James 007 29.05.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 strona kostrzewy to www. kostrzewa.com.pl sebo ma rację różne rodzaje paliwa to bezpieczeństwo , takie możliwości ma piec kostrzewy , jak ktoś chce zobaczyć zapraszam do Orzepowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.05.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Piejar fajne to synku mosz nawet trawka i drzewka zielone są co teraz robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.05.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 James gdzie to w Orzepowicach mozna obejrzec ?? w lipcu robią mi instalacje i trza sie na cos zdecydowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia33 29.05.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ja na razie też z Rybnika, ale uciekam pod Racibórz - powiatu jednak nie zmieniam - nadal rybnicki.Czy możecie mi poradzić gdzie załatwiać więźbę i ile za kubik??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.05.2006 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Piejar fajne to synku mosz nawet trawka i drzewka zielone są co teraz robisz ? Ty sie chopie śmiyj! Póki co prawie cała działka jest zapaprana gliną z wykopów. W najbliższym czasie będziemy robić "rekultywację" i trawka będzie mogła rosnąć (trawka - moc skojarzeń ). W sobotę zakopaliśmy kabel zasilajacy i bednarkę. W najbliższym czasie inst elektryczna, tynki, ogrzewanie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 30.05.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ewelinko wysłałem Ci na maila na temat Posia i kotła. Kocioł wilelopaliwowy - Płaszcz wodny we wszystkich kotłach robimy z bachy (stal kotłowa) o grubości 5mm wewnątrz i 4mm na zewnątrz płaszcza. Jeżeli chodzi o paliwo podstawowe to drewno lub węgiel Mozna palić mieszankami paliwa podstawowego 1:1 np z trocinami lub miałem wilgotność paliwa nie więlksza niż 20%. W razie jakichkolwiek pytań służe dalszą pomocą Wg mnie taki kociol mozna nazwac wielopaliwowym. Spalicie w nim szwarc, mydło i powidło Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 30.05.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ja na razie też z Rybnika, ale uciekam pod Racibórz - powiatu jednak nie zmieniam - nadal rybnicki. Czy możecie mi poradzić gdzie załatwiać więźbę i ile za kubik?? Pozdrawiam w Golejowie, na Wilczy, Leboszowicach, w Kuźni Raciborskiej to tartaki w oklicy,ale po ile teraz kubik nie wiem. Ja miałem z Ostrowca Świętokrzyskiego, ale kupowałem 6lat temu. Raczej nie kupuj górskiego ("rzadkie") i raczej nie świerk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.05.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Są jeszcze 2 "poważniejsze" tartaki w Czyżowicach. Jeden z nich (ten mniejszy) robi impregnację ciśnieniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 30.05.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Piejar jak bydziesz miol ta trawka , to nie zapomnij kamratow zaprosić Sebo ..a tesciowio sie zmiesci ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 30.05.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Piejar jak bydziesz miol ta trawka , to nie zapomnij kamratow zaprosić Sebo ..a tesciowio sie zmiesci ??? Selimm chopie wleziesie caluśko. Komora zaladowczo w tym kotle to 150 l i jeszcze jedan sprawa jak sie jom tam wsadzi bydzie sie polić stopniowo - nie na roz - bo to dolnospalajacy jest kociol Pomalutku pomalutku i yno popiołek s nij zostanie http://www.ekokotly.com.pl/img/przek.jpg http://www.ekokotly.com.pl/img/mini_02.jpg A Uciec bydzie ciynszko Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia33 30.05.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 DziękiWczoraj pytałam w Jejkowicach w tartaku - 708 zł (netto? brutto?) za kubik i dodatkowo 80 za kubik za impregnację.Może jeszcze ktoś dię odezwie...Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 30.05.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 płacilem po 570zł za kubik...no to zem sie odezwał bardzo mi sie podobo tyn piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.05.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Spróbuj w tartaku w Orzepowicach 739 63 50 lub w Jankowicach 433 12 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.05.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Piejar jak bydziesz miol ta trawka , to nie zapomnij kamratow zaprosić Sebo ..a tesciowio sie zmiesci ??? Selimm chopie wleziesie caluśko. Sebo8877 a jak mo wielki "balkon" to przez tyn dekel na wiyrchu przyńdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 31.05.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Piejar jak bydziesz miol ta trawka , to nie zapomnij kamratow zaprosić Sebo ..a tesciowio sie zmiesci ??? Selimm chopie wleziesie caluśko. Sebo8877 a jak mo wielki "balkon" to przez tyn dekel na wiyrchu przyńdzie Jakby nie chcioła wlyźć to jo mom piyła łańcuchowo. W tajlach wlezie na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 31.05.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 selimm - jak sie popieści to sie zmieści sebo8877 Mom Ci zamawiac tyn piec ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 31.05.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Te Sebo a mosz jakigoś pelletsa w dobrej cenie? (podajnik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 31.05.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Ciynszko A przekalkulowołes wielopaliwowość ??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.05.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Sebo, Ty bezmała sie znosz czy kostka granitowo 4/6 nadowo sie na podjazd do garażu? że grubszo jest lepszo to wiem, ale wiem tyż, że "blokuje nos brak gotówki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 31.05.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Leszku Pod osobówka i dobrze zaprojektowane i uwalcowane podłoże 4-ka styknie Pod Iveco, Stara, jelcza z mułym - styknie 6-ka Pod tira z opalowym olejem albo gazem - 10-tka (to to cholerstwo musi sporo manewrowac w miejscu i łomie te ciyńsze kostki) A ty mosz jak to zrobić http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=71004&highlight=polbruk To wszystko był pobruk A teraz granit 4/6 - podłoże tak samo ukłodani tak samo, wytrzimałość 2x wiynkszo 4/6 stykcnie Ci i pod tira. Może zdarzyć się ze jak bydzie manewrowoł wyleci kieroś sztuka (bardzo sporadycznie mo to miejsce) ale nic taki kostce sie nie stanie - bieresz gumowy szlagaparat i montujesz jom nazot. P.S. A skąd te info że sie na tym znom - ponoć Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts