Ewus1719503518 26.10.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 a co do odkurzacza....nie cierpie zamiatać ani odkurzać , wole wziąć mopa i przelecieć na mokro, choćby i co drugie dzień czytałam gdzies o tym odkurzaczu co sam jeżdzi po chałupie i zbiera, też kosztuje coś koło 2000, wolałabym już to chyba, tylko musze poszukać opinii ludzi co go mają No jak pisałam wyżej ja mam roombę i scoobę. Roomba super, ale też trzeba pod nią przygotowac powierzchnie, tzn zero kabli itp. Nastawiasz tygodniówkę jak Cię nie ma w domu i biega toto po norce i zbiera, samo jedzie się ładować. Scooba myje na mokro - kocham ja w kuchni i w wiartołapie w jesien/zime - zbiera wszystkie mokre syfy i zostawia czystą podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 26.10.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 my tez dawalismy dwie papy pod porotherm, a co do odkurzacza moze i masz rację Piejar, kazdy woli cos innego. A jesli chodzi o zapachy to chodzilo mi o to ze do Rainbowa mozna dodac jakies mile zapachy podczas odkurzania. Jeden plus jaki ma Rainbow to to ze fajnie sie nim czysci dywany, wykładziny , materace i itp. Ale tak jak mowie, kazdy ma swoje upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 26.10.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Jeżeli wpisuje to w "umowę" i jeszcze się pod tym podpisuje to jest Janko Ryzykant. No to jest mało powiedziane Radość z jakim proponuje się takie rozliczenia jest na prawdę powalająca, płacenie jak najniższych podatków zbrodnią nie jest ale ich omijanie już tak, a jakbym tak był z UKSu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 26.10.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 problem w tym zeby nas tez nie pociagneli do odpowiedzialnosci !! Ty nie możesz być pociągnięty bo jako noeprofesjonalista nie wiesz jak on płaci podatki nie napisał tego w umowie że nie zapłaci podatku tylko że cena jest bez faktury czyli np. da ci paragon. Podkłada się tylko i wyłącznie przedsiębiorca a ty jako osoba fizyczna nie musisz wiedzieć jakie on i kiedy płaci podatki. W trosce o dobro rynku i Państwa możesz co najwyżej na koniec zażądać faktury/paragonu i będzie musiał ci go dać, zapis sprzeczny z prawem nie jest ważny w takiej umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 26.10.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 ale komu to przeszkadza?? chyba tylko skarbowce Zależy jak na to patrzeć. To psuje uczciwą konkurencję, rynek ludzi i państwo. Uczciwie płacąca podatki firma nie ma szans w konkurencji z takim kimś kto ani nie doliczy VATu ani nie płaci dochodowego/CIT czy co tam. No ale jasne że to wynika z tego że każdy z nas jako osoba fizyczna nie odliczająca sobie tego od przychodu chce płacić jak najmniej. No i oczywiście jak człowiek zobaczy na jakich debili potem idą te nasze podatki no to wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 26.10.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Mam jedno pytanie ponieważ tynki mam dopiero na początek grudnia czy mogę zacząć ocieplać poddasze i okładać je płytami?? Co radzicie. dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.10.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 agreston glownie chodzi o to ostatnie ... my buidujemy systemem gospodarczym i zalezy nam na maksymalnym zminimalizowaniu kosztow a jak pomysle na co te podatki ida ... albo na co nie ida !!! nie nie nie ... polityka to tu nie moze zagoscic bo tylko zrobi sie burdel!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.10.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Mam jedno pytanie ponieważ tynki mam dopiero na początek grudnia czy mogę zacząć ocieplać poddasze i okładać je płytami?? Co radzicie. dzięki za odpowiedź najpierw plyty a potem tynki ?? nie wydaje mi sie zeby to byl dobry pomysl ... zapaprasz plyty i nic z nich nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 26.10.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 co do wylewek anhydrytowych to mozna zlalezc firme co robi wylewke grubosci 5cm za 35 zl brutto/m2 Zapodaj namiar jak masz bo ja cos kurcze nie umiem nic taniej znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 26.10.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Wczoraj była zobaczyć jak się u nas robią tynki i narazie SUPER,równiutko,w miarę czysto.Nie mówię głośno narazie co by nie zapeszać.Jakby ktoś chciał namiar chętnie podam,u nas kończą w tym tygodniu.W sumie 7 dni roboczych będą robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.10.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Ewus napisz mi cos wiecej o tych scoobach i roombach, czytałam i podobaja mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.10.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 kurde jak bym miala 3500 luznej gotowki to juz teraz kupilabym sprzet do kuchni i 1300 w kieszeni !!! ech ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 26.10.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 ja zakopuje na 1,8m i wtedy to konkretnie dziala / GWC musi być ze spadkiem. Nie da sie zakopać całego na stałej głębokości. Taka drobna uszczypliwość na koniec dnia. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.10.2010 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Cześć,jako,że szukajka w grupach nie działa to prosiłbym łaskawie o namiary na sprawnego geologa oczywiście w rozsądnych cenach Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 27.10.2010 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Monika jest geologiem zapytaj ile chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.10.2010 02:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 GWC musi być ze spadkiem. Nie da sie zakopać całego na stałej głębokości. Taka drobna uszczypliwość na koniec dnia. Pozdr. dzieki za info ale jak sie za cos zabieram to zazwyczaj zaczynam od teorii wiec doczytalam juz ze wystarczy 1% spadku ot zeby woda sie nie zbierala pompka i czyszczenie tez jest koniecznoscia Maciek robisz mi reklame ?? o ale tak powaznie Arturo do czego ci ten geolog potrzebny ?? ja nie mam uprawnien do prac geotechnicznych ale wiem kto ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elmeros 27.10.2010 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 WitamSłuchajcie czy ktos zna lub może polecic firme od wylewek z miksokreta z naszego regionu?Ciekawią mnie również ceny, moze ktoś z Was robił nie dawno wylewki?Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 27.10.2010 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Czytam i czytam, więc może i coś napiszę ... Pochwalę się że wylali nam w poniedzialek strop i teraz spokojnie będziemy zimować i czekać na kredyt No wlasnie kredyt - już ponad miesiąc czekamy na Odpis Księgi Wieczystej, a dodzwonić się do rybnickiego sądu graniczy z cudem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 27.10.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Czy możecie powiedzieć gdzie udało Wam się kupić najtaniej wełnę do ocieplenia poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 27.10.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 My kupowaliśmy tak gdzie wszystko na całą budowę czyli w Lubarze więc i upusty fajne, ale ja chciałam wspólczynnik 0,035.Chyba musisz posprawdzać za ile Tobie akurat sprzedadzą w konkretnych firmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts