mea 23.09.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 zosienka kiedy ta ziemia do wziecia i co to jest ?? znajomi beda potrzebowali ale dopiero jak zrobia dach /czyli za jakies kilka tyg !!/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 23.09.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Zosieńka napisz coś więcej o tej ziemi,gdzie,kiedy i za ile,jaka to ziemia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.09.2010 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 ja tez chetna na ta ziemie, skad jestes konkretniej ? ile tego moze byc ? mea...czy ja wiem ile...kupione jakos po 400cos, ładnie zbite na gotowo, raz użyte...300 ? ale rozważę kazda oferte byle mi to z placu zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 24.09.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Ja tez bylabym zainteresowana tą ziemią od Zosieńki Ale trzeba poznać szczegóły - co, gdzie, za ile, kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 24.09.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 heh to mam nadzieje ze Zosia duży wykop ma :D ja to wszystko wezme - ziemie, gruz, piach, tylko nie glina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga2005 24.09.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Ja też mam do oddania ziemię. Dokładnie glinę, dużo gliny. Ale działka znajduje się w Jastrzębiu. Zainteresowanych proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 24.09.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Queene, i reszta : do sporego podwyższenia działki właśnie glina najlepsza ! Jeśli masz / macie do podwyższenia np. kilkadziesiąt centymetrów albo i metr to nawieźcie większość gliny właśnie, a dopiero potem na ostatnią warstwę ( minimum 10 - 20 cm ) lepszej ziemi. Tak jest ekonomiczniej. I wcale nieźle z puntu widzenia ogrodniczego - glina to bardzo żyzna ziemia, bogata w wartości odżywcze dla roślin, świetnie trzyma dla nich wodę. Jedyny minus : jest słabo przepuszczalna. Więc w GŁĘBSZYCH warstwach ( podwyższenie terenu ) może być jak najbardziej ! Tylko na samym wierzchu nie bardzo. Na wierzch daje się lepszą ziemię, lub jak nie ma pieniążków to rozluźnia się strukturę "swojej rodzimej" gliny ( dot. to większości z nas w tym regionie ) np. gruboziarnistym piaskiem. Brać, nie zastanawiać się ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zosienka2404 24.09.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Witam widzę, że dosyć wielkie zainteresowanie tą ziemią już podaje szczegóły ziemia ta pochodzi z wykopu i jest jej dosyć sporo może jakieś 5 aut po 25 ton tak na moje oko. Jest jej tak sporo bo robiliśmy drogę 100 metrów i piwnice. Lokalizacja to Żory oddam za darmo trzeba jednak sobie załatwić transport. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 24.09.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 zosienka wrzuc cocby zdjecie ... bedzie wiadomo co to jest w zorach moze byc sporo piasku !! moze jakas glina zapiaszczona no i ja sie chwale PIWNICE JUZ STOJA !! od poniedzialku szalujemy strop !! http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161617-%C5%BBabek-k%C4%85t-w%C5%82asny-...-chyba-niezbyt-ciasny-)&p=4316499#post4316499 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zosienka2404 24.09.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Może gdzieś w żorach jest ale u nas na działce raczej go nie ma jest to bardziej glina myśmy nią podnosili u nas teren ale mamy jej tak dużo że jeszcze nam tyle zostało. Jak tylko będę umiała to wrzucę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 25.09.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Witam,potrzebuję pilnie 50 stempli 2,8 - 3m. Czy ktoś może coś pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 26.09.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Hej wracam po czasie dołączam w dzienniku zdjęcia okien i krytykowane HST jak narazie dla mnie rewelacja , czekamy na kamień do zasypania "basenu" przed wjazdem do utwardzenia i na tym sezon zakończymy. Jeszcze w tym rokupo głowie mi chodzą rynny ale chyba nie da rady, nastawiliśmy się na tytan-cynkowe i to koszt z robocizną około 4500 czy ktoś je ma i co może o tym powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.09.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 siema Myszka, nikt nie krytykowal hst nam tez zamontowali i te okno jest jak na razie najlepsza rzecza na naszej budowie widze po zdjeciach ze w przesuwance nie masz karty gwarancyjnej dokladnie na te okno?! u mnie tez karty gwarancyjne byly przy kazdym oknie procz tego najwazniejszego :> nie wiesz o co chodzi? http://foto.onet.pl/2v700,cx8ogkoocico,m2pnm,u.html#ovrqc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insah 26.09.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Witam!Mam do odsprzedania w korzystnej cenie ok. 2 metry szecienne desek szałunkowych. Deski są różnej wielkości i raz użyte. Do odebrania w okolicy Żor. Chetnych proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.09.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 przeliczaliscie co wychodzi taniej? chodzi mi o tynki i wylewki, czy brac tynki za 22zl/m2 robota z materialem czy lepiej wziac tynkarzy 13zl/m2 i samemu kupic material? i czy jak sie zdecyduje na te 22 zl za komplet czy w zwyczaju firmy jest przekazanie mi faktur z 22% vatem czy tez fakture dostane z 7%vatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 26.09.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 No nie było bo osobno przyjechały szyby i ramy bo to taki ciężar że by to musieli dźwigiem podnosić i na miejscu przy montażu już tego nie dawali pod uszczelki a reszta przyjechała poskładana i fabrycznie to było w uszczelce dodane. A co tam w sprawie tynków jaka wersja sie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 26.09.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Ok. 130 stempelków ok. 260 cm w cywilizowanej cenie i stanie chętnie i uprzejmie odkupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 26.09.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Maciek gdzie Ty takie tanie tynki znalazłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.09.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 tzn? dostalem kilka numerow od znajomych i negocjuje, jak narazie 22zl i gipsowe i cementowo-wapienne, ale to chyba takie normalne ceny bo na allegro mozna znalezc ekipe co robi od 21 zl na calym slasku i od chyba 11zl bez materialu. wogole to idzie sezon zimowy i ekipy ktore w lecie tylko muruja dolaczaja do gry (tak mi sie wydaje ;d) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 27.09.2010 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Maciek, ja to kiedyś przeliczałam ( materiał plus robocizna ) i nie opłacało się. Lepiej wziąć komplet. Ja w zeszłym roku płaciłam P. Damianowi 19 zł / m2. Dał mi nawet f-rę za materiał. Nie wiem, ile teraz bierze. Ale... teraz tynki c-w w garażu zrobił mi jego bratanek - P. Mateusz Czerny i.... jestem baaaardzo zadowolona z jego usługi. I też zapłaciłam 19 zł / m2. Generalnie polecam tego chłopaka - bardzo utalentowany i sumienny tynkarz. Namiaru nie mam, ale P. Damian ( wujek ) na pewno poda jakby do niego zadzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts