madzia11mk 21.09.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Żadnego deszczu mi tu nie wywoływać... Złota polska jesień nam się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 21.09.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 To znaczy jak w przyszły wtorek zaczną murować mi parter to słońce już też ma wrócić A tak na poważnie to jeszcze 2 miesiące słoneczka (albo chociaż nie deszczu) też ZAMAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 21.09.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 To nie mam dla Was dobrych wieści : na wszystkich forach i programach ogrodniczych bębnią, że w tym roku zima przyjdzie strasznie szybko - pod koniec października / początek listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 21.09.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Aguś, na razie meteorolodzy tego nie potwierdzają, a z kolei rolnicy mówią że trudno cokolwiek przewidzieć przez wulkan który namieszał w przyrodzie... inni z kolei mówią, że będzie ostra bo jest dużo grzybów...:/ Mam nadzieję, że jednak zima przyjdzie bardzo późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 21.09.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Hehe, widać każdy z nich wyrokuje na swój "sprawdzony" sposób. Ja też marzę o dłuuuuuugiej, ciepłej jesieni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.09.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 j nie tyle marze co wiem ze taka bedzie !!! I TEGO BEDE SIE TRZYMAC !! lisek gdzie masz ta budowe ?? w ramach niewywolywania deszczu niech kazdy raz poleje i bedzie gites u mnie koncza sciany piwnicy /jutro finish/ i od poniedzialku szaluja strop !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.09.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 u nas bedzie ciepło długo bo w naszym okręgu nie ma grzybów i bo....tak ma być październik/listopad chce wstawiać okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 21.09.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 hmmm... jest i to bardzo dużo.... u nas wiadrami wynoszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 21.09.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Ja wylałem strop na wiosnę 2 dni przed wielkimi deszczami i powodzią. Padało prawie codziennie przez ponad 3 tygodnie. Nie byłem na budowie ANI RAZU podlewać betonu, a nie mam ani jednej ryski czy pęknięcia . Przynajmniej 1 osobie wielki majowy deszcz w czymś pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 21.09.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Czy ktoś z Was poważnie myślał o wykorzystaniu deszczówki w domu? Szukam jakiegoś zbiornika w okolicy Rybnika w rozsądnej cenie ale nie mogę znaleźć. Nadawałby się pewnie zbiornik taki jakie stosuje się do szamb, może jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 22.09.2010 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Jak sobie podsumowałam o spokojnie mogę szukać firmy na ocieplenie + tynk na zewnątrz ) Ze dwa miesiące będzie ciepło tak ????? No i nie wiem czy są grzyby , zakładam , ze u nas nie ma ))) Chyba dobrze byłoby ten tynk zrobić biorąc pod uwagę, że będziemy norkę wygrzewać na minimalnej temperaturze przez całą zimę. aro_32 ja myślałam, ale potem się rozmyło jak się zagłębiałam to filtry by trzeba było, generalnie aby było dobrze to nie jest takie proste jak mi się wydawało z początku. Jutkap gdzie ???? gdzie są te grzyby , ja żeby troszkę ususzyć to kupiłam po drodze za ciężką kasę. A połaziłabym po lesie, ale takim gdzie te grzybki rosną ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.09.2010 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 aro my powaznie o tym myslimy ... mamy zaprojektowane szambo i w tym miejscu zrobimy zbiornik !! maz sie zajmuje tym tematem wiec musze go podpytac ale z tego co wiem ceny sa nieciekawe ... myslelismy nawet nad wybetonowaniem takiego zbiornika ... tylko czy to sie oplaca ?? jak cos wymyslimy to dam znac ... to i tak temat wiosny !! a onosnie betonu ... czy ktos z was bral beton z bud-betu ?? bo moi fachmani chca ich wlasnie /mimo ze ja z matuszkow jestem zadowolona!!/ wiec opinie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 22.09.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 mea - my braliśmy na fundamenty - bo Lubar nie był w stanie na ten dzień dostarczyć - nie mam zastrzeżeńTerminowo i dobry beton ( bo akurat mm się zna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 22.09.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Jutkap gdzie ???? gdzie są te grzyby , ja żeby troszkę ususzyć to kupiłam po drodze za ciężką kasę. A połaziłabym po lesie, ale takim gdzie te grzybki rosną ). w Książenicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 22.09.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 a onosnie betonu ... czy ktos z was bral beton z bud-betu ?? bo moi fachmani chca ich wlasnie /mimo ze ja z matuszkow jestem zadowolona!!/ wiec opinie mile widziane ja brałam i nie miałam żadnych pęknięć. jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.09.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 jutkap jak ty robisz cytowanie ?? recznie ?? acha i jaka cena za b-20 ?? bo chyba taki na stropy co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 22.09.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 tak ręcznie. oj nie pamiętam już ale chyba w granicach 190 lub 200 zł, zależy od ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.09.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 zaproponowal mi cene 195 ... to samo co mam w matuszku !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.09.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 pytanie za 10 punktow Ile musi byc minimalnie miejsca na nadprozu bramy garazowej zeby zmiescil sie stelaz i naped ?? chodzi oczywiscie o brame segmentowa !! bo mam dylemat !!! podnosic piwnice o jeszcze jeden kamien czy zostawic na 2,20 ????? i drugie pytanie:ile steropianu daje sie na posadzke piwnicy ?? zakladam ze nie bede jej ogrzewac !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 22.09.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 mea: Ja mam wysokość piwnicy też 2.20, nadproże bramy garażowej na 2.00 m, także 20 cm powinno styknąć, bo z projektantem to uzgadniałem. Co do styro, ja będę miał piwnicę częściowo ogrzewaną i dałem 10 cm styro, chciałem dać 15 cm, ale nie chciałem zagłębiać dalej piwnicy. Na twoim miejscu bym te min. 5 - 10 cm dał, cena niewielka a zawsze cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts