PATRYCJA I DARO 29.11.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 queene poczekaj do wiosny bedzie cieplej zrobisz tynki i nie bedziesz sie martwic przymrozkiem a dogrzewanie tylko moze spieprzyc a nie pomoc, a akurat wiosna najlepsza na tynkowanie (to pisze debil ktory chce jeszcze zrobic wylewki sic!!!!!) mam pytanie my mamy tynki cementowo - wapienne zrobione 1,5 miesiąca temu i wylewki zrobione 1 miesiąc temu czy może się jeszcze coś z nimi stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 29.11.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Nie, juz dawno temu wszystko zwiazalo i nic sie nie stanie, 1,5 miesiaca to dlugi czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureks 29.11.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 mea - jak tam samopoczucie po tym dzisiejszym śniegu.... Raczej na środę bym się nie nastawiał na Twoim miejscu na zalewanie stropu - za wielkie ryzyko temperatury. Ja zdążyłem w sobotę pozabezpieczać ściany na zimę i posprzątać narzędzia i teraz czekam na wiosnę żeby z dachem ruszać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PATRYCJA I DARO 29.11.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 nie, juz dawno temu wszystko zwiazalo i nic sie nie stanie, 1,5 miesiaca to dlugi czas bardzo dziękuję to mnie pocieszyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 29.11.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Nie no super, weźcie ten śnieg !!! Zbrojarze stoją (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.11.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 mea - jak tam samopoczucie po tym dzisiejszym śniegu.... Raczej na środę bym się nie nastawiał na Twoim miejscu na zalewanie stropu - za wielkie ryzyko temperatury. Zadna betoniarnia nie wyleje stropu w takich warunkach, niestety. Przynajmniej do piatku bedzie prawie caly czas na minusach.. Ale nie ma co gonic - zbrojenie jak chwyci rdzawy nalot to nawet lepiej bo takie sie mocniej trzyma betonu niz nowka funkiel prosto z huty, a do usuwania sniegu z zakamarkow najlepszy palnik - byle uwazac zeby nie spalic za mocno desek Wzglednie nawet opalarka elektryczna (oczywiscie temp. musza byc na plusie inaczej zamiast sniegu zrobimy sobie lodowisko;) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 29.11.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureks 29.11.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Zadna betoniarnia nie wyleje stropu w takich warunkach, niestety. Przynajmniej do piatku bedzie prawie caly czas na minusach.. Ale nie ma co gonic - zbrojenie jak chwyci rdzawy nalot to nawet lepiej bo takie sie mocniej trzyma betonu niz nowka funkiel prosto z huty, a do usuwania sniegu z zakamarkow najlepszy palnik - byle uwazac zeby nie spalic za mocno desek Wzglednie nawet opalarka elektryczna (oczywiscie temp. musza byc na plusie inaczej zamiast sniegu zrobimy sobie lodowisko;) pozdr. No i tu byś się zdziwił. Właśnie dziś koło 10:00 mijałem gruszkę i pompę od matuszka. Szkoda że nie jechałem swoim autem tylko żony, to zaraz bym na CB się pytał gdzie to jest taki kamikadze co dziś coś lał z gruchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.11.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 No i tu byś się zdziwił. Właśnie dziś koło 10:00 mijałem gruszkę i pompę od matuszka. Szkoda że nie jechałem swoim autem tylko żony, to zaraz bym na CB się pytał gdzie to jest taki kamikadze co dziś coś lał z gruchy Hehe No wiesz rozne sa zlecenia - mogli lac cos w srodku, gdzie sie np. dogrzewa nagrzewnicami olejowymi, mogl ktos lac chudziaka w piwnicy w stanie "zamknietym" gdzie temp. sa jeszcze raczej dodatnie etc, bo nie wierze ze matuszek zgodzilby sie na lanie odkrytego stropu gdzie w nocy ma temp spasc ponizej -10st C pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 29.11.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Witam towarzystwo. Mam humorek dobry od rana w końcu zdecydowałam jakiej firmy drzwi zewnętrzne i jaki mniej więcej fason, takoż samo z wewnętrznymi - jutro Pan przyjeżdża na pomiary znalazłam firmę co mi połozy ten kawałek palisandru na ogrzewaniu podłogowym (tylko niech śnieg zejdzie bo muszę do nich pojechać i wybrać) No i najważniejsze - nasza "kózka" odpalona i rurka nad nią z rozprowadzenia ciągnie powietrze ciepłe po całej norce Jak cieplutko )))) Co do ogrzewania - mile jestem zaskoczona bo grzejemy już gazem i bardzo ładnie trzyma temperaturę, tzn spalanie całkiem fajne, drzwi zewnętrzne prowizorki a wewnętrznych żadnych nie ma. Będzie dobrze - wychodzi , że porotherm 44 bardzo ładnie sie spisuje (bez tynków i ocieplenia ) a będzie jeszcze ładniej jak założymy tym pustakom płaszczyk )) ocieplany Trzymam wszystkim by śnieg odpuścił, temperaturki też - abyście pozalewali to co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.11.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 a nie wiecie co sie buduje na obwodnicy między rondem wodzisławskim a chwałowickim ? tam taki nowy wjazd jest zrobiony i jakaś mega hala powstaje, zaczęli niedawno a już fundamenty kończą...może to do nich ten beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 29.11.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Adrian już? Super! A my więźbę robimy. Słuchajcie ziemi potrzebuję do wyrównania terenu. Może ktoś ma na zbyciu, albo coś słyszał???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 29.11.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Nie no super, weźcie ten śnieg !!! Zbrojarze stoją (( No patrze tam do ciebie niemal codziennie jak jestem u siebie, chłopaki się uwijali z piętrem no ale brakło nieco czasu widze. Ale pewnie jeszcze odpuści nie martw się. U mnie rzutem na taśmę skończyli dach a dziś jeszcze wykop pod glikolowe GWC zrobili i zakopali więc jest nieźle. Mnie już zima obojętna ale trzymam za Was kciuki żeby jeszcze odpuściło na 2tygodnie. Potem już wchodzi egoizm bo święta to ja wole w śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 29.11.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Witam towarzystwo. Mam humorek dobry od rana w końcu zdecydowałam jakiej firmy drzwi zewnętrzne i jaki mniej więcej fason, takoż samo z wewnętrznymi - jutro Pan przyjeżdża na pomiary znalazłam firmę co mi połozy ten kawałek palisandru na ogrzewaniu podłogowym (tylko niech śnieg zejdzie bo muszę do nich pojechać i wybrać) No i najważniejsze - nasza "kózka" odpalona i rurka nad nią z rozprowadzenia ciągnie powietrze ciepłe po całej norce Jak cieplutko )))) Co do ogrzewania - mile jestem zaskoczona bo grzejemy już gazem i bardzo ładnie trzyma temperaturę, tzn spalanie całkiem fajne, drzwi zewnętrzne prowizorki a wewnętrznych żadnych nie ma. Będzie dobrze - wychodzi , że porotherm 44 bardzo ładnie sie spisuje (bez tynków i ocieplenia ) a będzie jeszcze ładniej jak założymy tym pustakom płaszczyk )) ocieplany Trzymam wszystkim by śnieg odpuścił, temperaturki też - abyście pozalewali to co trzeba. Ewus co tak tajemniczo. Skąd będziesz mieć drzwi, kto będzie Ci kładł ten palisander, na i całkiem fajne spalanie - czyli ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 29.11.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Nie tajemniczo drzwi zewnętrzne AFB , wewnętrzne firmy "Sekta" a zrobi to firma Ebro z Katowic na Roździeńskiego - bardzo fajny i fachowy facet. Palisander ma m położyć firma z Częstochowy, ale dopiero jak tam dojedziemy i sie dogadamy ) bo do teraz to mi nikt nie chciał tego dać na podłogówkę firma : http://www.parkieciarnia.com/drewno A spalanie i tak nie jest miarodajne bo utrzymujemy tylko 10 stopni, i teraz jak zaczęło mrozić to utrzymanie tych 10 stopni to 2 do 3 m na dobę i raz na kilka dni np 7 m więc średnia całkiem całkiem - przynajmniej ja tak uważam. Do tego cały czas grzeje się 200 l wody uzytkowej w zbiorniku bo a razie nie chcemy tego wyłączać z grzania. A najważniejsze, że jednak sporo ciepła ucieka przez prowizorki na zewnątrz, brak drzwi wewnętrznych, brak tynków zewnętrznych, pod które i tak pójdzie 5 cm wełny "w razie niedoróbek murarskich" No to chyba się wywnętrzyłam mocno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 29.11.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 kurde, czy ten śnieg nie mógł spaść kilka dni później? jestem w trakcie przeprowadzki i cały czas sypie...masakra... Adiqq no cudnie, wprawdzie pogoda nie halo na taszczenie sprzętów i innych ale pewnie adrenalina Wam pomaga )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geller 29.11.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 gdzie w Rybniku warto kupić okna? Zauważyłem, że zaczynają się zimowe obniżki, wiec mam zamiar wycenić.Czy ma ktoś z was dwukolorowe okna lub biało-kolorowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 29.11.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 a nie wiecie co sie buduje na obwodnicy między rondem wodzisławskim a chwałowickim ? tam taki nowy wjazd jest zrobiony i jakaś mega hala powstaje, zaczęli niedawno a już fundamenty kończą...może to do nich ten beton Jakiś czas temu pisało na rybnik.com.pl ,że będą tam budować Auchan i chyba też Leroy Merlin oraz Decatlon http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,droga-do-hipermarketu-pod-wiaduktem,wia5-3273-11458.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 29.11.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 @geller Ja brałam okna z firmy Solid z Wodzisławia - mają okna z Dobroplastu. Polecił mi je kolega, który niedawno wymieniał w całym domu. Wg mnie okna dobre, niedrogie, mimo krążących różnych opinii po necie, firma bardzo solidna, terminowa. Brałam okna białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.11.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 mea - jak tam samopoczucie po tym dzisiejszym śniegu.... Raczej na środę bym się nie nastawiał na Twoim miejscu na zalewanie stropu - za wielkie ryzyko temperatury. Ja zdążyłem w sobotę pozabezpieczać ściany na zimę i posprzątać narzędzia i teraz czekam na wiosnę żeby z dachem ruszać.... czarna rozpacz !!! chlopaki stwierdzili ze nie robia w taka pogode, bud-bet tez powiedzial ze nawet na moja odpowiedzialnosc tego nie wyleje ... na szczescie jak zadzwonilam do pana z otto to powiedzial ze "daruje mi te 2 tyg" !!!!!!!!!! a nie wiecie co sie buduje na obwodnicy między rondem wodzisławskim a chwałowickim ? tam taki nowy wjazd jest zrobiony i jakaś mega hala powstaje, zaczęli niedawno a już fundamenty kończą...może to do nich ten beton a nie przypadkiem tysieczna biedronke ?? - zart ofkorz tam sie jeszcze taki nowy duzy budynek wybudowal i tez sie zastanawiamy co tam bedzie /ten zaraz za rondem chwalowickim przy torach/ gdzie w Rybniku warto kupić okna? Zauważyłem, że zaczynają się zimowe obniżki, wiec mam zamiar wycenić. Czy ma ktoś z was dwukolorowe okna lub biało-kolorowe? ja po nowych przymiarkach do okien chyba jednak zdecyduje sie na oknoplast - tylko oni mi zrobia okno uchylno - przesowne na 3300 !! wszyscy inni mowia ze max 2700 ... no i cene teraz maja ekstra!! dodatkowe 8% jak sie odbiera wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts