Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Nie polecam firmy użytkownika andrzej belka

Dałem ogłoszenie na wykonanie dachu pierwsze napisał mi na pw

Potem do niego zadzwoniłem miał przyjechać na oględziny konkretnie podał kiedy i godzine

Niestety nie przyjechał nie odbierał moich telefonów przez cały tydzien udawał głupka

Ciekawe czy ma do wszystkich takie podejscie

Powodzanie w twoim interesie

pana Andrzeja tez odradzam !! u mnie bylo podobnie - mial przyjechac i dogadac szczegoly a nawet nie raczyl przez 2 tyg odebrac telefonu !!! najlatwiej to podlapac robote a potem olac i zostawic na lodzie !! wiec podpisuje sie pod ta ANTYOCENA !!

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Jasek, tak mam w projekcie, spalinowy z pojedynczą wentylacją, spalinowy i jeszcze raz podwójny wentylacyny. Z jednej strony będzie kominek, z drugiej piec. Nie znam się na tym, tak nam wymyślił projektant, więc chyba tak trzeba.

Murowanie dookoła cegłą to chyba zbędny wydatek, tak mi się przynajmniej wydaje. Powyżej połaci dachu to zrozumiałe.

Maciek&Kamila - u nas p. Damian tynkował w tamtym roku w grudniu i tak jak pisałam, jesteśmy zadowoleni, wprawdzie pod koniec roboty przyszły mrozy i musieliśmy grzać dmuchawami (trochę nas to prądu kosztowało), ale tynki ok i mogę spokojnie polecić. Aha mam tynki ceme4ntowo-wapienne.

W Presti opłaca się przy dużym zamówieniu stali, bo liczą sobie za transport ok 100 zł. Chyba, że kupili już sobie dłużycę, bo do tej pory wynajmowali i dlatego trzeba było płacić. Przy mniejszych zamówieniach bardziej opłaca się zamówić gdzie indziej z darmowym transportem. Trzeba przekalkulować.

Pomocy, ratunku, klawiszuje nam posadzka , bardzo :(((

co z tym teraz zrobić ????????????????

I jeszcze, nam Pan Damian nie dał rachunków :( mimo prośby, odpuściłam bo mi juz się szarpać nie chce.

ale zauważyłam, że fajnie się gada jak nie zapłacone w całości, jak tylko przelew/gotówka pójdzie to wszyscy jakby znikają :(((

Agusia, my dawaliśmy wszystkie kominy obok siebie, łączył chyba tylko w poprzek przy murowaniu prętami.

ale my mamy wszystkie ocieplane te kominy.

Hehe Adiqq masz rację niestety.

Najbardziej rozczarowana jestem Panem od okien :(

cud, miód i orzeszki, jak nie zapłaciłam 12 k, bo reklamacja była i powiedziałam , że nie zapłace połowy to dzwonił, zapewniał tralalala,

i tak czekaliśmy ze 4 miesiące niby nie jego wina, ok.

Ale przy usuwaniu reklamacji złamali takie mocowanie sterowania żaluzją i miał przywieźć na drugi dzień, tralala tylko się upewnił, że kasa poszła to tyle go widziałam.

Czy ludzie nie mają przyzwoitości czy jak ????

I tak z wszystkim po kolei.

Teraz wymyśliłam żeby gipsiarze nam zagruntowali i pomalowali na biało bo dopiero wtedy zobaczę czy jest w miarę równo, bo znowu zapłacę i otworzę oczy jak pomaluję.

Jeszcze mam doła bo wychodzą kwiatki z niedopracowaniem projektu i w niektórych sprawach kicha :(((

Dzisiaj to dół jak rów mariański :((

JAsek, oczywiscie podales dobry numer pana Damiana i powiedzial, ze nie zalezy mu na fakturach i wszystkie materialy bede mial do odliczenia

Gabrysia, jak tylko pogoda pozwoli to oczywiscie zrobimy wylewki

1makow9, mamy nadzieje, ze gipsowki beda na tyle gladkie, zeby ich nie trzeba bylo gladziowac- bo nieiwelka struktura na scianach nie bedzie przeszkadzac. oczywiscie zapraszam wszystkich chetnych do ogladania

Basia 767, gladziowalas pozniej tynki cementowo-wapienne czy tak zostawilas?

te tynki to agragatem robicie ? ja sie obawiam, że moge miec pękniecia przy stropie bo bede mieć karton-gipsy na stropie (poddasze nieużytkowe), czytałam że własnie gipsowe najlepsze, tylko że widac przy każdym grzebaniu w ścianie, nie da sie wyrównac przy przeróbkach...

Maciek ja sie pisze na wizytację jak zrobisz gipsowe, ja nastawiam sie na drugą połowę listopada z tynkami

Danka tynki gipsowe beda w wiekszosci domu, bo garaz, kotlownia, spizarnia i 2 lazienki robie w cementowych, choziaz ostatnio sie zatanawiam czy wogole tynkowac lazienki ?! czy nie klasc kachli prosto na sciany? oczywiscie wszystko agregatem. tradycyjne sa niby twardsze jesli chodzi o uderzenia ale przy minimalnych ruchach budynku mniej pekaja gipsowki (podobno), przy jakis doróbkach czy poprawkach to tez mi sie wydaje ze lepiej zagladziowac tynki gipsowe gipsem niz tynki cementowe gipsem, to jest ten sam material wiec nie powinno sie wyrozniac poprawiane miejsce

Co do tynków c-w :

ostrzegam przed wszelkimi poprawkami na tynkach c-w.

My pozmienialiśmy parę rzeczy - jakieś przesunięcia kabli, gniazdek, przełączników itp.

Potem robiliśmy "poprawki" - a właściwie nie my tylko pracownicy P. Damiana.

Niestety, widać różnice gdzie było poprawiane.

:( :( :(

Dlatego jeśli ktoś decyduje się na tynki c-w i chce je już tylko malować ( tak jak ja ) to.... niech nie robi żadnych zmian na ścianach.

Trzeba mieć WSZYSTKO przemyślane.

Piejar,

piękny domek.

Piękny ogród.

Wielkie gratki.

:) :) :)

Danka tynki gipsowe beda w wiekszosci domu, bo garaz, kotlownia, spizarnia i 2 lazienki robie w cementowych, choziaz ostatnio sie zatanawiam czy wogole tynkowac lazienki ?! czy nie klasc kachli prosto na sciany? oczywiscie wszystko agregatem. tradycyjne sa niby twardsze jesli chodzi o uderzenia ale przy minimalnych ruchach budynku mniej pekaja gipsowki (podobno), przy jakis doróbkach czy poprawkach to tez mi sie wydaje ze lepiej zagladziowac tynki gipsowe gipsem niz tynki cementowe gipsem, to jest ten sam material wiec nie powinno sie wyrozniac poprawiane miejsce

witam

my tez na początku nie tynkowalismy łazienek, myslelismy zeby walic kachle prosto na sciane, ale prawie kazdy kafelkarz nam to odradzał.

W koncu mamy kachelakrza, ktory sam se chcial wytynkowac, b o stwierdzil ze jak cos spieprzy to bedzie psocil na siebie a nie na kogos innego i tu przyznalismy mu racje. A czy place komus innemu czy mu za tynkowanie łazienki to dla mnie bez roznicy.