madzia11mk 22.11.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Wiecie co, naszła mnie w sobote taka refleksja, w sumie brzydka refleksja ALE MAMY BURDEL NA DZIAŁCE naprawdę, jak oglądam Wasze dzienniki wydaje mi się że macie takie porządki na budowach, że wogóle to budowy nie przypomina...Ja nie wiem, czy Wy robicie jakoś specjalnie te zdjęcia, unikacie tych "brzydszych" stron.. Czy poprostu tylko u mnie jest tak brudno i brzydko Może to sprawa pogody - na działce mamy jedno wielkie bagno, gdzieniegdzie kałuże...Już nawet mojemu małżowi się oberwało, że bałagan na działce, że wszedzie się coś wala... Hmmm...chyba jakaś depresja jesienna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 22.11.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 wrócisz na 15 czy dopiero na 22 ? w sumie nie wiemy jakie Redakcja ma terminy, zaraz napisze do nich Wracamy 15 w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.11.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Wiecie co, naszła mnie w sobote taka refleksja, w sumie brzydka refleksja ALE MAMY BURDEL NA DZIAŁCE naprawdę, jak oglądam Wasze dzienniki wydaje mi się że macie takie porządki na budowach, że wogóle to budowy nie przypomina...Ja nie wiem, czy Wy robicie jakoś specjalnie te zdjęcia, unikacie tych "brzydszych" stron.. Czy poprostu tylko u mnie jest tak brudno i brzydko Może to sprawa pogody - na działce mamy jedno wielkie bagno, gdzieniegdzie kałuże...Już nawet mojemu małżowi się oberwało, że bałagan na działce, że wszedzie się coś wala... Hmmm...chyba jakaś depresja jesienna w moim wydaniu to kwestia "odpowiedniego skadrowania zdjecia" u mnie na dzielce jest burdello perfekcjonisto !! piasek, dechy, reszta zwiru, bagno poszambowe sasiada /smierdzi jak skunks!!/ glina jak na nia popada to masakryczna masakra !! ostatnio zabralam sie za zbieranie reszty styro z ocieplania piwnicy i gora sie tego usypala /nie mam pojecia co z tym zrobic !!/ masa workow po cemenci i porothermach ... ostatnio zastanawialismy sie czy z sasiadem na spole na zamowimy na wiosne kontenera ... sasiad /kilka domow dalej/ skladuje te smieci pobudowlane i przydalo by sie je odebrac raz a dobrze !! ktos ma pojecie ile taki kontener kosztuje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 22.11.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Wiecie co, naszła mnie w sobote taka refleksja, w sumie brzydka refleksja ALE MAMY BURDEL NA DZIAŁCE naprawdę, jak oglądam Wasze dzienniki wydaje mi się że macie takie porządki na budowach, że wogóle to budowy nie przypomina...Ja nie wiem, czy Wy robicie jakoś specjalnie te zdjęcia, unikacie tych "brzydszych" stron.. Czy poprostu tylko u mnie jest tak brudno i brzydko Może to sprawa pogody - na działce mamy jedno wielkie bagno, gdzieniegdzie kałuże...Już nawet mojemu małżowi się oberwało, że bałagan na działce, że wszedzie się coś wala... Hmmm...chyba jakaś depresja jesienna Nie boj nic, budowa rowna sie balagan, szczegolnie jak masz mala dzialke. My u nas mielismy pol tony smieci, wszystko juz wywiezione, na jesien zrobilismy porzadki i ladnie czysto sie zrobilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 22.11.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 w moim wydaniu to kwestia "odpowiedniego skadrowania zdjecia" u mnie na dzielce jest burdello perfekcjonisto !! piasek, dechy, reszta zwiru, bagno poszambowe sasiada /smierdzi jak skunks!!/ glina jak na nia popada to masakryczna masakra !! ostatnio zabralam sie za zbieranie reszty styro z ocieplania piwnicy i gora sie tego usypala /nie mam pojecia co z tym zrobic !!/ masa workow po cemenci i porothermach ... ostatnio zastanawialismy sie czy z sasiadem na spole na zamowimy na wiosne kontenera ... sasiad /kilka domow dalej/ skladuje te smieci pobudowlane i przydalo by sie je odebrac raz a dobrze !! ktos ma pojecie ile taki kontener kosztuje ?? No to troszkę mi lżej Chyba tez będę robiła "ładne" zdjęcia i się nimi pocieszała w gorsze dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 22.11.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Nie boj nic, budowa rowna sie balagan, szczegolnie jak masz mala dzialke. No chyba że ma się taką teściową jak ja, która zawsze jak przyjedzie na budowę (a często to robiła nawet kiedy nas nie było) robi porządki dookoła. Kiedyś przyjeżdżam i patrzę, a ona plewi wielką górę ziemi, która została usypana po zdjęciu humusu i po pewnym czasie zarosła trawą i innymi krzewami :jawdrop::jawdrop: Zdążyła się z połową uporać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 22.11.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Nie boj nic, budowa rowna sie balagan, szczegolnie jak masz mala dzialke. My u nas mielismy pol tony smieci, wszystko juz wywiezione, na jesien zrobilismy porzadki i ladnie czysto sie zrobilo U nasz działeczka nie mała - 17 arów - więc chyba musimy zabrać się za sprzątanie i powyrzucać to co nie potrzebne, a resztę ładnie poukładać. Tylko jakoś tak czasu brakuje...Budowa 20 km od domu, praca codzinnie do 16.00, po 16-tej już zaczyna się ściemniać...Zostaja więc tylko soboty A do tego pogoda nam się popsuła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 22.11.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 No chyba że ma się taką teściową jak ja, która zawsze jak przyjedzie na budowę (a często to robiła nawet kiedy nas nie było) robi porządki dookoła. Kiedyś przyjeżdżam i patrzę, a ona plewi wielką górę ziemi, która została usypana po zdjęciu humusu i po pewnym czasie zarosła trawą i innymi krzewami :jawdrop::jawdrop: Zdążyła się z połową uporać. No pozazdrościc można takiej teściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.11.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 No pozazdrościc można takiej teściowej ja nie wiem czy zazdroscic !! ja tam wole zeby moja tesciowa nie wscibiala nosa w "nasza" budowe !!! jak raz wymyslila wykopanie dolu na kompost to przez 3h tlumaczylam ze NIE TU BO TU BEDZIE CENTRUM OGRODU !! po owych 3h zwatpilam ... olalam temat ... teraz maz na mnie skoczyl "czemus sie nei odzywala ze kopie kompostownik na srodku ogrodu!!" no zesz by go ... na szczescie "glina pokryla wszystkie nierownosci" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 22.11.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 ja nie wiem czy zazdroscic !! ja tam wole zeby moja tesciowa nie wscibiala nosa w "nasza" budowe !!! jak raz wymyslila wykopanie dolu na kompost to przez 3h tlumaczylam ze NIE TU BO TU BEDZIE CENTRUM OGRODU !! po owych 3h zwatpilam ... olalam temat ... teraz maz na mnie skoczyl "czemus sie nei odzywala ze kopie kompostownik na srodku ogrodu!!" no zesz by go ... na szczescie "glina pokryla wszystkie nierownosci" Pewnie że lepiej jest żeby nikt nie wtrącał się w "nasze" budowanie - w końcu to ma być nasz dom Ale z drugiej strony dobrze jak ktoś pomaga, czasem brakuje takich "trzecich" rąk do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 22.11.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Pewnie że lepiej jest żeby nikt nie wtrącał się w "nasze" budowanie - w końcu to ma być nasz dom Ale z drugiej strony dobrze jak ktoś pomaga, czasem brakuje takich "trzecich" rąk do pracy Dokładnie. Moja raczej się narazie nie wtrącała w sprawy budowy. A sporo nam pomogła. A taka pomoc jest bardzo przydatna gdy buduje się samemu i w dodatku pracuje. Zrobiła wiele. Nawet razem z nami zasypywała fundamenty piachem. Jechała łopatą równo. Mogę nawet z czystym sumieniem powiedzieć, że na przełomie całego okresu budowlanego zrobiła tam więcej niż ja :confused: Chyba będę musiała swoim teściom postawić jakąś tablicę upamiętniającą w ogrodzie :D:D bo gdyby nie oni to nie mamy połowy tego co już stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.11.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 ja tez ładnie kadruję zdjęcia lekko powyżej ziemi zeby nie było widać co na niej leży lepiej kawałeczek nieba niż ten misz masz góry ziemi w róznych częściach działki, każdy wywala tam gdzie mu sie podoba, koło blaszaka - góóóóra śmieci....tylko od frontu porządeczek bo tylko dachówka i resztki więźby a teraz od tygodnia w domu siedze bo przechodzi choroba po kolei przez wszystkich wiec ja z dzieciakami oczywiscie w domu...i tylko rodzice mi dzwonią o postępach z budowy (widzą przez lornetkę czy dach sie robi ) albo mąż czasem podjedzie...juz mnie skręca zeby tam pojechać... a co do spotkania - to może ten 15.1. ? pasuje wszystkim ? bo juz sie pogubiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 22.11.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 ostatnio zastanawialismy sie czy z sasiadem na spole na zamowimy na wiosne kontenera ... sasiad /kilka domow dalej/ skladuje te smieci pobudowlane i przydalo by sie je odebrac raz a dobrze !! ktos ma pojecie ile taki kontener kosztuje ?? Hejka, Ja ostatnio mialem zamowiony z firmy EKO. postawili, zaladowalismy wszystko, przyjechali odebrac i po sprawie. Koszt to 100zl za przywoz/wywoz + chyba160zl za tone smieci. Smieci sa wazone na wysypisku, potem przysylaja fakture juz z konkretna kwota. Jesli wezmiesz kontener w pt to masz go do pn. jesli w tygodniu to za kazdy dodatkowy dzien 3zl postojowego. Sprawdzalem tez ceny w transgorze i byly znacznie wyzsze. A i dodam, ze styropian jest znacznie drozszy jesli chodzi o smieci, wiec dobrze to zapakowac w worki i wrzucic gdzies w srodek zeby reszta go zakryla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 22.11.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Pewnie że lepiej jest żeby nikt nie wtrącał się w "nasze" budowanie - w końcu to ma być nasz dom Ale z drugiej strony dobrze jak ktoś pomaga, czasem brakuje takich "trzecich" rąk do pracy Przy takich inwestycjach każda para rąk to skarb. Tylko ze te pomaganie czasem wygląda tak ,że ktos narzucam nam swoją wolę i ot masz potem problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.11.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Hejka, Ja ostatnio mialem zamowiony z firmy EKO. postawili, zaladowalismy wszystko, przyjechali odebrac i po sprawie. Koszt to 100zl za przywoz/wywoz + chyba160zl za tone smieci. Smieci sa wazone na wysypisku, potem przysylaja fakture juz z konkretna kwota. Jesli wezmiesz kontener w pt to masz go do pn. jesli w tygodniu to za kazdy dodatkowy dzien 3zl postojowego. Sprawdzalem tez ceny w transgorze i byly znacznie wyzsze. A i dodam, ze styropian jest znacznie drozszy jesli chodzi o smieci, wiec dobrze to zapakowac w worki i wrzucic gdzies w srodek zeby reszta go zakryla o widzisz raz ze sie na budowe przyda z dwa jak bedziemy sie przeprowadzac !! bo teraz na strychu gratow jest tyle ze glowa mala a nie zamierzam ich przenosic do nowego domu !!! i dzieki za info o styro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.11.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 maciek ty ostatnio kupowales styropian - gdzie dostales najtaniej ?? musze kupic do zaizolowania stropu !! bo nam beton zmarznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 22.11.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 chyba bede mial 138zl/m3w budozbycie, zamowie na sobote najprawdopodobniej. co do porzadow to kiedys cale 2 dni znosilem deski dzialki, zbieralem smieci po murarzach, gruz na jedno miejsce i zrobilem taka ogromna fojere, ze az wiezba dachowa trzeszczala, moze nie ekolgczne te ognisko ale tanio ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.11.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 o widzisz do budozbytu nie dzwonilam ... musze zamowic na piatek chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 22.11.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Właśnie rozpocząłem instalację elektryczną. Ciekawa sprawa z ceną przewodów. Okazuje się że w Rybniku są strasznie drogie. Najtaniej po negocjacjach dostałem w Morsie na Prostej, jednak to co tam dostałem netto, to w Mikołowie w Damexie (sklep "elektryk")dali mi brutto. Opłacało się podjechać bo przy mojej niestandardowej instalacji to oszczędność ponad 1000PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 22.11.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Właśnie rozpocząłem instalację elektryczną. Ciekawa sprawa z ceną przewodów. Okazuje się że w Rybniku są strasznie drogie. Najtaniej po negocjacjach dostałem w Morsie na Prostej, jednak to co tam dostałem netto, to w Mikołowie w Damexie (sklep "elektryk")dali mi brutto. Opłacało się podjechać bo przy mojej niestandardowej instalacji to oszczędność ponad 1000PLN. na czym polega niestandardowosc twojej instalacji ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts