jutkap 08.10.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 jeszcze są na Stawowej na Paruszowcu. Muszę się pochwalić, że wczoraj zakończyli robić dach, a dziś podłączyliśmy wodę do domu. Oczywiście nie obyło się bez "awantury" z wodociągami, które zatrudniają nie kompetentnych pracowników. Nie dość, że trzy dni musiałam jeździć i podpisywać umowę, bo miała być na 'jutro' to pracownik, który przyjechał wycenić zakres prac nie zauważył jednej rzeczy przez co ekipa od nich przyjechała do nas i się wróciła z uzasadnieniem, że nie zrobią bo mamy złą rurę wyciągniętą....Końcem końców przyjechali, przełożyli nową rurę i zrobili podłączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 09.10.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Witam!Proszę o namiary na solidnego i w miarę taniego projektanta sieci wod-kan. Sprzedam ok 300 stempli po 3zł/szt odbiór Ruda Śl.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 09.10.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Witam! Proszę o namiary na solidnego i w miarę taniego projektanta sieci wod-kan. Sprzedam ok 300 stempli po 3zł/szt odbiór Ruda Śl. Pozdrawiam a po co Ci projektant sieci? mysmy robili bez projektu, tylko bylo powiedziane, ze tu beda umywalki tu prysznice a tam kabiny itd. i sie jedzie z rurkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 09.10.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 http://www.osiedlewrzosy.pl/ domki piekne, ale miec domek na dzialce 600m2 i sasiada za sciana to tylko troche lepiej jak na bloku i w sumie kosztuja bardzo duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 09.10.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Na ul. Witosa to jest osiedle Witosa http://www.osiedlewitosa.pl/ A u nas ściany ruszyły. Już około 1/3 wysokości jest, w niektórych miejscach połowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 09.10.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Było już kilka razy, ale nie działa przeszukiwanie wątku ... Gdzie braliście piach do zasypywania fundamentów i po ile to chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala5 09.10.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Witajcie! Sprzedam stemple 2,80 ok. 200 sztuk. Odbiór w Jastrzębiu Zdroju. Kontakt na priw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montenegro 09.10.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Na ul. Witosa to jest osiedle Witosa http://www.osiedlewitosa.pl/ A u nas ściany ruszyły. Już około 1/3 wysokości jest, w niektórych miejscach połowa Witam, my własnie szukamy osiedla i zainteresowało nas osiedle Witosa. Czy podoba ci się okolica ?Mnie się to kojarzy głownie z kopalnią, hałdami i Rybnikiem towarowym a niestety narazie nie mamy możliwości by tam osobiście pojechać i sprawdzić. Gdzie to konkretnie jest pomiędzy ulicą Niedobczycką a Bratnią? A jak wygląda to od strony finansowej, ile wymagają jako zaliczki albo rezerwacji ? Chcielibyśmy się jeszcze dowiedzieć parę rzeczy, ale to może nie będziemy zaśmiecać forum. Jeśli możesz napisz do nas na [email protected] pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi3335 09.10.2010 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 andrzej belka Jeśli już tak szkoda ci na dojazdy do klientów kup nowa nawigacje Ale wogóle nie korzystaj z forum bo piszesz bajki tylko kto to wydaA jak widzisz mój numer telefonu to ile czekasz sekund żeby nie odebraćWalisz ludzi ostro !!! Nie lubie takich ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 10.10.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 powiedzcie jakie elementy aluminiowe kupowac do sufitow podwieszanych i do zamocowania na krokwiach tak zeby zrobic 5cm dystansu do profilu od krokwi na welne?i jak gesto zrobic kratownice zeby plyty KG sie nie uginaly i nie pekaly na laczeniach? jest troche informacji na necie ale co strona to inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 10.10.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Maciek bo ztego co pamietam jestes przed tynkowaniem moze masz akurat ten sam problem (albo go rozwiazales) co zrobic ze sciana na pietrze czy tynkowac (jest przerwa miedzy licem muru a murlata u mnie jakies 6cm) kurcze mam zagwozdke czy olac tynkowanie i pojechac samymi kartongipsami albo tynkowac tylko do konca muru a potem jakos polaczyc tynk z plyta nosz mam zagwozdke Pomocy jak to rozwiazaliscie BTW kiedy u ciebie tynkuja (jak da rade chetnie obejrze prace p. Damiana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.10.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Witam, my własnie szukamy osiedla i zainteresowało nas osiedle Witosa. Czy podoba ci się okolica ?Mnie się to kojarzy głownie z kopalnią, hałdami i Rybnikiem towarowym a niestety narazie nie mamy możliwości by tam osobiście pojechać i sprawdzić. Gdzie to konkretnie jest pomiędzy ulicą Niedobczycką a Bratnią? A jak wygląda to od strony finansowej, ile wymagają jako zaliczki albo rezerwacji ? Chcielibyśmy się jeszcze dowiedzieć parę rzeczy, ale to może nie będziemy zaśmiecać forum. Jeśli możesz napisz do nas na [email protected] pozdrawiamy wychowałam sie na ulicy Witosa poszedł mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 10.10.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 adiqq ale oni pytaja o szeregowce a one są w innej cenie:SSZ 250000deweloperski 320000moim zdaniem to dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 10.10.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Maciek bo ztego co pamietam jestes przed tynkowaniem moze masz akurat ten sam problem (albo go rozwiazales) co zrobic ze sciana na pietrze czy tynkowac (jest przerwa miedzy licem muru a murlata u mnie jakies 6cm) kurcze mam zagwozdke czy olac tynkowanie i pojechac samymi kartongipsami albo tynkowac tylko do konca muru a potem jakos polaczyc tynk z plyta nosz mam zagwozdke Pomocy jak to rozwiazaliscie BTW kiedy u ciebie tynkuja (jak da rade chetnie obejrze prace p. Damiana) myslalem, ze zostawie te czesc sciany bez tynku i troche skroce szerokosc pokoju zeby byla w miare fajna wysokosc od podlogi do skosu dachu na zmieszczenie szafek,bo jak przyjdzie wylewka i ocieplenie poddasza to zostanie tej wysokosci 40cm a to za malo na szafeczki nawet dla dziecka. oczywiscie pojade tam kartongipsami. p.s. po ostatnich rozmowach o wylewkach anhydrytowych zaglebilem temat i zaczynam sie coraz bardziej do nich przekonywac. na allegro sa firmy ktore oferuja wykonanie m2 wylewki z materialem za 35zl, to tylko kilka zl wiecej niz tradycyjne wylewki a i szybciej mozna zaczac na nich cokolwiek robic?! czy znalezliscie juz jakies firmy od anhdrytow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 11.10.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Maciek a coz to wylewki anhydrytowe a Olszar tego nie robi bo jak zobaczylem wylewki u kumpla to sie zalamalem (pieknie spartolone) i nikogo innego niz Olszar na budowe nie wpuszcze BTW kiedy tynkujesz????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.10.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 A ja mam pytanie do tych co są w temacie kredytów na czasie. Planowaliśmy zacząć się rozglądać za takowym na początku przyszłego roku. Ale coraz bardziej się obawiam, że jak wejdą te wszystkie zaostrzenia, które mają wprowadzić od 1 stycznia, to będzie problem. Ktoś coś to tym słyszał? Mam już w tym roku się za to zabierać czy poczekać i nie przejmować się za bardzo. Mamy dość spory wkład własny (działka, parter domu już stoi, mieszkanie własnościowe), zarobki średnie (nie wysokie, ale też nie małe), brak kogokolwiek na utrzymaniu (nie licząc psa ). Nie chcemy brać dużo, tyle żeby postawić i wykończyć parter. Górę skończymy za kasę ze sprzedaży mieszkania. Szczerze mówiąc wolałabym poczekać do przyszłego roku, ale boję się. Poradźcie coś ja na twoim miejscu bralabym sie za to juz ... widzac jak bardzo bankom spieszy sie w tej kwestii to juz wogole !!! jak dostaniecie kredyt to po prostu kasa polezy i poczeka /raty odsetkowe to pikus!!/ a przynajmniej jak na wiosne ruszycie z pracami to bedzie za co nie to co ja przezywalam w ubieglym tygodniu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.10.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 sluchajcie problem jest !! DZIS MIELI MI PRZYJSC ZBROJARZE ZBROIC STROP i jak zadzwonilam do goscia od zbrojenia to mi powiedzial ze oni teraz maja jakas wieksza robote i jada najpierw tam !!! kurna a ja na lodzie zostalam !!! MOZECIE KOGOS POLECIC !!! SPRZWA JEST NA WCZORAJ !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 11.10.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 hejka wszystkim, Nie moge sie dokopac do postów o wylewkach.... Ktos moze mnie oswiecic ile kosztuje metr2 takiej przyjemnosci? Oczywiscie mile widziane wszelkie namiary na firmy, ktore polecacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 11.10.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 w sumie co do kredytu nie wiem jak teraz ale jak maja dobre promocje to mozna wystapic o kredyt i wziac minimalna transze i tylko od niej teraz placic odsetki, z mojego doswiadczenia teraz widze, ze lepiej wziac troche wyzszy kredyt i np. nie brac ostatniej transzy niz pozniej szukac nowego kredytu na 20 000 pln jak cos braknie a jest wizja ze wlasnie tyle moze braknac ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 11.10.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 hejka wszystkim, Nie moge sie dokopac do postów o wylewkach.... Ktos moze mnie oswiecic ile kosztuje metr2 takiej przyjemnosci? Oczywiscie mile widziane wszelkie namiary na firmy, ktore polecacie kurde tyle napisalem i mi sie cos skasowalo ;/ napisze jeszcze raz w skrucie ;] mixokret 28-30zl/m2 z materialem, wylewka anhydrytowa okolo 35 zl/m2 z materialem. o anhydrycie wlsnie zaczalem zaglebiac temat i coraz bardziej sie przekonuje do tego rodzaju wylewek! wystarczy jej przy ogrzewaniu podlogowym okolo 3,5 do 4cm, bardziej wytrzymala, nie trzeba robic dylatacji co 40m2 i wystarczy tylko przy scianach, mniejsza o polowe przenikalnosc cipelna co powoduje ze anhydryt szybciej sie nagrzewa i daje troche oszczednosci, potrafia wykonac do 1000m2 dzienie i po 7 dniach mozna juz normalnie na nie pracowac bez zadnych podlewan i innych pierdów itd.. sa tez minusy ale duzo mniejsze jak przy tradycyjnych wylewkach betonowych... jest duzo info na necie, wczoraj czytalem chyba do 3 w nocy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts