marcin_malecki 29.10.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 mea czy my się przypadkiem nie znamy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 29.10.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Dziekuje wszystkim za podpowiedzi, chyba zdecydujemy sie na plaszcz wodny, troche tez poczytalem w miedzy czasie w necie. Glownym zrodlem energii bedzie gaz, ale chcialbym wspomoc sie troche wlasnie kominkiem szczegolnie wczesna jesienia i wiosna, gdy temperatura spada ok 10st. Do wody uzytkowej przez lato beda solary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 29.10.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Po budowie w systemie Thermomur zostało mi masę mniejszych i większych ścinków styropianu jakie można wykorzystać jako zmieloną izolację czy cokolwiek innego, do pakowania, zabezpieczenia czegoś. Oddam małe naście worków 200l tego materiału, spakowanych. Odbiór własnym transportem z centrum Rybnika, ul. Żużlowa. Może się to komuś przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 29.10.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Co do podłogówki bo kiedyś pisałem o tych odstępach. Otóż gadałem z kolega i ma dokładnie jak pisałem - pod ceramiką rozstaw rurek co 10cm poda drewnem co 7,5cm. neptyki tego nie robiły, całość działa i wygląda ok. Sądzę, że główna zaleta tego to szybsze nagrzanie (po paru dniach to i tak jest ciepło równo rozprowadzone) ale głownie małe różnice temp. zasilania i powrotu co szczególnie dla PC będzie miało znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.10.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 queene nie boisz sie o zaczernienie scian nad kratkami, czesto o tym wlasnie slysze. Zastanawiam sie jak szybko sie pokoj wychlodzi w momencie wygaszenia kominka. kominek bedzie dogrzewał wentylatorami tylko doraźnie, kratki będą najprawdopodobniej w sufitach więc nie powinno być okopcone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.10.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 mea czy my się przypadkiem nie znamy ??? znamy sie znamy swiat to jest maly ... najpierw maciek mnie "poznal" potem sie okazuje ze z queene chleb w jednym sklepie kupujemy i pizze w tej samej knajpie jemy a teraz spotykam kumpla ze studiow marcin powiedz cos wiecej !! gdzie sie budujesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 29.10.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Mea Ja się buduję w Orzepowicach przy ulicy Łącznej )) Właśnie mi więźbę skończyli robić (jakby co to polecam moich budowniczych) Miałem plan tylko do stropu w tym roku budować, ale wpadłem na szatański plan wziąć kredyt więc cisnę dalej.... Szkoda tylko, że dostałem kasy mniej niż chciałem, i teraz muszę się mocno sprężyć i porobić sobie sam instalacje i zrobić w praktyce to co czasem nadzoruje:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.10.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Mea Ja się buduję w Orzepowicach przy ulicy Łącznej )) Właśnie mi więźbę skończyli robić (jakby co to polecam moich budowniczych) Miałem plan tylko do stropu w tym roku budować, ale wpadłem na szatański plan wziąć kredyt więc cisnę dalej.... Szkoda tylko, że dostałem kasy mniej niż chciałem, i teraz muszę się mocno sprężyć i porobić sobie sam instalacje i zrobić w praktyce to co czasem nadzoruje:))) dluga ta łączna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_malecki 29.10.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 no długa, my się budujemy na samym końcu, pod lasem w kierunku zebrzydowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.10.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 no długa, my się budujemy na samym końcu, pod lasem w kierunku zebrzydowic ja tam nie bede sie powtarzac bo wszystko sobie mozesz przeczytac na DB ... jednak nie ma to jak jeden NICK przez lata piszesz mea i juz wiadomo o kogo chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 29.10.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 W Prom dragonie pewnie Wam pani podała cene rury fi 250 wzmocnionej,bo tylko tają mają.Sama tam dzisiaj gnałam po taką rurę i nie mieli.Kupiłam w Instamexie,fajne ceny mi dali na cały materiał do wody,ale my robimy u nich C.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.10.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 gabrysia a po ile mieli w instalmexie te rurki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 30.10.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 kominek bedzie dogrzewał wentylatorami tylko doraźnie, kratki będą najprawdopodobniej w sufitach więc nie powinno być okopcone Tak samo ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOnsky 30.10.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 wczoraj zamontowaliśmy rekuperator - Brink Renovent HR Large...ale na razie stoi sobie grzecznie - czekam aż skończą gipsować, żeby ni zabrudzić kanałów...dodatkowo przerabiamy trochę instalację w piwnicy no i gdzieś zapomniało się ekipie o kablu do strownika - dobrze że mogę go jeszcze bezboleśnie gdzieś w okolicę schodów poprowadzić...bo inaczej trzeba by za każdym razem do piwnicy schodzic Witam Proszę napisz mi kto i za ilę montował cI wentylację z Reku. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 30.10.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Mea nie mam pojęcia po ile były te rurki,mąż to załatwiał u nich,to będzie doliczone do tego ogólnego zamówienia z C.O.Liczę jak rurki do wody i inny towar dali w dobrej cenie to na tej 250 też nie oszukali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 30.10.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 adiqq 16 tysięcy to razem z rekuperatorem już mam nadzieję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasdzi 31.10.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Witam wszystkich. Jestem na etapie tynków i nie wiem co wybrać tynki gipsowe czy może od razu płyty kartonowo-gipsowe. Co polecacie na ściany. I czy ktoś może podać namiary na tanią i dobrą ekipę z agregatem o tynków gipsowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.10.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Witam wszystkich. Jestem na etapie tynków i nie wiem co wybrać tynki gipsowe czy może od razu płyty kartonowo-gipsowe. Co polecacie na ściany. I czy ktoś może podać namiary na tanią i dobrą ekipę z agregatem o tynków gipsowych. Pozdrawiam plyty tylko na skosy a na sciany tynki !!! do plyt ciezko sie potem cos wiesza no i gluche sa strasznie !! a cenow obawiam sie ze wyjdzie podobnie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasdzi 31.10.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 o wieszanie mi nie chodzi bo i tak większe i cięższe rzeczy wieszamy za pomocą kołków różnego rodzaju a za metr tynku mam koło dwóch metrów płyty wraz z dodatkami więc cena też nie jest porównywalna proszę o wypowiedź osób które robiły ściany za pomocą płyt, jakie cechy są za a jakie przeciw robienia kartongipsów zamiast tynków i może ktoś ma namiary za mniej niż 22zł/m2 tynku gipsowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 31.10.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 plyty tylko na skosy a na sciany tynki !!! do plyt ciezko sie potem cos wiesza no i gluche sa strasznie !! a cenow obawiam sie ze wyjdzie podobnie !! wiesza się normalnie - kołek wbijasz do ściany a nie do płyty. Dla mnie różnica jest taka, że nie możesz na płytach dać tapet/kamieni ozdobnych - tzn możesz dać, ale gorzej z zerwaniem, poza tym nie widzę różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts