piejar 06.10.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 ...muszę przed zimą przynajmniej folią pomalować taras (niecałe 50m2) ......może ktoś coś doradzic? Może. Po pierwsze: czy musisz koniecznie ten taras zabezpieczać? Nie śledziłem Twojego wątku i fotek ale jeżeli jest to beton to on wytrzyma niejedną zimę bez zabezpieczania. Zakładam, że taras ma jakiś spad coby woda z niego spływała. Jeżeli planujesz go kafelkować, to nie ma sensu wywalać kasy na folię w płynie a potem na specjalny klej coby na tej folii się przykleił. Mój taras był 2 lata niezabezpieczony i poza popękaniem (osiadanie, co było wkalkulowane) nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.10.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Masz rację co do architekta. Jest również naszym kierownikiem. Powiem szczerze, jak narazie ciężko mi się z nim pracuje. No to witamy w klubie. Na szczęście ja miałem kumatego wykonawcę z pomysłami. A schody to na piętro, ale do piwnicy (przed jej likwidacją) też takie były. .... Na chwilę obecną schody są proste i zlikwidowaliśmy te dwa słupy podtrzymujące strop (wg pana GM bardzo fajne). U mnie zrobił "mały" błąd: miały być zabiegowe do piwnicy a na piętro zwykłe. Niestety jak już wylano te do piwnicy i rozrysowano zwykłe na piętro to okazało się, że schodząc do piwnicy musiałbym się schylać. Jedyne co można było zrobić to, to zabiegowe schody na piętro, które są zdecydowanie mniej wygodne od prostych. ..., że wystarczy tylko ten wywiewnik w kuchni - niby jakaś kształtka Z. Jak mi zależy to mogę sobie zrobić dwie. I taka jest z nim gadka, za każdym razem gdy go o coś pytam. Potwierdza to co jest w projekcie, ale żeby wytłumaczyć dlaczego, z tym już gorzej. Nie znam się specjalnie na zetkach ale chyba chodzi o takie coś http://manuela.republika.pl/images/026.jpg Ja myślałem, że można takie coś wybudować "od garażu" i wyprowadzić nad dach w pobliżu kalenicy. U mnie jest ekstra drugi komin wentylacyjny z 3 czy 4 przewodami. I co ja mam teraz zrobić? Bądź twarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga71 06.10.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Sprzedam deski ok. 3-4 kubikówMikołów Borowa Wieścena: 240 zł za kubik [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.10.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Piejar - nie masz do mnie daleko - jesteś zawsze mile widziany i możesz zobaczyć na własne oczy : Chętnie, rzuć szczegóły na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 06.10.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Ja właśnie byłem dziś z Lubarze po próbki dachówek na ul. Rymera... Polecam dostałem je za darmo i robią kompleksowe wyceny dachu:D ale niestety nie handlują już "Robenem" więc nie skorzystam ale za to mają pełną gamę z KREATONA Nie wiem jak u innych ale u mnie pojawiła się opcja "Odpowiedź z Cytatem " HURA!!!!! ja byłam wczoraj po raz drugi w Lubarze...i ostatni ...bo znowu sie zawiodłam. Dzwoniłam dzień wcześniej, rozmawiałam z gościem o dachach, zapraszał bo od ręki miało byc co chciałam, wycena na miejscu...no to pojechałam następnego dnia...i tu zonk...gość z którym rozmawiałam (p.Zygmunt) juz tam nie pracuje (czemu odebrał pod firmowym telefonem ?), dachówki będą za 2-3 tyg....czyli jak wszedzie, a na wycene dachu trzeba poczekać...........k@#$a mać no myslałam że mnie cos strzeli !! olałam ich i z miejsca zamówiłam Koramic w Handlobudzie w Wodzisławiu, maja być do tygodnia aha...wczesniej polecałam tartak z Dziergowic..wszystko odwołuje, zdecydowanie NIE POLECAM, facet nie wie co tnie, nie wysyła na czas, robi kompletnie inne wymiary...masakra jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 06.10.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 No dokladnie Queene jak zabraklo Zygmunta w Lubarze to tam nie ma z kim pogadac (az sie boje bo musze zamowic troche dachowek nad daszek przed drzwiami) mi zrobil wycene (no ale jak widzialas mam prosty dach jak drut) w 10 minut z rabatami i ze wszystkim (konczac na moim rogalu jak podal cene) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 06.10.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 My po rozmowach z naszym fachowcem od kanalizy i wody powsadzaliśmy w strop przed wylanie styropian tam gdzie będą szły piony. Mam nadzieję że koncpecja ułożenia rurek nie zmieni się za bardzo tam rurka z woda czy kabel to faktycznie male piwko, ale rura fi110 pod kibelkiem z gornej lazienki to juz wiekszy problem! kujesz sobie beton a tam drut zbrojeniowy i albo flex do niego dojdzie albo trzeba zalatwiac palnik, a sami wiemy, ze zbrojenie jest dosyc geste wiec i prawdopodobienstwo trafienia w drut bardzo duze ;/ ale Madziu kilka kostek styropianu w stropie nikomu nie zaszkodzi a napewno nie oslabi konstrukcji stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.10.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 aha...wczesniej polecałam tartak z Dziergowic..wszystko odwołuje, zdecydowanie NIE POLECAM, facet nie wie co tnie, nie wysyła na czas, robi kompletnie inne wymiary...masakra jakaś ja nadal polecam tartak w mszanie !! gosc robil mi kantowki ktorych nie dalo sie zrobic na czas !! i podalam wymiary, policzylam ... a moi ciesle mowia ze dal elegancko 20cm zapasu na kazdej kantowce /co jak sie policzy daje niemala roznice!!/ milo z ich strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.10.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 moi "stropowcy" tez zalecaja zostawienie chocby malej dziury zeby latwiej bylo kuc !! /rozmowa z wczoraj !!/ acha trzymajcie kciuki za moja cierpliwosc - prosze !! jak moj projektant przezyje do konca mojej budowy to uznam to za naoczny dowod istnienia opatrznosci bozej !!!! i triumf siły nad emocjami !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.10.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 mnie juz nerwy puszczaja, tak jak szło prawie gładko do tej pory to z dachem same problemy, juz zmieniłam kąt z 24 na 28 żeby było lepiej ale problemy są nadal..a strop...u mnie tez jak nasiane zbrojenia w stropie...troche mnie zmartwiliście tym kuciem... I KURDE CZEMU DUBLUJA MI SIĘ WSZYSTKIE POSTY W TYM TEMACIE !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 07.10.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 dubel bubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.10.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 za każdym razem zgłaszam dubel do moderacji...i nie wiem czy to u mnie coś nie gra ? bez sensu Maciek jaka masz brame garażowa ? fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 07.10.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 za każdym razem zgłaszam dubel do moderacji...i nie wiem czy to u mnie coś nie gra ? bez sensu Maciek jaka masz brame garażowa ? fajna Hormann 2500x2125 mm,kolor tytan metalic 3200 pln brutto z napedem i montazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelaaax 07.10.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 czy ma ktoś z was okna z wbudowanymi roletami zewnętrznymi? Słuszałam że taniej wychodzi kupno okna, a potem założenie rolety (minus taki, że wtedy nie jest schowana w ścianę). Jaki w ogóle jest koszt rolety w stosunku do okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.10.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 marcela własnie czekam na wycene okien z roletami, dam znać jak dostane, ale moim zdaniem powinno być taniej, chociaz na samym montazu oszczędzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.10.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Maciek to ta brama z promocji urodzinowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.10.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 prosze moda/admina o wprowadzenie opcji "usuń swój post", sama bede sobie je usuwać, na innym kompie też wyskakują mi duble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 07.10.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 ...kujesz sobie beton a tam drut zbrojeniowy i albo flex do niego dojdzie albo trzeba zalatwiac palnik, ... Bob budowniczy z młotowiertarką wszystkiemu da radę . Ja zajechałem 3 młotowiertarki w czasie budowy. Szczęśliwie były na gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.10.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Widzę problem queene, nic niestety nie poradzę.Nie mam też po zmianch uprawnień modratorskich w Grupach Budujących i nie mogę usunąć zdublowanych postów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.10.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 wlasnie mialam pytac ... macie ktos moze pozyczyc na jeden dzien /sobote/ mlot taki udarowy ?? kurna murarze zapomnieli zostawic podkucia pod zbrojenie schodow a w tym tepie to dziadki to beda robic tydzien !!! 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... boze zeslij cierpliwosc !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts