MaciekKamila 12.11.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 110 zl za certyfikat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.11.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 110 zl za certyfikat czyzbym sie walnela w zerach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 12.11.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 czyzbym sie walnela w zerach ?? Nie nie Mea, nie walnelas sie w zerach. Niestety na terenie Rybnika to sa "normalne" ceny, ok 1tysia. Pojedziesz do Jastrzebia i juz wychaczysz za 500zl. Jak widac Rybnik miastem bogaczy, albo.... zdziercow, ktorzy wydusza z nas ostani grosz byle tylko szybko sie dorobic..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 12.11.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 ale calkowicie wystarczy zrobienie certyfikatu za 100zl czy ten za 1000 jest jakis inny?bo mi sie nie wydaje! wystarczy ze bedzie "przeliczny" wspolczynnik przenikania ciepla przez sciany i zapotrzebowanie domu na energie i co tam jeszcze pisza i pieczatka. ja napewno zrobie to przez kogos na allegro, nie potrzebuje jakis super dokladnych wyliczen tylko papierka do odbioru budynku i bede to robil jak najmniejszym kosztem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 12.11.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 you have right ... ja pewnie tez zaplace jedynie za pieczatke i "druczek" w rybniku studenci konczacy PŚ /jakas specjalizacja energetyczna/ maja uprawnienia do robienia tych certyfikatow ... pewnie znajdzie sie jakis chetny jedna kwestia na ktora mi kolezanka zwrocila uwage - urzedy jak dostaja do reki pieczatke to sprawdzaja czy osoba podpisjaca dokument ma zgloszona dzialalnosc !! ponoc gro ludzi robi to na lewo !! a im w to graj bo maja komu walic kary !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 12.11.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 hmm, no tak ale nie do nas (osob ugajacych sie o swiadectwo) nalezy sprawdzanie czy osoba, ktora ma uprawnienia ma tez dzialalnosc i odprowadza podatki.... od tego sa inne sluzby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiu84r 12.11.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Witam! Wszystkich Forumowiczów Jako, że w przyszłym roku zaczynamy budowę poszukuję ekipy do zrbienia dachu, bo na ekipę budowlaną jesteśmy prawie zdecydowani:) Dziś dostałem namiar na firmę bauerdach z Wodzisławia, czy u kogoś firma ta robiła już dach, jeśli tak to jakie opinie? Wiem, że mają również w sprzedaży materiały na dach, co do cen jednak jeszcze się nie orientowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 12.11.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Witam! Wszystkich Forumowiczów Jako, że w przyszłym roku zaczynamy budowę poszukuję ekipy do zrbienia dachu, bo na ekipę budowlaną jesteśmy prawie zdecydowani:) Dziś dostałem namiar na firmę bauerdach z Wodzisławia, czy u kogoś firma ta robiła już dach, jeśli tak to jakie opinie? Wiem, że mają również w sprzedaży materiały na dach, co do cen jednak jeszcze się nie orientowałem... Witaj, nam trochę drogo wycenili , braliśmy firmę z polecenia mojej Panik Kierbud i rewelacja cenowa i jakościowa, a dach trudny ponoć. Jak będziesz chętna to dam namiary. Słowni, bezproblemowi, to jedynka ekipa na budowie naszej gdzie ludzie podczas pracy nie rozmawiali - dla mnie szok. I szef pracuje razem z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 12.11.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 witamy nam robił gosc z raciborza cos za jakies 500 zł. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.11.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 witamy nam robił gosc z raciborza cos za jakies 500 zł. pozdr. Cześć, dla ułatwienia można zaznaczyć] za co gość z Raciborza zażyczył sobie.... ja za ŚE płaciłem coś kolo 110zł następny problem-co to jest ŚE ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 13.11.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Cześć, dla ułatwienia można zaznaczyć] za co gość z Raciborza zażyczył sobie.... następny problem-co to jest ŚE ?? dla ulatwienia zrozumienia polecam czytac nie jednego posta ale ogol wypowiedzi w temacie ... nie bedzie problemu ze zrozumieniem o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epso 13.11.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Witam .Wszystkich ponownie. Mialem troche przerwe na naszym forum ale tylko w pisaniu bo czytac to czytalem caly czas ( projekt sie robil i nareszcie gotowy) .Czekam wlasnie teraz na PNB pewnie poczekam troche.Mam pytanie do aktualnie budujacych czy byli i sa zadowoleni ze swoich ekip budowlanych (fundamenty ,sciany , dach) i jesli tak to moze podajcie jakies namiary bo wlasnie szukam kogos na wiosne.Tak wiem ze bylo juz o tym ale nie wiem czy to tylko u mnie czy wszyscy tak maja , nie mam opcji przeszukaj watek cos jest nie tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Riczi5 13.11.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Witam! Wszystkich Forumowiczów Jako, że w przyszłym roku zaczynamy budowę poszukuję ekipy do zrbienia dachu, bo na ekipę budowlaną jesteśmy prawie zdecydowani:) Dziś dostałem namiar na firmę bauerdach z Wodzisławia, czy u kogoś firma ta robiła już dach, jeśli tak to jakie opinie? Wiem, że mają również w sprzedaży materiały na dach, co do cen jednak jeszcze się nie orientowałem... Mają plusy i minusy, lecz minusów o wiele więcej, Jak masz dużo wolnego czasu i cierpliwości to ich weź, no i dużo pieniędzy. Ja osobiście ich nie polecam. Organizacja pracy i fachowość wg mojej opinii daje wiele do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 13.11.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 ŚE - świadectwo energetyczne to przeciez oczywiste przecież o tym mowa dzięks adiqq, to samo chciałem napisać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 13.11.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Witam .Wszystkich ponownie. Mialem troche przerwe na naszym forum ale tylko w pisaniu bo czytac to czytalem caly czas ( projekt sie robil i nareszcie gotowy) . Czekam wlasnie teraz na PNB pewnie poczekam troche. Mam pytanie do aktualnie budujacych czy byli i sa zadowoleni ze swoich ekip budowlanych (fundamenty ,sciany , dach) i jesli tak to moze podajcie jakies namiary bo wlasnie szukam kogos na wiosne. Tak wiem ze bylo juz o tym ale nie wiem czy to tylko u mnie czy wszyscy tak maja , nie mam opcji przeszukaj watek cos jest nie tak . nam budował p.Marian + jego pomocnicy z Rydułtów. Pomagał mu jeden gość lub czasami 2. Domy budują od lat a prędzej pracowali przy szkodach górniczych. Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni, wybudowane porządnie, ogólnie na budowie ład i porządek panował, niepijący - jedynie podczas wiechy . Ogólnie OK. Za cały dom półpodpiwniczony ale bez dachu wzięli 28 tysi / drenaż w tym /. Jak dla nas za taką robotę to jest OK. Naprawde mało strat na budowie jesli chodzi o towar np POROTHERM. Jak cos to namiary ci posle na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 13.11.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 aha, za to od dachu NIE POLECAM definitywnie bardzo rozreklamowanego SIKORE z Czyżowic. Niesłowny jesli chodzi o wycenę. Robota ogolnie ok, ale pojawily sie cieknące kominy, które potem trzabyło na nowo odwijać "kragiel" i robic jeszcze raz. A termin żeby sie umówic ...... no cóż ważniejsze były jego aktualne zamówienia a nie nasza reklamacja. Daszki na kominy do dzisiaj nam robi tj. jakies 13 m-cy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epso 13.11.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 preem82 jak mozesz to daj na priva namiar na swoja ekipe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 13.11.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 preem82 jak mozesz to daj na priva namiar na swoja ekipe. poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 13.11.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 idz ''wa bank'' i powiedz, ze rezygnujesz z ich uslug ale tak szczerze to chyba niewiele wynegocjujesz, tydzien czasu to nie jest dlugo i jak masz umowe pisemna to mozesz ubiegac sie o odsetki urzedowe zgodnie tam z jakims kodeksem czy artykulem ustawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 14.11.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 W piątek byliśmy w wodociągach projekt gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts