Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Firma Test-pol z Pilchowic. Tzn w moim przypadku wyglądało to następująco - wysłałem zapytanie ofertowe do ASK

http://www.rekuperatory.krakow.pl/

dostałem wycenę i gdy zdecydowałem się na nich, to skontaktowali mnie z firmą test-pol (ich podwykonawca) http://www.test-pol.com/

całość instalacji razem z piwnicą kosztowała mnie coś koło 16tyś.

Witam

Powiedz mi jeszcze czy Reku u Ciebie współpracuje z GWC ?

jaka to ziemia nadaje sie do utwardzania czegokolwik?

mialam pytac o to samo !! glina jak dostanie wody to plynie ... pod kolami to szkoda gadac ... o piasku wogole nic nie powiem bo kto sie raz zakopal w piachu ten wie :)

do utwardzenia polecam berge :) za wywrotke zaplacilam 300 i jest ekstra!!

czy podmurówka jest konieczna ? chodzi o wykonanie murka na murłacie pomiędzy krokwiami do ich wysokości, wykonawca SSO twierdzi ze nie mam jej w projekcie więc nie robi, natomiast ekipa która robi dach twierdzi ze powinna być bo wiatr bedzie hulał po poddaszu (nieuzytkowe)

czy MUSI być a jeśli tak to murowana ? nie wystarczy jak obije to np OSB i styro ? mam tam 6 cm szerokości więc pozostaje tylko cięcie YTONGa i dopłacenie wykonawcy za robote dodatkową

jutro bede molestowac projektanta co z tym zrobic ale licze na Waszą pomoc

mialam pytac o to samo !! glina jak dostanie wody to plynie ... pod kolami to szkoda gadac ... o piasku wogole nic nie powiem bo kto sie raz zakopal w piachu ten wie :)

do utwardzenia polecam berge :) za wywrotke zaplacilam 300 i jest ekstra!!

mea jaką tą berge zamawiałas - groszek czy raczej większe kawałki, ja zamawiałam ten drobny i mi zaspiewał facet na Marcelu 550zl za auto...

czy podmurówka jest konieczna ? chodzi o wykonanie murka na murłacie pomiędzy krokwiami do ich wysokości, wykonawca SSO twierdzi ze nie mam jej w projekcie więc nie robi, natomiast ekipa która robi dach twierdzi ze powinna być bo wiatr bedzie hulał po poddaszu (nieuzytkowe)

czy MUSI być a jeśli tak to murowana ? nie wystarczy jak obije to np OSB i styro ? mam tam 6 cm szerokości więc pozostaje tylko cięcie YTONGa i dopłacenie wykonawcy za robote dodatkową

jutro bede molestowac projektanta co z tym zrobic ale licze na Waszą pomoc

u mnie robili i nikt nawet nie podejmowal tematu czy ma byc czy nie! w kosztorysie na prace budowlane tego nie bylo wpisanego ale to chyba oczywiste ze takie cos trzeba zrobic.

jak ktos chce berge to mam ja w ziemi z podjazdu jaki robilismy na poczatku budowy zeby ciezkie samochody mogly wjezdzac z materialem :) mozna przyjechac koparka z samochodem i wszystko wykopac :p bo nie wiem czy to pozniej zarosnie trawa czy co z tym bede robil :( jak ktos robi taki podjazd to niech zaplanuje go sobie jak najkrotszy ewentualnie tam gdzie bedzie mial pozniej dojazd do garazu