preem 21.10.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem 21.10.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 witamy to powyżej ... to próba pisanie, gdyż od jakiegoś m-ca niemielsimy mozliwosci odp na temat na forum. Jakis straszny SHIT sie zrobil. Gdzie ten MODERATOR. Dopiero teraz po zarejestrowaniu nowego uzytkownika jest mozliwosc pisac, ale i tak są jakies male problemy z tym. Pozdrawiamy Stary nick: preem82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 21.10.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 I co chwalisz sobie tego podwykonawcę adiqq?? Chyba tak trzeba będzie zrobić,iść do media marktu po doradztwo a zamówić w mix-media. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.10.2010 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 toja poczekam z decyzja na wasze wrazenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.10.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 jeszcze do niedawna można było u mnie zobaczyć jak idzie cała instalacja...teraz już wszystko pozakrywane a wrażeniami się podzielę, obiecuję a moze masz jakies fotki ?? chetnie zobacze jak to wyglada ... a powiedz mi czy poszalales z reku ?? bo jak widze reku za 12 tys to troche mnie to przeraza !! ja bede uderzac w sprzet rzedu 6-7 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 22.10.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Czy macie jakiś namiar na tania hurtownię elektryczną? Kable i przewody tanio kupisz w: MESKON - Katowice DAMEX - Mikołów ELDOR - Łomża EL-PASS Ruda Śląska Pierwsze 3 handlują przez Allegro, dostawa na plac budowy rząd 30-50zł. Osprzęt do rozdzielnicy najtaniej kupisz przez Allegro, szukaj kogoś kto ma w swojej ofercie Hager, Moeller lub Legrand (przereklamowany). Ochronnik przeciwprzepięciowy (najdroższy element) - szukaj z firmy PROTECH, to produkt polskich inżynierów. Gniazda i wyłączniki wymacaj w marketach i hurtowniach, a lepszych cen szukaj na podanych już stronach lub na Allegro. instalacje elektryczna robil tesciu wszystko bylo na papiokach ale tam gdzie beda tynki gipsowe pousuwalismy wszystkie gwozdzie i dawalismy gips (podobno gipsowki reaguja z wszelkimi elementami metalowymi i moga wyjsc plamy). drugim razem kupilibysmy pistolet i klej w sztywtach bo sie nim lepiej robi i wkladki sa tanie to klejenia. a czemu ma byc problem jezeli kabel nie jest w bruzdach? Wszystkie elementy stalowe należy zabezpieczyć farbą antykorozyjną, inaczej będzie plama na tynkach. Przy tynkach gipsowych to kwestia kilku tygodni i trzeba to miejsce rozkuwać. Dlaczego bruzdy? Jak ujrzysz swoją instalację po zamieszkaniu to dojrzejesz do odpowiedzi na to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.10.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 hmm maciek a co do twojej instalacji ... moj maz to okreslil jako "radosna tworczosc elektryka" te skosy kabelkowe przeklniesz przy najblizszej okazji !! moj maz chce puscic wszystkie kable w peszlach ale chyba finansowo to nie jest zbyt korzystne!! ale za to przy jakiejkolwiek awarii bedzie to BARDZO KORZYSTNE FINANSOWO bo skowanie tynkow to srednia przyjemnosc !! a pod kafelkami to bankowo bedzie peszel!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 22.10.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 dziękuję wszystkim doradcom elektrycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 22.10.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Lisek, daj namiary na te żaluzje - mam 2 okna od południa..będą żaluzje pilnie potrzebne Firma Viola, montuje żaluzje dwóch polskich producentów: Selta i Anvisu. Podaję namiary na gościa (bardzo konkretny) - Jarosław Żak 501-710-115 - wszystko wytłumaczy i wyceni, aha mają swoje biura w Rybniku i Rydułtowach (tam też mają model żaluzji z silnikiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 22.10.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 A panowie z Grzomby (jak się okaząło podwykonawca) zapieli mi na razie półdniowego laga ale ekipa jaka przyjechała to się uwija jak w ukropie i wygląda, że na prawdę wiedza co robia i coś co widze chyba pierwszy raz na budowach - okna postawili na styropianie i opierali o styropian! Szok zwykle pieprzną na podłoge i oprą bo co się tam porysuje na brzegach... Byłem wczoraj na chwilę jak montowali i wyglądało to rzeczywiście konkretnie , niestety byłem tylko 5 min. bo miałem wczoraj niezły czad z zasypywaniem piwnic (koparkowy przejechał przy tym psa sąsiada ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 22.10.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 My okna mamy z kupione w firmie Papter z Rybnika. Cena byla atrakcyjna, w tym rolety i bramy garazowe. Ogolnie jestesmy zadowoleni z firmy montazowej i zakupionych okien, mysle, ze moge polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 22.10.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 hmm maciek a co do twojej instalacji ... moj maz to okreslil jako "radosna tworczosc elektryka" te skosy kabelkowe przeklniesz przy najblizszej okazji !! moj maz chce puscic wszystkie kable w peszlach ale chyba finansowo to nie jest zbyt korzystne!! ale za to przy jakiejkolwiek awarii bedzie to BARDZO KORZYSTNE FINANSOWO bo skowanie tynkow to srednia przyjemnosc !! a pod kafelkami to bankowo bedzie peszel!! hih, no co ja mam sie tesciowi wcinac w robote jak robi za darmo i daje swoje materialy wszystkie instacje sa pofotografowane,ale moze faktycznie trzeba bylo robic bruzdy ale juz za pozno, jakossie bedzie kombinowac, kable maja swoje przekroje wiec nie powinny sie grzac zeby je bylo widac i bedzie na nich ponad 10mm tynku. na starym mieszkaniu gdzie teraz mieszkamy tez sa kable tak pociagniete i widac tylko jeden w kuchni co idzie do lampy na suficie ?! jak co to w drugim domu zrobimy juz inaczej, bardziej fachowo, w koncu kazdy twierdzi ze pierwszy dom jest do nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.10.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 dostałam wycene okien( 1-str kolor orzech, poziome szprosy, profil Deceuninck ) + rolety szare, brama garażowa (Droma) x 2 też szara...wyszło troche ponad 30.000..montaż własny mąż zaczynał kariere jako monter drzwi i okien więc się wykaże dzis wrócili ciesle...szybciutko machnęli więźbę nad zadaszeniem tarasu...podobno uporaja sie z dachówką do połowy listopada...żeby... SPRZEDAM stemple i połowice średnia długośc 2,20 sztuk ponad 200 za połowe ceny zakupu....1,75szt. Robi ktoś piwnice ? bo jak nie to spale to w kozie przez zime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 22.10.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 u mnie już okna wstawione, ścianki działowe też już prawie stoją od poniedziałku elektryka, a następnie woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.10.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 pilnie szukam kogos do oklinkierowania /plytkami nie ceglami/ komina !!! znacie takowego szpeca ??chodzi oczywiscie o czesc komina nad dachem !! wiec wysoko !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 22.10.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 hej a na kiedy potrzebujesz tego kogoś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 22.10.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 bo mamy fajnego kafelkarza, ale narazie jest zajety u nas, zostało mu roboty na jakis m-c, a mysle ze potem moze byc juz za późno i za zimno na oklejanie komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 22.10.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 ha ha .. a tak poza tematem ogłaszamy wszem i wobec ze chyba cos na forum się naprawilo bo pierwszy raz od ponad m-ca mozemy napisac cos na forum... na starym nicku, bo ostatnio byla taka lipa ze musielismy se stworzyc nowy nick ... pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 22.10.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Kurcze straszycie z tymi kablami nie w bruzdach.My też mamy na wierzchu,a tynki cementowo-wapienne się robią.Jutro jadę do fryzjera do Rybnika to aż podjadę na budowę zobaczyć te tynki.Queene a opłaca Wam się samym montować okna,u nas różnica w cenie z montażem a bez była niecałe 100 zł.więcej za montaż na całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 22.10.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 u mnie za montaz chcieli 1260zl ale przywiezli jedno okno 6cm, domurowalismy rzad cegiel i rabat 1200zl Queene a ile macie okien? my w oknoplacie za 11 okien z 3ma szybami zaplacilismy 19tys w tym 7,5tys za hst, 2 bramy za 6400 z montazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts