Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

czyzbym sie walnela w zerach ??

Nie nie Mea, nie walnelas sie w zerach. Niestety na terenie Rybnika to sa "normalne" ceny, ok 1tysia. Pojedziesz do Jastrzebia i juz wychaczysz za 500zl. Jak widac Rybnik miastem bogaczy, albo.... zdziercow, ktorzy wydusza z nas ostani grosz byle tylko szybko sie dorobic.....

ale calkowicie wystarczy zrobienie certyfikatu za 100zl czy ten za 1000 jest jakis inny?bo mi sie nie wydaje! wystarczy ze bedzie "przeliczny" wspolczynnik przenikania ciepla przez sciany i zapotrzebowanie domu na energie i co tam jeszcze pisza i pieczatka. ja napewno zrobie to przez kogos na allegro, nie potrzebuje jakis super dokladnych wyliczen tylko papierka do odbioru budynku i bede to robil jak najmniejszym kosztem

you have right ... ja pewnie tez zaplace jedynie za pieczatke i "druczek"

w rybniku studenci konczacy PŚ /jakas specjalizacja energetyczna/ maja uprawnienia do robienia tych certyfikatow ... pewnie znajdzie sie jakis chetny :) jedna kwestia na ktora mi kolezanka zwrocila uwage - urzedy jak dostaja do reki pieczatke to sprawdzaja czy osoba podpisjaca dokument ma zgloszona dzialalnosc !! ponoc gro ludzi robi to na lewo !! a im w to graj bo maja komu walic kary !!

Witam! Wszystkich Forumowiczów

Jako, że w przyszłym roku zaczynamy budowę poszukuję ekipy do zrbienia dachu, bo na ekipę budowlaną jesteśmy prawie zdecydowani:)

Dziś dostałem namiar na firmę bauerdach z Wodzisławia, czy u kogoś firma ta robiła już dach, jeśli tak to jakie opinie?

Wiem, że mają również w sprzedaży materiały na dach, co do cen jednak jeszcze się nie orientowałem...

Jako, że w przyszłym roku zaczynamy budowę poszukuję ekipy do zrbienia dachu, bo na ekipę budowlaną jesteśmy prawie zdecydowani:)

Dziś dostałem namiar na firmę bauerdach z Wodzisławia, czy u kogoś firma ta robiła już dach, jeśli tak to jakie opinie?

Wiem, że mają również w sprzedaży materiały na dach, co do cen jednak jeszcze się nie orientowałem...

Witaj, nam trochę drogo wycenili , braliśmy firmę z polecenia mojej Panik Kierbud i rewelacja cenowa i jakościowa, a dach trudny ponoć.

Jak będziesz chętna to dam namiary.

Słowni, bezproblemowi, to jedynka ekipa na budowie naszej gdzie ludzie podczas pracy nie rozmawiali - dla mnie szok.

I szef pracuje razem z nimi.

Gość Arturo72
witamy

nam robił gosc z raciborza cos za jakies 500 zł.

pozdr.

Cześć,

dla ułatwienia można zaznaczyć] za co gość z Raciborza zażyczył sobie....

ja za ŚE płaciłem coś kolo 110zł

następny problem-co to jest ŚE ??

Witam .Wszystkich ponownie.

Mialem troche przerwe na naszym forum ale tylko w pisaniu bo czytac to czytalem caly czas ( projekt sie robil i nareszcie gotowy) .

Czekam wlasnie teraz na PNB pewnie poczekam troche.

Mam pytanie do aktualnie budujacych czy byli i sa zadowoleni ze swoich ekip budowlanych (fundamenty ,sciany , dach) i jesli tak to moze podajcie jakies namiary bo wlasnie szukam kogos na wiosne.

Tak wiem ze bylo juz o tym ale nie wiem czy to tylko u mnie czy wszyscy tak maja , nie mam opcji przeszukaj watek cos jest nie tak .

Mają plusy i minusy, lecz minusów o wiele więcej,

Jak masz dużo wolnego czasu i cierpliwości to ich weź, no i dużo pieniędzy. Ja osobiście ich nie polecam.

Organizacja pracy i fachowość wg mojej opinii daje wiele do życzenia.

Witam .Wszystkich ponownie.

Mialem troche przerwe na naszym forum ale tylko w pisaniu bo czytac to czytalem caly czas ( projekt sie robil i nareszcie gotowy) .

Czekam wlasnie teraz na PNB pewnie poczekam troche.

Mam pytanie do aktualnie budujacych czy byli i sa zadowoleni ze swoich ekip budowlanych (fundamenty ,sciany , dach) i jesli tak to moze podajcie jakies namiary bo wlasnie szukam kogos na wiosne.

Tak wiem ze bylo juz o tym ale nie wiem czy to tylko u mnie czy wszyscy tak maja , nie mam opcji przeszukaj watek cos jest nie tak .

nam budował p.Marian + jego pomocnicy z Rydułtów. Pomagał mu jeden gość lub czasami 2. Domy budują od lat a prędzej pracowali przy szkodach górniczych. Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni, wybudowane porządnie, ogólnie na budowie ład i porządek panował, niepijący - jedynie podczas wiechy . Ogólnie OK. Za cały dom półpodpiwniczony ale bez dachu wzięli 28 tysi / drenaż w tym /. Jak dla nas za taką robotę to jest OK. Naprawde mało strat na budowie jesli chodzi o towar np POROTHERM. Jak cos to namiary ci posle na PW

aha, za to od dachu NIE POLECAM definitywnie bardzo rozreklamowanego SIKORE z Czyżowic. Niesłowny jesli chodzi o wycenę. Robota ogolnie ok, ale pojawily sie cieknące kominy, które potem trzabyło na nowo odwijać "kragiel" i robic jeszcze raz. A termin żeby sie umówic ...... no cóż ważniejsze były jego aktualne zamówienia a nie nasza reklamacja. Daszki na kominy do dzisiaj nam robi tj. jakies 13 m-cy ;-)