Gosia samosia 14.11.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 W piątek byliśmy w wodociągach projekt gotowy Kiedy składaliście wniosek o projekt? My końcem września i wtedy była mowa o oczekiwaniu 2 miesiące.... nie wiem czy czekać az oni dadzą znać że jest gotowy czy może dopytywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szero 14.11.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 WitamCzy ma ktoś namiary na wykonawców studni kopanych w naszym regionie?Może ktoś kopał studnie i może kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 14.11.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 ja czekalam prawie 4 miesiace a wielkie G jest w tym projekcie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 14.11.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witam Czy ma ktoś namiary na wykonawców studni kopanych w naszym regionie? Może ktoś kopał studnie i może kogoś polecić? Ja kopałem sam z żoną to nie jest rudne sami też dacie radę metodą wenecką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawiwo 14.11.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Ja kopałem sam z żoną to nie jest rudne sami też dacie radę metodą wenecką Co to jest metoda wenecka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 15.11.2010 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 To wygląda tak:ustawiasz 1 kręg betonowy w miejscu docelowej studni i wybierasz ziemię ze środka... stopniowo w skutek wybierania kręg będzie się zapadał pod własnym ciężarem.... gdy góra kręgu będzie na równo z powierzchnią ziemi nakładasz (na suwasz) kolejny kręg i tak dalej i dalej aż do żądanego poziomu...Jest to w miarę bezpieczna metoda bo kręgi osiadające zabezpieczają kopiącą osobę. a jedynym minusem tego wszystkiego jest to ze kręg muszą mieć średnicę minimum fi 1000 (czyli 1 metr) żeby się można było w miarę swobodnie wybierać ziemię.Dokładny opis masz tutaj:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158232-kopanie-studni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.11.2010 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 proste i logiczne !! pytanie tylko czy wode masz ochote uzywac do wszystkiego w domu ?? bo branie wtedy do picia wode z pierwszego poziomu wodonosnego to sredni pomysl ... wszystkie syfy tam splywaja ... j jestem zwolennikiem studni wierconej do drugiego poziomu wodonosnego ... najlepiej jak sie przejdzie po drodze jakas gline !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 15.11.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Kiedy składaliście wniosek o projekt? My końcem września i wtedy była mowa o oczekiwaniu 2 miesiące.... nie wiem czy czekać az oni dadzą znać że jest gotowy czy może dopytywać... My też we wrześniu tylko bij zabij nie wiem czy początek, środek czy koniec. Lepiej przedzwoń bo oni to mają czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szero 15.11.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Woda ma być tylko do celów gospodarczych, a lustro powinno być gdzieś na 5-6 metrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 15.11.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Woda ma być tylko do celów gospodarczych, a lustro powinno być gdzieś na 5-6 metrach no to tak jak u mnie :] i ja się przebijałem przez 1 warstwę kurzawy;] ale wszystko spoko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.11.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Woda ma być tylko do celów gospodarczych, a lustro powinno być gdzieś na 5-6 metrach wtakim razie milego kopania ... warto jak ma sie warunki bo woda i kanalizacja kosztuja dzis masakryczne pieniadze /tak btw to mialam rachunki poplacic !!/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.11.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 wlasnie zadzwonili moi murarze ze WYMUROWALI CALY PARTER boziu dzieki za pogode ale jeszcze 3 tyg takie poprosze !!! dzis jade podpisac umowe na szalunki do otto i od aro odkupic troche desek !!! ... na dniach musze tez zamowic stal bo zbrojarze umowieni na przyszly tydzien ... a zeby tego bylo malo to musze transze kredytu zglosic !! ech sie dzieje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 15.11.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 dzięki wszystkim na informacje odnośnie świadectwa energetycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 15.11.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 dzięki wszystkim na informacje odnośnie świadectwa energetycznego. przypomnialo mi sie dzwonilam tam za domek mi podali cene 300 zl http://www.certyfikaty-rybnik.pl/cennik.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 15.11.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Super, wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epso 15.11.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Ile teraz kosztuje przylacze budowlane moze ktos wie bo czlowiek zaspiewal mi 1200 zeta z materialem to chyba troche przesada tym bardziej ze bedzie tego max 10 metrow lub bezposrednio na slupie ( moze ludziom robic sie nie chce i daja ceny zaporowe).Moze ktos ma namiar na czlowieka ktoremu chce sie robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 15.11.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 myslisz o prowizorce budowlanej, przylacze elektryczne tak?Jesli tak to napisz na priv, podam ci namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geller 15.11.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 mnie robił przyłącze budowlane (prowizorke) robertsz z forum. Zapłaciłem za całość chyba 600zł. z różnicówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 15.11.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 boziu dzieki za pogode ale jeszcze 3 tyg takie poprosze !!! Ja sie dolaczam do prosby moze dam rade zrobic w tym roku wylewki a jutro tynkarze mi koncza jupiii BTW dzisiaj zakopywalem wykop pod rure z woda ktory wczesniej wykopalem gdzie tu sens dawno tak nie sklinalem na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 15.11.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 witam,jestem na etapie wybierania okien do domu,chciałbym wybrać okna z wkładem 3-szybowym.Mam wycenę z oknoplastu-okno platinium evolution na profilu veka,z eurocoloru-econo 86 i brillant na profilu rehau,okna brugmann z firmy agraf (okrąglak)ceny mam "podobne":najtaniej mam brugmanna ale nie wiem które wybrać .może ktoś ma któreś z wymienionych okien.jak czytam opinie to te platynium evo wcale nie są takie dobre.z góry dziękuję za opinie i odpowiedzi,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts