MaciekKamila 25.11.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 z innych rzeczy to P. Damian policzyl i wyszlo ponad 800m2 tynkow ;/ na szczescie wszystko wyglada bardzo ladnie i bede mogl go polecic i tak jak obiecal bral moje dane do wypisania faktury za matreialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 25.11.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 ooo Kto jeszcze może się na Ciebie powołać ależ bardzo prosze co prawda są zawaleni robotą ale popytać zawsze można (mea wycene zostawiłam, upomne sie o nią po weekendzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 25.11.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 a ten p.Damian to jakie ma terminy, chciałabym robić tynki od 15.1 ale pewne to nie jest, kiedy powinnam sie z nim umówić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 25.11.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 a ten p.Damian to jakie ma terminy, chciałabym robić tynki od 15.1 ale pewne to nie jest, kiedy powinnam sie z nim umówić ? na styczen to pewne bedzie wolny chodz zadzon i sie zapytaj, mi obiecal 2 tygodnie od pierwszego telefonu a przyszedl po 4! pewnie gdyby nie to to zdazylbym z wylewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.11.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 za same rozprowadzenie cieplej z zimna woda i kanalizacji w calym domu instalmex powiedzial 5000pln netto, zrobilem sam z wujkiem w 2,5 dnia prawie 20 punktow i poszlo 1900zl za material i 300 zl czyli 2200zl brutto. cale centralne wyliczyli mi na ponad 30 tys a my to zrobimy do 15 tys za calosc z kotlem i cala reszta! no wlasnie ... i chyba mimo wszelkich "udogodnien" z nimi zwiazanych dam ta wycene koledze - niech zrobi mi alternatywna i zobaczymy co z tego bedze !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 26.11.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 a ten p.Damian to jakie ma terminy, chciałabym robić tynki od 15.1 ale pewne to nie jest, kiedy powinnam sie z nim umówić ? Jezusicku Maryjko tynki w styczniu oj liczysz ze bedzie ciepla zima (a tak na serio odpusc bedzie kolo 5-10 stopni na plusie to sie za nie zabieraj) BTW ja tez trzymam kciuki zeby byla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 26.11.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 powiedzcie mi bo znajoma mnie nastraszyła zeby sie śpieszyc z fakturami do skarbowego jeszcze w tym roku, do kiedy powinnam to złożyć i czy jest sie o co "szczypać" ? przecież to znikoma różnica czy w tym czy w przyszłym roku, różnica wychodzi poniżej 1%, jak to w ogóle wygląda - skąd druki itp, robił to ktoś na świeżo ? Ja oddałam swoje jakieś dwa tygodnie temu. Czy warto się spieszyć ze wzgledu na na podwyżkę Vat-u? Nie. Za ten rok i tak dostaniesz tyle samo, nie ważne czy rozliczysz się teraz czy przyszłym roku. Dostajesz różnicę między ( w tym roku) 22% a 7% czyli zwrotu jest 15%. W przyszłym roku będzie zwrot różnicy między 23% a 8% czyli też 15 %. Co do terminu to liczy się data złożenia w US. Czyli w sumie możesz to oddać 31 grudnia - jeżeli będą pracować Druki itp. pobierzesz z internetu. Ale jakby nie było kupa roboty z tym. Ja oddałam swoje FV kobiecie, która rozliczyła mnie w tydzień i skasowała 40 zł. Kwota śmieszna za taką robotę. Mi by się nie chciało. Ale jak jej się to opłaca to tylko pochwalić i korzystać. Namiary mogę wysłać na pirv, jeżeli chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 26.11.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Zmieniają się niektóre przepisy i inaczej będą kwalifikowane materiały wg PKWiU.Nadal brak przepisów wykonawczych, ale w Polsce nigdy Państwonie szło na szarakowi.... zrób to w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.11.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 a co jak faktury z tego roku bede rozliczac w przyszlym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.11.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Ja oddałam swoje jakieś dwa tygodnie temu. Czy warto się spieszyć ze wzgledu na na podwyżkę Vat-u? Nie. Za ten rok i tak dostaniesz tyle samo, nie ważne czy rozliczysz się teraz czy przyszłym roku. Dostajesz różnicę między ( w tym roku) 22% a 7% czyli zwrotu jest 15%. W przyszłym roku będzie zwrot różnicy między 23% a 8% czyli też 15 %. Co do terminu to liczy się data złożenia w US. Czyli w sumie możesz to oddać 31 grudnia - jeżeli będą pracować Druki itp. pobierzesz z internetu. Ale jakby nie było kupa roboty z tym. Ja oddałam swoje FV kobiecie, która rozliczyła mnie w tydzień i skasowała 40 zł. Kwota śmieszna za taką robotę. Mi by się nie chciało. Ale jak jej się to opłaca to tylko pochwalić i korzystać. Namiary mogę wysłać na pirv, jeżeli chcesz. nie jest tak do konca jak piszesz z tymi roznicami w vacie 15%, bedzie podobnie ale dostaniemy troche mniej, premier sobie tak ustwil zebysmy dostali ciut mniej i dokladnie to jest opisane na necie.niby bedzie dalej roznica 15% ale z tych 15% teraz odliczay cos 68% a po nowym roku bedzie to juz 65% rozncy w wacie( strzelilem te 65 i 68 ale jak mi sie wydaje i cos w glowieswita ze kolo tego) . tak czy tak pojedyncza osoba straci grosze ale ogolnie dla rzadzu beda to olbrzymie kwoty. oczywiscie faktury mozemy zbierac przez np. 3 lata i na samym koncu wszytko rozliczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.11.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Agusia,wlasnie rozmawialem z Twoja pania od vaktur i w poniedzialek jej to zawioze, powiedziala ze 100 faktur to okolo 1,5 tygodnia pracy wezmie tylko 50zl ;o szok!! mysle, ze damy jej conajmniej 100 bo za 50 to by nawet murzyn w keni tego nie robil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.11.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Agusia,wlasnie rozmawialem z Twoja pania od vaktur i w poniedzialek jej to zawioze, powiedziala ze 100 faktur to okolo 1,5 tygodnia pracy wezmie tylko 50zl ;o szok!! mysle, ze damy jej conajmniej 100 bo za 50 to by nawet murzyn w keni tego nie robil Oj tam 1,5 tyg pracy. Raczej 1,48 tyg. oczekiwania na to zeby zrobila to w 0,02 tyg Dwa razy rozliczalem VZM-1 z zona i to jest jakies 2h roboty przy kilkudziesieciu fakturach. Wczesniej trzeba wszystkie FV przeleciec i zaznaczyc sobie co podlega odliczeniu, a co nie. To jest najbardziej myslaco-tworczy etap calego rozliczania ale wystarczy odpalic sobie wlasciwa strone www (a jest ich mnostwo) z lista produktow ktore mozna / nie mozna odliczyc i doslownie po paru minutach lista bedzie nie potrzebna, bo sie ich uczymy szybko na pamiec (szczegolnie w pierwszych etapach faktury sie powtarzaja - ciagle cement, wapno, cegly i takie tam Drugi etap jest prosty i trwa pare minut - wklepanie danych z faktur do programu. Wklepujesz tylko NIP, kwote, (nie wiem czy date wystawienia) i ewentualnie pozycje ktore odliczasz (jezeli na fakturze sa pozycje, ktorych sie odliczyc nie da). Program wszystko sam liczy. Pozostaje skserowac fakturki i zaniesc do US. Naprawde nic trudnego. Faktur mialem grubo ponad setke, razy dwa (bo dwa razy juz staralem sie o zwrot). W sumie zwrotu dostalem ponad 20k pln. Te wyliczenia i tak sprawdza pani w US - u mnie kilka rzeczy dodala, kilka skreslila. Roznice w zwrocie wyszly groszowe. Ale jak sie komus nie chce to 50 pln to rzeczywiscie nie jest wielka kwota - powiedzialbym jednak, ze adekwatna do wysilku i czasu jaki trzeba w to wlozyc pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.11.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 kurna patrze na prognoze dlugoterminowa i do przyszlej niedzieli ma byc -5 w nicy ??? wylewac beton ?? normalnie sie boje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PATRYCJA I DARO 26.11.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 ja oddałam swoje jakieś dwa tygodnie temu. Czy warto się spieszyć ze wzgledu na na podwyżkę vat-u? Nie. Za ten rok i tak dostaniesz tyle samo, nie ważne czy rozliczysz się teraz czy przyszłym roku. Dostajesz różnicę między ( w tym roku) 22% a 7% czyli zwrotu jest 15%. W przyszłym roku będzie zwrot różnicy między 23% a 8% czyli też 15 %. Co do terminu to liczy się data złożenia w us. Czyli w sumie możesz to oddać 31 grudnia - jeżeli będą pracować druki itp. Pobierzesz z internetu. Ale jakby nie było kupa roboty z tym. Ja oddałam swoje fv kobiecie, która rozliczyła mnie w tydzień i skasowała 40 zł. Kwota śmieszna za taką robotę. Mi by się nie chciało. Ale jak jej się to opłaca to tylko pochwalić i korzystać. Namiary mogę wysłać na pirv, jeżeli chcesz. jeżeli można to poproszę numer telefonu do pani rozliczającej vat i od razu z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.11.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 ja również poprosze namiary, księgowa o której myślałam poiwedziała ze za takie pieniądze tego nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.11.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Jezusicku Maryjko tynki w styczniu oj liczysz ze bedzie ciepla zima (a tak na serio odpusc bedzie kolo 5-10 stopni na plusie to sie za nie zabieraj) BTW ja tez trzymam kciuki zeby byla wole mieć zaklepany termin i odmówić jak nie bedzie pogody niż odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 26.11.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 jeżeli można to poproszę numer telefonu do pani rozliczającej vat i od razu z góry dziękuję ja również poprosze namiary, księgowa o której myślałam poiwedziała ze za takie pieniądze tego nie zrobi Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PATRYCJA I DARO 26.11.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Poszło dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.11.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 powiedzcie mi czy do nieogrzewanej piwnicy wystarczy mi 5cm styro pod wylewke ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.11.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 my pod piwnicą dajemy 5, częściowo ogrzewana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts