Gość Arturo72 27.10.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Maciek robisz mi reklame ?? o ale tak powaznie Arturo do czego ci ten geolog potrzebny ?? ja nie mam uprawnien do prac geotechnicznych ale wiem kto ma Reklama dźwignią popularności Geolog potrzebny mi jest wg.Wydz.Arch.do punktu nr.7 załączników dostarczanych razem z wnioskiem o PnB : 7. Wyniki badań geotechnicznych warunków posadowienia obiektów budowlanych (Dz.U. Nr 126 z 1998r. poz. 839); Ale gdyby nie były potrzebne to i tak bym zrobił dla własnej wiedzy,domek zamierzam sadowić na płycie fundamentowej a z tego co czytałem do zaprojektowania są konieczne badania. Jeśli możesz to prosiłbym o namiary,działeczka jest w Przyszowicach pod Gliwicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.10.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Reklama dźwignią popularności Geolog potrzebny mi jest wg.Wydz.Arch.do punktu nr.7 załączników dostarczanych razem z wnioskiem o PnB : 7. Wyniki badań geotechnicznych warunków posadowienia obiektów budowlanych (Dz.U. Nr 126 z 1998r. poz. 839); Ale gdyby nie były potrzebne to i tak bym zrobił dla własnej wiedzy,domek zamierzam sadowić na płycie fundamentowej a z tego co czytałem do zaprojektowania są konieczne badania. Jeśli możesz to prosiłbym o namiary,działeczka jest w Przyszowicach pod Gliwicami. do tego potrzebujesz pelnego sondowania z ekspertyza geotechniczna podzwonie po znajomych i popytam kto to robi !! ja sama ekspertyze moglabym napisac ale ktos by musial to sondowac i potem podpisac ... niestety nie tak latwo o wlasciwe uprawnienia ... narazie mam tylko geologa gorniczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 27.10.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Czytam i czytam, więc może i coś napiszę ... Pochwalę się że wylali nam w poniedzialek strop i teraz spokojnie będziemy zimować i czekać na kredyt No wlasnie kredyt - już ponad miesiąc czekamy na Odpis Księgi Wieczystej, a dodzwonić się do rybnickiego sądu graniczy z cudem Ale KW są od jakiegoś czasu online i banki sobie stamtąd biorą odpisy. Miesiąc to jakiś żart, inna rzecz że to jest maks gówniany sąd i chyba najgorszy w Polsce jeśli chodzi o skrajnie żenujący poziom obsługi klienta. A link masz tu: http://ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html jak znasz numer to bank sobie sam drukuje z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 27.10.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Czy możecie powiedzieć gdzie udało Wam się kupić najtaniej wełnę do ocieplenia poddasza? Ja zrobiłem prostu. Szukasz w necie czy na allegro najtańszej rozsądnej oferty (Isover ma fabrykę w Gliwicach ludzi co tym handlują z transportem loco jest masa) i idziesz do swojej hurtowni. Ja dostałem na to w Budozbycie cenę identyko. Na innych rzeczach na mnie zarobili więcej ale taktyka na wełnie, dachówce itp się sprawdziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 27.10.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Ale KW są od jakiegoś czasu online i banki sobie stamtąd biorą odpisy. Miesiąc to jakiś żart, inna rzecz że to jest maks gówniany sąd i chyba najgorszy w Polsce jeśli chodzi o skrajnie żenujący poziom obsługi klienta. A link masz tu: http://ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html jak znasz numer to bank sobie sam drukuje z tego. Ale jeszcze nie wszystkie są tam dostępne. Ja np. swojej KW tam nie potrafię znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.10.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Ale KW są od jakiegoś czasu online i banki sobie stamtąd biorą odpisy. Miesiąc to jakiś żart, inna rzecz że to jest maks gówniany sąd i chyba najgorszy w Polsce jeśli chodzi o skrajnie żenujący poziom obsługi klienta. A link masz tu: http://ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html jak znasz numer to bank sobie sam drukuje z tego. znowu bez takich ... aktualnie trwa migracka KW do systemu elektronicznego a to niestety TRWA !!!! nie da sie tego zrobic w tydzien wiec nie ma co sie dziwic !!! do konca roku ma to byc zrobione !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 27.10.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Reklama dźwignią popularności Geolog potrzebny mi jest wg.Wydz.Arch.do punktu nr.7 załączników dostarczanych razem z wnioskiem o PnB : 7. Wyniki badań geotechnicznych warunków posadowienia obiektów budowlanych (Dz.U. Nr 126 z 1998r. poz. 839); Ale gdyby nie były potrzebne to i tak bym zrobił dla własnej wiedzy,domek zamierzam sadowić na płycie fundamentowej a z tego co czytałem do zaprojektowania są konieczne badania. Jeśli możesz to prosiłbym o namiary,działeczka jest w Przyszowicach pod Gliwicami. Tutaj masz namiary Badania Geologiczne Rybnik.tel 32 4248523 Brali po 70zł za metr netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 27.10.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Ale jeszcze nie wszystkie są tam dostępne. Ja np. swojej KW tam nie potrafię znaleźć. Nie znajdziesz swojej księgi jeśli nie znasz jej nowego numeru. Ja poszłam do sądu, złożyłam wniosek (zaznaczyłam że odpis chcę dostać pocztą) i dostałam nowy numer księgi, żeby sobie sprawdzić czy została już ona "przeniesiona" do systemu internetowego. No i już tam jest Tylko nie wiem czy mogę ją sobie wydrukować czy z sądu dostanę ją z jakimiś pieczątkami lub podpisami?? W końcu za coś płaciłam te 30 zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.10.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 w temacie banków to ja już prawie 2 miesiące czekam na wpis do hipoteki...i cisza...a dodatkowe opłaty do raty kredytu lecą...z tym że zostałam uprzedzona ze sa w trakcie przenoszenia...więc czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.10.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 w temacie banków to ja już prawie 2 miesiące czekam na wpis do hipoteki...i cisza...a dodatkowe opłaty do raty kredytu lecą...z tym że zostałam uprzedzona ze sa w trakcie przenoszenia...więc czekam... witam w klubie ... na szczescie nie doplacam jakis mega kokosow!! 35zl miesiecznie mnie to kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 27.10.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Hmmm, my ruszamy "zabawę" z kredytem od stycznia. Mam już teraz szykować i załatwiać jakieś papierki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 27.10.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 A tak z innej beczki, mamy pierwszego bubla na naszej budowie. Po zalaniu stropu i balkonu okazało się, że ten drugi "przesunął się" o jakieś 30 cm w jedną stronę :eek: Nie mamy pojęcia jak to się stało. No ale już po fakcie, bo wszystko zalane. Teraz trzeba pomyśleć co z tym fantem zrobić. Zostać tak nie może, bo balkon mamy na samym środku lukarny, i jeżeli czegoś z tym nie zrobimy to będzie to strasznie szpecić frontową elewacje. Jedyne co nam przychodzi do głowy to rozkuć kawałek balkonu i wieńca, dorobić zbrojenie i połączyć je ze zbrojeniem balkonu i wieńcem, zaszałować o te 30 cm więcej i dolać betonu. Przejdzie takie coś? Jak nie to jak to inaczej załatwić? A miało być tak pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.10.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 agusia jak to sie stalo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 27.10.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 agusia jak to sie stalo ?? Żebym ja to wiedziała. Mąż twierdzi, że siedem razy to mierzył przed szałowaniem, a wyszło jak wyszło. Sam rwie sobie włosy z głowy jakim cudem wyszła ta różnica. Teraz trzeba kombinować co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 27.10.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 znowu bez takich ... aktualnie trwa migracka KW do systemu elektronicznego a to niestety TRWA !!!! nie da sie tego zrobic w tydzien wiec nie ma co sie dziwic !!! do konca roku ma to byc zrobione !! Zmigrowali jakiś czas temu. Możliwe, że stare, nieruszane księgi jeszcze wklepują. Moje wpisy są tam w końcu... ale możliwe, że jeszcze nie wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 27.10.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Żebym ja to wiedziała. Mąż twierdzi, że siedem razy to mierzył przed szałowaniem, a wyszło jak wyszło. Sam rwie sobie włosy z głowy jakim cudem wyszła ta różnica. Teraz trzeba kombinować co z tym zrobić. Daj spokój zdarza się. Ja też mierzyłem wszystko 3 razy a jedno okno puściłem za duże ale to akuratnie łatwo nadrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insah 27.10.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witam!Czy ktoś u siebie malował sciany tzw. tapetą natryskową i może mi w związku z tym powiedzieć jakie są wady takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 27.10.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Wczoraj była zobaczyć jak się u nas robią tynki i narazie SUPER,równiutko,w miarę czysto.Nie mówię głośno narazie co by nie zapeszać.Jakby ktoś chciał namiar chętnie podam,u nas kończą w tym tygodniu.W sumie 7 dni roboczych będą robili. Mogę prosić o numer - może będą mieli wolny wcześniejszy termin niż moja ekipa?? Ile sobie policzyli za m2?? dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 27.10.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 najpierw plyty a potem tynki ?? nie wydaje mi sie zeby to byl dobry pomysl ... zapaprasz plyty i nic z nich nie bedzie Tak bardzo chlapie jak robią tynki?? Nigdy nie widziałem jak to robią i dlatego może taka glupota z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.10.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Zmigrowali jakiś czas temu. Możliwe, że stare, nieruszane księgi jeszcze wklepują. Moje wpisy są tam w końcu... ale możliwe, że jeszcze nie wszystkie. znajoma jest na stazu w sadzie i mowila ze te KW ktore byly wczesniej "skomputeryzowane" cokolwiek to znaczy ... byly przenoszone do centralnego systemu niejako automatycznie ale takich ksiag bylo taptem 20-30% wszystkich w rybnickim sadzie ... reszta dopiero jest wklepywana!!! jak w 2008 kupowalismy dzialke to juz KW ogladalismy w kompie wiec wiedzialam ze z moja klopotow byc nie powinno ale teraz i tak na wpis hipoteki bede czekac bo wszystko wisi w prozni do czasu jak nie skonczy sie migracja ... a zeby bylo ciekawiej to owa migracja dla naszego sadu jest w SKAWINIE !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts