dzogurt 26.11.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 a ten p.Damian to jakie ma terminy, chciałabym robić tynki od 15.1 ale pewne to nie jest, kiedy powinnam sie z nim umówić ? Wiesz, ja juz z nim rozmawialem, wstepnie mial to byc grudzien ale nie wyrobie sie z pracami przed tynkami. Bede musial to przesunac, nie wiem czy nie poczekam do wiosny, ale jak zima pozwoli to jeszcze styczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.11.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 dzogurt to może ja następna w kolejce a powiedz mi mówił ci cos w jakiej temp pracują ? albo poniżej jakiej temperatury nie polecają robić, ja planuję 2 piecyki (przenośny gazowy i koza) w domku i jakoś dogrzewać w miarę możliwości do 4 dni kończymy dach, od 10 grudnia wchodzimy z oknami, już sie nie mogę doczekać ....Good bless taką zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 26.11.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Co do rozliczania faktur to już słyszałam od paru osób z "branży",że od przyszłego roku już nie ma być odliczania vatu.Nie są to informacje sprawdzone,tylko tak słyszałam.Co do Instalmexu to faktycznie jak pisała Aga nr1 kiedyś nie są oni najtańsi,ale robote robią bardzo dobrze.Profesjonaliści.My mieliśmy wiele ofert na ogrzewanie,ale niektórzy zatrzymali się 30 lat temu na kształceniu.Jak słyszałam,że czegoś się nie da zrobić to takim osobom dziękowałam.I tak został tylko Instalmex,u których nie ma,że się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.11.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Co do rozliczania faktur to już słyszałam od paru osób z "branży",że od przyszłego roku już nie ma być odliczania vatu.Nie są to informacje sprawdzone,tylko tak słyszałam. Branża plotkarska jest wielka Jeśli chcą coś takiego wprowadzić to muszą do końca roku to ogłosić a to jest niemożliwe.Także przyszły rok po staremu. Prędzej zniosą becikowe a niżeli zwrot vat-u dla budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 26.11.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 queene poczekaj do wiosny bedzie cieplej zrobisz tynki i nie bedziesz sie martwic przymrozkiem a dogrzewanie tylko moze spieprzyc a nie pomoc, a akurat wiosna najlepsza na tynkowanie (to pisze debil ktory chce jeszcze zrobic wylewki sic!!!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 26.11.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 queene myśmy także chcieli robić tynki i wylewki, ale rezygnujemy. Lepiej zaczekać te parę miesięcy a później spać ze spokojną głową niż po pół roku żałować, że należało czekać bo wychodzą pęknięcia. Mieliśmy straszny dylemat. Robić czy nie robić, bo przecież jak się zrobi to idziemy dalej do przodu i nie tracimy trzech-czterech miesięcy, ale w końcu rezygnujemy. Nie chcę później tracić czasu, nerwów i pieniędzy na konieczne poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.11.2010 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Ojjjjjj mieszacie mi w głowie a ja chcę na koniec wakacji się przeprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 27.11.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Byliśmy na działce opatulić moje roślinki piździ jak cholera momentem jak zawiało to aż mi się niedobrze zrobiło. Ziemia twarda jak skała bleeeeeeeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 27.11.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 kurna jego mac !! ale zima!! w ostatniej chwili pojechalismy przykrywac strop bo jak by nasypalo w belki to by byly kredki !!! zaraz zapodam zdjecia w dziennik !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 27.11.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Ja oddałam swoje jakieś dwa tygodnie temu. Czy warto się spieszyć ze wzgledu na na podwyżkę Vat-u? Nie. Za ten rok i tak dostaniesz tyle samo, nie ważne czy rozliczysz się teraz czy przyszłym roku. Dostajesz różnicę między ( w tym roku) 22% a 7% czyli zwrotu jest 15%. W przyszłym roku będzie zwrot różnicy między 23% a 8% czyli też 15 %. Co do terminu to liczy się data złożenia w US. Czyli w sumie możesz to oddać 31 grudnia - jeżeli będą pracować Druki itp. pobierzesz z internetu. Ale jakby nie było kupa roboty z tym. Ja oddałam swoje FV kobiecie, która rozliczyła mnie w tydzień i skasowała 40 zł. Kwota śmieszna za taką robotę. Mi by się nie chciało. Ale jak jej się to opłaca to tylko pochwalić i korzystać. Namiary mogę wysłać na pirv, jeżeli chcesz. Czy mogę prosić o namiar na tą kobietę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysioor 27.11.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 dzięki O panią do wyliczenia faktur o namiary proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 27.11.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 kurna jego mac !! ale zima!! w ostatniej chwili pojechalismy przykrywac strop bo jak by nasypalo w belki to by byly kredki !!! zaraz zapodam zdjecia w dziennik !! A mi chłopaki właśnie kończą szalować stropodach i mieli zbroić i wylewać, ale na razie to chyba dupaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.11.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 kurna jego mac !! ale zima!! w ostatniej chwili pojechalismy przykrywac strop bo jak by nasypalo w belki to by byly kredki !!! zaraz zapodam zdjecia w dziennik !! Atam - palnik gazowy i w godzinke byscie wszystko roztopili Tylko trzeba uwazac zeby szalunku nie spalic pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 28.11.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Start w przyszłym roku w czasie zimy będę odliczać czas . Umilam sobie czas oczekiwania tworząc na razie ozdoby bożonarodzeniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.11.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 A mi chłopaki właśnie kończą szalować stropodach i mieli zbroić i wylewać, ale na razie to chyba dupaaa ani mi nie mow ... jak se pomysle ile doplace do szalunkow to mnie krew zalewa !! jak tylko troche mroz pusci to zalewamy !! chlopaki liczna na srode!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.11.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 w środe najzimniej :/ a jutro rano polecam ze dwa espresso na dzień dobry....mam nadzieję ze mi sie uporają z dachem...http://new.meteo.pl/metco/mgram_pict.php?ntype=2n&fdate=2010112800&row=151&col=83&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.11.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 wez mnie nie doluj !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 28.11.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 a co sie bede sama wkurzać w kupie raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 28.11.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 ja wlasnie przewertowalam watek o elewacjach ... kurna ale mam metlik w glowie ... musze po malu decydowac sie na dachowke i okna i dylematy mam straszliwe !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 29.11.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 A my wykorzystaliśmy wczorajszy dzien do ostatnich w tym roku porządków Wiem, niedziela - trzeba było odpoczywać Ale cóż zrobić jak tylko ten dzień ma się do dyspozycji... Zapraszam do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts