GabrysiaBP 29.09.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Jeju Aga współczuję.Ja psiara nie jestem,ale łezka się w oku zakręciła jak zobaczyłam tą psinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 29.09.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Płytki polecam TGS Gliwice ul.Pszczyńska.Ju ż prawie wszystkie swoje zamówiłam,rabaty 30% wynegocjowałam i towar w depozycie do końca roku mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.09.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Dzięki Gabrysiu.... Piejar, żona i córka mają rację - piesek musi być "paradny" a owczarek szkocki to piękny pies. Znam takie dwa i są przeboskie, mają świetne charaktery. No i wklej te zdjątka domu, czekamy z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 30.09.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Mam do Was pytanie - widzicie sens robienia tynków i wylewek w drugiej połowie października i listopadzie? Co tym myślicie? Oczywiście pomieszczenia chciałam dogrzewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.09.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Wylewki i tynki muszą nie tylko schnąć ale też wiązać więc nadmierne dogrzewanie niekoniecznie jest dobre.Byle nie przemarzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 30.09.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 no właśnie dlatego nie wiem co mam robić. tynki będziemy robić tylko na dole ale do tego dojedzie podłogówka. Więc drugie pytanie - czy można zrobić najpierw wylewki - podłogówkę a dopiero potem tynki? wtedy byłoby już ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.09.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Może przemarznąć ale nie na mokro !Tynki po wylewkach są niepolecane ze względu na zafajdanie powierzchni wylewek ale wykonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 30.09.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Lisek_77: no to super że masz tak blisko to wiem gdzie, chyba dobra miejscówka na dom. To ja bede czasem zerkał co się tam dzieje a i ty zerkaj czy się kto nie kręci. Co do dachówki to panowie robią kilka domków etapami (pewnie u Maciek&Kamila Mają startować na dniach z rynnami i okapami a potem z dachówką. I to będize na tyle, domek SSO gotowy a potem okna i instalacje i pewnie stop do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 30.09.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Maciek&Kamila: Mirek pracował nad domkiem z thermomuru więc pewnie trochę tam przeklinał Ale jak już się wprawili to chyba szło dużo lepiej. I to chyba nie jedyne 2 domy na ten sezon jakie Budorem robił. Nasz ma 216PU ale do tego jest garaż i pom ogrodowe takie. Było co stawiać w każdym bądź razie. A wy budujecie w Orzepowicach? Bo zapraszał mnie na jakąś budowę co robi teraz żebym zobaczył jak ładnie tynkują i wogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 30.09.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 agreston: okolicę mamy według mnie super, ja jestem na budowie z 3 razy dziennie i zawsze patrzę z dala trochę co tam się u Ciebie dzieje - przy okazji, a jak tam sąsiad z chatą góralską? adiqq - też dzisiaj czytałem ten artykuł i lekka załamka, bo ja mam plan postawić w tym sezonie jeszcze parter, strop, piętro i stropodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.09.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 adiqq - Ty chłopie dom wykańczaj a nie "się". A przeprowadzka niestety jest bardzo stresująca ale nieźle odchudza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 30.09.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 adiqq dziękuję za odpowiedź. Jak prognozy się sprawdzą to chyba tylko uda mi się zamknąć dom i będziemy czekać do wiosny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.09.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Lisek podziwiam Cię za Twoje ambitne plany ja musze skończyć ...a właściwie najpierw zacząć dach, chciałabym jeszcze wstawić okna........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 30.09.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 JUtkap, ja zamierzam tynkowac gdzies za 2 tygodnie, a pozniej zobaczymy jakie beda prognozy i bedziemy robic wylewki, napewno lepszy czas na te prace jest teraz niz w lecie kiedy jest za cieplo!ale jak przyjda faktycznie mrocy to z wylewkami poczekamy,po drugie to ze na zewnatrz jest kilka stopni na plusie to w srodku i tak jest duzo cieplej Agreston, my budujemy w jankowicach, powierzchnia calkowita okolo 280m2 i tez w tym garaz na 2 auta, i kotlownia. budorem w orzepowicach faktycznie cos tam teraz konczy i tez mialem jechaco gladac tynki. niestety od kilku dni od nich tynkarz nie odbiera telefonu na szczescie w sobote na budowe przyjezdza na negocjacje P. Damian od Agi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.09.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Adiqq, no to pięknie z tym artykułem... Ale to zgadza się z moimi informacjami. Ja teraz wsiąkłam na amen w programy ogrodnicze i włóczę się po forach ogrodniczych i wszędzie ostrzegają przed bardzo wczesną zimą. I każą roślinki wrażliwe szybciej przykrywać. W każdym bądź razie trzymam kciuki za Twoją wykończeniówkę, przeprowadzkę i... linię. Jutkap, podzielam opinię kolegów. Wstrzymaj się z tymi tynkami i wylewkami. No i ewentualną zamianą kolejności - to nie ma sensu : wylewki muszą schnąć minimum 28 dni, potem bardzo stopniowe wygrzewanie podłogówki przez minimum 14 dni - to już 6 tygodni. Nie zdążysz z tynkami. Poza tym odwrócona kolejność - tylko kłopot i ból głowy. Odpuść. Lepszy spokojny zimowy sen, ruszycie na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 30.09.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Popieram, wstrzymaj się z tymi robotami, myśmy w ubiegłym roku robili tynki na początku grudnia (były temperatury dodatnie), ale jak mi kończyli drugą połówkę (mam bliźniaka) to przyszły mrozy, musiałm grzać dmuchawami w dzień i w noc. prądu poszło w cholerę, drugi raz zastanowiłabym się czy nie poczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 30.09.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 a co jak firma daje 2-letnia gwarancje na wykonane tynki? czyli defacto(jakkolwiek sie to pisze) na co? tez jak fachowcy z tego zyja to chyba wiedza kiedy moga tynkowac a kiedy nie? ja jak nie wytynkuje i nie powylewam to bede mial cala zimie stracona, a tak jak juz zejdzie wilgoc moznaby bylo ocieplac poddasze i klasc kartongipsy i bawic sie w inne zeczy. mam nadziej, ze zdazymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 30.09.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Maciek, a na jakim ty jesteś etapie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 30.09.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Lisek_77: przyjrze się następnym razem czy jesteś i odwiedze jakby co. Jutro może koło 12tej będe. Co do chaty góralskiej to jest niezły numer Znaczy człowiek bardzo fajny rozmawiałem z nim, mieszkał w szeregówkach tu i po 20 latach wraca. Ale jak patrze na wymagania w planie zagospodarowania przestrzennego to domek ma się nijak do tego. ja naciągnąłem nachylenie dachu o 10stopni w dół ale sąsiedztwo jest dość płaskie ale chata nijak się do tego ma. Ale bardzo fajna i cieszę się, że się tam budują. Ja niestety ma u siebie na razie zonka z woda i kanalizą bo mam do niej dość daleko i nic pod domem, będę musiał z tym powalczyć. Jak z tym jest u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 30.09.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Jutkap, instalacja elektryczna praktycznie skonczona, od soboty leci woda i rurki pod kaloryfery, mialo to byc robione od poniedzialku ale nie wyszlo tyle ze roboty podobno na 2 dni wiec smialo w przyszlym tygodniu bede juz chcial sie konkretnie umowic z ktoras z firm tynkujacych. obie firmy tynkarskie maja wolny termin do 2 tygodni wiec powinno byc ok. w ogole jak sie gdzies dzwoni za fachowcami glownie tymi z polecenia to wszyscy sa praktycznie dostepni od reki :> czyzby jakies zastoje w budowlance i wykonczeniowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts