dzogurt 11.10.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 kurde tyle napisalem i mi sie cos skasowalo ;/ napisze jeszcze raz w skrucie ;] mixokret 28-30zl/m2 z materialem, wylewka anhydrytowa okolo 35 zl/m2 z materialem. o anhydrycie wlsnie zaczalem zaglebiac temat i coraz bardziej sie przekonuje do tego rodzaju wylewek! wystarczy jej przy ogrzewaniu podlogowym okolo 3,5 do 4cm, bardziej wytrzymala, nie trzeba robic dylatacji co 40m2 i wystarczy tylko przy scianach, mniejsza o polowe przenikalnosc cipelna co powoduje ze anhydryt szybciej sie nagrzewa i daje troche oszczednosci, potrafia wykonac do 1000m2 dzienie i po 7 dniach mozna juz normalnie na nie pracowac bez zadnych podlewan i innych pierdów itd.. sa tez minusy ale duzo mniejsze jak przy tradycyjnych wylewkach betonowych... jest duzo info na necie, wczoraj czytalem chyba do 3 w nocy:) Ok Maciek&Kamila, dzieki za informacje, wlasnie interesowaly mnie ceny, robie wstepny kosztorys wylewek i tego ile jeszcze mam kaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 11.10.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 agreston ale taa sciana trac sporo na izolacyjnosci jak masz co kawalek zostawiona na cos dziure !! Wewnętrzna? Strop i wewnętrzne oczywiście, zewnetrzne nie ma sensu co najwyżej pod fundamentem coś albow w fundamentowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.10.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Wewnętrzna? Strop i wewnętrzne oczywiście, zewnetrzne nie ma sensu co najwyżej pod fundamentem coś albow w fundamentowej. myslalam o zewnetrznych ... wewnetrzne sie zatynkuje i po temacie POMOZECIE Z TYMI ZBROJARZAMI ?? NAPRAWDE NIE MAM JUZ POMYSLOW DO KOGO DZWONIC !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 11.10.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 kurde tyle napisalem i mi sie cos skasowalo ;/ napisze jeszcze raz w skrucie ;] wczoraj czytalem chyba do 3 w nocy:) Maciek ty nie masz przyjemniejszych zajęć w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 11.10.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 POMOZECIE Z TYMI ZBROJARZAMI ?? NAPRAWDE NIE MAM JUZ POMYSLOW DO KOGO DZWONIC !! 603408013 Mirek Pawlak to byla moja ekipa, zadzwon i zapytaj, ale wiem, ze maja nadarte bo niemoglem sie doprosic o wykonanie ostanich dzialowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 11.10.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Maciek ty nie masz przyjemniejszych zajęć w nocy. robi sie goraco i trzeba zrobic wylewki w tym roku zeby pozniej nie czekac z reszta robot, nie doczytalem ile wilgoci idzie z tych posadzek anhydrytowych i mozemozna by bylo ocieplac strop przed tymi wylewkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 11.10.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 robi sie goraco i trzeba zrobic wylewki w tym roku zeby pozniej nie czekac z reszta robot, nie doczytalem ile wilgoci idzie z tych posadzek anhydrytowych i mozemozna by bylo ocieplac strop przed tymi wylewkami? Maciek, a ten mixokret to z polecenia znasz? dobrzy sa, robia fachowa robote bez kretacwa itp? Ja mysle wylewki robic powiedzmy koncem listopada, poczatek grudnia. Masz jakies namiary na ta firme? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 11.10.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Maciek, a ten mixokret to z polecenia znasz? dobrzy sa, robia fachowa robote bez kretacwa itp? Ja mysle wylewki robic powiedzmy koncem listopada, poczatek grudnia. Masz jakies namiary na ta firme? pana Olszara mistrza ponoc od mixokreta polecalo kila osob na naszym forum tel 502 42 44 02 nie moge sie odniesc bo go nie znam ale naprawde ma bardzo dobre opinie. nastepnym tematem ktory mnie nurtuje to jakie wybrac grzejniki? stalowe aluminiowe, purmo czy ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 11.10.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 pana Olszara mistrza ponoc od mixokreta polecalo kila osob na naszym forum tel 502 42 44 02 nie moge sie odniesc bo go nie znam ale naprawde ma bardzo dobre opinie. nastepnym tematem ktory mnie nurtuje to jakie wybrac grzejniki? stalowe aluminiowe, purmo czy ...? Grzejników purmo nie polecam. Mają moim rodzice w domu i się nie sprawdzają, potrzebują bardzo dużo czasu do nagrzania. Ja będę kupowała grzejniki Jet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.10.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 dzis sie dowiedziałam że ekipa od SSO nie bedzie robić mi chudziaka ani wylewki w piwnicy (teraz mam piasek jeszcze) bo to sie robi dopiero po tynkach...ale kurcze co tynkarze beda po tej gołej ziemi chodzic i mi syfic tym piachem ? nie upapra sie to od tego piachu ? mają mi zrobic ta twarda podłoge czy nie... czy ktos spotkał sie z tynkami mineralnymi do wnętrz ? moj projektant je zachwala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 11.10.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 wylewki ok, ale dlaczego nie chcą zrobić podłogi zero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 11.10.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 ogolnie rzecz ujmując to cos musi byc w tej piwnicy, przynajmniej chudziak. Chodzi o to ze wody gruntowe moga ci sie dostac do piwnicy, przesaczając się przez glebe, woda gdzie ma ujście tam sobie popłynie Koszt takiej nadlewki nie bedzie duzy a bedziecie spac spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.10.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 czyli upierac sie przy tym chudziaku zeby zrobili...musze jeszcze zajrzec w projekt i nasza umowę, dzieki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 11.10.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Piaseczek do fundamentów gdzie najtaniej, please ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 11.10.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 603408013 Mirek Pawlak to byla moja ekipa, zadzwon i zapytaj, ale wiem, ze maja nadarte bo niemoglem sie doprosic o wykonanie ostanich dzialowek Hehe ja też ich gonie bo końcówka zaczyna mi się ślimaczyć i też na działówkach i innych duperelach. To co oni robią jak nie u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.10.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Piaseczek do fundamentów gdzie najtaniej, please ? jak masz swoj transport to podzwon po piaskowniach w zorach !! mi oferowali 11zl/tone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 11.10.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Hehe ja też ich gonie bo końcówka zaczyna mi się ślimaczyć i też na działówkach i innych duperelach. To co oni robią jak nie u Was maja po prostu inne budowy i wykanczaja dom od szwagra Queene, upieraj sie przy tym betonie!!! ile idzie lazic po klepowisku :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.10.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 mam rozumiec ze reszta forumowiczow nie zbroila stropow tylko chodzicie po dechach ?? /Maciek do tego twojego goscia dzwonilam ale mi tylko powiedzial "bez szans"/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 11.10.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 queene ja tez wylewalam chudziak zaraz po ławach !! chudziak chudziakiem a wylewki wylewkami !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 11.10.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Zbroiła,zbroiła,ale nam robili górale wszystko.Nie lubię jak każdą część domu miałby nam robić kto inny.I swoją drogą nie polecam moich górali,bo strasznie żółwie tempo mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts