcy wykluczają wyjazd do krakowa - może ktoś ma jakies namiary na miejscowych facowców? Pisałam, że my byliśmy. Zadzwoń i popytaj, czy np z projektu zrobią wycenę, co tak pesymistycznie, to kosztuje tylko telefon chłopcy przyjechali z wszystkim na aucie,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 08.08.2010 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Ewuś czemu błąd robić DGP po tynkach? A jeśli mamy zostawione otwory w stropie i ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.08.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Hej. Czy możecie polecić jakiś tartak, gdzie uda mi się zakupić dobrej jakości drzewo na więźbę, oczywiście nie drogo? ja sie tez podlacze pod pytanie ... Jak pytałam się dekarza skąd wziąć drzewo to mówił z każdego tartaku, w którym nie mają drzewa z gór, bo jest złej jakości moj mowil ze z gor to papier a nie drzewo i ze nie warto tez z kielc brac bo ponoc z robaczkiem !!! z tego co na dzis moge powiedziec : tartak w studzionce /duza firma/ twierdza ze drzewo z suszeckich lasow /moj dekarz mowi ze z gor/ wiezba po 850 brutto a deski od 390 /1m - 1,5m/ do 450 /od 4,5m/ tel 32 212 33 80 tartak w mszanie na skrzyszowskiej /rodzinna popierdolka/ wiezba po 650 netto /jak pani chce fakture to se pani 22% diliczy!!/ a deski szlunkowe za 450 /dowolna dlugosc / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.08.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 ja sie tez podlacze pod pytanie ... moj mowil ze z gor to papier a nie drzewo i ze nie warto tez z kielc brac bo ponoc z robaczkiem !!! z tego co na dzis moge powiedziec : tartak w studzionce /duza firma/ twierdza ze drzewo z suszeckich lasow /moj dekarz mowi ze z gor/ wiezba po 850 brutto a deski od 390 /1m - 1,5m/ do 450 /od 4,5m/ tel 32 212 33 80 tartak w mszanie na skrzyszowskiej /rodzinna popierdolka/ wiezba po 650 netto /jak pani chce fakture to se pani 22% diliczy!!/ a deski szlunkowe za 450 /dowolna dlugosc / Dziergowice tel 505119553 wiosną zamawiałam drewno na więżbę brałam takze dechy na szalunki, wszystko w fajnych cenach "netto" (ja płaciłam więźbę 620 netto nie wiem po ile jest teraz ) zaznaczcie że z Rybnika, transport w cenie, ja też trafiłam tam z polecenia, może komuś ceny spasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 09.08.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Ewuś czemu błąd robić DGP po tynkach? A jeśli mamy zostawione otwory w stropie i ścianach? A no jak macie dziurki to spokojnie, ja musiałam odtwarzać z dokumentacji zdjęciowej ( na szczęście elektryk wsio obfotografował) gdzie biegną wiązki kabli wrrrrrrrrrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
copec 09.08.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Pisałam, że my byliśmy. Zadzwoń i popytaj, czy np z projektu zrobią wycenę, co tak pesymistycznie, to kosztuje tylko telefon chłopcy przyjechali z wszystkim na aucie,. Dzwoniłem pytałem - właściwie to nie wiem skąd pesymizm - wysłałem maila z zapytaniem zobaczymy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucy1982 09.08.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Negocjuj w Lubarze bo ja kupiłam 25 cm Leier Słowacja po 4,58 a 11,5 za 3,50 Jakość w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 10.08.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Negocjuj w Lubarze bo ja kupiłam 25 cm Leier Słowacja po 4,58 a 11,5 za 3,50 Jakość w normie. No, no, interesujące. A kiedy kupowałaś?? I podaj proszę namiary na jakiegoś konkretnego handlowca z Lubaru, bo ja narazie trafiam na jakiś niekumatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 10.08.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam wszystkich budujemy w Bujakowie, czyli rzut beretem Aktualnie jesteśmy na etapie dachu - dachówka roben lub rupp w zalezności od ceny. będe wdzieczna za namiary na niedrogie składy budowlane. poza tym bedzie potrzbena wieźba i za te namiary też będę wdzieczna Okna chcemy z oknoplastu, więc chętnie skorzystam z namiarów tych co już takowe posiadają. W przypadku pustaka. my budowaliśmy z wienerbergera. płaciliśmy 5,15 zł za porotherm 25; 4,8 za 11,5. Pozdrawiam, Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 10.08.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witajcie, długo nie pisałam, ale zarobieni jesteśmy;), bo w końcu budujemy. Naczekaliśmy się na pozwolenie tyle, ile ustawa nakazuje;) i ruszyliśmy Jeżeli chodzi o tartak, tez braliśmy i deski na szalunki i więźbę z Dziergowic - tak, jak pisała queene (ten sam telefon). Trudno nam ocenić jakość, będą fachowcy robić, to powiedzą . Na razie ławy wylane, czasem podlewamy my, czasem deszczyk;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.08.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 ile kosztuje wiezba w tych dziergowicach ?? A JA JUZ MAM PRAWOMOCNE POZWOLENIE !!!! SIALALALAAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts