MaciekKamila 26.08.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Ciekawa dyskusja z tymi bramami, też szukam bramy do garażu. Zastanawiam się tylko czy to dobry pomysł montowanie bramy przez zrobieniem wylewek. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Czy firma montująca przyjeżdża po zrobieniu wylewki i tynku na powtórną regulację? najpierw robisz instalacje wewnetrzne pozniej tynki a na samym koncu wylewki- ja bede zamykal dom oknami i bramami zeby sie komus nie spodobaly moje kable i rurki. pewnie mozna zabic otwory dechami ale to chyba nie zabezpiecza przed wejsciem do domu zlodziejowi. po drugie juz mozesz zdecydowac ile dasz styropianu czy 5 czy 10cm pod wylewke 5-7 cm + kafelka na kleju kolo 1,5cm to monterowi powiesz jaka bedzie wysokosc podlogi i tak zabuduje brame, jakas tolerancja centymetra jest bo od spodu bramy jest taka miekka gumowa uszczelka a wlasnie ile bedziecie dawac styropianu w garazu, zwykly podlogowy czy jakis extra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 26.08.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 aro_32 - jak sie umówisz przed zleceniem (i zapłatą) to przyjadą i zrobią, jak po - też przyjadą, ale możesz zapłacić za to. Ja zleciłem montaż po wylewkach i uważam, że to dobre rozwiązanie, choć potem jeszcze przychodzi na to jakaś żywica/płytka - generalnie poziom się podnosi i wskazana jest kolejna regulacja. Co do ogrzewania garażu - u siebie zaplanowałem garaż nieogrzewany, ale nie jest izolowany styro od ziemi, na chudziaku jest tylko papa i na to wylewka. Zakładam, że te kilka stopni C się przez to pociągnie, przecież ziemia pod garażem nie zamarza, co więcej jej temp jest wyraźnie powyżej zera. Garaż w bryle budynku, ale izolowany (10cm styro - strop i ściany ) od reszty domu. Korozja auta w zimie to wg mnie brak wentylacji plus moze brak kratki ściekowej. Przecież mroźne zimowe powietrze jest suche.... 10-15 w garażu to raczej zbędny luksus Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 27.08.2010 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Potrzebuje kupić kręgi betonowe do budowy szamba 9m3. Wie ktoś gdzie ? Najtaniej kręgi kopiłem w betoniarni w Szczerbicach nie mam telefonu ale pamiętam, że ta betoniarnia "Libia" się nazywała ( za jeden ring o średnicy fi 100 płaciłem 110 zł) Sorki jednak znalazłem ulotkę : Zakła Usługowo-Handlowo-Produkcyjny "LIBIA" Czesław Wojaczek 44-293 Piece ul. Szklona 4 tel./fax (032)4306744, (0) 805 283503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 27.08.2010 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 My mielismy bramę przed wylewkami, ale było wszystko wymierzone i jak zrobilismy wylewki to brama pasuje idealnie, tak ładnie ustawili. Ale mamy w cenie bramy jeszcze regulację ostateczną . Musiały być tynki i sufit gotowe tam gdzie brama była montowana , potem robilismy resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 27.08.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam , dawno mnie nie było a forum ostro żyje . Nam 31 montują okna z Oknoplastu razem z oknem HST więc coś więcej będę mogła napisać . Zainteresowani też jesteśmy kruszywami bo mamy spory basen przed garażami trzeba go czymś zasypać. Dowiedziałam się że ponoć warto brać pod takie coś kruszony gruz , że wychodzi tanio czy ktoś o tym coś wie. My w tym roku tak lekko nie przepracowujemy się. Zrobiliśmy sobie podłączenie kanalizacyjne odprowadzenie wody z rynien , własnie wykop pod wjazd do garażu i oczekujemy na okna hehhe. AAAA i obsypaliśmy częściowo dom, jeśli ktoś nie ma gdzie pozbyć sie ziemi z budowy to przyjmę . Zdjęcia nowe w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy30 27.08.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Najtaniej kręgi kopiłem w betoniarni w Szczerbicach nie mam telefonu ale pamiętam, że ta betoniarnia "Libia" się nazywała ( za jeden ring o średnicy fi 100 płaciłem 110 zł) Sorki jednak znalazłem ulotkę : Zakła Usługowo-Handlowo-Produkcyjny "LIBIA" Czesław Wojaczek 44-293 Piece ul. Szklona 4 tel./fax (032)4306744, (0) 805 283503 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 27.08.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Namiary poszły na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 27.08.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam,chciałam Was zapytać czy cena ok. 7 100 zł za niżej podane okna na profilu ALUPLAST 4000 prosty, białe z montażem to dobra cena:1. 60x60 RU - 4 szt;2. 90x60 RU - 4 szt;3. 120x150 RU - 6 szt;4. drzwi balkonowe 180x323, słupek ruchomy, jedno skrzydło RU - 1 szt;5. drzwi balkonowe 100x217 RU - 2 szt.; Rozglądam się własnie za oknami i ta cena jest na razie najniższą jaką dostałam. A mam wyceny też na kwotę ok. 9 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOnsky 27.08.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 WitamSzukam solidnej ekipy do instalacji wentylacji mechanicznej z rekuperatorem. Dom ok 130m2 jestem po wylaniu stropu. Zainteresowani porszę o kontakt. Pozdrawiam507162230 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 27.08.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 dobre prefabrykaty betonowe robi prefrow, studnie leca z gorzyc bodajze lub z kietrza.9m3 to nie tylko musza byc kregi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insah 27.08.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam , dawno mnie nie było a forum ostro żyje . Nam 31 montują okna z Oknoplastu razem z oknem HST więc coś więcej będę mogła napisać . Zainteresowani też jesteśmy kruszywami bo mamy spory basen przed garażami trzeba go czymś zasypać. Dowiedziałam się że ponoć warto brać pod takie coś kruszony gruz , że wychodzi tanio czy ktoś o tym coś wie. My w tym roku tak lekko nie przepracowujemy się. Zrobiliśmy sobie podłączenie kanalizacyjne odprowadzenie wody z rynien , własnie wykop pod wjazd do garażu i oczekujemy na okna hehhe. AAAA i obsypaliśmy częściowo dom, jeśli ktoś nie ma gdzie pozbyć sie ziemi z budowy to przyjmę . Zdjęcia nowe w dzienniku. Jeżeli ten Oknpoplast montuje Ci firma Aveco to radzę na nich uważać i dokładnie sie im przyjrzeć poczas montażu. Mam w tym temacie przykre doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 27.08.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 My jednak wolimy sobie na ten "zbędny luksus"pozwolić w garażu.Ja tam ciepłolubna jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.08.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Jeżeli ten Oknpoplast montuje Ci firma Aveco to radzę na nich uważać i dokładnie sie im przyjrzeć poczas montażu. Mam w tym temacie przykre doświadczenia. u mnie z aveco maja montowac miedzy15 a 17 wrzesnia! co robia nie tak i na co mam uwazac? 10 okien + hst a co do luksusu to ja tez dam 5cm styro w garazu:) i pytanie z innej beczki czy ktos moze powiedziec z juz mieszkajacych na swoim ile mniej wiecej rozlozyly sie koszty budowy i wykonczenia waszych domow ?wiem, ze pytanie w stylu czy xxx PLN wystarczy na budowe domu ale podzielcie sie mniej wiecej stosunkiem procentowym. oczywiscie idzie postawic ssz za przykladowo 150 tys i wykonczyc za 500tys ale napiszcie jak to bylo u was u mnie na stan surowy zamkniety pojdzie okolo 55% zaplanowanej kasy, nie planuje robic solarow, ogrodzenia ewentualnie druga lazienka zostanie na kiedy indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 27.08.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Przyłączam się do pytania Maćka o przybliżony rozkład kosztów SSZ vs. reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 28.08.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 bramę mam z normsthala jak narazie jestem bardzo zadowolony montowała mi firma efekton z knurowa. W moim odczuciu brama najlepiej wykonana wszystko ładnie zamaskowane nie widać sprężyn linek itp. przy córce to bardzo ważne;) Odpowiednia gwarancja i cena była promocyjna, a mam nietypową 2600x2225 przy montażu dostosowana otwieraniem pod płytki ( kiedyś tam będą ) cena cos ok. 3700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 28.08.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Nas wyjdzie SSZ 180 tysięcy,dom 150 m użytkowych+23 garaż,niepodpiwniczony.Na dalsze etapy zostaje 200 tysięcy i wiem już,że sporo zabraknie,a wiele rzeczy mąż będzie robił sam.Oczywiście żadnych luksusów w sumie,bo rekuperator i centralny odkurzacz już w dzisiejszych czasach nie są luksusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 28.08.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Przyłączam się do pytania Maćka o przybliżony rozkład kosztów SSZ vs. reszta. Ja także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 28.08.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Nas SSZ wyszedl jakieś 120 tys. czyli około 50%, szczegóły w dzienniku. PS. Jesteśmy po pierwszej nocy w nowym domku ") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 28.08.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Nas SSZ wyszedl jakieś 120 tys. czyli około 50%, szczegóły w dzienniku. PS. Jesteśmy po pierwszej nocy w nowym domku ") Wow, duży szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 28.08.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Jamaju gratulacje ogromne Niech się dobrze mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts