Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

jeszcze są na Stawowej na Paruszowcu.

Muszę się pochwalić, że wczoraj zakończyli robić dach, a dziś podłączyliśmy wodę do domu. Oczywiście nie obyło się bez "awantury" z wodociągami, które zatrudniają nie kompetentnych pracowników. Nie dość, że trzy dni musiałam jeździć i podpisywać umowę, bo miała być na 'jutro' to pracownik, który przyjechał wycenić zakres prac nie zauważył jednej rzeczy przez co ekipa od nich przyjechała do nas i się wróciła z uzasadnieniem, że nie zrobią bo mamy złą rurę wyciągniętą....

Końcem końców przyjechali, przełożyli nową rurę i zrobili podłączenie.

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Proszę o namiary na solidnego i w miarę taniego projektanta sieci wod-kan.

Sprzedam ok 300 stempli po 3zł/szt odbiór Ruda Śl.

Pozdrawiam

a po co Ci projektant sieci? mysmy robili bez projektu, tylko bylo powiedziane, ze tu beda umywalki tu prysznice a tam kabiny itd. i sie jedzie z rurkami

Na ul. Witosa to jest osiedle Witosa http://www.osiedlewitosa.pl/

A u nas ściany ruszyły. Już około 1/3 wysokości jest, w niektórych miejscach połowa :)

Witam, my własnie szukamy osiedla i zainteresowało nas osiedle Witosa. Czy podoba ci się okolica ?Mnie się to kojarzy głownie z kopalnią, hałdami i Rybnikiem towarowym a niestety narazie nie mamy możliwości by tam osobiście pojechać i sprawdzić. Gdzie to konkretnie jest pomiędzy ulicą Niedobczycką a Bratnią?

A jak wygląda to od strony finansowej, ile wymagają jako zaliczki albo rezerwacji ?

Chcielibyśmy się jeszcze dowiedzieć parę rzeczy, ale to może nie będziemy zaśmiecać forum. Jeśli możesz napisz do nas na [email protected]

pozdrawiamy

powiedzcie jakie elementy aluminiowe kupowac do sufitow podwieszanych i do zamocowania na krokwiach tak zeby zrobic 5cm dystansu do profilu od krokwi na welne?

i jak gesto zrobic kratownice zeby plyty KG sie nie uginaly i nie pekaly na laczeniach? jest troche informacji na necie ale co strona to inaczej

Maciek bo ztego co pamietam jestes przed tynkowaniem moze masz akurat ten sam problem (albo go rozwiazales) co zrobic ze sciana na pietrze czy tynkowac (jest przerwa miedzy licem muru a murlata u mnie jakies 6cm) kurcze mam zagwozdke czy olac tynkowanie i pojechac samymi kartongipsami albo tynkowac tylko do konca muru a potem jakos polaczyc tynk z plyta nosz mam zagwozdke Pomocy jak to rozwiazaliscie BTW kiedy u ciebie tynkuja (jak da rade chetnie obejrze prace p. Damiana)

Witam, my własnie szukamy osiedla i zainteresowało nas osiedle Witosa. Czy podoba ci się okolica ?Mnie się to kojarzy głownie z kopalnią, hałdami i Rybnikiem towarowym a niestety narazie nie mamy możliwości by tam osobiście pojechać i sprawdzić. Gdzie to konkretnie jest pomiędzy ulicą Niedobczycką a Bratnią?

A jak wygląda to od strony finansowej, ile wymagają jako zaliczki albo rezerwacji ?

Chcielibyśmy się jeszcze dowiedzieć parę rzeczy, ale to może nie będziemy zaśmiecać forum. Jeśli możesz napisz do nas na [email protected]

pozdrawiamy

wychowałam sie na ulicy Witosa :)

poszedł mail

Maciek bo ztego co pamietam jestes przed tynkowaniem moze masz akurat ten sam problem (albo go rozwiazales) co zrobic ze sciana na pietrze czy tynkowac (jest przerwa miedzy licem muru a murlata u mnie jakies 6cm) kurcze mam zagwozdke czy olac tynkowanie i pojechac samymi kartongipsami albo tynkowac tylko do konca muru a potem jakos polaczyc tynk z plyta nosz mam zagwozdke Pomocy jak to rozwiazaliscie BTW kiedy u ciebie tynkuja (jak da rade chetnie obejrze prace p. Damiana)

myslalem, ze zostawie te czesc sciany bez tynku i troche skroce szerokosc pokoju zeby byla w miare fajna wysokosc od podlogi do skosu dachu na zmieszczenie szafek,bo jak przyjdzie wylewka i ocieplenie poddasza to zostanie tej wysokosci 40cm a to za malo na szafeczki nawet dla dziecka. oczywiscie pojade tam kartongipsami.

p.s. po ostatnich rozmowach o wylewkach anhydrytowych zaglebilem temat i zaczynam sie coraz bardziej do nich przekonywac. na allegro sa firmy ktore oferuja wykonanie m2 wylewki z materialem za 35zl, to tylko kilka zl wiecej niz tradycyjne wylewki a i szybciej mozna zaczac na nich cokolwiek robic?! czy znalezliscie juz jakies firmy od anhdrytow?

A ja mam pytanie do tych co są w temacie kredytów na czasie. Planowaliśmy zacząć się rozglądać za takowym na początku przyszłego roku. Ale coraz bardziej się obawiam, że jak wejdą te wszystkie zaostrzenia, które mają wprowadzić od 1 stycznia, to będzie problem. Ktoś coś to tym słyszał? Mam już w tym roku się za to zabierać czy poczekać i nie przejmować się za bardzo. Mamy dość spory wkład własny (działka, parter domu już stoi, mieszkanie własnościowe), zarobki średnie (nie wysokie, ale też nie małe), brak kogokolwiek na utrzymaniu (nie licząc psa :p). Nie chcemy brać dużo, tyle żeby postawić i wykończyć parter. Górę skończymy za kasę ze sprzedaży mieszkania. Szczerze mówiąc wolałabym poczekać do przyszłego roku, ale boję się. Poradźcie coś :(

ja na twoim miejscu bralabym sie za to juz ... widzac jak bardzo bankom spieszy sie w tej kwestii to juz wogole !!! jak dostaniecie kredyt to po prostu kasa polezy i poczeka /raty odsetkowe to pikus!!/ a przynajmniej jak na wiosne ruszycie z pracami to bedzie za co nie to co ja przezywalam w ubieglym tygodniu !!

w sumie co do kredytu nie wiem jak teraz ale jak maja dobre promocje to mozna wystapic o kredyt i wziac minimalna transze i tylko od niej teraz placic odsetki, z mojego doswiadczenia teraz widze, ze lepiej wziac troche wyzszy kredyt i np. nie brac ostatniej transzy niz pozniej szukac nowego kredytu na 20 000 pln jak cos braknie a jest wizja ze wlasnie tyle moze braknac ;/

hejka wszystkim,

Nie moge sie dokopac do postów o wylewkach.... Ktos moze mnie oswiecic ile kosztuje metr2 takiej przyjemnosci? Oczywiscie mile widziane wszelkie namiary na firmy, ktore polecacie :)

kurde tyle napisalem i mi sie cos skasowalo ;/ napisze jeszcze raz w skrucie ;]

mixokret 28-30zl/m2 z materialem, wylewka anhydrytowa okolo 35 zl/m2 z materialem. o anhydrycie wlsnie zaczalem zaglebiac temat i coraz bardziej sie przekonuje do tego rodzaju wylewek! wystarczy jej przy ogrzewaniu podlogowym okolo 3,5 do 4cm, bardziej wytrzymala, nie trzeba robic dylatacji co 40m2 i wystarczy tylko przy scianach, mniejsza o polowe przenikalnosc cipelna co powoduje ze anhydryt szybciej sie nagrzewa i daje troche oszczednosci, potrafia wykonac do 1000m2 dzienie i po 7 dniach mozna juz normalnie na nie pracowac bez zadnych podlewan i innych pierdów itd.. sa tez minusy ale duzo mniejsze jak przy tradycyjnych wylewkach betonowych... jest duzo info na necie, wczoraj czytalem chyba do 3 w nocy:)