queene 25.10.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 tak mieszkam 100m obok wiec chodzimy pieszo jutro dzień 2...oby był taki jak dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 25.10.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 tak mieszkam 100m obok wiec chodzimy pieszo jutro dzień 2...oby był taki jak dziś zartujesz !! to gdzie ty mieszkasz ?? bo kurna moze jestesmy sasiadkami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 25.10.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Ja tylko dla zainteresowanych. Wykonawca posadzki twierdzi , że będzie szlifował, natomiast klawiszować ma i koniec- po to są dylatacje. Zresztą to wina złego pielęgnowania , albo otwartych okien. Podsumowując, wina po stronie inwestora co mnie rozśmieszyło do łez. My nie mamy ani czasu , ani nerwów. Po prostu naprawimy sami , bo wiemy jak w przeciwieństwie do Wykonawcy chyba ) No i tym samym Ewus przechylilas szale na wylewki anhydrytowe (tam sie chyba nie da spieprzyc) DZIEKI bo juz mam dosc sleczenia w necie i kombinowania czy warto dac zdeke wiecej i zycze zeby sie wam udalo wsio naprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 25.10.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 No i tym samym Ewus przechylilas szale na wylewki anhydrytowe (tam sie chyba nie da spieprzyc) DZIEKI bo juz mam dosc sleczenia w necie i kombinowania czy warto dac zdeke wiecej i zycze zeby sie wam udalo wsio naprawic To jak już wymyślisz na 100% daj prosze znac kto tu w okolicy jest sensowny, dla mnie to temat na wiosne dopiero dlatego nie szukam jeszcze ale chętnie się dowiem jak to idzie i jak wyjdzie. Kiedy chcesz je lać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 25.10.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 zartujesz !! to gdzie ty mieszkasz ?? bo kurna moze jestesmy sasiadkami ?? ten ostatni- trzeci -blok za Balbinką po lewej jadąc od strony Rybnika w stronę Chwałowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 25.10.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 ten ostatni- trzeci -blok za Balbinką po lewej jadąc od strony Rybnika w stronę Chwałowic hehe to faktycznie mamy do siebie rzut beretem bez antenki ja mieszkam pierwszy dom za parkiem w strone chwalowic taki duzy z reklama praktikera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 25.10.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 heh to serio blisko trzeba by było sie w hajdzie na piwko umówić...odreagować ale lepiej chyba w przyszłym roku we własnym domu Hajda to jak moja druga kuchnia, doskonale gotują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 25.10.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 heh to serio blisko trzeba by było sie w hajdzie na piwko umówić...odreagować ale lepiej chyba w przyszłym roku we własnym domu Hajda to jak moja druga kuchnia, doskonale gotują na pizze do hajdy - zawsze !! powiedz tylko kiedy a w domku nowym tez mozna - hajda dowozi zarce wiec zaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 25.10.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 To jak już wymyślisz na 100% daj prosze znac kto tu w okolicy jest sensowny, dla mnie to temat na wiosne dopiero dlatego nie szukam jeszcze ale chętnie się dowiem jak to idzie i jak wyjdzie. Kiedy chcesz je lać? Ano w okolicy nie znalazlem nikogo ale koles z wolplanu (firma dostarczajaca wylewki BTW bardzo fajne podejscie do klienta sam oddzwonil i nawijal z 1/2h dawno nie gadalem z kims tak kompetentnym ) polecil mi firme z Czestochowy i przynajmniej przez telefon facet jest sensowny , chce przyjechac obejrzec a potem zrobic a wylewam pod koniec listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 25.10.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 a jak wyglada porownanie cenowe zwyklych wylewek i anhydrytowych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 25.10.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Boli i tyle jakos 36zl za 4cm/m2 ale pod podlogowke niby zalecane jest 5,5 i to juz sie robi 45 ale w sumie raz sie zyje to sa ceny bez negocjacji ot przez telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 25.10.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Boli i tyle jakos 36zl za 4cm/m2 ale pod podlogowke niby zalecane jest 5,5 i to juz sie robi 45 ale w sumie raz sie zyje to sa ceny bez negocjacji ot przez telefon daj dla porownania jakas cene za zwykle wylewki - moze slawetnego pana olszara ?? kurna mi by tego 10 tys na czysto wyszlo !! ałłłłłąaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 25.10.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 daj dla porownania jakas cene za zwykle wylewki - moze slawetnego pana olszara ?? kurna mi by tego 10 tys na czysto wyszlo !! ałłłłłąaaaaaaa cos kolo 30zl tylko nie wiem jak z gruboscia ja juz sie przekonalem do anhydrytu i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 25.10.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 hej chociaż jestesmy juz dawno po wylewkach to znalazłem cos takiego: http://allegro.pl/posadzki-wylewki-anhydrytowe-i1285912263.html , wylewki anhydrytowe za 12 zł robocizna, niewiem ile materiał. Na innej aukcji gosc chial 11 zł + 550 zł za m3 mteriału. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 25.10.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Widocznie niedoczytałeś : [...] Bez zasobnika- wyrzut schłodzonego powietrza podpinasz do kanałów wentylacji: http://www.hewalex.pl/pl/oferta?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=130&category_id=27 Z zasobnikiem-wyrzut schłodzonego powietrza podpinasz do kanałów wentylacji: http://www.hewalex.pl/pl/oferta?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=131&category_id=29 Z mocą 3,8kW zastanawiam się co do połączenia tego w c.o.Jak się uda,będzie zarąbiście Już doczytałem ... dawno tego wątku nie czytałem a pojawiło się trochę ciekawych informacji. Coulignon jak narazie jest jedynym niezadowolonym z GWC a użytkowników juz jest wielu. Myślę że w jego przypadku racje ma HenoK. GWC to marna klima i przy takiej budowie domu (3 duże przeszklenia od południowej strony + pasywny dom + akumulacja) może dać marny efekt. Myślę że te 2-3 stopnie mniej w lato jak pisał Piczman jest do osiągnięcia. Jak nie, to trudno będę go używał jako bardzo drogie zabezpieczenie przed zamarznięciem. Te PCi to chyba pracują dorywczo wiec dużo powietrza też ci nie schłodzą, a pracują przy temperaturze powyżej 0 st. C wiec akurat tobie by się przydało GWC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 25.10.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Preem82 jakbys nie liczyl i tak wychodzi podobnie przy 12zl nawet troche drozej no chyba ze moja matematyka sie zdeke skurzyla co jest realne bo kalkulatory mam trzy na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 25.10.2010 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 szczerze mowiąc nieprzeliczalem tego dokladnie, zarzucilem tylko linkiem bo ktoś prędzej pisał o firmie aż z Częstochowy, a ci są jednak blizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 26.10.2010 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 W sumie to mi to rybka skad sa moga byc i z Gdyni a ceny podobne (jak sie nie walnalem przy obliczeniach)a jak producent poleca Czestochowe to co mi tam jutro mam tynkarzy ciekawe co to bedzie az sie boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 26.10.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Widzę że batalia o podłogówkę dobiega końca a ja mam pytanie z innej beczki a mianowicie:Mam piwnice zrobione strop wylany i zabezpieczony. Teraz zamierzam budować z Porotherm i nie wiem czy kłaść papę termozgrzewalną między kamień a strop piwnicy ???? jedni mówią że tak inni że absolutnie poradźcie coś ??? Według mnie ja bym dał, ale chętnie poznam opinię innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 26.10.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Widzę że batalia o podłogówkę dobiega końca a ja mam pytanie z innej beczki a mianowicie: Mam piwnice zrobione strop wylany i zabezpieczony. Teraz zamierzam budować z Porotherm i nie wiem czy kłaść papę termozgrzewalną między kamień a strop piwnicy ???? jedni mówią że tak inni że absolutnie poradźcie coś ??? Według mnie ja bym dał, ale chętnie poznam opinię innych. Jak najbardziej dawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts