Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

a co do odkurzacza....nie cierpie zamiatać ani odkurzać :) , wole wziąć mopa i przelecieć na mokro, choćby i co drugie dzień

czytałam gdzies o tym odkurzaczu co sam jeżdzi po chałupie i zbiera, też kosztuje coś koło 2000, wolałabym już to chyba, tylko musze poszukać opinii ludzi co go mają

No jak pisałam wyżej ja mam roombę i scoobę.

Roomba super, ale też trzeba pod nią przygotowac powierzchnie, tzn zero kabli itp.

Nastawiasz tygodniówkę jak Cię nie ma w domu i biega toto po norce i zbiera, samo jedzie się ładować.

Scooba myje na mokro - kocham ja w kuchni i w wiartołapie w jesien/zime - zbiera wszystkie mokre syfy i zostawia czystą podłogę.

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

my tez dawalismy dwie papy pod porotherm,

a co do odkurzacza moze i masz rację Piejar, kazdy woli cos innego. A jesli chodzi o zapachy to chodzilo mi o to ze do Rainbowa mozna dodac jakies mile zapachy podczas odkurzania. Jeden plus jaki ma Rainbow to to ze fajnie sie nim czysci dywany, wykładziny , materace i itp. Ale tak jak mowie, kazdy ma swoje upodobania.

Jeżeli wpisuje to w "umowę" i jeszcze się pod tym podpisuje to jest Janko Ryzykant.

No to jest mało powiedziane :-) Radość z jakim proponuje się takie rozliczenia jest na prawdę powalająca, płacenie jak najniższych podatków zbrodnią nie jest ale ich omijanie już tak, a jakbym tak był z UKSu :-)

problem w tym zeby nas tez nie pociagneli do odpowiedzialnosci !!

Ty nie możesz być pociągnięty bo jako noeprofesjonalista nie wiesz jak on płaci podatki nie napisał tego w umowie że nie zapłaci podatku tylko że cena jest bez faktury czyli np. da ci paragon. Podkłada się tylko i wyłącznie przedsiębiorca a ty jako osoba fizyczna nie musisz wiedzieć jakie on i kiedy płaci podatki. W trosce o dobro rynku i Państwa możesz co najwyżej na koniec zażądać faktury/paragonu i będzie musiał ci go dać, zapis sprzeczny z prawem nie jest ważny w takiej umowie.

ale komu to przeszkadza?? chyba tylko skarbowce :D

Zależy jak na to patrzeć. To psuje uczciwą konkurencję, rynek ludzi i państwo. Uczciwie płacąca podatki firma nie ma szans w konkurencji z takim kimś kto ani nie doliczy VATu ani nie płaci dochodowego/CIT czy co tam. No ale jasne że to wynika z tego że każdy z nas jako osoba fizyczna nie odliczająca sobie tego od przychodu chce płacić jak najmniej. No i oczywiście jak człowiek zobaczy na jakich debili potem idą te nasze podatki no to wiadomo...

GWC musi być ze spadkiem. Nie da sie zakopać całego na stałej głębokości. Taka drobna uszczypliwość na koniec dnia. Pozdr.

dzieki za info ale jak sie za cos zabieram to zazwyczaj zaczynam od teorii :) wiec doczytalam juz ze wystarczy 1% spadku :D ot zeby woda sie nie zbierala :D pompka i czyszczenie tez jest koniecznoscia :D

Maciek robisz mi reklame ?? o ale tak powaznie Arturo do czego ci ten geolog potrzebny ?? ja nie mam uprawnien do prac geotechnicznych ale wiem kto ma :)

Czytam i czytam, więc może i coś napiszę ... Pochwalę się że wylali nam w poniedzialek strop i teraz spokojnie będziemy zimować i czekać na kredyt :)

No wlasnie kredyt - już ponad miesiąc czekamy na Odpis Księgi Wieczystej, a dodzwonić się do rybnickiego sądu graniczy z cudem :(