dzogurt 16.11.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 czy tylko preem82 jest zadowolony ze swojej ekipy nikt wiecej ? Dzieki za namiar. Ja nie jestem zadowolony i przestrzegam przed firma HMS Tomasz Węgrzyk. Ten czlowiek jest nierzetelny, nieslowny, arogancki i jak sie pomalu okazuje ma srednie pojecie o budowaniu. Wszystko wychodzi w czasie jak to sie mowi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia samosia 16.11.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Zazdroszcze tym którzy mogą polecić swoje ekipy...ja niestety nie należę do tych szczęśliwców Gdyby zacząc budowę od nowa to...po pierwsze zmieniłabym projektantkę. Pierwszą ekipę wygoniłam po 2 tygodniach pracy. Druga ekipa już lepsza. Dzieki nim "wykryto"mase niedociągnięc projektantki i udało się z tego wybrnąć . Jednak teraz po czasie wychodzi sporo ich błędów,na które sie wtedy nie zwracalo uwagi...zastanawiam sie czy drugi raz bym ich zatrudniła... Panowie od dachu...obiecali dach w niespełna miesiąc, a robili go prawie dwa...dzienne picie 8-miu kaw na szychtę(ilość na 1 osobę) zajmowało im więcej czasu niż sama praca ,więc czego się tu spodziewać.(inne płyny też pijali na szczęście w znaaacznie mniejszych ilościach) Choć robotę wykonali dobrze nie poleciłabym ich nawet wrogowi. Okna...hmmm...póki co czekam na serwis bo są nie wyregulowane i maja sporo wad fabrycznych...na szczęście nie zapłaciłam jeszcze całości i choc raz ja jestem górą. Elektryka...robi tato więc jest ok:)...szkoda tylko że robi to po godzinach pracy ,przekłada sie to na czas który o tej porze roku goni nas wszystkich. Woda i CO...w trakcie... póki co jest ok...ale tfu tfu żeby nie zapeszyć. "Udał "sie nam natomiast kierownik budowy.Jest na budowie na każde zawołanie,doradzi, podpowie....nie mam do niego zastrzeżeń.Jednakże "kierowniczeniem" zajmuje sie tylko jak ktoś bardzo prosi albo u rodziny...myśmy bardzo prosili:) Teraz czekamy na tynkarzy....juz 3ci tydzień nas zwodza i juz 3ci tydzień słysze w nastepnym juz na pewno przydziemy...pewnie przyjdą jak mrozy będą...już nie mam cierpliwości dzwonic i dopytywać Sie rozpisałam...ale to tak dla mojego wewnętrznego usprawiedliwienia ,że namiary stąd spisuję i korzystam a sama swoimi sie nie dzielę....ale nie mam czym pozdrówka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 16.11.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Cieszę się że się pojawiłeś. Myślałam, że coś Ci się stało Witajcie witajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 16.11.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Daga&Adam jakieś fotki byśmy prosili po takiej dłuuuugiej przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 17.11.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Daga&Adam jakieś fotki byśmy prosili po takiej dłuuuugiej przerwie. Otóż to , zniknął i pojawił się jak zjawa ) Foty daj jakieś. Jeżeli chodzi o fachowców, z moich ekip polecić mogę tylko w sumie, ekipę od dachu, elektryka i płytkarza (ale on u nas zostanie do wiosny ) Więcej nie będę polecać bo miałam/mam problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andre79 17.11.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Witam. Po dłuższej przerwie znów się pojawiam na forum z wpisem. Czas na budowę.... Czy buduje ktoś z Was dom w technologii jednowarstwowej z Ytona 36,5? Czy znacie jakąś sprawdzoną ekipę która działa w Ytongu? Takie orientacyjne pytanie. Czy cena 30 zł netto za wybudowanie 1 m2 ściany fundamentowej dla murarza bez pomocnika to dobra cena? Pozdrawiam. P.S Wszelkie sugestie mile widziane:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 17.11.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Andre79 przemysl ytong z tego juz prawie nikt nie buduje, wszyscy odradzaja (tez mialem taki budowac i jak jeden maz architekt kierbud i majstry byli na nie chociaz orginalny projekt byl w ytongu) a z tego co widzialem to po roku od razu ocieplaja sciany jednowarstwe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 17.11.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Jasek a dlaczego odradzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 17.11.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 ja o Ytongu slyszalem tez wiele negatywnych opini. Pomijajac fakt ocieplania, chodzi o nieprzepuszczalnosc scian budowanych z ytongu. Gdy masz dobrze zbudowany dom z Ytongu, do tego dodasz szczelne okna to w niektórych przypadkach moze pojawic sie wilgoc a z wilgocia idzie grzybek... Materialy ceramiczne lepiej 'oddychaja' i dlatego sa zdrowsze i preferowane w budownictwie. Jesli chodzi o szybkosc budowania to obecnie porotherm ma systemy takie jak dryfix, profi, si. wszystkie wykorzystuja kleje, wiec budowanie idzie naprawde szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 17.11.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 hmm... moi teściowe mają wybudowane z betonu komórkowego, wilgoci nie ma a okna nowe więc szczelne. My także z tego budowaliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 17.11.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 widzisz tak to jest z teoriami na rozny temat, dopoki nie sprawdzisz na wlasnej skorze to nigdy nie wiesz jak dobrze zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andre79 17.11.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Zamierzam w domu zastosować wentylację mechaniczną, więc może nie będzie problemu z wilgocią. Na pewno ceramika to materiał od bardzo dawna sprawdzony. A co do Ytonga, to myślałem że to materiał przyszłościowy. Hm?! .A w moim przypadku zmiana technologi ścian to znowu kolejne zmiany w projekcie, bo już zmieniłem strop na monolit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 17.11.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Jak dla mnie ściana 36 jednowarstwowa to mało, my mamy 44 i damy te 5 cm wełny jeszcze.Ale ja się nie znam , może bardziej biegli w temacie się wypowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 17.11.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 a ja szukam informacji o piechac. Instalator proponuje De Dietrich, czytam i czytam i widze ze piece dobre, polecane. Pytanie tylko jaki sterownik do niego zalozyc. Z tego co sie orientuje instalator dodaje Auron a te nie sa zbyt dobrze oceniane. Mial ktos do czynienia z tymi piecami i jakie sterowniki dzialaja w nich najlepiej? Jak wasze poczynania na tle instalacji grzewczych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 17.11.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Andre79 przemysl ytong z tego juz prawie nikt nie buduje, wszyscy odradzaja (tez mialem taki budowac i jak jeden maz architekt kierbud i majstry byli na nie chociaz orginalny projekt byl w ytongu) a z tego co widzialem to po roku od razu ocieplaja sciany jednowarstwe . co za bzdury piszesz że nikt prawie nie buduje i że ocieplają po roku podaj jakieś przykłady a pewno nie chcieli budowac bo ytong nie wybacza błędów a na ceramike to i tak zawsze idzie ocieplenie i grubszy tynk wewnątrz jak znajdę chwilę to napiszę kto buduje z betonu komórkowego ja zresztą też będę budował z Ytonga 36,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 17.11.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 my mamy 25 ściana + 10 styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 17.11.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Witam. Po dłuższej przerwie znów się pojawiam na forum z wpisem. Czas na budowę.... Czy buduje ktoś z Was dom w technologii jednowarstwowej z Ytona 36,5? Czy znacie jakąś sprawdzoną ekipę która działa w Ytongu? Takie orientacyjne pytanie. Czy cena 30 zł netto za wybudowanie 1 m2 ściany fundamentowej dla murarza bez pomocnika to dobra cena? Pozdrawiam. P.S Wszelkie sugestie mile widziane:-) Napisz do bulajev-a on akurat buduje z Solbetu, a seba77 budował o ile się nie mylę z Ytonga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.11.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 ytong czy porotherm ... jeden kit ze tak powiem ... ale 36 cm to maaaaaalooooooo zmarzniecie!! poza tym z ytongow buduja ci co maja "wydziwiate" pomysly bo z tego da sie rzezbic poza tym roznicy chybna nie ma wielkiej ... no i w beton kom latwiej sie wwiercic i cokolwiek powiesic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 17.11.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 36 to wystarczająco - wiem co mówię, gdyż mieszkam w domu teraz co ma ścianę tej grubości. Dodam, że jestem bardzo ciepłolubna i u mnie w domu musi zawsze być około 26 st. i nie jest problemem osiągnąć takiej temperatury. Ponadto beton komórkowy sam sobie już jest ciepły.Grubsza ściana dla mnie to przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.11.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 36 to wystarczająco - wiem co mówię, gdyż mieszkam w domu teraz co ma ścianę tej grubości. Dodam, że jestem bardzo ciepłolubna i u mnie w domu musi zawsze być około 26 st. i nie jest problemem osiągnąć takiej temperatury. Ponadto beton komórkowy sam sobie już jest ciepły. Grubsza ściana dla mnie to przesada. masz 36 bez styro?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts