GabrysiaBP 11.08.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Hmm Lucy to nie wiem skąd taka różnica w tym kominie Leiera,ale przypuszczam,że może w ilo ści wentylacyjnych.My mamy 3 kanały wentylacyjne.I wierz mi jestem pewna,że nasz komin ma 90 cm,bo budowlańcy pięknie wymurowali nam na środku wejścia do pokoju.Normalnie szoku doznałam jak to zobaczyłam.I teraz przemurowują,ciekawa jestem ile zniszczą przy tej przeróbce.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 11.08.2010 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Dziwne Sylwia,my zamawialiśmy beton na cały dom z Lubaru i nie mieliśmy ani jednego pęknięcia.Strop nad parterem zalewalismy jak był upał,wystarczyło polewać co 2-3 godzinki i jest git. a u mnie niestety strop popękał ... polewany był kilka razy dziennie przez trzy tygodnie ale popękał już po pierwszej nocy od wylania i na tym się zatrzymało na szczęście był przedstawiciel z Lubaru i mówił, że niby jest ok ale inni mówili że nie powinno być tyle pęknięć. My wylewaliśmy dokładnie rok temu. Teraz mam jeszcze do zrobienia taras ale już chyba nie wezmę od Nich betonu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 12.08.2010 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Ja dostałam identyczne ceny. I też mam zamiar coś jeszcze utargować Słuchaj za taką cenę to bym nie kupił mnie zaoferowano Wineberger Poroterm 25 P+W za 4,10 zł/szt z transportem... mam namiary na gościa który jest bezpośrednio dystrybutorem niema zaplecza magazynowego.... jedzie do cegielni kupuje od nich i wiezie od razu na działkę klienta w ten sposób tnie koszty do minimum :] a u mnie niestety strop popękał ... polewany był kilka razy dziennie przez trzy tygodnie ale popękał już po pierwszej nocy od wylania i na tym się zatrzymało na szczęście był przedstawiciel z Lubaru i mówił, że niby jest ok ale inni mówili że nie powinno być tyle pęknięć. My wylewaliśmy dokładnie rok temu. Teraz mam jeszcze do zrobienia taras ale już chyba nie wezmę od Nich betonu ... A powiedz mi jaką odległość miało zbrojenie od góry płyty jak 2-3 cm to się nie dziwię zawsze popęka..... Wynegocjowane ceny na 12.08.2010 PUSTAK POROTHERM 44 P+W* 6,46 zł/szt - Lubar (w ilości 3126 ) PUSTAK POROTHERM 25 P+W* 4,00 zł/szt - Bielsko Biała transport gratis (w ilości 660 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.08.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 A ja mam jeszcze pytanie odnośnie pustaków. Mam wycenę z Handlobudu na Leiera i Winerbergera. Różnica w cenie na całym parterze między jednym a drugim to 350 zł czyli niewiele. Tylko pytanie, który lepszy??? ja bym sie nawet nie zastanawiala ... tylko wineberger w porywach klimablock z matuszka !! heluza nie znam nie znam cen wiec nie mowie niec ... ceny mam nastepujace poro25 poro 11,5 klimablock 25 lubar 5,37 5,19 handlobud 5,08 4,43 matuszek 5,39 4,43 5,30 budozbyt 5,39 5,95 ja sciany robie z porothermu 30 wiec ta cena jest jeszcze inna /nizsza i to duzo!!/ a co myslicie o tym zeby scianki dzialowe stawiac z jakiegos betonu komorkowego czy silki/ytonga ?? takie cos mi wczoraj kier bud zapodal i sie zastanawiam ... ponoc jest lepszy jesli chodzi o akustyke, cenowo podobnie i jest rowniejszy i lepszy do wieszania na scianie !!! a tak po prawdzie to wam powiem ze jesli z kims beda klopoty na tej budowie to chyba z tym kierbudem ... ale skoro sie powiedzialo A to trzeba za to teraz Beknac !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 12.08.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 a tak po prawdzie to wam powiem ze jesli z kims beda klopoty na tej budowie to chyba z tym kierbudem ... ale skoro sie powiedzialo A to trzeba za to teraz Beknac !! To witaj w klubie. Ja z moim już miałam spięcie, a to dopiero fundamenty, gdzie tam koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia8207 12.08.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Apacz 84 -można prosić o namiary na tego gościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 12.08.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Poszło na PM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 12.08.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Poszło na PM Apacz, ja też please o namiary bo ceny kosmos A za transport i wyładunek HDSem płaciłeś dodatkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Gosia 12.08.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam po długim nie pisaniu na forum ale urlop, praca i budowa... Nawiązując do tematu betonu to ja jestem zadowolony z betonu od Matuszka - solidny. I co dla mnie najlepsze to wyliczenie robił ich przedstawiciel i nawet jak się pomylił o pół kubika to pompa czekała a grucha goniła na produkcję. Na ich koszt oczywiście, ale takie coś to ponoć tylko u jednego przedstawiciela jest możliwe. Szkoda wielka, że na forum nie wchodzą osoby, które budowy zakończyły z 5 lat temu. Bo to że dzisiaj jest dobra cena np. na okna i nieźle wyglądają to mnie bardziej interesuje to jak będzie za kilka lat. A będąc przy oknach zapytam czy ktoś nie wie gdzie w okolicy mogę kupić okna z profilu Salamander? Kiedyś robił je Latosiński do czasu afery z $. Bardzo dobry profil i ładny dla oka. No i szukam również firmy robiącej dobre ale rozsądne cenowo rolety zewnętrzne. Nasza budowa jest obecnie na etapie stropu z parteru. Strop teriva z AW-Bud-u. Czy ktoś z Was też kupował z tej firmy lub w Handlobudzie bo oni tylko ich stropy sprzedają i ile pustaków popękało 5%, 10%? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luks6 12.08.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 WitamGdzie można dostać tanio jakiś piach na zasypanie fundamentów, może być z lekką domieszką gliny. Proszę o cenę i namiary. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.08.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 ja mam po 22 z dowozem ale brałam ponad 200 ton, normalnie jest po 24zl/t tel. 725395741 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 13.08.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Potrzebna mi beczka na wodę na budowę, ma ktoś na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 13.08.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Potrzebna mi beczka na wodę na budowę, ma ktoś na zbyciu? Skąd jesteś? Bo w Radlinie na przeciwko kopalni, tam gdzie idą tory, obok stoją takie zbiorniki do sprzedania. Ostanio jak przejeżdżałam to było ich dość sporo i kosztują koło 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 13.08.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 A powiedz mi jaką odległość miało zbrojenie od góry płyty jak 2-3 cm to się nie dziwię zawsze popęka..... nie mam zielonego pojęcia ile miało zbrojenie od góry płyty już słyszałam setki opinii czemu pęka, że zła pielęgnacja, że zawsze coś popęka i to normalne, za szybko wiąże, mało zwibrowany, za dużo cementu, polewany lodowatą wodą w skwarze, a nawet takie że jak mocny beton to bardziej popęka i tutaj by nawet pasowało bo do ław i stropu mieliśmy B20 gdzie się pokazały szczelinki do 2mm natomiast gdby był lany B15 (chudziak 10 cm na podłodze) nie było żadnych pęknięć i bądź tu mądry ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 13.08.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Skąd jesteś? Bo w Radlinie na przeciwko kopalni, tam gdzie idą tory, obok stoją takie zbiorniki do sprzedania. Ostanio jak przejeżdżałam to było ich dość sporo i kosztują koło 200 zł Dzięki, sylwia, wezmę to pod uwagę, na razie pytam znajomych, zobaczymy, co będzie:) Jestem z Rybnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 13.08.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 już bym nie brała betonu z Lubaru bo za bardzo pęka mimo dobrej pielęgnacji...teraz mam koszmary , że mi to kiedyś spadnie na łeb Ja tez mam podobny problem. beton z Budozbytu - na ławach nie było problemu, wszystko wyglądało ładnie, ale teraz na stropie nad piwnicą - masakra mąż tylko ciągle narzeka. No ale cóż teraz zrobić, mam nadzieję że to tylko takie powierzchniowe pęknięcia i nic złego nam się nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 13.08.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Ja tez mam podobny problem. beton z Budozbytu - na ławach nie było problemu, wszystko wyglądało ładnie, ale teraz na stropie nad piwnicą - masakra mąż tylko ciągle narzeka. No ale cóż teraz zrobić, mam nadzieję że to tylko takie powierzchniowe pęknięcia i nic złego nam się nie stanie to widzę, że nie jestem sama z tym koszmarem, na taras sobie chyba sama tego betonu namieszam, przynajmniej nie będziemy mieć do nikogo pretensji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 13.08.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Hej, Ja brałam z But-Betu i wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 13.08.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Pilnie poszukuję elektryka z uprawnieniami do założenia przyłącza tymczasowego na rozpoczęcie budowy.Jeśli macie jakieś namiary to bardzo proszę. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.08.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Skąd jesteś? Bo w Radlinie na przeciwko kopalni, tam gdzie idą tory, obok stoją takie zbiorniki do sprzedania. Ostanio jak przejeżdżałam to było ich dość sporo i kosztują koło 200 zł ja bralam uzywke z allegro - z prtzesylka 135zl /bez siatki i palety/ http://allegro.pl/item1173369435_szambo_drenaz_oczyszczalnia_sciekow_kurier.html szybko i na temat Pilnie poszukuję elektryka z uprawnieniami do założenia przyłącza tymczasowego na rozpoczęcie budowy. Jeśli macie jakieś namiary to bardzo proszę. [email protected] poszlo na maila mnie to skroblo 600 ale z gosciem da sie gadac !! wszystko na temat my zaczynamy ... dzis juz wytyczylismy szczegoly w dzienniku !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts