Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Kto widział i słyszał cosik o grzejnikach kanałowych w naszych okolicach. Kto handluje tym ustrojstwem ? :D

Grzejniki kanałowe - regulus, purmo. Handlują tym prawie wszyscy w Rybniku.

Też w pewnym momencie chcieliśmy, ale trzeba pamiętać, że w stropie musi byc kanał. Jak każdy grzejnik kurzy się i cały kurz ląduje w rynience ( nie jest to zupełnie prawdą, że przetrzesz szmatą kanał, bo nie jest na elastycznych połączeniach, więc dojście do zakamarków jest utrudnione ), a następnie kurz unosi się do góry z ciepłym powietrzem. :evil:

Jeżeli na początku będziesz latać ze szmatą co tydzień, to zaręczam - po 5 latach i tak zarośnie brudem. My jednak wybraliśmy poczciwą podłogówkę. :wink: Mniej fiku- miku :lol:

:) Witam jestem na etapie poszkiwania drzewa na dach może macie jakiś namiar na tanie i dobre drzewo na dach!

Powiem tak : - omijaj tartak w Rybniku na Pogodnej .

Gorzej nie trafisz.

Ja na pewno trafiłem gorzej - tartak pana Mrózka w Świnnej. Najdelikatniej mówiąc gość jest nieuczciwy i ma kiepski towar. Omijajcie szerokim łukiem.

Witam!

Kto widział i słyszał cosik o grzejnikach kanałowych w naszych okolicach. Kto handluje tym ustrojstwem ? :D

Grzejniki kanałowe - regulus, purmo. Handlują tym prawie wszyscy w Rybniku.

Też w pewnym momencie chcieliśmy, ale trzeba pamiętać, że w stropie musi byc kanał. Jak każdy grzejnik kurzy się i cały kurz ląduje w rynience ( nie jest to zupełnie prawdą, że przetrzesz szmatą kanał, bo nie jest na elastycznych połączeniach, więc dojście do zakamarków jest utrudnione ), a następnie kurz unosi się do góry z ciepłym powietrzem. :evil:

Jeżeli na początku będziesz latać ze szmatą co tydzień, to zaręczam - po 5 latach i tak zarośnie brudem. My jednak wybraliśmy poczciwą podłogówkę. :wink: Mniej fiku- miku :lol:

Zasada

Im prościej tym lepiej (wiem to z doświadczenia)

będziecie zadwolenia z układu mieszanego

Grzejniki (normalne ścienne) + podłogówka

Sebo8877

Piejar, gdzie ty kupowałes okna? no i czy jestes zadowolniony? :)

Izoterm w Rybniku na Wiejskiej. Pozdrowienia dla pani Joanny (zastanawiam się czy Asia33 to nie jest ona bo wiem że też się buduje :-)).

Mam okna 3 komorowe na profilu Rehau Basic (mają takie zaokrąglenia na ramie od wewnątrz i na zewnątrz). Przy oknach nie szaleliśmy z wypasaniem bo mamy ich mnóstwo a budżetu trzeba pilnować. Żona chciała białe więc ma (dużo do mycia). Wkład typowy 1.0, szare uszczelki. Jeżeli chodzi o jakość to było trochę problemów z oknami łukowymi ale firma grzecznie naprawiła i jest OK. Zajęło to sporo czasu ale mnie to nie przeszkadzało bo jeszcze nie mieszkam.

powiem tak

nie cierpie tego mebla jakim jest kaloryfer :-?

A coś Ci zrobił brzydkiego ?

Mam w salonie duze przeszklenie i pod nim chcialam umiescic grzejnik kanalowy. W salonie kafle? jakos mi sie to nie widzi, ma byc parkiet, wic nici z podłogówki.

No nic, bedziem myslec dalej jak to ugryzc.

Nie pakuj się raczej w nadmuchowe bo znam dwa przypadki kiedy ludzie z niego zrezygnowali po kilku latach użytkowania. Są przecież dostępne niewysokie grzejniczki które można jakoś przyczaić za jakąś zabudową.

Kiedyś byly takie fajne niewysokie: taka rura z naspawaną serpentyną z blachy falistej. Pamiętacie :wink: ?

Asia 33 to była 3 lata temu...............i niema nic wspólnego z izotermem z Wiejskiej.

Dowodem na to jest że ja mam okna z AP Żory - tzn ja mam z Aluplastu. Z okien jestem zadowolona (dostałam np. pisemną gwarancję) , z montażu też (21 okien w 8 godzin). Najsłabszym punktem w AP jest biuro w Rybniku.

Czy możecie polecić kogoś do ocieplenia zewn.???

Pozdrawiam Asia