Jasek 22.10.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 pilnie szukam kogos do oklinkierowania /plytkami nie ceglami/ komina !!! znacie takowego szpeca ?? chodzi oczywiscie o czesc komina nad dachem !! wiec wysoko !! Ojej Mea moglas nie oszczedzac po mnie wszyscy budowlancy jechali ze nie chce robic z cegly klinkierowej (poddalem sie i nie zaluje jak znajomej odpadly plytki i uszkodzily dachowki i koszt naprawy przekroczyl moje sliczne dwa kominy) jesli to kominy dymne to pamietaj o ociepleniu ich styro bo na bank do roku ci ta klinkiera poodlatuje i koniecznie na siatke to tyle z tego co mi murarz mowil ale i tak powiedzial ze mnie zabije jak nie dostanie klinkierki a ze sie go balem to zrobilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.10.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 okien mamy w pisssdu w większości to okna od sufitu do ziemi takie po 2,60 cm wysokie, umieszczone w rogach budynku, w samym salonie mamy 3 podwójne, jak pisałam zainspirował mnie ten dom przed Żorami więc przeszkleń jest od groma teście mają firmę z oknami/drzwiami itp więc cena i tak jest po kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.10.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 mea nie rób z płytek bo odlecą jak pisał Jasek...nie kombinuj, prościej i bezpieczniej jest dac klinkier pełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 22.10.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 mea nie rób z płytek bo odlecą jak pisał Jasek...nie kombinuj, prościej i bezpieczniej jest dac klinkier pełny Tylko jak to boli oj boli jak je trzeba kupic uuuuuu az mnie dalej skreca jak spojrze na fakture ale i tak warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.10.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 http://img13.imageshack.us/img13/6133/tarasy.jpgtutaj te moje wielgachne dziury na okna, mam już prawie więźbę na tarasie, efekt dzisiejszego dnia pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 22.10.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 okien mamy w pisssdu w większości to okna od sufitu do ziemi takie po 2,60 cm wysokie, umieszczone w rogach budynku, w samym salonie mamy 3 podwójne, jak pisałam zainspirował mnie ten dom przed Żorami więc przeszkleń jest od groma teście mają firmę z oknami/drzwiami itp więc cena i tak jest po kosztach za to troche zaoszczedziliscie na ceglach na powaznie to te duze przeszklenia sa piekne i robia wrazenie. my zas mamy problem bo na poddaszu wychodza nam w trzech pokojach wg obliczen kaloryfery dlugie po 2,6m i jak to bedzie wygladalo? ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 22.10.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 my zas mamy problem bo na poddaszu wychodza nam w trzech pokojach wg obliczen kaloryfery dlugie po 2,6m i jak to bedzie wygladalo? ;/ a nie mozesz dac pionowych wyzsze i pewnie troche krotsze (takie ponoc sa, wiem to tylko od mojego instalatora) Queene OMG rzeczywiscie kolosy ale jak po kosztach to czemu nie Jak tak patrze na te wasze wiezby to wszyscy macie impregnacje zanurzeniowa kurcze to mnie wpuscili w maliny ze wzialem cisnieniowke bo juz sam ne wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.10.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Maciek długie na 2,60 ?? wow...a czemu tak ? przecież nawet tego nie wniesiecie na góre w całości ściane kolankowa macie podniesiona więc chyba wejda wyższe a krótsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 22.10.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Maciek długie na 2,60 ?? wow...a czemu tak ? przecież nawet tego nie wniesiecie na góre w całości ściane kolankowa macie podniesiona więc chyba wejda wyższe a krótsze ? mamy nisko okna nad podloga i wejda max 55cm wysokosci, mozna dac z boku okna ale tez nie polecaja bo okno kaloryfer powinien byc pod oknem bo i wymiana powietrzai nie brudzi sie sciany, ale myslimy czy nie dac 2 mniejszych grzejnikow ale tez nie do konca. te grzejniki 2,6 zeby bylo lepiej sa stalowe potrojne, liczylismy dzisiaj zapotrzebowanie na moc u kumpla w sklepie z takimi rzeczami i wszystkimi wzorami wychodzilo to samo ;] myslalem, zeby po prostu zrobic podlogowke w calym domu ale zona nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 22.10.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 ...my zas mamy problem bo na poddaszu wychodza nam w trzech pokojach wg obliczen kaloryfery dlugie po 2,6m i jak to bedzie wygladalo? ;/ hej dać wyzsze lub normalną wysokość ale za to potrójne, o tej samej mocy. A tak wogole jak moge zapytac wg jakiego przelicznika były obliczane te grzejniki tj. ile W / m2 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 22.10.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 hehe ... podczas pisania postu dopisałeś to co mnie intereseowało ... to lipa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 22.10.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 hehe ... podczas pisania postu dopisałeś to co mnie intereseowało ... to lipa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 22.10.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 a nie mozesz dac pionowych wyzsze i pewnie troche krotsze (takie ponoc sa, wiem to tylko od mojego instalatora) Queene OMG rzeczywiscie kolosy ale jak po kosztach to czemu nie Jak tak patrze na te wasze wiezby to wszyscy macie impregnacje zanurzeniowa kurcze to mnie wpuscili w maliny ze wzialem cisnieniowke bo juz sam ne wiem mysmy nasza wiezbe malowali jakims tytanem zielonym sami , w tartaku gdzie bralismy drzewo odradzali swoja impregnacje zanurzeniowa a cisnieniowej nie robili! a zeby drzewo bylo dobrze zaprawione powinno lezec w impregnacie okolo 2 tygodni i tak robia chyba w stanowicach ale tam kubik kosztuje jak dobrze pamietam kolo 1000zl a normalnie to koszt 650zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 22.10.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 E tam Maciek dasz z boku okna kaloryfer na to polke ala parapet i ani sciana ci sie nie ubrudzi a bedzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 22.10.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 hej dać wyzsze lub normalną wysokość ale za to potrójne, o tej samej mocy. A tak wogole jak moge zapytac wg jakiego przelicznika były obliczane te grzejniki tj. ile W / m2 pozdr jakos mnozyl powierzcznie podlogi m2x 120, kubature m3 x cos tam, i jeszcze jakis wzor gdzie zmienial parametry inne na pokoj, sypialnie i na lazienke jeszcze inne, nie wiem dokladnie ale zapotrzebowanie wychodzilo kolo 4800 wat wyszly nam na poddaszu pokoje, powierzcznie podlogi i kubatura: 1. pokoj dziecinnny 40 m2 okolo 88m3 2.pokoj dziecinny 41m2 okolo 85m3 3. sypialnia 38m2 okolo 126m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 22.10.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 no aktualnie w domach ciepłych i na poddaszu ze skosami mozna przyjać 100 W ale lepiej jest 120 W., na pewno bedzie cieplej. Widzę że macie b.duże pokoje stąd takie moce. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.10.2010 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 a czemu nie chce podłogówki ? na dole tez nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.10.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 GWOLI WYJASNIENIA - ten komin to nie u mnie !! ale przekaze wszystkie wasze uwagi !!! kochani gdzie ja i komin !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.10.2010 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 hej a na kiedy potrzebujesz tego kogoś ??? na wczoraj - jak zwykle!! a tak powaznie dachowcy stoja z robota bo trzeba wykonczyc kominy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.10.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 maciek nie wyglupiaj sie z kaloryferam i w salonie !!! to najglubszy pomysl jaki slyszalam !!w sypialni kaloryfery sa musowe /z uwagi na mikroklimat!! przy podlogowce masakrycznie wysusza sie powietzre/ ale caly dol walnij podlogowke i po problemie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts